30 ian. 2011

Ontanu de partea bucurestenilor? Si un scurt istoric...

Se pare ca in razboiul care se desfasoara intre bucuresteni si Elena Udrea se fac miscari de trupe. Cel putin asa inteleg dintr-o nota a primarului Chiliman, lasata astazi pe facebook, si care suna asa:

"Sper ca Sorin Oprescu va ramane partenerul bucurestenilor si nu va deveni partenerul Elenei Udrea!
La intalnirea de astazi cu Primarul Capitalei, am sustinut impreuna cu Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, solutia organizarii Referendumului local pentru consultarea bucurestenilor pe tema desfiintarii institutiei primarului de sector ales prin vot direct.
Tot astazi, ni s-a alaturat cu sustinerea sa si Primarul Ontanu, cu argumente rationale, in timp ce Primarul Poteras, ca orice trimis al Elenei Udrea, a fost vehement pentru desfiintarea sectoarelor."


Cititi va rog la Adrian Craciunescu pe blog o scurta istorie a sectoarelor bucurestene, cu harti si explicatii.

14 comentarii:

Matilda spunea...

Îşi apără omul felia de caşcaval.
Pe de altă parte, Onţanu nu e totuşi un primar prost, mulţi locuitori ai sectorului 2 fiind
mulţumiţi de el.

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda, pai motivele lui pot fi si astea, da, dar atata timp cat se alatura unui principiu liberal si contesta mizeria comunista pe care o propune PDL, puterea in mana unui singur om, sau daca sustine dreptul bucuresteanului de a alege singur, e ok. Sper insa ca acele argumente despre care scrie Andrei Chiliman sa le vedem si sutinute public de Ontanu.

Lilick Auftakt spunea...

Mai nou comunista Udrea propune nationalizarea hotelurilor de pe litoral care nu au fost modernizate. Eu nu vreau sa ne trezim cu propuneri de nationalizari la Bucuresti! Probabil ca asta ar fi prima masura a dementilor.

Matilda spunea...

Criptofascişti, vorba lui George, dar şi comunişti pînă-n măduva oaselor.
Neapărat, neapărat trebuie daţi de toţi pereţii !

VLAD CEL GROAZNIC spunea...

Criptocomunista Udrea vrea sa confiste hoteluri, cladiri, etc, pentru a le lua mafia ei personala GRATIS de la stat!

Asta este TALHARIE!

Si nu trebuie sa ne mire ca fac asta, din moment ce in trecut nu s-au sfiit sa recurga la CRIMA!

Ce ma ingrozeste este ca romanii apreciaza genul asta de "initiative" :( OAMENII TREBUIE AVERTIZATI!

Basescu a mai spus in trecut ca "nu trebuie sa fim o tara de proprietari"! Se vizeaza CONFISCAREA proprietatilor imobiliare, iar acest episod cu hotelurile este doar inceputul! Vor urma confiscarile de cladiri de la persoanele particulare, sub diverse pretexte: lipsa modernizarilor, neingrijirea trotuarului, etc! Vor scumpi artifical intretinerea pentru a da oamenii afara din case, pentru a-i face apoi chiriasi in propriile locuinte! TICALOSIA ACESTOR MAFIOTI NU CUNOASTE LIMITE! DACA NU II OPRIM VOM AJUNGE SCLAVI!

TOTUL ESTE ZADARNIC FARA LIBERTATE!

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad, absolut!

Anonim spunea...

Poate domnul Primar Poteras vede chiar altfel lucrurile si nu este doar un "trimis al Elenei Udrea", poate chiar vrea sa schimbe ceva in Bucurestiul asta!!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, s-a vazut ce a schimbat si cum il privesc locuitorii sectorului 6. E pe ultimul loc in sondaje. :))

ADRIAN spunea...

@Lilick: pai eu ii trimit la tine si tu mi-i trimiti inapoi ?! :))
Ce-am aratat e sumar caci ar fi multe de aratat si de comentat in special fata de legislatia din urma cu 100 de ani. Ca eu vad ca acum in jur de un secol au reusit: canalizarea Dambovitei, electrificarea in iluminat si transport, regularizarea bulevardelor mari, asanarea Colentinei si crearea lacurilor din nord, rezolvarea aductiunilor de apa si a sistemului primar de canalizare ... multe, repede si bine. Intr-un sistem de decizie si de reglare prin justitie pe care nu prea il contesta nimeni.
@Anonim are dreptate, Poteras ar putea sa vrea sa schimbe ceva insa eu sper din tot sufletul sa se schimbe pe el, lasand totusi cheia la poarta la plecare. Din Crangasi, cu drag ii doresc aceasta putere de schimbare ca vad ca altceva nu putea oricum sa faca!
Totusi, dupa cum ii spuneam si lui Liviu Jicman, PNL ar trebui sa faca un gest de onoare s sa-si ceara scuze cetatenilor din sectorul 6 ca ne-a procopsit cu o astfel de propunere, caci el ca PNList s-a instalat. Dupa asta, cred ca o combatere a acestui daunator social va fi mai eficienta
espre referendum si sectoare am comentat in fapt la postarea anterioara cu mai multa substanta.

ADRIAN spunea...

A! Uitam sa spun ca Ontanu ar ramane fara "coledz" la o eventuala centralizare caci n-ar avea nicio sansa intre candidatii unor mari blocuri politice. Asa, la sector, cred ca el spera sa se mai aleaga sa mai distruga si patrimoniu, si Piata Obor, in general lucruri pentru cae nu-i prea da nimeni peste mana. Normal ca "se alatura" dar din cu totul alte motive.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, ii facem un ping-pong, da. :))

A mai avut PNL si alti primari slabi, vezi Inimaroiu, in 4. Totusi, decat unul pe Bucuresti, slab, cu care sa stam 4 ani, mai bine avem macar sansa ca unele sectoare sa se aleaga si cu cate unul mai gospodar.

Nu stiu ce sa mai zic de Ontanu: e posibil sa fi fost si o amenintare fata de PDL. El spera sa fie candidatul pe Bucuresti al UNPR, sustinut si de catre PDL. Si probabil face un joc si de genul asta: daca nu ma sustineti voi, sustin eu sectoarele, ca la mine, in 2, nu-mi da peste mana nimeni.

Unknown spunea...

Primarii bucurestenilor sunt Chiliman, Piedone si Ontanu restul sunt decat primari alesi pe zahar si ulei care nu fac decat sa fie condusi de interesul propriu si sa dea o nota proasta Capitalei. Daca am fi avut un primar general ca Poteras s-ar fi dus dracu tot bugetul Capitalei. Asta este riscul bugetului unitar!

cristi.apetrei spunea...

Ontanu nu cred ca e de partea bucurestenilor , pentru ca acum 2 sapt spunea el de o alinta cu PDL si implicit cu udrea. Si legea capitalei nu e benefica bucurestenilor. Ontanu banuiesc ca voia si el o parte din potul de 2,5 miliarde de euro pe care lenuta vrea sa-l fure.

ADRIAN spunea...

@lilick: cu durere in suflet iti spun ca informatii mai spumoase despre istoria sectoarelor produsese amicul Raiden de la Rezistenta Urbana. Am pus linkurile in completarea articolului meu mai tarziu decat era cazul ...