6 ian. 2011

PNL: "Ministerul Afacerilor Externe isi incalca atributiile"

NOTA privitoare la lansarea în dezbatere publică a proiectului de lege privind exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de către Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul Afacerilor Externe a anunţat într-o conferinţă de presă lansarea în dezbatere publică a proiectului de lege privind exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.


Prin lansarea în dezbatere publică a acestui proiect de lege de către Ministerul Afacerilor Externe, această instituţie îşi încalcă atribuţiile, Ministerul Administraţiei şi Internelor fiind cel care conform legii este învestit cu atributul iniţierii unor proiecte legislative în materia legislaţiei electorale
Astfel, principala atribuţie a MAE este aceea de a asigură realizarea politicii externe a statului român.

Singura structură guvernamentală care deţine atributul iniţierii unor proiecte legislative în materia legislaţiei electorale, este Ministerul Administraţiei şi Internelor care colaborează în acest sens cu Autoritatea Electorală Permanentă.


Mai mult, pe documentul scribd sau pe site-ul comisiei PNL:


COMISIA DE ADMINISTRATIE ŞI INTERNE

6 comentarii:

Shadow spunea...

@lilick

Vezi pe Fragmentarium modul in care trebuie atacat basescu si ai lui. La obiect, pe puncte, fara frica, cu date. Andrei Marga nu a fost deloc folosit de catre liberali.
Ar trebui macar sa invete de la el si eventual sa-l mai intrebe din cand in cand.

Lilick Auftakt spunea...

Da, perfect. PNL-ul a inceput sa se miste bine. Vad ca a reactionat si la tema cu votul pentru diaspora si se pregatesc si alte teme. :)

Radu (cu R mare) spunea...

Offtopic, dar ingrijorator!

Deputatul PNL de Botosani Florin Turcanu a fost deferit justitiei de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru ca a consemnat nereal faptul ca membri ai organizatiei politice au fost exclusi din partid. El este acuzat de 19 falsuri intelectuale si de noua fapte de uz de fals, informeaza Mediafax.

Lilick Auftakt spunea...

Adica? Hmmm..

Radu spunea...

Habar n-am cine e dl respectiv si daca faptele sunt reale sau nu. Insa faptul ca Parchetul care seamana tot mai mult cu Procuratura a inceput sa trimita in judecata oameni din opozitie ma face sa cred ca exista un plan. Au inceput de ochii lumii cu cativa din ai lor (gen mme Iordache) ca sa poata continua cu cei din opozitie.

Faceti pariu ca nimeni nu va indrazni sa-l apere pe cel acuzat?

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, din pacate nu cunosc deloc cazul. Poate mai aflam amanunte.