Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
29 ian. 2011
Referendum pentru Bucuresti
Am observat, dupa comentariile care se fac in online, ca nu s-a inteles un lucru. Si anume faptul ca in Bucuresti liberalii au solicitat initierea unui referendum pentru ca bucurestenii sa decida singuri, democratic, daca vor primari de sector sau nu. Singurul care s-a mai alaturat, deschis, acestui demers al primarului Chiliman, este edilul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. Care e situatia, in rest? Pai e simplu ca buna ziua sa ne dam seama. Toti cei care resping referendumul, tergiverseaza sau apeleaza la diverse manipulari (accepta referendumul dar in alte conditii), le fac un serviciu Elenei Udrea si lui Traian Basescu, raspunzand la ordinul acestora. Ce-si doresc oamenii lui Basescu? Recentralizarea. Cu alte cuvinte, sa tina banii in acelasi portofel. Daca o sa urmarim cu atentie declaratiile primarilor Oprescu, Vanghelie, Ontanu, Poteras o sa vedem de ce parte se situeaza, desi la majoritatea optiunea politica e mai mult decat clara. A, nu l-am pomenit pe Liviu Negoita. E singurul care tace... Interpretati tacerea cum credeti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
29 de comentarii:
Mafia basista traieste din HAOS, din "reforme" si "restructurari" d-astea, al caror unic scop este sa faca mai usoara delapidarea fondurilor!
Cred ca aceasta initiativa DEMENTA a Udrei (sau a mafiei din spatele ei) TREBUIE OPRITA, CU ORICE PRET! Dupa cum TREBUIE DISTRUSA INTREAGA MAFIE CRIPTOCOMUNISTA, slujita de SCARNAVIILE SECURISTE!
Am senzatia ca principalul criteriu de racolare pentru crima organizata basista este existenta unor afectiuni psihice, de preferinta de genul sociopatiei sau psihozei! Astia sunt, pur si simplu, DEMENTI!
Da, recentralizarea comunista a portocaliilor trebuie oprita. O vom opri prin acest referendum.
http://casteluldenisip.blogspot.com/2011/01/blog-de-blog-nominalizarile-mele.html
Multumesc, Adrian!
DA pentru referendum, cu două condiţii :
1. Întrebarea să fie clară, aşa încît răspunsul să nu fie interpretabil ;
2. Partidele din opoziţie să se mobilizeze la maximum pentru a scoate bucureştenii la vot. Îţi dai seama ce ecou politic ar avea absenteismul,cum ar interpreta portocaliii totul în favoarea lor ?
@Matilda,
1. Pai sa vedem daca Oprescu va face referendumul si daca intrebarea va fi clara... Deocamdata nu vad semne.
2. Pai e un test al fiecaruia. Implica si un risc, desigur.
Cu riscul de a supara, zic ca mi se pare ca e mai curand un fel de reactie sperioasa. Ar fi un referendum de tip reactie la zvon in primul rand ceea ce ar putea sa fie si o atitudine ridiculizata in viitor de viermii portocalii. Pana la urma referendumul ar trebui sa vizeze bucurestenii la un loc cu cei din vechile comune suburbane (termeni folositi inca in legile de unificare administrativa si a capitalei din 1925 si 1929) pentru intrebarea primordiala daca vor sau nu o lege speciala a capitalei metropolitane. Eu cred ca o astfel de lege ar putea sa puna un pic de ordine in dezvoltarea actuala care, trebuie sa recunoastem, este cu totul haotica in prezent. Sectoarele sau nonsectoarele ar fi doar o consecinta a conceptului general al legii ce ar trebui bine rumegata nu scoasa asa, din enunturile unor bloguri ale unora sau altora (ma refer la oameni politici cu impact in decizii nu la noi simplii cetateni).
Sa stam sa facem referendumuri acum dupa cum scrie Udrea pe blog, mie imi pare usor penibil. Pe de alta parte tineti cont ca PUG Bucuresti este expirat si in perioada de prelungire. Asa ca se va licita in curand elaborarea unui nou plan urbanistic general. Legea de care zice madama e corelata cu aceasta necesitate de revizuire a conceptiei urbanistice a Bucurestiului care nu mai poate fi chiar de sine statatoare, fara implicarea teritoriului adiacent. Mai important ar fi ca in PNL comisia de administratie publica, aia de cultura, altele conexe problemei, sa-i dea bice sa lucreze rapid si sa contureze un punct de vedere unitar al PNL fata de aceasta necesitate stringenta de a decide cum vedem urbanismul si dezvoltarea Bucurestiului in viitorii 10-15 ani. Altfel referendumul asta va fi aceeasi patima in jurul unei intrebari simpliste dar puse neexplicitat si dezbatuta dupa notorietatea promotorilor si a impresiilor relative la intentiile acestor sustinatori de directii. Oamenii n-or sa inteleaga nimic ca de obicei si se vor duce ca berbecii in cabinele de vot, daca se vor duce. Sondajul ala CCSB arata (mie asa mi se pare) o totala deruta a cetateanului Bucurestean fata de ideea de oras, de administrare a societatii. A se vedea ca cei mai mandri de a fi Bucuresteni sunt aia din sectorul 4, sectorul hectarelor de blocuri, cartiere dormitor fara spatii publice altele decat cele din Parcul Tineretului (sa nu pun si Cimitirul Bellu) si de la SUN Plaza, locul calcarilor in picioare cu ocazia inaugurarii ... deci un parc (incluzand palatul pionerilor si sala polivalenta)si un mall, mandria locala sector 4 ...
@Adrian, momentan razboiul e politic. Iar ceea ce vor sa faca basescienii e foarte periculos, chiar si numai in perspectiva asta, deoarece implica si o schimbare a sistemului de vot. Iata: "
Conform proiectului Legii Capitalei, Bucurestiul ar urma sa fie condus de un primar general si un consiliu general, sa aiba un singur buget, iar primarii de sector sa fie numiti dintre consilierii generali.
De asemenea, o propunere legislativa de modificare a articolului 97 din Legea nr 267/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale prevede ca "este declarat ales primar candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate in primul tur de scrutin"."
Nu avem nevoie de astfel de experiente nedemocratice.
@Adrian, tu ai dreptate, dar nu ma feresc sa spun ca trebuie dat intai razboiul politic. Odata Bucurestiul castigat, va fi mai simplu pentru PNL de a decide cum vede urbanismul si dezvoltarea Bucurestiului in viitorii 10-15 ani.
@Lilick: si tu ai dreptate. Insa chestiunea cu alegerea din primul tur fara 50% plus unu este de-a dreptul neconstitutionala. trebuie sa fac un referendum sau o sesizare la CC?
Din pacate nu cred ca va fi simplu defel pentru PNL sa zica despre viitorii 15 ani ai Bucurestiului. Si stii de ce spun asta? Pai pentru ca se stia de acum 10 ani ca PUG va expira la un moment dat. Asa ca eu cred ca un partid serios trebuia SA AIBA DEJA o pozitie in vederea trecerii la noua etapa. Ar fi fost MULT MAI SIMPLU acum sa se spuna: suntem impotriva acestei aberatii cu desfiintarea sectoarelor pentru ca noi vedem dezvoltarea in urmatorii 15 asa si ne bazam pe urmatoarea strategie administrativa CARE INCLUDE mentinerea sectoarelor. Ma tem ca se pune ca intotdeauna carul inaintea boilor si se discuta (dupa cum si afirm in deschiderea blogului meu :))) ) despre forme inaintea fondului. Nu joc foarte bine sah dar daca vom sta sa param asa fiecare descalecare a dnei Udrea si a ciumei portocalii nu vom face altceva decat sa raspundem la un sah perpetuu provocat mereu doar de miscarea imediat urmatoare. Cred ca la 20 de ani dupa '90 ar trebui sa nu mai jucam sah ci GO, unde cand pui o piesa in coltul tablei te gandesti deja la teritoriul obtinut in coltul opus ... asa ca figura de stil :)
@Adrian
Din punctul asta de vedere tu stii mai bine. Si domnul Chiliman. Nu ma bag. :)
Eu nu sunt de acord cu "recentralizarea" decat daca Bucurestiul ar fi condus la fel ca New York.
Inclusiv Ilfov.
Dar daca un sat din tara cu 400 de suflete isi poate avea propriul primar eu nu vad de ce un bloc din Bucuresti cu 100 de apartamente nu si-ar avea propriul primar.
Poate pe unii va surprind dar nu mai vreau sa vad banci de 60 de milioane in sectorul 3 si gropi in sectorul 5.
Bucuresti si Ilfov trebuie sa aiba o singura conducere.
Pai deja te-ai bagat SI BINE AI FACUT! Caci esti din Bucuresti ca si mine si ca si dl Chiliman si depindem de cum vede "poporul" chestiunea. Mie mi-e teama insa de provocarea de a afla cum vede poporul caci poporul sta cu mana la ochi, nu vede nimic, in general nu intelege nimic iar cand se hotaraste sa ia mana de la ochi alege in consecinta - ca la alba neagra, dupa cum are crampe in ziua aia sau mai stiu eu dupa ce criterii (daca le are).
Asa m-am ales sa stau intr-o republica si nu intr-o monarhie, asa m-am ales sa fiu condus de Basescu, asa m-am trezit ca se vrea Marea Adunare Nationala si nu parlament bicameral, asa m-am ales inainte cu un parlament fals bicameral, asa m-am ales cu multe ...
@Chrystian, in primul rand te contrazici singur. :)
@Adrian, din pacate bucuresteanul nu prea are criterii, iar razboiul va fi politic la Bucuresti. Iti imaginezi ca si eu mi-as dori ce iti doresti tu, si poate multi liberali, si trebuie facut ceva astfel incat cultura politica si cea civica a bucurestenilor (macar) sa fie ceva mai ridicata. Dar e foarte greu cand adversarii folosesc armele populismului, galetile, faina si uleiul, sau pe alocuri bata. Bucurestiul e liberal si trebuie sa fie asa din toate punctele de vedere, ca pe vremuri.
A propos, Adrian, in curand poate o sa vorbim despre ceva pe tema asta. O sa iti scriu.
Din pacate, Bucurestiul are sanse (cate are) sa fie liberal doar la nivelul consilierilor locali, printr-o majoritate f. relativa, in nici un caz la nivelul primarului general. Sa zicem mersi daca va iesi Oprescu, singurul (repet, singurul) care-o poate invinge pe udrea. Eu m-am resemnat demult cu asta si nu mai sper decat sa nu treaca porcaria aia de referendum. Cunosc prea bine populatia Bucurestiului ca sa-mi permit luxul sa sper la un primar liberal, in conditiile in care astia vor mobiliza absolut toate resursele posibile, si inca ceva pe deasupra.
Si inca ceva: daca vom mai stramba din nas impotriva adversarilor udrei (ORICUUM S-AR CHEMA EI), ne vom trezi cu ea pe cap, asa cum am patit cand am strambat din nas impotriva lui madam Minca si ne-am ales cu Teo, just another PD in the crowd. Numai ca de data asta va fi, mult, mult mai nasol, si s-ar putea s-o avem chiar presedinta tzarii.
M-as bucura sa fiu contrazis cu argumente pragmatice, nu cu sperante irealizabile si-atat.
@radu, pai nu stiu pe ce te bazezi cand spui ca doar Oprescu o poate bate pe Udrea. Chiar stim de acum pentru peste doi ani ce se intampla? Momentan eu stiu ca PNL e pe primul loc in sondaje in Bucuresti.
Iar in legatura cu Minca... Niciodata n-o sa sustin o Minca, poate sa o sustina si mama PNL-ului.
Vezi ca i-am trimis la tine! :))
http://a-craciunescu.blogspot.com/2011/01/sectoarele-bucurestiului.html
@Adrian, :D
asta ca sa nu-ti para rau ca m-ai nominalizat la chestia aia cu "pastrarea memoriei" :))
Nu, ca e categoria mea preferata! :))
Corect, Lilick!
E fooarte simplu:
CINE VREA LEGEA LUI UDREA NU VREA REFERENDUM!
CINE NU VREA LEGEA LUI UDREA TREBUIE SA LUPTE PENTRU REFERENDUM!
Legea lui Udrea inseamna: desinntarea primariilor de sector si a consiliilor locale de sector, inseamna alegerea primarului general uninominal intr-un singur tur (deci nedemocratic, poate sa castige unul cu 31% din voturi) si alegerea consilierilor generali prin vot uninominal!! Practic acest lucru inseamna sfarsitul democratiei si sfarsitul partidelor la nivelul capitalei.
Iar referendum nu inseamna ca trebuie neaparat castigat, pentru ca la o prezenta scazuta la vot nu se valideaza.
Iar lipsa referendumului inseamna ca Udrea isi trece legea prin parlament sau o introduce prin ordonanta!!
@Lilick, asta spun si eu, ca PNL ca va lua cei mai multi consilieri, dar nu are un candaidat capabil sa castige sufragiile bucurestenilor pt. primarie. Mai vorbim dupa ce vedem ceva sondaje pe tema asta.
Acuma, chiar crezi ca PSD va accepta sa-l sustina pe Chiliman?
@radu, pai nu stiu daca problema se pune asa. Cu PSD si cu Chiliman. Nu i-as lega in vreun fel unul de altul pentru ca dnul Chiliman e in razboi cu Vanghelie, de exemplu, precum stii. Vanghelie fiind cu mult mai apropiat de zona Udrea. PNL inca nu a desemnat pe cineva si te asigur ca exista nu una, ci vreo patru variante. Dar sa nu vorbim acum de nume, e prea devreme. Acum razboiul trebuie sa-l vedem asa cum scrie mai sus Transildania: intre bucuresteni si puterea portocalie.
O nota lasata de dnul Chiliman azi, pe facebook:
"Sper ca Sorin Oprescu va ramane partenerul bucurestenilor si nu va deveni partenerul Elenei Udrea!
La intalnirea de astazi cu Primarul Capitalei, am sustinut impreuna cu Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, solutia organizarii Referendumului local pentru consultarea bucurestenilor pe tema desfiintarii institutiei primarului de sector ales prin vot direct.
Tot astazi, ni s-a alaturat cu sustinerea sa si Primarul Ontanu, cu argumente rationale, in timp ce Primarul Poteras, ca orice trimis al Elenei Udrea, a fost vehement pentru desfiintarea sectoarelor."
OK, Lilick, ce nu stim inca e si:
1) daca PNL si PSD vor candida pe liste cumune in cadrul AN la locale.
2) daca PSD va accepta ca, pe baza unor eventuale sondaje, sa sustina un candidat al PNL la Primaria Capitalei.
Vom trai si vom vedea.
Eu stiu un lucru: as sustine ORICE candidat opus Udrei sau PD. Subliniez cu tot Bold-ul din dotare: ORICE candidat.
@radu, exista sondaje, iar PSD nu are sanse sa candideze singur in Bucuresti. PNL da. In cazul asta PSD nu are incotro: ori sustine PNL si majoritatea bucurestenilor, ori pe Udrea.
sunt pensionara am 57 de ani sunt nascuta in bucuresti casatorita si cu un baiat elev in clasa a12a nu sunt de acord sa-i dam bucurestiul d-nei udrea bucurestiul este al nostru al bucurestenilor si noi suntem cei care trebuie sa ne alegem primarii de sectoare care ne apara interesele noastre noi suntem cei care platim taxe si impozite si eu consider ca noi suntem cei care decidem cine sa ne conduca imi doresc sa fim cat mai repede chemati la referendum ca noi sa ne alegem primarii de sectoare Preoteasa Liane pensionara din Bucuresti
Trimiteți un comentariu