5 ian. 2011

Succesuri marca Nutzi Cocos


"Numărul românilor care au petrecut Revelionul în pensiunile şi hotelurile din ţară a scăzut cu 18,1% faţă de anul anterior, la 78.100 de persoane, iar aceştia au cheltuit 74,5 milioane lei, cu 40,1% mai puţin, potrivit datelor transmise de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

În ceea ce priveşte românii care au mers în destinaţii externe, numărul acestora s-a redus cu 20,2%, la 8.370 de turişti, iar suma totală cheltuită a fost cu 15,2% mai mică, respectiv 4,1 milioane de euro.

"În turismul intern tarifele au scăzut cu 20-25% faţă de anul trecut, în timp ce în turismul extern preţurile s-au redus cu numai 10%. Cu toate aceste reduceri de tarife, numărul turiştilor a scăzut la nivelul anului 2004. Cauzele principale au fost perioada scurtă de concediu din acest an, scăderea puterii de cumpărare şi tarifele încă mari faţă de câştigurile românilor, precum şi dezvoltarea programelor artistice de Revelion în pieţe publice", se arată în materialul transmis de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR)"
- Mediafax

Mai are rost sa mai existe un Minister cheltuitor al Turismului???

9 comentarii:

Shadow spunea...

Faptele spun totul. Bulgaria a atras de 5 ori mai multi turisti in 2010 decat Romania. Ei 3 milioane noi aproape 600.000. Mai tari ca cifrele nu e nimeni ca sa masoare "incompetenta" tovarasei blonde.

Lilick Auftakt spunea...

Azi a mintit ca o nerusinata ce e, javra. Cica a crescut numarul de turisti. E un minister INUTIL.

Shadow spunea...

@lilick

sunt unele chestii care oricat de mult ar vrea udrea nu cresc. Una e numarul de turisti cand ea e ministru, a doua reprezinta numarul sau de neuroni, a treia este educatia ei si a patra dar nu neaparat finala "bunul ei simt".

Lilick Auftakt spunea...

Hahaha! Foarte bine zis, @Shadow. :))

Lilick Auftakt spunea...

Te anunt cu ocazia asta si pe tine, ca multi am renuntat sa ii mai spunem Udrea. Ii spunem Cocos, pentru ca stim ca o enerveaza la culme. :D

shadow spunea...

@lilick

stii ce zic francezii de cocos nu? Luandu-si la misto propriul lor insemn galic.

Cocosul este singura "zburatoare" care canta mereu cu picioarele in "rahat"(noroi, etc).

sarmana elenus mie imi e mila de ea. Sa fii femeie si sa fii si perfect "blonda" la minte este o grava lovitura a destinului.

Lilick Auftakt spunea...

:))))) Nu stiam. :))))

Bogdan spunea...

Ministerul respectiv are totusi un rost, sigur, nu cu turismul, insa ar trebui redenumit Ministerul Propagandei si al Sifonarii.

Cred ca Udrea si'a facut treaba pentru care a fost numita acolo de catre Basea si pedelepre.

Lilick Auftakt spunea...

Ministerul Propagandei si al Sifonarii.

@Bogdan, asa da!