17 ian. 2011

Trebuie sa reactionam urgent si dur!

Presedintia Romaniei:

Ora 15.00 - Participare la dezbaterea cu tema "Reforma instituţională a Statului Român. Statul asistenţial, statul minimal sau statul eficient?", organizată de Institutul de Studii Populare, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer (Loc de desfăşurare: Salonul Le Diplomate, Hotel Hilton).
Departamentul de Comunicare Publică
17 Ianuarie 2011

TVR va transmite maine, LIVE, aceasta dezbatere a Institutului de Politici Populare (fundaţia Partidului Democrat Liberal, cu un rol de think-tank ), la care va participa si Presedintele Traian Basescu. Iata ce au postat pe facebook cei de la Fundatie:

Fundaţia Creştin-Democrată

Romania - stat asistential, stat minimal, stat eficient? Cum trebuie sa arate statul reformat? Sunt cateva dintre directiile pe care va merge dezbaterea initiata de Institutul de Studii Populare, dezbatere la care va participa si presedintele Romaniei, Traian Basescu - in transmisiune directa, marti, ora 15.00, pe TVR 1.

Pentru aceasta mizerie marca Culcer trebuie sesizata Comisia de etica, membrii Consiliului de Administratie al TVR si CNA-ul. Astept reactia societatii civile si a partidelor de opozitie.

Aveti AICI formularul de sesizare de pe site-ul CNA.

6 comentarii:

Rasputin spunea...

Istoria recenta a furtului in Romania:


- Inainte de ‘89: toti romanii furau echitabil unii de la altii. Statul ii fura echitabil pe tovarasi, iar tovarasii furau statul.
- 1990-1996: se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai tarziu oameni de afaceri.
- 1996-2000: se fura din privatizari. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii intregi vandute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriasii gen Patriciu.
- 2000-2004: se fura din marile privatizari, retrocedari si derogari de la plata taxelor si impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai tarziu moguli.
- 2004-2008: se fura din investitii si contracte cu statul. Statul a investit in buzunarele smecherilor. Celor care au furat azi le spunem “baieti destepti”.
- 2008-2010: privatizari nu se mai pot face, investitii nu, ca a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului.
- 2010-in prezent: bugetul nu mai exista. Asa ca se fura direct din buzunarul romanilor: salarii, pensii…

Micawber spunea...

Teama mi-e ca nu prea sunt multe de facut. Nu de alta, dar e o chestiune de izmene. Sa explic.

O mare parte a ceea ce numim 'societate civila' poarta izmene portocalii, asa ca nu se poate conta pe ea. Partea care a mai ramas din societetea civila, din pacate, a fost prinsa cu izmenele-n vine.

Asa ca, oricum am lua-o, la indispensabili se reduce totul :)

bianca g. spunea...

astia acum se intreaba cum trebuie sa arate statul reformat??? nu ar fi trebuit sa o faca inainte sa-l lase pe dement sa-l distruga, sau cauta doar un pretext sa-l mai pupe unde nu bate soarele... acum statul reformat mai are nevoie doar ca supremu sa-si lase mustacioara unde-si sterge nasu, si sa indrepte bratul cand saluta. nu de alta, dar are toate datele ”romanticilor” lui cristoiu. inclusiv pe alea pe care cristoiu in cei doi ani de studiu ai capitanului nu le-a descoperit, atata doar ca au efect de arsenic nu de glont.
p.s.: intra si ei oare la romania asistentiala (ca macar transmisia e pe bani publici), daca la asta se refera asistenta care-i deranjeaza, atunci sunt de acord sa nu mai fie asistati nici aplaudacii de la icr, nici aia de la tvr, nici b1, nici aia de la evz, nici aia de la cotroceni etc etc etc.

Pro DOC spunea...

Eu zic sa avem rabdare, sa vedem ce va face TVR-ul cu aceasta transmisie. Ca televiziune publica, are dreptul, ba chiar si obligatia, sa transmita tot ce poate fi considerat de interes public, iar "reforma statului" chiar este o tema de un maxim interes public. Totul e cum abordeaza TVR-ul acest subiect pentru a nu face din el doar inca un pretext de propaganda basista. In mod normal, dupa transmisia in direct a "dezbaterii", (care numai dezbatere nu va putea fi numita daca se va produce exclusiv in mediul pedelist), TVR-ul ar trebui sa organizeze o dezbatere reala - cu sustinatori si adversari ai modelului de reforma promovat de think-tank-ul pedelist. Daca asa va proceda (adica in mod corect), atunci Opozitia ar trebui sa-si trimita la dezbatere expertii publici de prima marime, subiectul fiind de o maxima si generala insemnatate.

Si asta pentru ca o reforma a statului este absolut necesara. Nu insa o distrugere a lui - cum se pare ca au inteles Basescu si gasca lui din imperativul reformarii.
Raportul competitivitatii globale al World Economic Forum din 2009 arata ca, din 134 de tari evaluate, Romania (europeana!) ocupa niste pozitii de rasul lumii, cam intre Burkina Fasso, Benin, Nicaragua, Surinam si Republica Kirghiza. Si asta fie ca e vorba de fuga creierelor si-a talentelor, fie de nepotism si favoritism guvernamental, fie de cheltuirea banului public ori de transparenta actului de guvernare.

In ultimii ani, de as-zisa reforma basista, ratingurile Romaniei s-au degradat continuu, tara cazand treapta cu treapta in toate ierarhiile internationale vizand criteriile de performanta. Asa ca, reforma statului - ori a ceea ce a mai ramas din el dupa atacurile date de catre FAMIGLIA basista tuturor institutiilor sale si mecanismelor lor de functionare - este o tema care ar trebui sa stea in centrul interesului unei televiziuni publice. Daca TVR-ul va face insa din dezbatere un pretext de progranda in favoarea lui Basescu si a PD-L-ului, atunci trebuie reactionat dur. Dar dur de tot, fiindca asta ar insemna ca televiziunea publica a abdicat complet de la rolul ei informativ-formativ, redevenind ceea ce uneori s-a abtinut cu greu si a reusit chiar sa nu fie, si anume cel mai imbecil instrument de propaganda al puterii.

niku_elektriku spunea...

sin' absolumente d'acor', mai ales c'o sai batza'n rating pe badea&ciutacu cu aligica si patrasconiu...

tot asa sint d'acor' sa se reactzioneze retroactiv fatza de transmisia mitingurilor mazariste pro-geoana!

jos ghedeseu'!
sus sassu!

(uita lumea, de! se uita pe ce parte a baricazii se aflau ghedeseii si anteneii'n cursu' vremilor)

Lilick Auftakt spunea...

@Nikule, nu stiu. Eu la antene nu ma uit. Ma uit numa' la tvr.