21 nov. 2011

In prima faza se vor separa apele...

Foarte interesanta miscarea USL cu suspendarea lui Traian Basescu. Iata ca reusesc sa faca agenda. Si pe termen lung. Eu am luat aceasta suspendare din start ca pe un proces ceva mai de durata, atat de lung cat trebuie ca sa fie castigator.

Ca Basescu va fi suspendat in 2012 sau in 2013 conteaza mai putin. Oricum, nu va fi suspendat de azi pe maine, asa cum au inteles unii. Important e ca cei 90% care nu il mai suporta sa constientizeze ca trebuie sa se implice, sa mearga sa voteze si cum sa voteze. Sa li se aduca argumentele necesare si sa aiba o tinta precisa. Anti Basescu si anti PDL.

Spuneam insa in titlu de o prima faza: cea in care se vor separa apele. Ei, da. Deja apar surprize. Un Emil Hurezeanu, la Realitatea, impotriva suspendarii. Un Emil Hurezeanu prezentand vehement un tablou catastrofic in care ne-ar arunca opozitia daca l-ar suspenda pe Traian Basescu. Deci Hurezeanu deschide azi o lista. Va imaginati ca, numai si pentru asta, ca sa vedem pe cine ne bazam si pe cine nu, inclusiv din partidele de opozitie, procesul demarat acum e excelent?

57 de comentarii:

Anonim spunea...

Sunt total de acord ... acum se vor separa apele ... si s-ar putea sa avem niste surprize

Lilick Auftakt spunea...

@theodora, pai ce sa zic... acum e momentul. Si crede-ma ca voi sta cu ochii pe toti cei care pana acum se dadeau impartiali, deontologi, bla-bla. Putem sa dezbatem 1000 de teme. Putem sa ne contrazicem. Dar pe tema asta, atat de importanta pentru democratie si pentru Romania nu mai am chef de.... jocuri.

Iar pe Emil Hurezeanu sunt cu ochii de ceva timp. Si ii citesc aproape in priviri... dosarul cu care e santajat. :)

radu spunea...

Yes! De acord mie-n suta, Lilick! In sfarsit, o miscare inteligentaa Opozitiei.
Apele trebuie separate ACUM. Mai tarziu va fi prea tarziu.
Huhurezeanu trage la frassu. Cat despre dosarul lui, umbla vorba ca are ceva dosnic de ascuns in dosarul lui de racolat la Secu. :)

Anonim spunea...

Cu o fraza nu pot fi de acord caci a cere romanilor doar "Sa li se aduca argumentele necesare si sa aiba o tinta precisa. Anti Basescu si anti PDL " este mult prea putin. Autorul articolului neglijeaza complet necesitatile poporul roman, trimitindu-l la vot doar contra unor persoane ,nu si pentru binele sau. Ar fi mult prea unilateral daca se cauta doar o simpla inlocuire de nume

Lilick Auftakt spunea...

Da, radu, ACUM.


@Anonim, nu o sa stau sa aduc acum toate argumentele pe care le-am adus in 5 ani. Le gasesti pe blogul meu sau cateva aici: http://nobasescuday.blogspot.com/2010/01/de-ce-ii-spunem-nu-lui-traian-basescu.html

Lilick Auftakt spunea...

Basescu nu mai e doar un om. E un sistem total nedemocratic.

Petrini spunea...

@Lilick

Mai, nu stiu ce-a zis Hurezeanu, dar eu vad lucrurile asa:

1. Cu putin timp in urma premierul elen a provocat caderi pe bursa prin simplul fapt ca a vorbit despre un referendum cu privire la masurile de austeritate.

2. USL este cotata cu cele mai mari sanse sa faca urmatorul guvern.

3. Unul din cei doi lideri USL si-a manifestat pe blog sustinerea pentru fostul prim grec.

4. Actualul guvern roman a luat multe masuri dure de austeritate.

5. Actualul presedinte sustine acest guvern si, implicit, masurile de austeritate.

6. Opozitia anunta ca vrea sa il suspende pe presedinte.

Acum, cum crezi ca se interpreteaza chestiile astea puse cap la cap intr-o banca din Europa sau din SUA? Eu, avand in vedere precedentul grecesc, le-as interpreta asa: opozitia nu va respecta masurile de austeritate luate de fostul guvern (de fapt opozitia chiar spune asta destul de clar, nu e nevoie sa parcurgi to firul asta logic).

Eu nu vad cum ne poate ajuta asta in vreun fel. Inteleg ca USL trebuie sa isi motiveze alegatorii, dar o face la schimb cu increderea creditorilor.

Anonim spunea...

@autor.Nu m-ai inteles ! AM SPUS SI O REPET CA DOAR SA-L INLATURAM PE BASESCU SI PARTIDUL SAU NU ESTE INDEAJUNS SI NU TREBUIE SA FIE SINGURUL TIL , CI ACELA DE A ASIGURA CONDUCERII TARII UN OM CARE ASIGURE ROMANIEI O PROSPERITATE PE CARE O ASTEPTAM DOAR DE 21 DE ANI !

transildania spunea...

Motive pentru suspendare sunt mai mult decat destule. Apar sau sunt reconfirate zilnic!
Daca suspendarea se produce sau nu, asta nu depinde de opozitie, pentru ca momentan nu are majoritate in Parlament.
Chiar daca ar fi sa nu fie o majoritate in Parlament asta nu inseamna ca suspendarea nu ar fi intemeiata si ca nu e un demers foarte corect. Se va vedea cine voteaza pentru si cine contra, se va vedea cine vorbeste pentru si cine contra, apele se vor separa, iar cei care acum sunt contra vor fi taxati de catre electorat si public, asa cum merita.

Micawber spunea...

De acord ca trebuie inceput procesul suspendarii - daca nu-l pornesti n-ai cum sa reusesti, chiar daca premisele nu sunt foarte favorabile aritmetic.

De un singur lucru ma tem, anume de adevaratul talent de a-si da cu stangu' in dreptu' al opozitiei noastre. Demersul trebuie sa fie unul serios si consecvent.

Nu in ultimul rand, opozitia are in fata imensa sarcina de a explica unei populatii abrutizate semnificatia si motivele acestei suspendari care se cere urmata de demitere. Si nu intr-o pasareasca juridica pe care n-o pricepe nici cine o scrie, ci pe intelesul votantului. Altfel mai bine mergem cu totii la culcare.

Andrei Pop spunea...

In Italia si Spania au reusit sa dea jos puterea. Noi romanii suntem mai blegi, mai comozi, mai cu aere. Nu vom accepta niciodata faptul ca am gresit la alegeri si la sfarsit de mandat presidential, cand ni se va spune ca am fi putut, cu efort relativ mic, sa scapam de Basescu acu multa vreme o vom arde in sofisme sa ne camuflam lasitatea. Hurezenii isi vor muta limba la alta sursa de idei pentru patrie si li se va ierta tot. Nu pot sa-mi imaginez ceva mai rau decat regimul lui Basescu dar cel mai probabil e din lipsa mea de imaginatie pentru ca niciodata nu mi-am imaginat ca se va ajunge aici, in acest hal. Asa ca il sustin pe Base, da, cum coarda sustine spanzuratul si nu ma voi sinchisi sa-l sustin si pe urmatorul exact la fel. De ce hurezenii sa procedeze alfel?

berenger spunea...

bag sama ca si opozitia a invatat bine lectia lui basescu: circ, circ, circ. asa reusesc si ei sa faca agenda...

ADRIAN spunea...

@Lilick: cand ai spus "nu mai e doar un om", puteai foarte bine sa scoti pe "doar" si sa te opresti :)
Eu o sa merg sa-l demitem daca trece suspendarea in parlament fie doar si pentru placerea de a-l arunca pe acel Anonim in chinurile zbaterilor filozofice despre cum sa gasesti metode ca sa scapi de un dictator. Si ca sa-i dau placerea lui Hurezeanu si portocaliilor de a diseca "tabloul catastrofic" dupa. Adica ce-o sa se intample daca-l doboram pe mitocan? Se crapa calota arctica mai repede? Sau te pomenesti ca Basescu e deja vreun Mubarak sau Gaddfi de se rupe tara in sapte dupa ce pica el? Daca-i asa, atunci trebuie nu numai dat jos dar si bagat la mititica (ca sa nu zic altceva) daca a adus tara in halul asta incat scoaterea unui derbedeu din functie ar putea sa produca vreun "tablou catastrofic". Vezi ca in alte parti (Grecia sau Italia) tablourile catastrofice erau desenate tocmai in cazul opus - in care nu erau demisi responsabilii de management defectuos si scandalos pe alocuri. Depinde cine tine pensula ...

Arogantu' spunea...

Mey Petrini draghe, ai scapat un mic amanunt: Opozitia a DEMONSTRAT cum se poate renunta la masurile EXTREME de austeritate FARA ca veniturile statului sa fie afectate. Ba chiar cu sporirea lor !
Acuma, ce e drept e drept in sus: nimeni nu te poate obliga sa intelegi DACA NU VREI ... :D
Valabil pentru cîrmac, partid, guvern si menestrelii acestora de mai inainte !

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini, masurile de austeritate sunt necesare si le va lua si opozitia, speram mai cu cap si mai putin depinzand de clientela. Insa cred ca ai uitat ca aici esti pe un blog care nu asta reproseaza in primul si in primul rand puterii si lui Traian Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, tu esti cu tatucii. Acum m-am prins. Nu ma intereseaza sa asiguram... un om. Ma intereseaza un parlament sanatos, legitim, reprezentativ.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, exact asa cred si eu.

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber, corect!! Pai de asta cred ca e nevoie si de timp: ca lucrurile sa poata fi explicate cat mai clar cu putinta si pe limba oricui, pana ce si ultimul neinteresat de politica sa fie convins sa mearga la vot si sa voteze responsabil. Opozitia de fapt a dat acum startul campaniei electorale. Era aiurea daca nu o faceam noi, cand PDL e la pamant pe subiectul coruptie.

Lilick Auftakt spunea...

@Andrei Pop, interesanta metoda de a sustine presedintii. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Berenger, orice campanie presupune si un circ. Nu ai fost deranjat de circul continuu al lui B, acum nu ai dreptul sa invoci asta. E prea tarziu.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, iti imaginezi cum pot sa gandeasca unii oameni pe care ii credeam democrati. Ca de "un om" depinde tara asta. Ca cineva ar fi de neinlocuit. Ce mai pot sa spun? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Arogantu, ei Petrini stie ca Tariceanu incepuse din 2008 cu masurile de austeritate, dupa care, in 2009, ai lui Basescu le-au oprit si au facut pomeni electorale. Asta fiind un motiv pentru care acum suntem in halul in care suntem. Asa ca sa ne scuteasca.

Arogantu' spunea...

@berenger: Ma bucura sa vad ca ai priceput care este contributia cîrmacului la viata politica: circ, circ, circ la tot poporu' !
Pîinea - numai pentru circari !
Ca doar la ei se afla si cutitul care o împarte, nu ?
A se slabi cu diversiunile !

berenger spunea...

lilick, eu nu critic nimic. constat doar. oricum, la circ e mai bun basescu decat astialalti, cu alte cuvinte s-ar putea opozitia sa piarda si aici

Arogantu' spunea...

@Lilick: De fapt - planul ela borat si pus in aplicare de Guvernul Tariceanu NU era unul propriu-zis de austeritate, ci unul de masuri active pentru contracararea crizei.
Citeva detalii - aici

Mai multe declaratii ale lui Tariceanu - aici

Am dat link-uri mai mult pentru cei obisnuiti ca posmagii sa fie gata muieti (Petrini, berenger etc) !

radu spunea...

De, @Lilick, popor de ciobani, obisnuit sa fie condus de un pastor, bata si mulsul. Va mai trece multa apa pe Colentina pana cand turma asta masochista se va civiliza si va ajunge sa pretuiasca democratia parlamentara, nu tatucii care vin beti acasa, o bat si o violeaza.
Cinic vorbind, nu cred ca explicarea democratiei va avea succes. Acum trebuie sa le spunem oamenilor ca vor trai mai bine, vor avea locuri de munca, sa-i convingem sa ne voteze ca sa castigam alegerile. Dupa ce venim la putere, avem timp sa ne ocupam de refacerea institutiilor democratice, fara s-o mai intrebam pe tzatza Floarea si pe nea Caisa, care oricum au boala pe Parlament si nu inteleg cum vin treaba cu el.
Deocamdata, oamenii trebuie sa inteleaga ca basecu e raul absolut in stat, ca fara el nu misca nici o institutie si ca din cauza lui si a amanta-si "romanii" o duc cum o duc.

Arogantu' spunea...

Hurezeanu - o surpriza ?
Poate pentru cine il suspecta de obiectivitate ...

Lilick Auftakt spunea...

@berenger, eu o sa fac "circ" la nesfarsit, cat va fi nevoie ca oamenii sa invete democratia parlamentara.

Lilick Auftakt spunea...

@Arogantu, sigur. Si masurile alea erau luate din timp si fara pauza din 2009.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, da, stiu ca din pacate asa e. Va trebui facuta probabil o lista scurta de vreo 10 puncte de atins, pe care lumea sa o invete pe dinafara, (si ultimul neinformat) si cu ea in minte sa se duca sa voteze. Sa vedem...

Anonim spunea...

Ar trebui sa-l treceti pe lista si pe Cristian Tudor Popescu.Cand USL a anuntat ca demareaza procedura de suspendare CTP a sarit imediat ca ars si a atacat aceasta decizie.

Lilick Auftakt spunea...

Nu l-am auzit. Trebuie sa imi dau seama exact de nuanta. Nu oricine critica decizia e basist.

radu spunea...

CTP face uneori pe Gica Contra cu orice pret, dar e un tip deloc dependent de puterea basista, spre deosebire de pidosnicul Huhurezeanu.
Ar trebui citita cu atentie si analiza Institutului Ovidiu Sincai despre mediul politic romanesc inainte de alegeri, excelenta, dupa parerea mea. Suspendarea trebuie corelata cu o atentie mult mai mare fatza de politica externa si fatza de interesele in Ro ale marilor puteri si ale institutiilor financiar-bancare internationale. In acelasi timp, trebuie ca oamenii sa inteleaga ca responsabilitatea pt. efectele negative ale actualei guvernari in apartine, in primul si in primul rand, lui basecu si camarilei.
Adversarul nostru nr. 1 nu e atat pedeul, un biet prezervativ uzat al tatucului de la Cotroceni, ci "proiectul basecu".

Anonim spunea...

Este adevărat, C.T.Popescu a afirmat că iniţiativa suspendării lui Băsescu, ar fi sortită eşecului şi că e un simplu exerciţiu de imagine. Dar, de la dumnealui, un om funciarmente rău şi cusurgiu(porecla"Cap de Mort" venindu-i la fix), o astfel de apreciere nu denotă neapărat pro-băsism, ci doar frustrare refulată. Cu Hurezeanu(femeia vopsită, cu pantaloni), e cu totul şi cu totul altă mâncare de peşte!
Iar pentru toţi agitatorii profesionişti, de scenarii catastrofice, care ar decurge automat, vezi Doamne, dintr-un demers curat constituţional, cum este şi procedura suspendării unui preşedinte, am să le zic o vorbă dragă răposatului Marin Preda:"Mâncaţi rahat!"
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Da, @radu, proiectul basist. Asta e pericolul pentru democratie. Si trebuie foarte bine definit.

Lilick Auftakt spunea...

@Magnus, ca bine le zici. :))

Arogantu' spunea...

Am urmarit citeva pozitionari ale reprezentantilor Putorii portocalii si am ajuns la concluzia ca au un fir rosu:
Nu mi-e frica de bau-bau !

cristi spunea...

Si cum o să-i spunem la lista celor cărora le citim dosarul din priviri? "Îndosariații" sau " Cei care când spun una totul e de fapt altfel" sau " Aceștia mint, noi nu" sau "Noi stim ceva despre ei dar ne e frică să spunem public - garantăm adevărul" sau "Dusmanii omului". Mai e vreunu pe lista sau e doar asa la mishto asta cu lista... Mi-e frică să nu citesc tâmpenii pe care tu îmi vei spune că sunt scrise de oameni de pe listă... Dămi-o toată! Te roooog!
PS. Și-așa n-au cum să te dea în judecată că de fapt tu nu spui nimic doar ce le citești în ochi...

Anonim spunea...

Nu mai reisesc sa deschis site-ul Transildania

Lilick Auftakt spunea...

@cristi, pai sa vedem cine mai apare cu tipul asta de discurs: Basescu e de neinlocuit.

Arogantu' spunea...

@Cristi: Astia s-au purtat toata viata ca niste cameleoni.
Sa le redam numele !

Lilick Auftakt spunea...

Intra direct pe link: http://transildania.wordpress.com/2011/11/22/dezastrul-infrastructurii-din-romania-se-dezbate-in-parlament/

Shadow spunea...

@Petrini

1. caderile pe bursa nu au fost si nu sunt legate de referendumul grec. Sunt legate insa de ceea ce a sustinut sarko si merkel vizavi de miliardele de sustinere in cazul referendumului.

3. liderul pdl (ca asa a ramas) de la 3 coceni si-a manifestat sustinerea pt ceausescu si cei 10 ani de guvernare ai acestuia (primii) si despre antonescu si solutia sa "finala". Drept e ca nu se pot compara nici pe departe. Tot "liderul de la 3 coceni" si-a manifestat de multe ori sustinerea pt berlusconi.

4. guvernele conduse de boc a luat initial masuri "aberante" de crestere alandala a fiscalitatii(crestere contributii si forfetar) care au distrus cateva sute de mii de firme mici si mijlocii. A mai luat masuri de "prima casa" si "primul siloz" sau orice alte "prime" chestii tot atat de putin "tintite" pe segmentul de dezvoltare afaceri. Dupa aceasta reusita a fost nevoit sa ia masuri "dure". Si aceste masuri au fost tot alandala. Cand scazi cu 25% salariile bugetarilor e normal sa te asteti la scadere de macar 5% liniara a contributiilor la pensii, sanatate si somaj.
Cresti TVA-ul cand nu esti in stare sa ai un fisc competent. ca sa aduni bani de la tot ce e consum. Chit ca sugrumarea consumului duce "ciclic" tot la "reteta" in scadere pe anii care vin.

In loc de a da afara sau recicla "surplusul" de functionarime a ales cea mai proasta metoda cea de scadere "generala" a salariilor. A incercat sa scada si pensiile.

5. Actualul presedinte vroia sa creasca cu 50% salariile educatiei si sanatatii dar si a altor categorii de bugetari (internele) pt a castiga alegerile. Asta este "austeritatea" pe care o "sustine" acest presedinte. Privind la bugetele presedentiei observam ca nu e vorba de austeritate de ani de zile incoace. Nu numai ca si-a "ctitorit" biserica dar detine si numarul cel mai mare de "clienti politici" pe post de "consilieri".
Tot actualul presedinte s-a opus scaderii de salarii pt spp si servicii.

Cu datele de mai sus pe care numai cine nu vrea sa le stie nu le stie, cum crezi ca se vor interpreta in bancile din vest? Isi vor "ridica banii" si vor pleca (exact asta se intampla azi, exemplu nokia e si el bun).

Increderea "creditorilor" care? FMI si Banca Mondiala? BCE? Care alti "creditori" in volum important mai are Romania(la genul de 20-30 de miliarde in 2 ani)?

cristi spunea...

afirmatia "Basescu e de neinlocuit" ai citit-o textual în ochii lui Hurezeanu, printre dosare sau așa ai înteles tu din: ... suspendarea lui Băsescu pot fi un semnal negativ, de instabilitate politică pentru pietele financiare. Oare Daniel Dăianu ce părere are despre cum vor reactiona pietele la aflarea vestii suspendarii? Sa-i punem pe toti bancherii pe lista mincinosilor daca ei spun că Basescu e de neînlocuit, dar numai dacă spun asta, nu dacă ne-am trezit noi să credem că de fapt asta ar vrea să spună. Putem fi invidiosi pe oricine dar n-are rost să fim pătimași... picăm în ridicol...

Lilick Auftakt spunea...

Cristi, au inteles foarte multi mesajul lui Hurezeanu. Stai linistit. A fost extrem de clar.

cristi spunea...

oricum, ca tine nu clarifică nimeni... mai spune-ne! Cum stau de fapt lucrurile? Care, cu cine, cum, când, dar de fapt... Ce mă bucur că tu știi! Văd că l-ai luat și pe fratello în cătare... te-a durut cu regele sau ai tu ceva cu ei? Văd că și prin 22 i-au luat pe modelu tău la tocat. Lucrezi la 22? Bugetară cumva? Sau doar sunteți în asentiment?

Lilick Auftakt spunea...

@cristi, nu stiu despre ce vorbesti. De altfel, nu stii nici sa scrii. Si daca mai esti si basist pe deasupra ai zburat de aici. Mai primesc si basisti, extrem de rar, daca nu sunt prosti si plictisitori. Tu nu m-ai convins cu nimic. Esti si basist si prost si plictisitor. Bye! Urmatoarea postare intra la spam.

radu spunea...

@Cristi delireaza. E grav daca basistii au inceput sa recruteze troli de la Balaceanca. Sau poate ca omul a fost cersetor prin strainatate si a uitat romaneste. Mai rau e la el cu fuga de idei. Auzi, @Lilick, cica esti de la "22"! :)
Ia zi, don @cristi, cu cine te-a durut mai tare, cu geoana sau cu bok, hai? Cum cat e halatul?

Lilick Auftakt spunea...

@radu, deci va place? Sa mai las maimuta pe aici? :D Auzi, sunt de la "22". :))

sandman spunea...

Pai lingaul ala basist a fost consilierul lui Nastase dupa Pta Universitatii, apoi a trecut cu arme si bagaje la PD. O avea si dosar de informator?

Lilick Auftakt spunea...

@sandam, informator? Putin spus...

clerc spunea...

Te salut, draga Lilick. Surpriza la care te referi nu e tocmai... o surpriza, caci de multisor poetul-jurnalistul-marea constiinta Hurezeanu practica slalomul politic si gudurarea pe linga puternicii zilei. Prin 2001-2003 a fost consilier al lui Adrian Nastase (mai stii, Nastase ala raul si antidemocratul! he-he, daca am fi stiut noi azi pe cine votam si eternizam la putere si mai ales cu ce pret!!!). Dupa 2004, a combatut puternic si alunecos pro Basescu si PDL, iar in 2009, in vremea campaniei prezidentiale a fost de o obedienta scabroasa.
E genul de "intelectual public" care nu are o optiune clara si care nu ramine fidel decit unui singur principiu: mie sa-mi fie bine.
De fapt, ce ma mir, ca e ardelean, ca si oligofrenul de Boc, ca multi alti smecheri ce ne duc la faliment, pe unii, iar pe altii, la cimitir. Astia stiu cu ce se maninca democratia, economia de piata si mai ales "dreapta". Tipi d-astia, unsurosi si reci ca Uriah Heep din Dickens, amorfi, fara vertebre si vesnic adaptabili, indiferent de regim si ideologie.
Niste mercenari imputiti, cu aere de metafizicieni si eticieni ai spatiului public.

Lilick Auftakt spunea...

Salutare, @Clerc. Da, uite asa ne aducem aminte si mai punem una-alta cap la cap. :)

Traian spunea...

"Sebastian Lăzăroiu, fostul consilier prezidențial și ministru al Muncii va fi invitatul permanent al Mădălinei Medeleanu și Emil Hurezeanu la emisiunea”România politică” de la Realitatea TV. "
Asta daca mai aveati dubii despre Realitatea TV

Lilick Auftakt spunea...

Permanent???? Mda, clar.

radu spunea...

Hm, Lilick, si cand imi aduc aminte ca era cat pe-aci sa credem ca Elan nu e cu basecu.
Ba, e cu basecu, si Realitatea TV e din nou un post basist. F.f. trist.

Lilick Auftakt spunea...

Amandoua sunt cu Basescu, @Radu. Una mai pe fata, alta mai subtil.