2 nov. 2011

Ludovic Orban cheama opozitia la mobilizare exemplara maine, in Parlament.


Ludovic Orban, pe facebook: "Astazi, PNL a obtinut un succes in Camera Deputatilor. Puterea portocalie a incercat sa evite dezbaterea proiectului PD prin care ofiterii serviciilor de informatii sa obtina dreptul de a efectua anchete penale, pentru ca proiectul sa fie adoptat tacit. Dupa o "lupta la baioneta" am reusit sa obtinem ca maine sa fie dezbatut si votat (chiar si fara finalizarea raportului de catre comisiile sesizate in fond). Dupa consultarea cu parlamentari din grupurile puterii, am convingerea ca putem sa respingem acest proiect, care reprezinta cel mai grav atac la adresa democratiei si a drepturilor omului din ultimii ani. Cu conditia unei mobilizari exemplare."

16 comentarii:

Micawber spunea...

Oricum, atata vreme cat UDMR sprijina proiectul, mobilizarea asta e cam de pomana.

Trecand peste asta, mi-ar placea sa stiu daca chiar s-au facut eforturile de 'mobilizare' exceptionala, sau e doar un 'hei-rup' propagandistic. Si, desigur, vreau sa aflu ce sanctiuni primesc, de la partidele lor, deputatii opozitiei care lipsesc maine.

Anonim spunea...

Din pacate Ludovic e doar o singura voce care se pare incet , dar sigur isi ocupa locul pe care il merita mult mai mult decat cei care acum din postura de lideri liberali.....nu fac nimic.....!
Pacat.....
PNL are acum nevoie de o voce mult mai vocala....de o prezenta scenica mult mai bataioasa .......si mult mai acida.......nu de povesti...la gura sobei! Nu stiu...uneori am impresia ca ma uit la un film dat cu incetinitorul......
Mare pacat.....in felul asta opozitia....PNL si tot ceea ce inseamna acum pentru ROmania.....vor pierde din nou alegerile.....si sansa de a face ceva concret .....
Mare pacat!

Shadow spunea...

Bravo Ludovic-ul :-).

Asa ar trebui sa stea treburile in viata de zi cu zi parlamentara nu numai la legi de "importanta nationala". Toate legile sunt de "importanta nationala".

@Jenica

si eu am impresia uneori ca asist la un "cenaclu".

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber
Poate nu e chiar de pomana, o sa vedem. Da, seful grupului parlamentar al PNL ar trebui sa stabileasca si niste sanctiuni pentru absentele de la voturile importante. Nu e o idee rea sa incepem si noi sa le cerem asta.

@Jenika, sa nu-l uitam nici pe Tariceanu, care impreuna cu Hasotti, a pus saptamana trecuta Parlamentul pe lista institutiilor democratice, o data cu invitarea Regelui in Parlament. Au reusit sa impuna evenimentul pe agenda publica. O lectie de istorie si de democratie semnata de liberali.

acuvio spunea...

De urmărit. Am mai văzut şi pe alte bloguri nemulţumiri faţă de activitatea actualului lider PNL :)

Anonim spunea...

@Lilick....
Ai dreptate asa este....si chiar nu l-am uitat....
Insa poate ar trebui sa fie si el mai vocal....
Faptul ca sta in linia a doua si doar astepta....nu e de folos partidului.....desi din punct de vedere al strategiei personale e clar ce o sa urmeze.......si ce astepta fiecare! Iar asta....nu e de condamnat!
Insa...ma repet.....cu mici ....foarte mici exceptii ...in PNL eu stiu doar doi sau trei oameni care au stat si s-au luat de guler cu TB......Calin, Varujan si cel mai prezent....Ludovic!!!
Nu vreau sa imi aduc aminte reactia lui Crin, incapabil sa fie barbat macar pentru o amintire si niste probleme persoanale, care si atunci....ca si acum imi lasa un gust amar...desi....sper mult mai mult de la el.

berenger spunea...

alaturi de pedelei, au lipsit din sala si pesedeii. io-s curios, se va fasi cineva de la penelei sa-si admonesteze colegii de coalitie (cineva cu influenta in partid, adica, nu orban, ci crin)

Lilick Auftakt spunea...

@Acuvio, eu nu-l mai urmaresc. :) S-a intamplat ca zilele trecute sa aiba o pozitie foarte corecta si echilibata pe tema bisericii, chiar mi-a placut, dar a devenit un lucru rar.

@Jenika, nu e stilul lui sa fie vocal asa, oricand, pe orice tema. Insa pe teme mari e. Si pe asta. Uita-te la Transildania ce declaratii excelente a facut. :) Ai dreptate in rest...

Lilick Auftakt spunea...

@berenger, pe mine ma intereseaza PNL. De ce sa ne bagam peste PSD? Rusine lor daca au lipsit, dar ce putere are un partid, chiar aliat, sa se bage peste un alt partid? Ca doar PNL nu e.. Basescu.

Anonim spunea...

De Ziua Ta, Traiane!

Multi ani iti doresc, Traiane, cu bratari la-ncheieturi
Pan-o rugini inox-ul si-ti va face bataturi.
Sa privesti printre zabrele, jinduind dupa pachet,
Sa-ti pui curu’ la bataie, concurent la “Miss Borfet”.

Sa ai parte de plimbare doar o ora, insotit,
De zdrahonii cu pulane, iute pusi pe otanjit.
Sa ai pat legat cu lanturi de perete peste zi
Doar cu vorbitor la luna, sa ai parte de copii.

Chiftelute, din elastic, sa-ti parvina peste zid
Zeama lunga si-arpacasu’, aliment sa ai in blid.
Iar de vrei corespondenta, sa astepti din Targusor,
Ravasel semnat Lenuta, sa-ti aline al tau dor.

Si iti mai doresc, Traiane, nopti cu tine ca saltea
Tabacindu-te gealatii, incantati de muhaia.
Mă mai rog de sanatate, far-alcool, in abstinenta
Zile-n ger sau in dogoare, pe platou sa faci prezenta.

Caci la raul ce facut-ai cat o tar-ai birjarit
Loc mai bun pentru odihna, altul nu-i mai nimerit.
Asta de n-o vrea frac-tu’ Mircea, ofertant de loc de veci,
Sa te gazduiasca-n tihna, intre patru dale reci.

Sa ma ierti de-ntarziere, pentru dar in rime scris
As fi vrut versuri alese la asa distins proscris.
Mi-a iesit, precum vezi bine, o naiva poezea,
In care-ti aduc omagiu, pentru-asa o viata grea.
sa fiti iubiti
marcus

Lilick Auftakt spunea...

Ponta trebuie sa dea singur o explicatie.

Anonim spunea...

În naivitatea lor funciarĂ, bieţii comunişti cehi scriseseră, sincer disperaţi,pe zidurile din Praga ocupată de tancurile sovietice:"Trezeşte-te, Lenin, ăştia au înnebunit!"
Acum, la noi, cine să se mai trezească?
A uitat oare, porcul pedelist de Cezar Preda, iniţiatorul acestei "Lex scelerata", că pe timpul lui Ceauşescu, securiştii aveau şi ei dreptul de a ancheta penal?
Că, la anchetele de la Braşov, din 1987, ofiţerii de securitate anchetau(şi băteau)în birouri pe care puseseră plăcuţe cu titulatura "Procuror"?
Nu-i este suficient acestui nemernic şi a altora ca el, slugi ale Marelui Tartor de la Cotroceni că, actualmente SRI-ştii pot face (totuşi) acte premergătoare începerii urmăririi penale?
Nu-i de ajuns?
Până unde trebuie să se meargă cu nenorocirile şi cu sfidarea(vezi, mai ieri, pictorialele nesimţitei de Udrea, care se rupe în ţoale, în coafuri şi în toalete, în faţa unui popor amărât, de asistaţi social, cum bine a zis-o Nenea, uitând că tocmai el şi ai lui au adus naţiunea aici, furând în neştire şi apoi bătându-şi joc de o ţară întreagă, cu "strânsul curelei")?
Nu-şi dau seama că se-apropie furtuna (dar nu cum a înţeles lacheul Boc)? Ci, în sensul că poporul ăsta minţit şi batjocorit zi după zi, s-ar putea ridica odată, cum s-a mai ridicat acum 20 de ani, tot într-un prag de iernă,iar atunci soarta Împuşcatului cu Nevasta va părea un basm blând şi dulce, faţă de un ipotetic sfârşit ce-l aşteaptă pe succesorul lui de drept, atârnat în cârlige în Piaţa(vai!) Victoriei, laolaltă cu amanta sa blondă, precum Mussolini cu Clara Petacci?
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

@Magnus, PSD e complice.

Anonim spunea...

Ştiu, ştiu, la origine, PSD şi PDL provin din acelaşi trunchi fesenist, orice-ar zice Titulescu-Ponta.
Dar, să-i ferească Ăl de Sus pe toţi nenorociţii, fie ei roşii ori portocalii, de mânia şi durerea amărâţilor şi a înfometaţilor!
A. Magnus

radu spunea...

Iac-asa isi tradeaza, a cata oara? Bereger reflexele basiste. El vrea un Tatuc si nu concepte ca un partid poate sa functioneze si altfel decat FSNurile. Cam rinocer, Berenger. :)

Lilick Auftakt spunea...

E stupizel. El are ce are cu liberalii.