25 nov. 2011

Ontanu va da ciolanu'!

E absolut gretos ce se intampla in sectorul 2 de ani de zile, dar acum parca se intrece masura. Domnul Ontanu - UNPR - aliatul simandicosilor domni "de dreapta" din PDL si anexe - anunta pentru ziua de 1 decembrie fantastice desfasurari de forte in sector: fasole, costita, tuica, muzica populara, defilari de "cadre", detasamente de elevi (!), eliberare de porumbei pe "Oda bucuriei", hore si alte pomeni. Cand citesc asta ma simt ca in ultimii ani ai epocii comuniste. Cu cat putea mai rau rahatul, cu atat panglicile cu care era legat erau mai stralucitoare. Cum poate sa existe sub aceeasi umbrela, a basismului, atata duplicitate? Cum pot sa strige cat ii tine gura ca sunt de dreapta, iar cu mana stanga sa dea pomeni pe unde apuca? Cititi si va cruciti:

"În ziua de 1 Decembrie vor fi amenajate 21 de corturi ostăşeşti în toate cartierele sectorului 2 de unde se vor servi gratuit porţiile de fasole cu costiţă şi ţuică fiartă tuturor bucureştenilor prezenţi la marea manifestare dedicată Zilei Naţionale a României.(...)

Festivităţile prilejuite de aniversarea Zilei Naţionale a României vor începe la ora 12.00 la sediul Primăriei Sectorului 2, după următorul program:

-12.00 – 12.50 cântece şi dansuri susţinute de îndrăgiţi cântăreţi de muzică populară,

-12.50 – 13.00 primirea invitaţilor,

-13.05 – 13.20 intonarea imnului de stat, ridicarea drapelului naţional al României, eliberarea porumbeilor pe fondul muzical “Odă Bucuriei” şi alocuţiuni ale invitaţilor,

-13.20 – 13.35 începe defilarea cadrelor Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2, a detaşamentului Gărzii Civice Voluntare,

-13.35 – 13.40 defilarea tehnicii din dotarea Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2, ambulanţelor sociale ale Primăriei Sectorului 2, şi autospecialelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă,

-13.40 – 13.47 defilarea detaşamentului de elevi care sunt poliţişti locali voluntari şi a elevilor de la liceele şi colegiile sectorului 2,

-13.47 – 13.57 moment demonstrativ şi arte marţiale realizat de cadrele Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 în conformitate cu misiunile de intervenţie rapidă pe care le au de executat,

-13.57 – 13.58 prezentarea steagului României,

-13.58 – 14.00 defilarea fanfarei,

-14.00 – 14.10 hora unirii în faţa Primăriei Sectorului 2 la care vor fi invitaţi toţi bucureştenii prezenţi la eveniment,

-14.30 – începe servirea gratuită a mesei ostăşeşti la toate cele 8 corturi amplasate pe laturile Primăriei Sectorului 2."


Pana atunci, cititi la Vasi Baescu si la Traian Mitrica (care pregateste si un fotoreportaj).

18 comentarii:

Traian spunea...

Sa-ti spun un secret trist: prostimea adora chestiile astea, adu-ti aminte ( gasesti foto pe Facebook ) cum s-au adunat lejer 1000 ( pe o vreme oribila ) cand a inaugurat Parcul Pantelimon cu un concert de muzica populara.
Deci apevistii stiu ce fac, crede-ma.
De altfel ati vazut "Romania profunda" ieri la Dabuleni, nu ? Ei : SI AIA VOTEAZA.

Lilick Auftakt spunea...

Da, din pacate. Si mi-e foarte greata... Nu neaparat de oamenii saraci care sunt mult prea redusi si morti de foame, iar astia profita de ei sa le fure votul, ci de ipocrizia lor de a se da si de dreapta si de stanga si de ce mai trebuie, in acelasi timp. Si ma gandesc cate pomeni vor da si la anul. Din banii nostri, sigur.

Wilkins Micawber spunea...

Completez titlul, cu licenta pentru rima:

... si melteanu'
Da voteanu'!

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber, :)) hai ca m-ai facut sa rad.

Ma tot gandesc insa ce sa facem impotriva astora. Ce actiuni, ce proteste, cum sa nu-i mai lasam sa dea pomeni. Specia asta uneperista mi se pare sinistra, absolut sinistra.

neacsu spunea...

Paine si circ. Va suna cunoscut?

Mihai spunea...

Cum se numea filmul acela de pe vremuri? Parca "Am vazut giboni fericiti" Daca apuca si sa bea pana adorm in sant...

Matilda spunea...

Toate ţările lumii îşi sărbătoresc ziua naţională cu respect, dar şi cu bucurie. Au loc spectacole, picii se întrec în tot felul de concursuri, artificiile luminează cerul, etc.
În fond, a-i învăţa pe oameni şi în acest mod să-şi iubească ţara este foarte bine.
Dar nici o ţară care se respectă nu face pomeni !

Lilick Auftakt spunea...

Da, dar la noi vor manca pe tomberoane pe post de mese, asa cum s-a intamplat anul trecut.

Petrisor spunea...

Buna, Lilick,


las si eu un link cu un sondaj de opinie. PROPAGANDISTUL PORTOCALIU AL ANULUI 2011

http://ziare-online.info/2011/11/25/propagandistul-portocaliu-al-anului-2011-votati/

Anonim spunea...

Excesul de terminologie "ostăşească" (vezi "corturi ostăşeşti", "masă ostăşească"), cam pute el a legionarism, chiar şi involuntar(sau, cine ştie, poate, chiar conştient...?). Să nu uităm, Carol al II-lea, promotorul dictaturii regale, a cochetat iniţial cu Mişcarea Arhanghelului Mihail(care le promitea credulilor misticoizi, o Românie ca soarele de pe cer, ori una în care, mă rog, se va putea ajunge de la Londra la Constanţa, şi invers, cu TGV-ul) Regele Play-boy dându-se el însuşi în vânt, după spectacolele "patriotice" regizate.
Iar pe Onţanu al nostru l-a făcut general(pe puncte...) cine altul decât Băse, simulacrul monarhului-dictator, sau "jucător", locatarul cotrocenist emoţionându-se şi el marinăreşte, până la lacrimi, pe la diverse puneri în scenă şi parade...ostăşeşti!
Recte, precum s-a spus deja: Istoria ne învaţă că n-am învăţat nimic din ea!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Sigur, Magnus, e evident si asta! Iar uneperistii reusesc asa sa ajunga si mai aproape de sufletul lui Basescu... Vorba vine "sufletul". Felului lui de-a fi, practic total necizelat, grobian.

radu spunea...

Pai, @Lilick, UNPR zice ca e de stanga, garantat de fortele Binelui, nu ca PSD, care e cu rusii, brrr!
Singurul mod in care ii putem combate e sa dam mai multe pomeni decat ei, or nu resurse pt. asta. Sau sa fim la putere si sa-i scoatem din saracie ca sa nu mai ceara. Iar e f. greu. Asta-i ortodoxia bizonului subdezvoltat, zice ca daca dai, dar din dar se face rai si esti omul lui D-zeu. Daca nu dai, esti cah. Traiesc si ei clipa, vor o punga de pufuleti de la boier ca sa simta 5 minute ca traiesc.
Asta-i votantul roman, trebuie sa plecam de la realitatea asta, ca sa nu avem surprize.
Asa au casigat Vanghelie cu vanghelioanele, basecu cu basescioanele. Poate mai face rost de bani Oprescu, ca de el am vazut ca le tzatzaie fundu-n wikileaks americanilor.

Anonim spunea...

Lilick, denuntarea practicilor "ostasesti" uneperiste este, desigur salutara - si permiteti-mi sa va dau exemplu pozitiv. Nu stiu insa deca nu cumva nu e tirziu pentru un pic de actiune politica a useleului. In primul rind, un astfel de program este votat de consiliu si, in opinia mea, consilierii useleului ar fi trebuit sa sustina ideea ca, fiindca toti cei din sector platesc fasolea, toti trebuie sa beneficieze de ea, adica ori 400000 de portii de fasole, cite una pentru fiecare cetatean din sector, ori nimic. Api, de ce elevii scosi la demonstratii? Pe ideea ca scolile fiind platite acum prin primarii, elevii devin sclavii acestora? De fapt cred ca aici, in rindul elevilor, poate actiona useleul, niste fluieraturi la adresa lui ontanu in timpul defilarii nu ar strica. Un cintec pionieresc ori de brigadieri cintat de elevi ar fi grozav. Poate ca nu ar fi patriotic un comando care sa puna sare in tuica, dar, cred ca lucrurile ar putea deveni interesante daca useleul din sectorul 2 ar putea chema niste oameni. Daca ar putea chema un numar serios, atunci nu ar ajunge fasolea si s-ar putea stirni nitel scandal, bine dirijat ca sa nu para al unor betivi. Ori, daca ontanu vrea demonstratie, atunci ar putea participa si o coloana, de citeva zeci de persoane, a opozitiei, cu lozici ca: Traiasca Romania, fara guvernantii ei! Avem guvernanti de toata fasolea! Platim fasolea toti si o maninca numai unii! Ce-ai cu fasolea poporului, ontanule? Ati adus tara la fasole! In fine, poate ca usele sector 2 poate face ceva.Ideile nasc idei, din idei proaste ca acelea de mai sus se pot naste niste idei bune.

Anonim spunea...

Lilick, va propun sa stergeti comentariul meu anterior, mai ales daca il luati in serios, nu de alta dar il pot citi si uneperistii.

Lilick Auftakt spunea...

@radu si @dlNimeni

De la inceput spun, pentru ca am si vorbit pe tema asta cu cei de la sectorul 2, PNL: ei nu sunt de acord sa dea nicio pomana. Si nu numai ei, niciun liberal din Bucuresti. Pornind de aici, da, sigur, avem o problema cu electoratul invatat la pomeni. Si avem o problema si ca nu le dam (si aici ii raspund lui @radu) dar si daca "ne batem joc" de norocul lor de a primi totusi ceva de la autoritati sub forma de pomana (si aici ii raspund domnului nimeni). Deci nu putem nici sa ii jignim direct pe cei care poate nu au ce manca si fasolea aia e binevenita.

Ideile dnului nimeni mi se par foarte dragute, si eu le-as aplica, dar lumea nu stiu daca ar aprecia. E un subiect care nu poate fi transat in alb si negru. Pana la urma PNL va face ceva specific liberal, o actiune pe acest subiect istoric, nu va fi asa de vizibil, dar... macar va fi de bun-simt. Sa vedem... ne mai gandim. Insa asta e o problema generala, nu doar pentru acest 1 decembrie.

Lilick Auftakt spunea...

DlNimeni, de ce sa il sterg? M-a amuzat. :) Chiar as aplica cate ceva de-acolo.

Dana spunea...

Mergea si o mica defilare msonica, sa se ude toate crasmartele la vederea sortuletzelor.

transildania spunea...

Propun niste sloganuri pentru urmatoarea campanie electorala in sectorul 2:
"Ia-i ciolanu lui Ontanu"
"Neculai Ontanu a ros prea mult ciolanu - Cand la PSM (partidul socialist al Muncii) cand la PSD, cand la UNPR"
"Sa scapam sectoru de "generalu" lui chioru"