1 nov. 2011

Portocaliii se gandesc la Gheorghe Gheorghiu-Dej de onomastica Regelui

Atunci cand se apropie ziua de 8 noiembrie, orice liberal se gandeste la data de 8 noiembrie 1945, ziua cand a avut loc prima manifestatie anticomunista si promonarhista prilejuita de onomastica regelui Mihai I. Evenimentele acelei zile au lasat in urma zeci de morti, sute de raniti si arestati. Si in acest an liberalii vor marca aceasta data cu dubla semnificatie asa cum se cuvine. La momentul potrivit o sa scriu despre asta.

Ce fac portocaliii pe 8 noiembrie anul acesta? Pai sa luam de exemplu IICCMER-ul tismanian. Organizeaza Conferinta "Spectrele lui Dej", un eveniment ce are ca scop "discutarea rolului lui Gheorghe Gheorghiu-Dej în istoria comunismului românesc în contextul împlinirii a 110 ani de la nașterea acestuia.

"O asemenea discuţie este mai mult decât necesară dat fiind că acestui personaj central al istoriei comunismului românesc nu i-a fost dedicată încă o biografie exhaustivă. Conferința va analiza personalitatea/biografia liderului comunist, activitatea lui în perioada ilegalității și ascensiunea sa în poziția de lider absolut al partidului comunist. Totodată, intenționăm să supunem analizei şi cele mai importante aspecte ale funcționării partidului-stat în perioada conducerii dejiste."
, mai spun cei de la IICCMER

Da! Implinirea a 110 ani de la nasterea lui Dej nu putea sa nu fie marcata anul acesta, in ziua onomasticii Regelui Mihai, in timpul zilelor Jubileului Regal. Cum sa treaca comunistii portocalii pe langa aceasta data si sa nu o imbrace intr-o haina, vezi Doamne, stiintifica... "O asemenea discutie este mai mult decat necesara", spun ei. Sigur! Sa nu le scape cumva vreun amanunt nestudiat, si bun de aplicat, legat de ascensiunea liderului absolut si functionarea partidului-stat, as spune eu.

Foto: Historia

10 comentarii:

transildania spunea...

Poate mai da si Udrea cateva zeci de milioane de euro pentru un circuit turistic "Pe urmele lui Gheorghiu-Dej" si pentru un muzeu, ca sa iasa aniversarea rotunda, frumoasa.

Lilick Auftakt spunea...

Eh, ce i-ar placea lui Tismaneanu. :))

Anonim spunea...

Mi se pare siderant si fabulatoriu ca in momentul asta....in Istoria Contemporana si Moderna....Gh. Gheorghiu-Dej are dedicata o zi despre si anume implinirea a 110 ani de la nasterea lui, asta in contextul in care Romania inca nu s-a decis care si cum sa aprecieze rolul Regelui Mihai in Istoria Romaniei.
Apropo....chestia aia cu condamnarea comunismului a fost superba.....dar......
Iar fabulatoriu este putin spus....!!!
Sincer....uneori imi este rusine de rusinea lor....!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika, si mie la fel mi se pare. Nesimtirea acestor indivizi nu are margini.

Mihai spunea...

Am devenit portocaliu. Bun asa! :))))

Lilick Auftakt spunea...

Ce???

Mihai spunea...

Conferinta e organizata de mine si de colegul meu Burcea. De ce trebuie sa privim intotdeauna prin oglinda carnetului de partid? Asta e, suntem niste nesimtiti. :)

Lilick Auftakt spunea...

:))

Donkeypapuas spunea...

Volodea mai are încă un prilej de a-l înjura pe Ghiţă-Dej, după ce a umplut "Raportul" lui peşte de înfierări ale "ticăloşilor de şi-au permis să scoată Armata Roşie afară din ţară" şi de adulări a opozanţilor de certă structură democratică gen Ana Pauker, Vasile Luca, Iosif Chişinevschi. Sursele istorice de încredere sunt istorisirile unor anume Tismineţki, Brucan etc. Nu credeţi? Se poate lesne verifica în "Raportul" cu pricina. Başca acel cuvânt de deschidere, rostit de purtătorul de chelie la zisa "Şedinţă de condamnare a comunismului": "naţional-comunismul a întinat idealurile umaniste ale marxismului", sau cam aşa - e din memorie.

Lilick Auftakt spunea...

@Donkeypapuas, tinerii organizatori m-au asigurat ca e un demers pur stiintific si atata tot. Nu am de ce sa nu ii cred. Ramane problema cu alegerea zilei care e una ce tine de morala, etica, si poate aici lucrurile ar fi discutabile. In rest...