3 nov. 2011

Surprize de la PSD...

"Ce era mai rău s-a întâmplat: proiectul de lege privind modificările la Legea SRI şi la Legea Siguranţei Naţionale a fost adoptat ieri tacit de Camera Deputaţilor, din cauza absenţei deputaţilor PDL, dar şi ai PSD. Ca partid de opoziţie, PSD, în loc să blocheze această lege, care este un atac foarte grav la adresa drepturilor şi libertăţilor românilor, s-a făcut complice, prin absenţă. Ludovic Orban, deputat PNL, unul dintre cei care s-au opus vehement acestui proect de lege, susţine că deputaţii PD si PSD i-au făcut, în acest fel, lui Traian Băsescu, un cadou de ziua lui.Băsescu a încercat, încă din primul mandat de preşedinte, să introducă în Legea SRI şi în Legea siguranţei naţionale prevederi care să dea mai multe puteri serviciilor secrete, dar în guvernarea liberală nu a avut succes. În schimb reuşeşte acum, cu complicitatea PSD. Mai avem o şansă dacă proiectul va fi respins în Senat. Dacă nu, ne vom trezi într-o ţară condusă de serviciile secrete. Vrei să trăieşti într-o ţară condusă de SRI?" - mai mult pe Spune si tu

Pozitia lui Ludovic Orban: "Voi cere conducerii PNL sa ridice acesta problema in sedinta USL pentru ca aceasta este o pozitie fundamentala intr-un stat democratic, apararea drepturilor si libertatilor cetateanului (...). In ce priveste grupul PNL, am garantia ca la Senat se va mobiliza si sper ca se vor trezi si colegii nostri de la PSD pentru ca refuz sa-mi imaginez ca o astfel de lege poate sa treaca in Romania anului 2011 membra a UE"

Si asta in masura in care ieri s-a cerut si o mobilizare exemplara, asa cum am scris si eu pe blog.

38 de comentarii:

radu spunea...

daca PSD va bate palma cu PD dupa alegeri, s-o faca.
Important e sa n-o faca PNL.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, nuu, PNL n-o face in niciun caz. :)

Anonim spunea...

De abia acum sunt curios care o sa fie pozitia lui Crin!!!
Mai ales dupa ziua de azi!!!
Iar daca aberatia asta trece si de Senat......cu mare siguranta....foarte mare siguranta...atunci totul s-a cam terminat......

Anonim spunea...

De la PSD, nici un fel de surpriză!
De la domn`preşedinte Băsescu, nici atât!
Mai ieri, avea omul nostru păsărica despre "şeful statului", sintagmă inexistentă, de fapt şi de drept, în Constituţie.
Apoi, acesta s-a pozat vesel în mijlocul popimii naţionale, după ce cuvântase ritos în biserică, la o anume slujbă de canonizare(nota bene, împăraţii Bizanţului, regii francezi şi englezi ori alţi monarhi europeni, cu atribuţiuni sacerdotale complementare, se mulţumeau, săracii, doar să asiste cuminţi, în banca lor, la asemenea ocazii solemne, eventualele edicte fiindu-le citite nobilimii şi mulţimilor, de către Întâi-stătători).
Iar astăzi, acelaşi preşedinte nărăvaş conduce, cu ovehemenţă de jokeu, adunarea capilor justiţiei româneşti, la un simulacru de comisie anti-corupţie(distinşii domni juzi neavând, se vede, tăria moral-profesională să-l chestioneze pe înaltul lor viitor client penal, în ce calitate le dă lecţii: de mătrăşitor oneros al flotei comerciale, de primar general şmenar, care şi-a tras vestita vilă din Mihăileanu, pe final de mandat, de spălător de bani negri, de la alde Căşuneanu, etc,etc,etc?)
Ca un corolar al celor de mai sus, ajungem inevitabil la definiţia satrapilor orientali, a mogulilor(ce cuvânt frumos!) şi a mandarinilor extrem-asiatici. Precum al nost` conducător, aceştia erau şi capii statelor, şi mari preoţi, şi judecători supremi, şi împărţeau dreptatea (ca şi avuţia) în ultimă instanţă. Lamentabil...
Anonymus Magnus

berenger spunea...

ce misto e discursul asta schizofrenic: „noi castigam (acest noi se refera la oamenii politici cu influenta din penele, ca sa fie clar) alegerile impreuna cu pesedeii, dar ne facem ca ploua cand pesedeii ne trag suturi”. va fi o guvernare misto

Lilick Auftakt spunea...

Cum adica ne facem ca ploua? Asta numesti tu a te face ca ploua?

berenger spunea...

nu stiam ca esti in conducerea (reala) a penele, caci eu exact la ea m-am referit. ma rog, mai exact, ce a facut crin pentru ca pesedeul sa nu ajute la promovarea acestei legi? iar dincolo de asta, adevarul e simplu: pesedeul vrea sa guverneze la fel cu pedeleul, cu puteri sporite ale serviciilor. iar peneleul va fi la guvernare alaturi de pesede...

Lilick Auftakt spunea...

PNL-ul nu e numai Crin, decat in mintea unuia care viseaza Tatuci. Si-a asumat Orban tema asta si a tratat-o cum se cuvine. Iar lucrurile nu s-au terminat aici.

berenger spunea...

fii convinsa de asta, lilick, dormi in pace, ludovic e o voce luata in seama in partid. sa zicem ca-i asa... dar e o problema atat de neimportanta incat presedintele partidului sa-si permita sa nu ia o anume pozitie? asta in conditiile in care - simt nevoia sa repet, ca aici e pericolul -, partenerul de alianta al peneleului pare a fi interesat ca legea sa treaca cum vrea pedeleul (de fapt, chiar MAI interesat, in conditiile in care sansele ca pesedeul sa guverneze mai mult cu aceasta lege decat pedeleul sunt cam de 90%).

Lilick Auftakt spunea...

@berenger, pe tine te intereseaza chiar asa de mult ce zice Crin sau sa zica ceva? Pe mine recunosc ca nu. Imi e de ajuns ca vorbesc Tariceanu, Orban si altii.

Lilick Auftakt spunea...

Incetati sa mai incercati sa faceti din partidul asta unul in care o singura voce sa conteze.

Bogdan spunea...

@berenger e din gasca de postaci pupinbasisti, e suficient sa dai o cautare pe net. Moare de grija lui Crin (care nu i'a influentat viata cu nimic pana acum) insa il aduleaza pe Basea("cu cateva clase peste orice politician roman"). Asa incat postarile lui @berenger au credibilitatea si argumentele pupinilor si tucalarilor.

Ipochimenu' are misiune sa posteze pe blogurile liberale mesaje pupinbasite.

Insa ca pata de culoare (portocalie) merge:)

Parerea mea.

Bogdan spunea...

Referitor la subiect, faptul ca se voteaza acum nu stiu ce enormitati conteaza mai putin din moment ce in mod normal puterea isi poate vota ce vrea.

Orice asa zisa victorie a opozitiei e un accident de traseu al puterii, insa din moment ce nu se pune nici macar problema unei motiuni de cenzura cu sanse, cam asta e raportul de forte. Nu ma indoiesc ca la nevoie serviciile vor mai capacita cativa din opozitie sa treaca de partea puterii.

Ce Dumnezeu, vorbim despre o putere care vrea si intoarce toata tara cu fundul in sus, schimba legile electorale, inventeaza milioane de voturi prin corespondenta, santajeaza primarii si parlamentarii opozitiei, plateste electoratul cu pungi, etc etc etc fara nici cea mai mica jena.


Mai mult as fi ingrijorat daca odata veniti la putere cei din USL nu s'ar apuca sa destructureze grupurile pupinbasite din servicii, procuratura, armata si politie.
As fi chiar dezamagit daca nu ar aduce judecatori din exterior pentru a le oferi pedeleprelor si lui Basea procese corecte urmate de condamnari acolo unde este cazul.

berenger spunea...

vad ca o tii pe a ta. arata-mi atunci pozitia oficiala a partidului in chestiunea in discutie, la nivelul organelor de conducere, NU LA NIVELUL UNOR INDIVIZI

Lilick Auftakt spunea...

Bereger are extrem de mult tupeu. Nu a scris nimic la apelul liberalilor, nu i-a convenit nici ca a fost criticata absenta PSD, el vrea mai mult. Eventual sa se rupa alianta pentru un neica nimeni ca el. Stai linistit, Berenger, ca PNL stie ce sa faca, singur, fara ajutorul tau.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan sigur, despre asta vorbim.

berenger spunea...

bogdanel, daca tot ma urmaresti asa de profund si ai grija de opiniile mele, ce-ar fi daca ai cita macar complet, adevarul trunchiat e o minciuna, sau, in cazul tau, o manipulare ordinara.
acuma, daca eu sunt pupinbasist, in aceeasi logica, tu esti crinpupist sau ce?

berenger spunea...

lilith, tupeu, netupeu, in momentul in care nu mai ai replica, revii la aceeasi placa, argumentum ad hominem. numai ca asta nu acopera ca, pana la urma, peneleul, nu face nimic in chestiune. si, da, sunt sigur ca alianta nu se rupe. doar pesedeul se intelege bine cu peneleul. si viceversa. iar povestea in discutie e inca o dovada in acest sens.

Lilick Auftakt spunea...

@berenger, draga, pe mine nu ma intereseaza ce face Crin. Chiar deloc. Si mi se pare de ajuns ca alte voci din partid sa fie sonore. Pai ce faci? Parca ziceai ca e dictatura in partid. Cand vorbesc altii si nu Crin nici asa nu e bine?

berenger spunea...

ok, lilick, am inteles, peneleul e cel mai tare, si cand face, si cand nu face, si cand greseste, si cand doarme. sau nu...
amuzant e ca acum vad ca si jenika ridica aceeasi problema ridicata si de mine. el, saracul, nu a primit nici un raspuns, eu, daca nu m-am dat pe brazda, am fost pus la punct cu replica minune („esti un...”) si discutia s-a terminat.
oricum, io de acum ma retrag, plus ca am pus o virgula intre subiect si predicat intr-una din replicile trecute si mi-e rusine. seara buna

Bogdan spunea...

da, e clar puparii canta pe toate notele portativului, desigur cu totii mor de grija lui Crin, subiectul fiecarei zile in pedeleprozerie.

Mihaiesii si cartienii il injura ca la usa cortului de parca viata lor atarna de ce face/zice Crin Antonescu. Alti pupari se ocupa cu bagatul starmbelor, poate-poate iese ceva, oricum ceva favorabil lui Basea ala despre care nu au decat cuvinte de lauda in timp ce viata lor chiar este influentata (pentru naivi-negativ, pentru stipendiati-pozitiv) de ceea ce zice si face Basea.

Echipa de propaganda lucreaza la foc automat, complet rupta de realitati. Iar realitatile sunt ca acest Antonescu nu are nici o putere in statul roman, orice zice nu le influenteaza viata cu nimic, de facut nu are ce face neavand nici o putere de decizie, cu toate astea toti tucalarii, puparii si deontologii pupinbasisti mor de grija lui Crin, in zeci/sute de articole si comentarii, in oficioase ori aiurea.

Isteria decuplatilor de realitate e maximala.

acuvio spunea...

Chiar dacă a furat startul şi a început "jubileul" alături de popor prin reprezentanţii portocalii, "buni, răi, cum sunt, cu ei trecem criza, nu cu altcineva", astăzi este totuşi ziua preşedintelui Traian Băsescu pe care dumneavoastră o ignoraţi cu eleganţă iar noi ne întrecem să-i facem urări şi daruri! La Jubileul Traian Băsescu 60 ani de ... nimic-nimic? Nu se mai distribuie timbre ? :)

A spunea...

@all
Cîinele moare de drum lung si 'berenger' de grija PNL ... :)

Shadow spunea...

@Berenger

acum poate o sa te superi dar simpla formulare a lui lilick ca nu o intereseaza "ce face Crin" nu iti spune nimica?
Nu sunt suficiente nici iesirile lui tariceanu, crin, vosganian si altii pe problema respectiva? E unicul partid in afara tembelului geoana pt psd de la intaltimea functiei sale senatoriale, in care cine vrea sa criticen, critica si ia pozitie fara ca partidul sa o faca.
Nu sunt suficienti ei? Ar trebui sa o faca si o blogherita care conteaza "minim" pt partid? Sa se rupa acuma inainte de campanie ca sa nu mai ia la alegeri nici macar cat ia azi?
Restul cu "clasele de comparatii" in care basecu este peste "restul politicienilor" la care face referire bogdan ma face doar sa rad.
Atat. Nu are "fundament" nici politic, nici social si nici macar economic.

Motanul_Incaltat spunea...

Lilik, care crezi ca e motivul pentru care PSD a procedat asa? Cum ti se pare?

Anonim spunea...

Fii atentă la Berenger, Lilick!
În ultimul lui post, te (rede)numeşte "Lilith" - şi nu e nici o greşeală de scriere, numele demonului sexual feminin originar(Lilith, care vine de la "noapte", în ebraică, femeia cu picioare de găină, fiind prima soţie a lui Adam), mai cunoscut ca "succub", iar în folclorul românesc, ca Samca, duhul epilepsiei, la copii - este folosit sută la sută intenţionat. Achtung!
Anonymus Magnus

Motanul_Incaltat spunea...

Este destul de ingrijorator ce se intampla:
"Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat ca prin lipsa de mobilizare a PSD, Victor Ponta arata ca "este de acord ca serviciul de informatii condus de nasul domniei sale de casatorie sa aiba ofiteri care sa efectueze cercetari penale"."
si
"Initiativa lui Cezar Preda propune ca ofiteri anume desemnati de Serviciul Roman de Informatii sa poata fi numiti in calitate de "organe de cercetare penala speciala".

"Organele de cercetare penala speciale ale Serviciului Roman de Informatii isi desfasoara activitatea sub conducerea si supravegherea procurorului", se arata in proiectul deputatului PDL, care modifica acte normative in domeniul securitatii nationale.

George Maior sustine ca legea se refera doar la cazurile in care angajatii SRI fac obiectul anchetei penale. Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a explicat ca SRI intentioneaza sa-si formeze propriul parchet, iar ofiterii sa nu mai fie anchetati, ca pana acum, de parchetul militar, ci de o structura interna care sa aiba competente de cercetare penala. "
sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10598644-proiectul-lege-privind-modificarile-legea-sigurantei-nationale-adoptat-tacit-camera-deputatilor.htm
Astia vor ca sa faca din SRI un fel de stat in stat. Stai si te intrebi ce se urmareste: instaurarea unei dictaturi?
Iata ce mai putem afla:
http://www.gandul.info/politica/video-proiectul-noii-legi-big-brother-depus-la-parlament-daca-este-adoptata-vor-fi-monitorizate-legal-toate-convorbirile-telefonice-si-mailurile-8937663
Cica:
"Controversata lege "Big Brother" care obligă operatorii de telefonie mobilă să stocheze timp de şase luni toate apelurile şi mailurile a fost adoptată pentru prima dată de Parlament în 2008. Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat-o neconstituţională în 2009, deoarece "afectează exerciţiul drepturilor sau al libertăţilor fundamentale - drept la viaţă intimă, privată şi de familie, dreptul la secretul corespondenţei şi libertatea de exprimare. "
Proiectul actual reia în mare parte prevederile din 2008, dar ministrul Conunicaţiilor susţine că a încercat să elimine prevederile neconstituţionale. El a adăugat că dacă nu se adoptă această lege România va fi penalizată de către Uniunea Europeană, fiind deja declanşată procedura de infringement. Ministrul a apelat la calea parlamentară, deşi la Ministerul Comunicaţiilor este în lucru un proiect similar, care a fost criticat însă de mai multe ONG-uri."
Trebuie sa se discute in coalitie pentru ca pare ca PSD a facut jocul PDL in aceasta privinta, inclusiv legat de aspectele nedemocratice ale legii.

Lilick Auftakt spunea...

Bun timbrul, Acuvio. :)

ADRIAN spunea...

@Lilick: uite aici o surpriza de la PNL: http://semanticu.wordpress.com/2011/11/02/recensamantul-lectii-invatate/
N-am stat sa urmaresc chestiunea legilsativa dar inventia cu solicitarea CNP la recensamant pare ca vine de unde nu ne-am astepta. Si nu asa, oricum, ci prin ordonanta - pentru o chestiune reglementata cu orizont de timp de 4 ani (deci care era urgenta?)!! Ma intristeaza net mai tare decat defectiunea lui Piedone de la care nu aveam totusi vreo asteptare ...

Lilick Auftakt spunea...

@Berenger, diferenta dintre tine si PitikulJenika e urmatoarea: critica lui, atunci cand e (nu e cazul acum) e una de buna-credinta. Conteaza si tonul cu care critica, si felul in care o face. Citeste-i mesajul: el scrie ca e curios care o sa fie mesajul lui Crin. La tine, primul comentariu a fost despre mesajul "schizofrenic" al PNL. Clar, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, asa e. Daca Orban sau Tariceanu ar fi fost acum penalizati de Crin ca au avut pozitii anti-PSD nu ar fi fost bine. S-ar fi zis ca e dictatura in partid. Daca nu au fost penalizati sau sustinuti pe fata de Crin, ca de un Tatuc, asta numeste @berenger mesaj schizofrenic. Nicicum nu e bine. In ziua in care Orban si Tariceanu au criticat PSD, Crin nu a fost nici la intalnire cu Ponta, Constantin si FMI. Nu stiu de ce, nu e treaba mea, poate nu e in tara. Nu a dat niciun comunicat atunci pe nicio tema, si au fost mai multe. Insa partidul si-a vazut de treaba, pentru ca asa e normal. Si eu chiar ma bucur ca nu e un partid dependent de cuvantul celui... de sus.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan, Crin nu mai trebuie sa iasa pe orice tema, sa ajunga ca Basescu sa faca conferinta de presa sa se injure cu un ziarist. Are cine sa ii injure pe astia din presa, sau pe pupinii pe care ii stim prea bine. In afara de asta, sa castige partidul alegerile si mai vedem. Oricum, cei care nu pot sa doarma de grija lui Crin sunt adversarii lui, in niciun caz liberalii.

Asa e. Crin nu are nicio putere in stat.

Lilick Auftakt spunea...

@Magnus, haha. Si daca nu e intentionat e de fapt si mai rau. Probabil il obsedeaza si il poseda... Lilith. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Motanul, eu am impresia ca au fost si pesedisti care au lucrat initial la legea asta. O sa verific.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, am citit acum. Ca au fost legi proaste, era bine sa fie schimbate cand s-a constatat asta. Sau nu s-a constatat? Sau le-a folosit asa?

berenger spunea...

wow, ce de-a atentie pre capul meu!

Bogdan spunea...

@berenger,

Nu te iluziona, ti-am acordat exact atata atentia cat i'am acordat'o lui victor L ori mamaia theo, odinioara postaci in Poienita de Pupini a maistrului sudor Coiu.

Doar constatam prestatia postacilor pe blogurile liberale. Iar referitor la mine, nu'ti fa probleme, am avut si am atatea critici la adresa lui Antonescu cat tu nu vei putea emite decat sacrilegii la adresa lui Basescu. Cam asta e si diferenta intre noi astia din cele doua tabere: voi sunteti complet fanatizati idolatrizand pupinbaseala, in timp ce marea majoritate dintre noi privesc critic ambele tabere, desigur realizand in primul rand aportul lui Basea la deciziile ce ne influenteaza viata.

Voi doar injurati pe cel ce nu are nici o putere, in lipsa criticilor catre cel ce va f@#$ viata - recte Basea.

carcotashu de serviciu pe companie spunea...

Iata valoarea aprobarii tacite:

http://agresivus.blogspot.com/2011/11/despre-consimtamantul-tacit.html