Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
31 mai 2008
Duminica Orbului
Maine e Duminica Orbului.
Nu am votat niciodata raul cel mare dar el tot a castigat.
Am votat “raul cel mic” si a castigat si el. Acum regret. Nu era deloc atat de mic cum se pretindea.
De data asta voi vota direct binele! Credeti ca binele va castiga?
30 mai 2008
De ce se teme Basescu?
Zeus are doua probleme in ultimele zile de campanie:
1. Din sondajele interne ale PD-L reiese ca locuitorii sectorului 3 nu vor iesi in numar mare la urne, deoarece sunt siguri ca Negoita va castiga. Si asa cred si eu. Va castiga din primul tur. Contracandidatii nu s-au agitat deloc. Trec zilnic prin sectorul 3 si nu-mi aduc aminte sa fi vazut afise ale contracandidatilor. Siguranta asta, si abundenta de portocaliu care imbraca sectorul, va tine votantii acasa. De ce sa mai mergi cand stii sigur ca Negoita va fi primar si vezi totul portocaliu in jurul tau?
Problema pe care o intampina insa cei din partidul prezidential, cea care l-a facut si pe Traian Basescu sa iasa in prime time cu indemnul electoral: "La vot, cetateni!" este ca absenteismul in sectorul 3 ii reduce sansele lui Blaga. Un vot in minus pentru Negoita nu inseamna mai nimic pentru el, dar inseamna enorm pentru Blaga.
2. A doua problema a lui Basescu este Constanta. Se prefigureaza un esec de proportii in orasul de suflet al presedintelui, asta in ciuda deselor vizite pe care acesta l-a facut in ultimele doua luni.
Il vom vedea pe Basescu facand naveta intre Constanta si sectorul 3 zilele astea? Eu zic ca da.
Videanu da apa calda la tot cartieru'!
Dupa ce toata ziua s-a anuntat ca se va opri apa calda de la CET SUD, mai intai 20, apoi 10 zile, pana la urma 7, 2 zile...spre disperarea si isteria, provocata de RTV, a locuitorilor sectorului 2 care nu mai intelegeau nimic, pe seara a aparut Videanu, salvatorul natiunii, cu solutia:" nu se va opri apa calda!!!"
Solutia nu am inteles-o de fapt. A fost ceva de genul "se vor gasi solutii".
Ura!!! Videanu ne-a salvat! Ne da apa calda. Electoral.
Un vot mic, ceva?
In filmul de mai sus apar doua personaje imbracate in rosu (PSD), cu niste fete ceva mai "colorate", care se plimba prin Cotroceni si agreseaza cetatenii din dorinta de a le baga pe gat mita electorala si a le cere "un vot mic" pentru inca 4 ani. Pentru Vanghelie, course. Deoarece e vorba chiar de agresiune fizica, nu doar verbala (la un moment dat se poate vedea cum una din persoanele imbracate in rosu trage de un cetatean sa-i bage aproape pe gat pachetul), ma intreb daca totusi nu e vorba de vreo facatura. Nu ca Vanghelie nu ar fi in stare de orice, dar sta bine in sondaje si nu vad de ce ar apela la astfel de metode pe ultima suta de metri, iar oamenii lui, in rosu, nu vad de ce s-ar lasa de buna-voie filmati atunci cand agreseaza pe strada.
Bodule, e mana ta, smecherule?
"Pericolul" Johannis
Postasem acum cateva saptamani o poza si comentariul "Incetul cu incetul cu Johannis spre Cotroceni"
Se pare ca multi simpatizanti ai presedintelui Basescu si votanti PD-L au intuit pericolul pe care il reprezinta alianta "Echipa merge mai departe" dintre primarul de Sibiu, Klaus Johannis si Partidul National Liberal, pentru ca internetul a fost impanzit in ultima vreme de atacuri nebanuite la adresa neamtului. Si asta in principal de cand a anuntat ca nu mai negociaza nimic cu PD-L. Au fost facute tot felul de filmulete si postate pe you tube in care e acuzat de orice, chiar si de trafic de copii sau de organe. I se cere presedintelui Basescu sa-i retraga decoratia. Pana aici pot merge fanaticii votanti ai presedintelui Basescu. Pana la a incerca sa-l discrediteze pe cel mai bun si corect primar din tara, creditat si astazi in sondaje cu o sustinere de 80%, si asta doar din frica nemaintalnita ca Johannis are prima sansa sa fie impus de catre PNL in lupta electorala de anul viitor ce tinteste Cotroceniul. Si cele mai mari sanse sa si castige!
Hai Johannis! Arata-le cine esti! Daca mai e nevoie...Echipa merge mai departe!
Blaga, arata-ne casa!
Vasile Blaga a fost singurul din emisiunea electorala de ieri de la Pro-Tv care nu a vrut sa fie filmat in casa personala, preferand sediul partidului. Ma alatur si eu apelurilor lui Marius si al Roxanei spunand" Blaga, arata-ne casa!!!
Dupa dezvaluirile lui, facute in interviul luat de HotNews, apartamentul cu o suprafata de 230 mp valoreaza aproape 2 milioane de euro, avand in vedere ca in zona metrul patrat este peste 7000 euro/mp
Pactul pentru Bucuresti
Bucuresti,
Mai 2008
Noi, organizatiile semnatare, preocupate de dezvoltarea durabila a Capitalei, propunem candidatilor la Primariile Generala si de Sectoare sa semneze si sa-si asume, impreuna cu partidele din care fac parte, urmatorul:
Pact pentru Bucuresti
In viziunea noastra, acest document reprezinta o platforma de masuri minimale pentru o dezvoltare urbana fireasca a Capitalei, masuri care pot fi duse la indeplinire prin consens inter-partinic si care trebuiesc promovate simultan la doua nivele:
(i) direct, prin decizie administrativa a autoritatii locale, de catre cei care vor câstiga alegerile;
(ii) indirect, prin sustinere in Parlament, in virtutea asumarii de catre intreaga echipa de partid a prezentului Pact, atunci când masura respectiva presupune – sau se consolideaza prin schimbari de natura legislativa.
Organizatiile semnatare cheama cetatenii interesati de soarta Bucurestiului sa urmareasca daca oamenii care le vor cere votul sunt dispusi sa-si asume un program de crestere a transparentei si a calitatii guvernarii in capitala României.
Miercuri, 28 mai ora 12.00 vom face public numele candidatilor care au semnat si care s-au angajat astfel sa il puna in practica, precum si a celor care nu au semnat PACTUL PENTRU Bucuresti.
Invitam candidatii si partidele sa se angajeze, prin semnarea Pactului, ca vor face public, la fiecare 6 luni, un raport asupra indeplinirii masurilor prevazute in Pact, in cazul in care vor fi alesi (in cazul partidelor un raport asupra felului in care consilierii lor locali au indeplinit masurile convenite in Pact).
Alianta Civica
Agentia pentru Monitorizarea Presei – Active Watch
Asociatia ALMA-RO
Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa
Asociatia Bucuresti
Asociatia Collage City. Arta. Arhitectura
Asociatia Culturala Goodartofnoon
Asociatia Eco – Assist
Asociatia Greenitiative
Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric (AICI)
Asociatia Komunitas
Asociatia pentru Arheologie Industriala
Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Biocultural “Salvati Vama Veche”
Asociatia pentru Tranzitia Urbana (ATU)
Asociatia Rhabillage (Case care Plâng)
Asociatia RPER – Rencontres du Patrimoine Europe - Roumanie
Asociatia Salvati Bucurestiul
Asociatia Sighisoara Durabila
Asociatia Studentilor si Doctoranzilor Români din Franta - ADERF
Asociatia Terra Ecologica
Fundatia Academia Civica
Fundatia Eco-Civica
Fundatia Pro Patrimonio
Grupul pentru Dialog Social (GDS)
Grupul Arhiterra
Grupul Militia Spirituala
Ordinul Arhitectilor din Romania - OAR
Societatea Academica din România - SAR
Uniunea Arhitectilor din Romania - UAR
Viitor Plus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila
PACTUL PENTRU Bucuresti
pentru mandatul 2008-2012
A. Strategia Bucurestiului
In ultimii ani, Bucurestiul, ca toate orasele mari din România, s-a transformat enorm, dar numai ca rezultat al unor actiuni bazate pe interese punctuale, individuale. E nevoie de analize care sa identifice valorile ce dau identitate orasului. E nevoie de un plan coerent de dezvoltare, cu obiective ce tin de interesele comune ale locuitorilor, bazat pe analize multi-criteriale si inter-disciplinare si pe participarea actorilor urbani (locuitori, investitori, organizatii non-guvernamentale, specialisti, institutii publice si private) pentru o mediere armonioasa intre interesele prezentului si ale viitorului.
1. Se vor realiza, conform uzantelor internationale[i], o Strategie de Dezvoltare a Bucurestiului si, in baza acesteia, actualizarea Planului Urbanistic General (PUG)[ii] .
Termen: 1 iunie 2010.
Decizia de dezvoltare urbanistica se va unifica la nivelul Primariei Generale a Municipiului[iii].
2. Se va urgenta procesul de retrocedare a proprietatilor[iv] pentru acele dosare care nu implica alte institutii, cum sunt instantele judecatoresti.
Termen:1 iunie 2012 pentru finalizarea dosarelor care tin exclusiv de competenta comisiei PMB.
In procesul de retrocedare, pentru bunurile imobile care sunt de interes public (parcuri, baze sportive, scoli, gradinite, gadini zoologice, maluri de ape, strazi, etc.) se vor face exproprieri pentru cauza de utilitate publica si Primaria Generala, va prevedea fonduri in bugetul local.
3. Se vor crea rezerve teritoriale ale Municipiului Bucuresti[v].
B. Urbanism
Sensul urbanismului este armonizarea interesului colectiv cu cel individual. Nu mai exista urbanism daca, asa cum se intâmpla in România, investitorii privati isi pot comanda PUZ-uri pe zone mari sau mici – sau, absurd, pe o singura parcela – fara consultarea vecinilor. O data aprobate aceste documentatii, cu derogare de la PUG, ele schimba complet profilul zonei, modificând parametri esentiali precum regimul de inaltime sau indicatorii de ocupare si coeficientii de utilizare a terenului, fara ca cei din jur sa afle sau sa aiba un cuvânt de spus. Coerenta urbanistica a Bucurestiului a fost distrusa de cele peste 1.000 de PUZ-uri de acest fel aprobate in ultimii ani, la presiunea intereselor private.
4. Se va stopa actuala practica scandaloasa si unica in Europa a "urbanismului privat contra cost" intâi prin decizie administrativa locala (respingerea propunerilor private de PUZ derogatoriu) si apoi prin sustinerea amendarii legii 350.
Planurile Urbanistice Zonale – PUZ care modifica reglementarile de urbanism vor fi initiate doar de PMB, printr-o procedura conforma cu uzantele internationale (concurs de solutie pentru caietul de sarcini, transparenta, participarea publicului). [vi]
Exceptia de la aceasta regula este posibila doar pentru persoanele fizice sau juridice care propun printr-un memoriu adresat PMB initierea de PUZ-uri de planificare detaliata (planificare operationala) a dezvoltarii unei zone, numai pentru parcelele ce sunt proprietatea lor si numai cu conditia respectarii regulilor prevazute de PUG (in special a prevederilor legate de inaltime maxima admisa si CUT). [vii]
5. Certificatul de Urbanism (CU) se va rezuma la a fi un act de informare si nu va mai trimite la initierea unui PUZ[viii].
6. Orice lucrare de arhitectura, urbanism sau arta publica ce implica fonduri, terenuri si imobile aflate in proprietatea sau in administrarea autoritatilor publice se va face prin concurs de solutii [ix].
7. Indiferent de regimul juridic, Primariile de Sector vor pune in aplicare masuri de desfiintare a constructiilor sau a elementelor de constructie ilegale (vor recupera din amenzi costurile de demolare), si nu vor mai folosi procedura “intrarii in legalitate” [x].
8. Se va interzice afisajul publicitar pe peretii exteriori ai cladirilor.
9. Se vor restructura directiile de urbanism de la Primaria Generala si de la primariile de sector pentru o re-internalizare a activitatii de avizare de urbanism si pentru responsabilizarea administratiei locale. (In prezent se face o falsa externalizare a acestei activitati prin transferul responsabilitatii la nivelul unor comisii consultative si nu al aparatului tehnic al institutiei publice)
In raport cu cerintele mari de dezvoltare urbana a orasului si pentru cresterea eficientei activitatii compartimentelor de urbanism din Primaria Generala si primariile de sector se va dimensiona corespunzator personalul. Pentru o mai buna pregatire profesionala a angajatilor din serviciile directiilor de urbanism, se vor face verificari riguroase a competentelor si se vor cere specializari (programe post-universitare, cursuri de formare continua etc.).
10. Se vor stabili proceduri riguroase si transparente de analiza a documentatiilor de urbanism si a proiectelor pentru autorizatia de constructie in cadrul departamentelor de specialitate ale primariilor. Se va face o precizare clara a competentelor compartimentelor de specialitate ale administratiei locale in raport cu cele ale comisiilor tehnice consultative.
11. Membrii Consiliilor Locale si Primarii se obliga sa respecte avizul consultativ al Comisiilor Tehnice si sa nu aprobe documentatii de urbanism care nu au acest aviz.
12. Membrii Comisiilor Tehnice vor respecta constrângerile ce deriva din evitarea conflictului de interese[xi].
13. Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a PMB isi va diversifica competentele[xii] si va functiona dupa un regulament.
14. Se va face o reevaluare a rolului si activitatii comisiilor tehnice consultative care nu vor mai aviza proiecte punctuale pe baza a ceea ce vad intr-o prezentare de câteva minute, ci vor analiza problemele cheie ale dezvoltarii orasului si vor evalua proiecte importante, pe baza unor rapoarte tehnice intocmite de compartimentele de specialitate ale primariilor (inclusiv proiecte pentru autorizatii de constructie in zona centrala, in zone protejate, in zone care au facut obiectul unui Plan Urbanistic Zonal)
Termen: decembrie 2008.
15. Va fi refunctionalizat Centrul de Planificare Urbana [xiii] de pe lânga Primaria Municipiului Bucuresti astfel incât sa devina un centru de reflexie unde sa fie pregatite si elaborate strategii de dezvoltare, programe de dezvoltare, planuri operationale, masuri, unde sa fie fundamentate politicile urbane ale orasului.
Termen: decembrie 2008.
C. Transport[xiv]
16. Se va crea un sistem de transport in comun unitar pentru transport subteran si pentru cel de suprafata, care sa valorifice infrastructura feroviara existenta si care sa permita utilizatorilor sa aiba un singur fel de bilet sau abonament pentru transportul in comun.
17. Se va acorda prioritate pentru extinderea metroului catre cartierele de blocuri cu densitate mare de locuitori si extinderea consistenta a sistemului de culoare dedicate pentru autobuze si troleibuze.
18. Toate liniile de transport sa aiba un orar afisat si respectat.
Termen: 1 iunie 2010
19. Se va extinde si eficientiza sisteme care incurajeaza deplasarea ne-motorizata: piste si rastere pentru biciclisti, drumuri verzi si trasee pietonale.
20. Se vor respecta prevederile legale pentru accesibilitatea carucioarelor pentru persoanele cu dizabilitati, carucioare pentru copii in toate cladirile publice, pentru cladirile de utilitate publica si la toate statiile de metrou.
21. Parcarea ne-rezidentilor in zona centrala va fi taxata si limitata in timp[xv].
22. Se vor construi parcaje cu tarif diferentiat pe cele doua inele de circulatie ale orasului (mai ieftin pe inelul exterior).
23. Contractele de administrare si de colectare a taxelor pentru locurile de parcare pe domeniul public vor fi atribuite exclusiv prin licitatie publica anuala fara posibilitate de prelungire automata si se va interzice categoric prin contract sub-inchirierea locurilor de parcare.
24. Se vor construi si amenaja parcaje pentru acele functiuni care atrag public numeros (comert, servicii) si care au fost autorizate inainte de HGMB 66 din 2006 prin care se cere asigurarea numarului necesar de locuri de parcare la interiorul parcelei.
25. Pana la aprobarea unui Plan de dezvoltare a retelei comerciale ca parte din Strategia de Dezvoltare si respectiv din Planul Urbanistic General, se vor aviza constructii comerciale de mari dimensiuni numai cu respectarea HG 1454 din 2004[xvi], si se vor impune conditii de conformare a cladirilor in relatie cu contextul in care se amplaseaza[xvii].
D. Spatii verzi si baze sportive
26. Vor fi interzise constructiile de restaurante si terase in parcuri pe mai mult de 2% din suprafata totala a parcului, scuarului, gradinii publice.
27. Vor fi interzise panourile publicitare pe spatiile verzi.
28. Nu se va schimba destinatia spatiilor verzi.
29. Nu se vor instraina terenurile aferente scolilor si liceelor.
30. Nu se vor concesiona sau vinde si se vor reabilita bazele sportive aflate in stare de parasire, prin parteneriat cu guvernul pentru cele aflate in proprietatea Statului[xviii]..
31. Se vor crea noi spatii verzi[xix]. Pâna in iunie 2012 Bucurestiul trebuie sa aiba 26mp de spatiu verde pe cap de locuitor si fiecare locuitor sa poata ajunge la un parc sau o gradina publica in 15 minute de mers pe jos.
32. Se va inventaria fondul verde in termen de un an, iar apoi vor fi monitorizate continuu starea si a operatiunile care se fac asupra acestuia[xx].
33. Se vor planta 600.000 arbori de aliniament.
34. Autoritatea publica locala se va auto-sesiza pentru situatiile de poluare si va aplica amenzi drastice.
E. Patrimoniu istoric[xxi]
Se poate constata lipsa unei dimensiuni fundamentale a politicii urbane: protectia si reabilitarea monumentelor istorice si a zonelor urbane cu valoare de patrimoniu. Chiar daca teoretic exista reglementari privind valorile de patrimoniu, cât timp aceste reglementari pot fi modificate prin PUZ-uri sau prin proceduri de de-clasare a monumentelor, eficienta reglementarilor este practic nula.
35. Prin Hotarire a CGMB, se va re-vota reglementarea de urbanism “PUZ Zone Protejate”[xxii] ca fiind ultima reglementare in vigoare astfel incât sa se respecte aceste reglementari acolo unde nu s-au acordat inca autorizatii de constructie. Pe perioada mandatului 2008-2012, nu se vor aproba Planuri Urbanistice Zonale care sa modifice aceasta reglementare urbanistica.
Termen: 1 octombrie 2008.
36. Se va inventaria fondul de imobile cu valoare arhitecturala care nu sunt monumente istorice. Ele se vor clasifica prin Hotarâre a CGMB[xxiii]. Se vor interzice demolarile in Zonele Protejate si in Zona Centrala pâna la terminarea inventarierii pentru fiecare din ele[xxiv].
37. Se va propune un program specific de protectie si reabilitare a monumentelor istorice[xxv] si a zonelor protejate.
Termen: 1 iunie 2009[xxvi].
38. Se va crea o structura in cadrul PMB[xxvii] pentru sprijinul proprietarilor de cladiri cu valoare de patrimoniu.
Termen: 1 ianuarie 2009
39. Se va institui un sistem de amenzi drastice pentru proprietarii de imobile protejate care le provoaca sau le permit degradarea. Pentru a avea o protectie reala a cladirilor clasate, sunt necesare si masuri in etape, la intervale precise, cu masuri coercitive in crescendo, mergând pâna la expropriere
F. Transparenta decizionala
40. Se va garanta transparenta dezbaterilor pentru toate proiectele de acte normative ale Consiliilor Locale de la Primaria Generala si de la Primariile de Sector[xxviii]; si cu precadere procesul de decizie in privinta investitiilor, a achizitiilor publice, a concesiunilor si a parteneriatelor public-privat[xxix].
41. In vederea transparentizarii mecanismelor institutionale de plângere administrativa, autoritatile publice locale se angajeaza sa faca publice deciziile de sanctionare a functionarilor publici si a angajatilor contractuali din subordine
42. Se va adopta de catre CGMB “Cartea alba a consultarii cetatenilor”, care va stabili principiile si metodologia de informare si consultare a populatiei pentru diverse tipuri de hotarâri si proiecte ale CGMB si CL de sector [xxx]. Termen: 1 iunie 2009
43. Pentru orice contract semnat de o autoritate publica locala trebuie sa fie facute publice majorarile de costuri pentru valoarea totala a investitiei daca acestea depasesc cu 15% inflatia [xxxi].
44. Intr-un an de zile se va crea un Birou de Informare la PMB care sa puna din oficiu la dispozitia publicului toate documentele de urbanism aprobate in ultimii zece ani si pe cele in curs de aprobare[xxxii].
45. Anunturile pentru toate initiativele de urbanism, constructii si demolari se vor afisa in zonele in care urmeaza sa fie operate cât si in biroul de informare, cu cel putin doua luni inainte de discutarea lor in Consiliul Local[xxxiii].
46. Votul individual al tuturor membrilor din Comisiile Tehnice se va consemna in scris, iar procesul verbal se va face public integral imediat dupa sedinta.
G. Schimbari de natura legislativa
47. Partidele semnatare se angajeaza sa sustina in Parlament amendamentele legislative presupuse de masurile propuse mai sus, si in special:
· Amendarea prevederilor legii 350 a urbanismului care genereaza situatii de urbanism derogatoriu[xxxiv]. Termen: 30 iunie 2008.
· Eficientizarea legislatiei in privinta protectiei monumentelor[xxxv]. Partidele se angajeaza sa introduca in Legea 422 privind protectia monumentelor istorice categoria de “imobil cu valoare arhitecturala, nedemolabil”.
· Aprobarea de catre Camera Deputatilor a OUG 114/2007 privind interzicerea schimbarii destinatiei spatiilor verzi. Termen: 30 iunie 2008.
· Aprobarea de catre Camera Deputatilor a Legii 24/2007 (privind reglementarea spatiilor verzi din zonele urbane). Termen: 30 iunie 2008.
· Modificarea Legii 33/1994, prin declararea de utilitate publica a parcurilor, gradinilor zoo si botanice, a bazelor sportive si
Sursa: Academia Catavencu
Cotidianul umbla cu cioara vopsita!
...sau cu candidatul..vopsit fesenist. Cu "pensula". Ori e campanie indirecta pentru Gusa, ori domnii "hartisti" nu stiu ca doar Blaga se pupa cu FSN, si i se poate pune stampila asta, iar Diaconescu si Oprescu doar prin apartenenta la PSD. Dar cu Orban ce-i acolo?
29 mai 2008
Prigoana il sapa pe Blaga. In direct.
Scriam acum cateva zile "De ce nu a mai candidat Prigoana la Primarie"
Aseara la Realitatea TV Prigoana i-a facut celui care i-a furat candidatura un tip de campanie prin care i-a mai redus cu siguranta o parte din voturi. Mai ales atunci cand a exclamat: “SA VEDETI CA TOTI FOSTII COMUNISTI IL VOR VOTA PE BLAGA!!!” si asta dupa ce toata emisiunea a tinut mortis sa spuna ca Ceausescu a fost cel mai bun om politic sau ca PD-L trebuie sa-si schimbe doctrina.
O parte din emisiune si la Mihnea
Alina Mungiu-Pippidi spune pas alegerilor locale
Articolul aici
"Hai sa fim seriosi. Orice oameni rezonabili maltratati in acest fel au schimbat de mult canalul.
La fel l-am schimbat si eu. Cu exceptia propunerii radicale a SAR "O Constitutie pentru Bucuresti" (www.sar.org.ro), pe care sper sa o discutam dupa alegeri (ca incercarile de a trezi atentia tuturor candidatilor inainte nu au prea functionat), alegerile astea pentru Bucuresti nu imi trezesc nici un interes."-spune Alina Mungiu-Pippidi
Buldogul: din "orasul rusesc" in capitala europeana
Intreprinderea condusa de Blaga in ultimii ani ai comunismului e fostul SOVROM-KWARTIT deschis in 1952 de sovietici in satul (pe atunci) STEI, odata cu deschiderea exploatarii miniere Baita-Bihor la 12 kilometri de STEI.
Zona a fost ocupata de armata sovietica si dispunea de toate utilitatile necesare soldatilor. Datorita unui decret guvernamental, in ianuarie 1956, satul Stei devine oras de subordonare raionala. Doi ani mai tarziu, in 1958, guvernul condus de Gh. Gheorghiu-Dej ii da numele de Doctor Petru Groza, pana in anul 1996, cand se revine la vechea denumire de Stei. Constructiile facute de rusi mai exista si astazi. Comunitatea mare de rusi isi construise locuinte, blocuri, cinematografe, scoli, ba chiar si baze sportive, fapt ce a atras in zona un numar foarte mare de oameni din toate colturile tarii. In anii 70 Steiul numara 200.000 de locuitori. Azi au mai ramas doar 10.000. Locuitorii mai in varsta isi aduc aminte cu regret de plecare rusilor, in anii 70, deoarece considera ca pe atunci orasul era infloritor.
Intreprinderea exporta cate 3 trenuri de minereu pe zi in URSS. Steiul era supranumit "Orasul rusesc".
“Numai eu si cu presedintele Traian Basescu l-am avut subordonat direct pe ministrul de Interne,” declara, cu mandrie, Petru Pantea la cei 80 de ani ai sai, cel care a condus intreprinderea din Stei peste 30 de ani, relateaza Gazeta de Olt
Orasul Stei mai este cunoscut si pentru ca acolo functiona unul dintre cele mai urate locasuri de tortura, dupa cum povesteste si Paul Goma: Spitalul de psihiatrie si masuri de siguranta. E locul unde nenumarati detinuti politici au fost torturati psihic si omorati lent de care nu mai stie nimeni azi. Spitalul din Stei e pomenit de asemenea si in Raportul Tismaneanu ca un azil in care erau internati cei care nu puteau fi exterminati prin mijloace fizice.
Acesta e orasul in care Blaga a copilarit, a invatat, a fost educat, iar apoi a lucrat. Un oras sovietizat in care exista un obiectiv strategic de importanta nationala in jurul caruia se desfasura toata activitatea economica din zona: Intreprinderea Mecanica. Oras in care Blaga, datorita meritelor (sau "meritelor"?), a fost promovat ca OM NOU pana la functia de director al acestei intreprinderi. Tot aici OMUL NOU al comunismului a devenit peste noapte revolutionar fesenist si mai apoi s-a ridicat ca prefect de Bihor.
Ar avea o persoana educata intr-un mediu sovietic deschiderea sa conduca un oras european cum este sau ar trebui sa fie Bucurestiul?
28 mai 2008
"Meciul serii"
Alin Teodorescu la Realitatea:
"Candidatul nostru de rezerva e Cozmin Gusa, nu Oprescu. El a fost secretar general in PSD"
Si nici nu exagereaza prea mult daca stai sa te gandesti ca dintre primii candidati cu sanse la primarie numai Orban nu a fost niciodata langa Iliescu in partid.
Silviu Prigoana:
"Ce-a facut Ceausescu in tara asta n-a facut nimeni. Ceausescu la cutremur a plans..Adevaratii oameni politici au plans. Inclusiv Traian Basescu a plans."
Aplauze prelungi in galeria PD-L.
Bravo Prigoana! Esti tare! (tare de plans)
Un gust amar...
Tariceanu ramane cu "un gust amar" in urma campaniei electorale, cu amintiri de la inceputul anilor 90, si cu impresia ca PD-L "vrea cu orice preţ să ne convingă că în România există ceva mai rău decât PSD"
Sursa Mediafax.
Inimaroiu: puseuri delirante, agitatie, confuzie, schizofrenie paranoida...
Cititi la Andrei Badin care citeaza Cancan.
Mie mi se pare si extrem de efeminat. Oare intamplator i-au gresit si sexul pe dosarul medical la Sanatoriul de nevroze?
Cum recunoastem un paranoid?
Paranoidul ca structura, inainte de a deveni psihotic (schizofrenie paranoida) e frustrat mereu, se simte amenintat din toate directiile, la randul sau persecuta pe toata lumea apoi i se raspunde cu aceeasi moneda si cercul se inchide. De aici frustrarea paranoicului, frustrarea produce in timp depresie reactiva exogena (nu endogena, care apare oricum si nu are lagatura cu nici o frustrare). Depresia exogena provine din epuizarea creierului de mediatori chimici (serotonina, noradrenalina) datorita actiunii prelungite a factorilor stresori (pe care singuri ni-i provocam si-i mentinem). Pana la psihoza, apare ori nevroza, ori depresia, dar in cele mai multe cazuri ambele simultan, depresia urmand sa creasca progresiv in intensitate. Daca depresia se transforma in boala afectiva bipolara (ziua vesel, noaptea trist, primavara maniac, toamna melancolic) e semn de prognostic sumbru. Uneori nu apare psihoza bipolara, ci direct schizofrenie paranoida cu delir de persecutie. Toate bolile psihice vin pe un teren genetic care sta la baza unei structuri psihice fragile, cu deficit de maturizare a encefalului.
Cabluri, fire, sarme sau UTI
Cotidianul scrie despre Videanu si proiectul Net City.
Nu-mi plac cablurile care atarna de stalpi, nu exista in orasele civilizate asa ceva, mi-ar placea sa pot face poze care sa nu arate ca cele de mai jos ....DAR: Cine/ce este UTI?
Pana acum tot ce am auzit sau am citit despre acesta firma tinde sa fie de domeniul horror. Pentru cei care vor sa citeasca ce scriu fosti angajati la UTI, le recomand sa intre pe site-ul "Despre firme" , sa se inregistreze, sa intre pe forum, si sa caute detalii despre aceasta firma. Va asigur ca veti fi socati ca aceste lucruri se intampla azi in Romania, in Bucuresti, intr-o firma din centrul Bucurestiului.
Aveti si in Curentul cateva detalii despre cine conduce UTI si cu ce ne-am pricopsit datorita semnarii unui contract cu aceasta firma de catre primarul Videanu.
Nu-mi plac cablurile care atarna de stalpi, nu exista in orasele civilizate asa ceva, mi-ar placea sa pot face poze care sa nu arate ca cele de mai jos ....DAR: Cine/ce este UTI?
Pana acum tot ce am auzit sau am citit despre acesta firma tinde sa fie de domeniul horror. Pentru cei care vor sa citeasca ce scriu fosti angajati la UTI, le recomand sa intre pe site-ul "Despre firme" , sa se inregistreze, sa intre pe forum, si sa caute detalii despre aceasta firma. Va asigur ca veti fi socati ca aceste lucruri se intampla azi in Romania, in Bucuresti, intr-o firma din centrul Bucurestiului.
Aveti si in Curentul cateva detalii despre cine conduce UTI si cu ce ne-am pricopsit datorita semnarii unui contract cu aceasta firma de catre primarul Videanu.
27 mai 2008
De ce nu a mai candidat Prigoana la Primarie?
Inainte de campania electorala surse din PD-L il dadeau ca sigur candidat pe Silviu Prigoana la Primaria Capitalei. Sondajele il includeau, diversi comentatori politici incepusera sa-i evaluzeze sansele. Parea o varianta clara atata timp cat incepuse sa se afiseze si cu presedintele Basescu, in situatii mai mult sau mai putin mondene, ba chiar el insusi declarase ca e decis sa candideze.
Si totusi la un moment dat ceva s-a intamplat, si cel ales pentru a fi buldogul lui Basescu a fost Blaga. Q Magazine dezvaluie in paginile sale secretul acestei schimbari pe ultima suta de metri, oferind si un raspuns: Vasile Blaga NU a vrut ca Prigoana sa fie candidatul pentru Bucuresti din motive ce se leaga de prietenia regelui gunoaielor cu Cezar Preda, dusmanul din PD-L al lui Vasile Blaga. Q Magazine mai spune ca Cezar Preda ar detine si 25% la Rosal Ecologic, firma lui Prigoana, prin interpusul Eugen Proglof, vicepresedintele Rosal Group, despre care se stie ca este SI omul de casa al lui Liviu Negoita. De asemenea, fiiul lui Preda se stie ca e angajat la Rosal Group, asta in masura in care el nu calca cu lunile prin Romania, fiind student in SUA.
Daca ne mai amintim si de ciocnirile injurioase dintre Blaga si Preda, si despre faptul ca acum cateva luni Blaga ii reprosase lui Preda ca a "impanzit tot partidul cu gunoaie", devine din ce in ce mai usor de inteles de ce buldogul s-a riscat in ultimul moment sa se sacrifice pentru PMB, si de ce pentru el e foarte important sa si castige. E un joc de interese in cadrul partidului. Blaga nu si-a dorit sa riste ca Preda sa puna mana cu ajutorul lui Prigoana si al lui Negoita pe fraiele partidului a carui sefie o vizeaza, inca de pe cand, impreuna cu Basescu, il debarca pe Roman. Un esec al lui Blaga la Primarie ar insemna nu atat viziuni sumbre pentru membrii PD-L in legatura cu alegerile parlamentare, ci si declansarea unor lupte interne ce mocnesc.
Anticomunist educat din mers, de la distanta si cu frecventa redusa
In timp ce presedintele Basescu imbraca cu dezinvoltura si talent camasa anticomunismului declarativ: "Nu am avut în programul meu lupta împotriva comunismului. Am avut însă şansa să fiu un om care se poate educa din mers. (...) Niciodată nu o să mă consider un anticomunist...", istoria se scrie in fapte.
Ticu Dumitrescu si-a lansat azi volumul de memorii "Marturie si document", o cronica a Gulagului romanesc, publicată de editura Polirom.
Presedintele Basescu nu scapa nici acest prilej sa-si lustruiasca putin platosa anticomunista.
In ce moment o fi invatat din mers Basescu sa se "bata" cu comunismul? In momentul cand l-a impus pe Dobre la carma ministerului Transportului imediat dupa investirea sa ca presedinte? Nici mai mult nici mai putin decat acel Dobre care a adus trenurile cu mineri la Bucuresti???
In 2005 cand in timpul luptelor interne din CNSAS iscate de Turianu, Basescu si Partidul Democrat care il sprijineau pe acesta il puteau reduce la tacere definitiv pe Ticu Dumitrescu? Remember: "este o problema de care sunt mult prea departe si ca distanta si ca interes", spunea Basescu printre hahaieli din vizita in China.
Frazele de mai jos rostite de Ticu Dumitrescu la lansarea cartii sale, par iscusit asezate astfel incat sa-i turteasca lui Basescu aura de anticomunist, educat din mers, la distanta si cu frecventa redusa:
" Esential este insa sa recunosc ca daca premierul Tariceanu si Guvernul n-ar fi emis acea ordonanta de urgenta, care a fost introdusa in Monitorul Oficial odata cu stupida decizie 51, CNSAS-ul ar fi incetat sa mai existe spre linistea unora de la 1 februarie acest an". De aceea cred ca trebuie sa-i multumim primului ministru, dupa cum trebuie sa-i multmuim si in numele fostilor detinuti politici, ca a tinut seama de unele doleante ale acestora, ale acestor ultimi supravietuitori ai temnitelor comuniste"
Irecuperabil
Mircea Geoana: "Organizatia de Bucuresti nu-l va sustine in turul 2 pe Sorin Oprescu. Asta nu inseamna ca nu vom sustine alt candidat"
Update: L-a corectat intre timp Iliescu: "Sorin Oprescu rămîne om de stînga, indiferent de partidul din care va face parte. El va fi preferat dacă intră în turul doi cu candidatul PNL sau PD-L”,
Neincrederea electoratului PD-L
Citesc in EVZ despre optiunile politice ale votantilor lui Oprescu si ale lui Blaga:
Aici analizasem putin electoratul lui Oprescu. Din acest sondaj aparut in EVZ reiese si mai bine ca un segment destul de important din PD-L il voteaza pe Oprescu. Asta arata o neincredere a electoratului PD-L in candidatul partidului.
Cum sunt oare impartite si spre ce candidati cele 24 de procente ramase din electoratul atat de volatil PD-L? Banuiesc ca procentul mai mare din 24% merge spre Orban, apoi un procent ceva mai mic spre Gusa care ciupeste si el ceva din votantii nemultumiti de Videanu si neconvinsi inca de campania slaba a lui Blaga.
Electoratul lui Blaga insa spune extrem de mult despre ce se va intampla in turul 2. Procente extrem de mici din PSD, PNL si alte partide sunt alocate candidatului PD-L din primul tur. Ceea ce inseamna ca electoratele PSD, PNL, PIN..etc dau dovada de mai multa decizie si-l resping hotarat pe Vasile Blaga . Cum vor fi convinsi in turul 2 in procent mai mare votanti care opteaza spre PNL, spre PSD sau spre PIN sa voteze cu Blaga?
Asta daca turul 2 va fi unul intre Oprescu si Blaga...
Aici analizasem putin electoratul lui Oprescu. Din acest sondaj aparut in EVZ reiese si mai bine ca un segment destul de important din PD-L il voteaza pe Oprescu. Asta arata o neincredere a electoratului PD-L in candidatul partidului.
Cum sunt oare impartite si spre ce candidati cele 24 de procente ramase din electoratul atat de volatil PD-L? Banuiesc ca procentul mai mare din 24% merge spre Orban, apoi un procent ceva mai mic spre Gusa care ciupeste si el ceva din votantii nemultumiti de Videanu si neconvinsi inca de campania slaba a lui Blaga.
Electoratul lui Blaga insa spune extrem de mult despre ce se va intampla in turul 2. Procente extrem de mici din PSD, PNL si alte partide sunt alocate candidatului PD-L din primul tur. Ceea ce inseamna ca electoratele PSD, PNL, PIN..etc dau dovada de mai multa decizie si-l resping hotarat pe Vasile Blaga . Cum vor fi convinsi in turul 2 in procent mai mare votanti care opteaza spre PNL, spre PSD sau spre PIN sa voteze cu Blaga?
Asta daca turul 2 va fi unul intre Oprescu si Blaga...
26 mai 2008
Eurovision-penibil!
Aceasta este piesa care trebuia sa ne reprezinte la Eurovision daca TVR nu ar fi facut jocul mafiei din muzica usoara:
Aici una dintre petitiile semnate de peste 10.000 de persoane si un articol din ziar care semnala prezenta pe internet a petitiei:
Nu e normal ca din 10 reprezentari la Eurovision ale Romaniei doua sa apartina familiei Tudor (2002-piesa "Tell me why"-compozitor Ionel Tudor/2008-piesa "Pe-o margine de lume"-compozitor Andrei Tudor), iar juriile care au impins piesele spre Finala sa fie formate din aceleasi personalitati obosite din vremuri de mult apuse. Nu zic ca nu e vot geopolitic la Eurovision dar asta nu scuza caracatita din muzica usoara de care nu mai scapam.
Aici una dintre petitiile semnate de peste 10.000 de persoane si un articol din ziar care semnala prezenta pe internet a petitiei:
Nu e normal ca din 10 reprezentari la Eurovision ale Romaniei doua sa apartina familiei Tudor (2002-piesa "Tell me why"-compozitor Ionel Tudor/2008-piesa "Pe-o margine de lume"-compozitor Andrei Tudor), iar juriile care au impins piesele spre Finala sa fie formate din aceleasi personalitati obosite din vremuri de mult apuse. Nu zic ca nu e vot geopolitic la Eurovision dar asta nu scuza caracatita din muzica usoara de care nu mai scapam.
Bugete de campanie
Vasile Blaga: 269. 866 €
Ludovic Orban: 84.941 €
Cristian Diaconescu: 86.218 €
Cozmin Gusa: 14.026 €
Sorin Oprescu: 10.517 €
Sectorul 1:
Razvan Murgeanu PD-L: 167.955 €
Dan Tudorache PSD: 20.601 €
Andrei Chiliman PNL: 13.199 €
Sectorul 2:
Neculai Ontanu PSD: 5.617 €
Sectorul 3:
Doru Giugula PSD: 43.784 €
Liviu Negoita PD-L: 15.405 €
Sectorul 4:
Adrian Inimaroiu PV: 7.570 €
Vasile Mihalache PSD: 4.997 €
Sectorul 5:
Mariean Vanghelie PSD: 11.432 €
Sectorul 6:
Cristian Poteras PD-L: 95.015 €
Antonel Tanase PNL: 19.360 €
Dan Darabont PSD: 15.662 €
sursa: Realitatea TV
Sume care vorbesc mai mult decat partidele care le investesc...
25 mai 2008
Disperare portocalie
A incercat pe la inceputul anului o dezlipire de brand. A incercat sa se rupa de politicianul care face scandal, care face circ, care hahaie sau plange. Rezultatul a fost dezastruos. Ratingurile emisiunilor care l-au gazduit au atins cifre alarmante: ofereau un non-basescu oferindu-si vocea in eter sau chipul pe sticla, un politician banal, plictisitor..Reactiile in presa au fost ca atare: mai exact lipsa. Animalul sincer dar rapace care e presa nu si-a recunoscut prada. Ani de zile Basescu se oferise pe tava, la ore de maxima audienta, ca o vedeta de consum, dispus sa ofere cate o halca din el fiecarui ziarist, mare sau marunt…Dupa experienta asta probabil Cotroceniul s-a zguduit: “Inviati-l pe Basescu!!!!” Ospatul cititorului sau al telespectatorului la masa presei trebuia din nou impanat cu sange, cu scandal, cu circ…asa ca Basescu a revenit in campanie electorala pentru alegerile locale. Asa cum il cunoastem. Oferind subiecte de ros. Asa cum a obisnuit presa si publicul. Asa cum a castigat fiecare lupta electorala. (“muie, ti-am zis???”) Viu.
Acuzatii de blat, mese la carciuma, politica la cotul strazii, bai de multime, declaratii de duminica, porti deschise, atacuri dure, santaj…
Viu dar nu nou. Brandul Basescu s-a erodat. Plictiseste. Enerveaza. Irita. Un singur atac al lui genereaza riposta a zeci de atacuri. Fiecare cuvant neasezat la locul lui in discursul pe care il ofera genereaza articole, dezabateri, pareri, atacuri…O aparitie a lui pe un post tv mareste ratingul celorlalte emisiuni de pe celelalte televiziuni care il toaca. Brandul Basescu e uzat moral. Basescu circarul, jucatorul, cel care se ia la tranta cu presa e aproape invins. Nu are incontro. Sa taca? Se stinge. Singura varianta e sa-si continuie drumul. Dar spre ce? E an electoral, urmeaza alt an electoral. In mod normal trebuie sa realizeze ca fiecare luna in plus se scurge in detrimentul lui. Si probabil realizeaza foarte bine asta. (Va demisona? Va provoca alegeri anticipate?)Deja votantii fideli incep sa-si caute alte modele, sau cauta alti actori in rolul lui Basescu. Il mai tin de rezerva “in suflete” in eventualitatea ca nu apare “unul mai bun”. Prima lovitura probabil i-o va da segmentul votant PD-L care la alegerile locale din Bucuresti nu-l vor vota pe Blaga cel in spatele cui sta azi Basescu, ci probabil pe Oprescu. “Unul mai bun” e dusmanul cel mai mare al brandului Basescu, o amenintare pe care o simte deasupra capului ca pe o sabie. Va lovi chiar si in ideea de a aparea unul mai bun decat el. Isi va cauta sustinatori din societatea civila pe care ii va inrola in partidul prezidential. Inrolati oricum sunt destui, dar ii va inregimenta legandu-le carnete de partid de gat. Va face orice sa tina brand-ul viu. Iar la Basescu, “orice”, nu are limite.
Acuzatii de blat, mese la carciuma, politica la cotul strazii, bai de multime, declaratii de duminica, porti deschise, atacuri dure, santaj…
Viu dar nu nou. Brandul Basescu s-a erodat. Plictiseste. Enerveaza. Irita. Un singur atac al lui genereaza riposta a zeci de atacuri. Fiecare cuvant neasezat la locul lui in discursul pe care il ofera genereaza articole, dezabateri, pareri, atacuri…O aparitie a lui pe un post tv mareste ratingul celorlalte emisiuni de pe celelalte televiziuni care il toaca. Brandul Basescu e uzat moral. Basescu circarul, jucatorul, cel care se ia la tranta cu presa e aproape invins. Nu are incontro. Sa taca? Se stinge. Singura varianta e sa-si continuie drumul. Dar spre ce? E an electoral, urmeaza alt an electoral. In mod normal trebuie sa realizeze ca fiecare luna in plus se scurge in detrimentul lui. Si probabil realizeaza foarte bine asta. (Va demisona? Va provoca alegeri anticipate?)Deja votantii fideli incep sa-si caute alte modele, sau cauta alti actori in rolul lui Basescu. Il mai tin de rezerva “in suflete” in eventualitatea ca nu apare “unul mai bun”. Prima lovitura probabil i-o va da segmentul votant PD-L care la alegerile locale din Bucuresti nu-l vor vota pe Blaga cel in spatele cui sta azi Basescu, ci probabil pe Oprescu. “Unul mai bun” e dusmanul cel mai mare al brandului Basescu, o amenintare pe care o simte deasupra capului ca pe o sabie. Va lovi chiar si in ideea de a aparea unul mai bun decat el. Isi va cauta sustinatori din societatea civila pe care ii va inrola in partidul prezidential. Inrolati oricum sunt destui, dar ii va inregimenta legandu-le carnete de partid de gat. Va face orice sa tina brand-ul viu. Iar la Basescu, “orice”, nu are limite.
Solutii nu discutii, pe ultima suta...ca tiganu'.
Ingrasarea porcului in ajun. Asa se poate explica zorul dat de-ai lu' Videanu la pasajul Obor, care se va termina cu un rasol: placi puse stramb, suruburi stranse pe jumatate, tevi indoite si indreptate pe graba. Pasajul va fi un pericol public. Un lucru conceput stramb, carpit. Bine ca nu au uitat insa sa puna borduri in pasaj. Era mare nevoie.
Videoclip via Marius Mina
24 mai 2008
Apel la constiinta:problema Cathedral Plaza
Comunitatea catolica organizeaza maine, 25 mai, de la ora 16, pe traseul Biserica Italiana - Bvd Gheorghe Magheru - Catedrala Sfantul Iosif o procesiune legata de problema Cathedral Plaza.
Vor participa si alte ONG-uri si asociatii alaturi de comunitatea catolica. Se va sustine ferm dezmembrarea mastodontului Cathedral Plaza.
Organizatorii se intalnesc duminica la 15:30 la Fantana de la Universitate si asteapta alaturi de ei pe toti bucurestenii cu constiinta.
23 mai 2008
Cine il voteaza pe Oprescu?
In primul rand o groaza de apolitici, de persoane care il identifica cu omul anti-sistem. Nu urmaresc programe, nu sunt interesati de biografia candidatului ci voteaza doar in ideea “ne-am saturat”. Urasc partidele.
Votantii din nucleul dur PSD care inca ii mai sunt fideli lui Iliescu (protectorul lui Oprescu).
Votanti PD-L care nu sustin o doctrina ci au sustinut doar personajul Basescu. Pentru ca Oprescu se apropie de tipul candidatului “jucator”, “smecher”, genul “le-am tras-o”, si si-au gasit un nou “model” ce pare, in sfarsit, prin atitudinea asta, un invingator.
Votantii PNL din segmentul celor “antibasescu cu orice chip”. Voteaza PNL la consilieri sau la sectoare, dar nu risca cu Orban.
Votantii “antivideanu” sau “antibordura” de toate categoriile.
Votantii “antiprovincie”. Nu trebuie minimalizat orgoliul bucuresteanului get-beget sau care a imprumutat prin adoptie ceea ce locuitorii din provincie denumesc “aroganta miticilor”.
Nu in ultimul rand o groaza de persoane din sistemul medical.
Bineinteles ca un bucurestean poate face parte din mai multe categorii. Si probabil ca se mai pot identifica si altele.
Noutati electorale de la BEC
Am citit in Banateanul despre cateva schimbari impuse de BEC la aceste alegeri. Una ar fi ca nu vor mai putea vota cei care si-au facut buletine de flotant pe genunchi in ultima luna, ci doar cei care figureaza ca flotanti dinainte de 1 martie 2008.
A doua noutate ar fi ca numarul urnelor va fi egal cu cel al diverselor tipuri de buletine de vot in fiecare circumscriptie electorala.
22 mai 2008
"Oprescu, primul" si singurul pe Valea Prahovei
Oprescu a ales pentru aceasta campanie o varianta inteligenta de a se promova, si anume pe Valea Prahovei. Bannere mari alb-negru cu imaginea lui Oprescu, pe care scrie: "Oprescu, primul", impanzesc tot drumul dintre Bucuresti si Brasov. Avand in vedere ca pe Valea Prahovei trec saptamanal 50.000 de masini de Bucuresti si aproximativ 100.000 de bucuresteni, Oprescu a gasit DN1 ca pe un loc virgin de campanie in care nu se impiedica nici de Blaga, nici de Orban, nici de Diaconescu, nici de Gusa.
21 mai 2008
Politicienii care au batut la usa lui Basescu
"Sunt cazuri noi", declara Elena Udrea.
"Pe lângă cazul „Patriciu“, preşedintele a povestit acum un an, în timpul campaniei pentru referendum, un episod în care liderul UDMR i-ar fi cerut o astfel de intervenţie pentru sine, dar şi pentru fostul ministru Zsolt Nagy.
Din ceea ce am înţeles eu, nu este vorba de aceleaşi situaţii vechi, despre care s-a tot vorbit. Sunt alte cazuri, probabil ulterioare acelor situaţii" completeaza Elena Udrea, pentru Mediafax.
20 mai 2008
A fost Coposu..
In febra alegerilor, astazi, printre politicienii fara niciun Dumnezeu, se impune inca imaginea celui pe care multi l-am iubit pentru ca a reprezentat cea mai mare speranta dupa 1989: Corneliu Coposu (20 mai 1914-11 nov. 1995).
Cine mai are insa timp sa-l comemoreze? Bineinteles ca Roxana Iordache nu l-a uitat. Copilul lui de suflet, ziarista preferata..cea pe care cei multi din Piata Universitatii o asteptau ca pe o gura de oxigen pentru a mai afla cate ceva despre Corneliu Coposu, e singura care aseaza cateva cuvinte spre amintirea lui.
"După ce s-a dus, (de)căderea politică şi morală a fost cu atât mai dramatică, cu cât standardele lui au fost mai înalte. Coposu e de vină că a ridicat mult prea sus ştacheta."
Roxana tin minte ca a purtat doliu timp indelungat dupa ce s-a stins Seniorul. Ar trebui azi cu totii sa purtam doliu dupa el, si dupa valorile pe care a incercat sa le impuna in politica, noi, cei pentru care stacheta nu a fost prea sus. Dar cati mai suntem?
PD-L la posta
Pentru ca am uitat sa fac poze la mine la posta, preiau si eu aceasta poza de la Razvan Vintilescu de pe blog.
Cat trebuie sa fie de disperati cei din PD-L ca sa plateasca Postei spatiu de afisaj? Asta daca chiar au platit...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)