27 mai 2008

De ce nu a mai candidat Prigoana la Primarie?


Inainte de campania electorala surse din PD-L il dadeau ca sigur candidat pe Silviu Prigoana la Primaria Capitalei. Sondajele il includeau, diversi comentatori politici incepusera sa-i evaluzeze sansele. Parea o varianta clara atata timp cat incepuse sa se afiseze si cu presedintele Basescu, in situatii mai mult sau mai putin mondene, ba chiar el insusi declarase ca e decis sa candideze.
Si totusi la un moment dat ceva s-a intamplat, si cel ales pentru a fi buldogul lui Basescu a fost Blaga. Q Magazine dezvaluie in paginile sale secretul acestei schimbari pe ultima suta de metri, oferind si un raspuns: Vasile Blaga NU a vrut ca Prigoana sa fie candidatul pentru Bucuresti din motive ce se leaga de prietenia regelui gunoaielor cu Cezar Preda, dusmanul din PD-L al lui Vasile Blaga. Q Magazine mai spune ca Cezar Preda ar detine si 25% la Rosal Ecologic, firma lui Prigoana, prin interpusul Eugen Proglof, vicepresedintele Rosal Group, despre care se stie ca este SI omul de casa al lui Liviu Negoita. De asemenea, fiiul lui Preda se stie ca e angajat la Rosal Group, asta in masura in care el nu calca cu lunile prin Romania, fiind student in SUA.
Daca ne mai amintim si de ciocnirile injurioase dintre Blaga si Preda, si despre faptul ca acum cateva luni Blaga ii reprosase lui Preda ca a "impanzit tot partidul cu gunoaie", devine din ce in ce mai usor de inteles de ce buldogul s-a riscat in ultimul moment sa se sacrifice pentru PMB, si de ce pentru el e foarte important sa si castige. E un joc de interese in cadrul partidului. Blaga nu si-a dorit sa riste ca Preda sa puna mana cu ajutorul lui Prigoana si al lui Negoita pe fraiele partidului a carui sefie o vizeaza, inca de pe cand, impreuna cu Basescu, il debarca pe Roman. Un esec al lui Blaga la Primarie ar insemna nu atat viziuni sumbre pentru membrii PD-L in legatura cu alegerile parlamentare, ci si declansarea unor lupte interne ce mocnesc.

Niciun comentariu: