6 nov. 2009

"Bulgarele" - leapsa


Sibilla are o idee: sa rostogolim un bulgare de intrebari, pana se face mare, mare si il ameninta pe Presedinte. Intrebarile sa ii fie adresate. Cate una, doua trei... Bineinteles, doar pertinente.


Intrebarea mea e: "De ce in PD-L nu am auzit niciodata macar o singura voce care sa i se opuna?" Pana si in PCR existau, rar, disonante. Doar in PD-L se vorbeste la unison. PD-L e un partid mai putin democratic decat PCR, se pare.

Leapsa e adresata tuturor celor care citesc, bloggeri si comentatori fara blog deopotriva.

15 comentarii:

Lucia Verona spunea...

De multe ori uităm că primul partid pe care l-a distrus Băsescu a fost PD-ul. Întîi prin îndepărtarea celor care i s-au opus sau i s-ar fi putut opune, apoi prin schimbarea orientării ideologice peste noapte, apoi prin adăugarea -L. (Pare mai degrabă o scădere, nu?)

Anonim spunea...

La chestia asta m-am gandit si eu de mai multe ori si n-am putut decat sa trag concluzia ca exista cel putin doua posibilitati care stau la baza acestui 'monolit': 1. Interesele comune ale conducerii portocaliilor si ale grupului Basescu impun acest lucru, fiind in joc o miza extrem de importanta; 2. Conducatorul îi are la mana cu ceva pe portocalii.

Anonim spunea...

De ce nu citeste cu buna-credinta Constitutia Romaniei?
Constitutia consacra drepturi si libertati doar pentru cetateni. Pentru Presedinte, Parlament si Guvern, Constitutia prevede doar atributii, astfel definite incat sa sa concure la protejarea drepturilor, libertatilor cetatenilor si la apararea Romaniei (ca societate si ca stat).
Basescu a transformat abuziv atributiile prezidentiale (subordonate libertatilor si drepturilor conferite cetatenilor) in drepturi si libertati personale, ale sale. Pretinde ca are dreptul sa nominalizeze arbitrar un premier, dar are de fapt doar atributia de a desemna acea persoana care sa intruneasca conditiile de incredere ale Parlamentului. Acesta, la randul sau, are doar atributia de a acorda un vot de incredere unui Guvern capabil sa guverneze.
De ce nu stie - sau nu vrea! - Basescu sa citeasca si sa respecte actul juridic fundamental al natiunii romane?

Petru Avram spunea...

De ce trebuie să-l credem pe cuvânt că el şi acoliţii şi/sau suţinătorii domniei sale sunt "băieţii buni"?

Claudia Muresan spunea...

Lil, eu am raspuns. Adica am intrebat...

Claudia Muresan spunea...

si judecind dupa noua desemnare de premier, sunt absolut convinsa ca am pus cea mai pertinenta intrebare!

Anonim spunea...

Ehe, daca ati auzi ce zic unii dintre ei in pauzele publicitare, in soapta...

Anonim spunea...

Preiau ceva intrebari de peste tot unde le dibuiesc.
Pe redute Lilick !
;) :)

Lucian spunea...

eu cred ca pedeleii de-abia asteapta sa scape de sub jugul marinarului. hai sa-i ajutam la alegeri :)

Lilick Auftakt spunea...

Va multumesc tuturor. Am citit tot, tot. :)

mirko spunea...

de ce nu dispare traienel si ne- guita in continuare?

CRadu25 spunea...

De ce a facut atat tam-tam cu condamnarea comunismului fara sa sustina cu aceeasi convingere si continuarea fireasca si practica, legea lustratiei?

marius spunea...

Off-topic:
Am gasit la Sfinx ceva legat de o Lege a Internetului si de o Politie a Internetului. Sper ca nu va suparati daca postez aici un alt punct de vedere, anume cel al Comisiei Europene. Este disponibila si traducerea in romana,cu un simplu click pe "ro" :
http://ec.europa.eu/avpolicy/media_literacy/index_en.htm

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc mult. :)

razvan sidoreac spunea...

1. traim bine, domnu' presedinte?
2. care este parerea dumneavoastra despre democratie si de ce credeti ca nu e bine sa avem aceasta forma de guvernamant si in Romania?