22 nov. 2009

Care pe care...

Se apropie ora sa aflam cine a furat mai mult. Sa fie PSD-ul? Sa fie PD-L? Cred ca de data asta isi vor imparti victoria. Realitatea il va da invingator pe Geoana iar Antena 3 pe Basescu. Sau invers... ce mai conteaza? Asa ar fi frumos. Sa impace si capra si varza. Poate maine vom afla ceva mai clar. Daca nu cumva se vor mai face cateva manarii si la numaratoare. Important e ca cei din mediul urban au fost prezenti la vot in numar mai mare. Asta e o victorie. A noastra. Rezultatul de aici va fi cel credibil. Mediul rural e o alta lume. O alta Romanie. Sunt multe de discutat... Un singur lucru pot sa va spun: sunt sigura ca Basescu nu va mai fi presedinte. Vorba lui Mos Califar: "Noi l-am facut presedinte, noi il dam jos" (citatul nu e exact, ideea insa da). :) Iar portocaliii sa nu mai incerce sa manipuleze in ideea ca liberalii vor sta acasa. Vom vota cu furie!

33 de comentarii:

Vania spunea...

Concluzia e pertinentă, miza principală fiind aceea de-a scăpa de derbedeu.

Cristina spunea...

Lilick...ce pot sa-ti spun? Sunt suparata. Nici macar pe cineva anume. Poate pe multi dintre membrii PNL, pentru lipsa de implicare(mult mai activi au fost simpatizantii!!!) dar vorbesc la nervi si e posibil sa ma insel.
Cert e ca eu, una, nu-s deloc sigura ca marinarul nu va iesi din nou presedinte. Chiar daca, in ceea ce ma priveste, voi merge la turul II si voi vota chiar si cu Geoana, daca asta e singura solutie sa dispara matrozul.

un votant crin, fara de speranta spunea...

Nu merg la vot in turul 2. In egala masura nu pot vota nici pe basescu, dar NICI PE GEOANA.

Crin trebuie sa continue insa revolutia inceputa.

Lucian spunea...

mare pacat, va trebui sa-l votam pe geoana si sa ne obisnuim cu el presedinte

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Sigur!

@Cristina

Nu-ti fie frica. Nici macar mambrii PNL nu ne-ar putea impiedica sa il dam jos. Sunt voturile noastre si facem ce vrem cu ele. Dar... sa stii ca ne vor ajuta si ei.


@Votant Crin

Ei, nu mai spune... Un votant Crin care nu iubeste PNL? Ma doare in cot de Geoana. Eu vreau ca Basescu sa pice ca PD-L s-o ia pe tobogan in jos. Tu nu asta vrei?

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian

Trebuie sa il votam pentru ca sa scapam de Basescu, dusmanul PNL.

Traian Breazu spunea...

Asa e Lilick, cu furie vom merge! Cine a votat Crin si nu voteaza in turul 2 antibase deageaba a votat in primul tur. Eu nici nu mai pot astepta cele 2 saptamani. Nu am rabdare, mi-as dori sa fie maine turul 2.

@cristina: nu fii suparata, azi n-am castigat, pe 6 dec castigam.

@un votant crin: esti un agitator portocaliu si n-ai votat cu crin

@lilick: sigur, sunt multe de analizat. pentru mine insa una dintre concluziile superesentiale este din nou: sondajele; sondajele si exit poll-urile sunt un cancer, manipuleaza, pregatesc frauda, o legitimeaza. ar trebui ignorate si interzise

Liviu spunea...

Am ascultat discursul 'la cald' al lui Antonescu.

Dincolo de frustrarile omenesti exprimate, ma tem ca dl. Antonescu ne livreaza, prim mesajul trimis electoratului sau, un Basescu nou-nout pentru inca 5 ani.

Pacat de munca, pacat de incredere.

Lucia Verona spunea...

Să vedem dacă electoratul lui Crin Antonescu va ieşi la vot... Şi, mai ales, dacă Geoană şi Crin Antonescu vor reuşi să se înţeleagă.
Mă tem foarte mult de zvonul cu "dragă Crin"...

nicole spunea...

Are dreptate "votantul crin" Trebuie sa continuam revolutia alaturi de Antonescu. Sa fim mai uniti si sa reactionam dur la orice derapaj.
Iti imaginezi ca fierb de furie . De la egalitate sau diferente minime s-a ajuns la o cifra incredibila!
Si basea 34%? Sunt atat de multi cretini in Romania?!!

Elisa spunea...

Eu pun pariu pe viata mea ca base este mai hot cu toata clica lui si-l va fura, daca nu altfel si pe geaoana,deci nu mai sperati in van...in Romania miroase urat de tot este un aer irespirabil iar faptul de a fi taranii de la sate rosii si portocalii este cea mai mare jale a tarii.Situatia se explica de dupa colectivizare unde taranul s-a invatat sa fure si a continuat si dupa .
Suntem o tara pe cale disparitie,clicile de la putere vor conduce in chip mafiot,oricare dintre cei doi va fi in frunte.
Cei care nu au inteles nevoia de a a-i inlocui macar dupa 20 de ani pe comunisti-mincinosi-hoti si incompetenti,ei sunt raspunzatori,cei carora le-a fost indiferent.
PACAT.MARE PACAT!

Remus spunea...

@Votant Crin: N-am votat FSN/PSD niciodata in 20 ani, o s-o fac de data asta in turul 2. Daca pnl-ul face vreo figura si cade la pace cu base, am terminat-o cu ei pe veci.

Bogdan spunea...

Lilick, eu cred ca am avut dreptate cand am spus ca Crin a gresit cand a preluat mesajele de campanie a lui Basescu...
In momentul de fata nu stiu daca mai scapam de Basescu , oricat de mult as vrea....

razvan spunea...

scuze de off topic:

Voi incerca sa pregatesc un flash mob, un fel de manifest pentru seara de 6 decembrie cand, impreuna cu cativa amici si cu cei ce vor sa ni se alature, vom aprinde lumanari la monumentele eroilor din Piata Universitatii in semn de respect fata de cei ce s-au jertfit in decembrie ‘89 si iunie ‘90 pentru tara, pentru un viitor mai bun.... Vom aprinde lumanari petru o tara care moare intorcandu-se acolo de unde a plecat acum 20 de ani cand tinerii de atunci au luptat pentru libertate si pentru un viitor mai bun. Cine vrea sa ni se alture sa ma contacteze. Voi reveni cu detalii….

Anonim spunea...

Mie mi-a picat blogul vreo doua ore. Fix de pe la 9 fara 10... Se poate intampla asa ceva? Sa devina complet inaccesibil?

In sfarsit...

Eu merg pe principiul ca stiu sigur cum e cu Base. Si nu mai vreau.

Fara Base, exista si o sansa impotriva PSD. Cu Base exista doar o sansa impotriva Romaniei.

Si nu sunt vorbe mari. E realitate demonstrata.

Au inceput sa vina rezultatele (reale) pe Bucuresti.

Abia astept sa am ceva mai multe ca sa le postez. Din ce am vorbit, Crin rulz! Si Geoana e pe 3.

Multumim Crin!

dramoleta spunea...

Cu furie "jos Basescu!", cu sange rece :"Geoana Presedinte!"

[D][S][N] spunea...

Nimic surprinzator pt mine!
Geoana e presedinte.

lucian burjuiul spunea...

Miza nu e numai eliminarea lui Base ci in aceeasi masura un guvern PSD-PNL in care PNL sa atenueze "gubernarea" PSD.

Poate asa peste cativa ani vom avea ocazia sa alegem pe cel mai bun dintre doi candidati buni. E o utopie, nu-i asa?

atreides spunea...

Lilick, cred ca fiecare dintre noi, cu diverse ocazii, ne-am laudat ca noi astia votantii PNL nu suntem niste papagali ca portocalii si ca gandim cu propriile capatani, indiferent ce auzim la liderii PNL. Corect? Cred ca ar trebui sa si demonstram chestia asta. Anume, poate ar fi cazul sa incercam sa raspundem fiecare dintre noi (n-ar strica o postare separata din partea ta) la urmatoarea intrebare: ce parere avem despre declaratia lui Crin de dupa anuntarea exit-pollurilor? Mie personal nu mi-a placut deloc, dar deloc, stii ce e aia? Si pur si simplu nu inteleg ce mama dracului avantaj si-a inchipuit ca obtine facand acea declaratie, primul efect a fost ca toti comentatorii aparuti la TV l-au facut praf, inclusiv prietenul lui Ciutacu, si cred ca pe buna dreptate. N-ar mai lipsi acum decat ca PNL sa intre in ceva negocieri cu basescu, ca sa asistam la un rapid deces politic al lui Crin si al PNL ca partid. Eu spun clar ca votez cu Geoana in turul doi indiferent ce vor face sau vor spune Crin si PNL in zilele urmatoare.

bogdan spunea...

Lilick, Crin a pierdut din cauza tonului din ultima saptamana....Mult prea agresiv si increzut pe alocuri...

Anonim spunea...

Nu sunt de acord ca este o victorie "a noastra" faptul ca electoratul urban a iesit in numar mare la vot. Pentru ca nu urbanul trebuie cucerit, ci ruralul.
Banuiesc - ma adresez titularei blogului - ca nu esti foarte documentata in ceea ce priveste votul din rural. Bun, vei invoca faptul ca ai vazut "n" grozavii la televizor. Aiurea. N-ai vazut chiar totul. Pentru ca aparatura tv de transmisie in direct costa enorm si nimeni nu este nebun sa riste.
Ieri, pentru prima oara am apelat la un "bodyguard" (de fapt un prieten, fost campion de box acum 15 ani) pentru a vedea ce si cum se intimpla la Stefanesti Ilfov, adica la o arucatura de bat de Bucuresti. Nici la Tiraspol in 92 nu m-am simtit in mai mare nesiguranta decat ieri la Stefanesti. In sectiile de votare intrai doar daca le spuneai tiganilor ca "e in regula, stiu cu cine sa votez. 30 de tigani faceau legea la doua sectii de votare. Seara, un tigan a bagat 70 de buletine de vot in urna, dupa care a dus la presedintele sectiei (tot tigan) un tabel gata completat cu numele a 70 de tigani, cu semnaturi, cu tot tacamul. Nu a fost singurul care a procedat asa, a fost singurul pe care eu l-am vazut. Tot seara, un alt tigan a fost batut de "colegi" pentru ca a "adus" doar 10 "votanti".
Cam tot asa au stat lucrurile si la Voluntari la vreo doua sectii de vot. A, unde era politia. Stateau ascunsi intr-un loc de unde nu deranjau pe nimeni. Asta-i partea violenta a lucrurilor.
In general in rural s-a votat dupa culoarea primarilor. Cu ceva exceptii a unor cozi de topor din PNL care au trecut de partea lui Basescu. 2,5 procente de aici a pierdut Crin. De la oamenii lui.

Pentru turul II, ne place sau nu, trebuie votat Geoana. Altfel, suntem sortiti la minim 15 ani de PDL si dictatura.

PS

Daca PNL face un pact cu PDL, in 6 luni, visul de aur al lui Basescu, anihilarea totala a ultimului partid istoric se va indeplini. (Mare pericol mare din partea gastii lui Orban. Ieri seara era vesel foc)

Daca PNL merge alaturi de PSD, exista sansa ca fara Basescu la Cotroceni, PDL sa ajunga pe la 10%, iar cel putin 5% ar merge (s-ar intoarce la PNL)

Totul depinde acum de modul cum vor rezista liberalii la momelile lui Basescu. Ca vor exista, cu siguranta.

PS

O constatare: actiunea "autobuzul" s-a transformat in actiunea "autoturismul". Mult mai eficienta in conditiile existentei a 3.300 de sectii speciale.

Danutz

Moshul spunea...

Haideti ma ca nu s-a terminat. Asta e, votam cu Geoana in turul 2. Ganditi-va ca e un referendum: Il mai vreti pe Traian Basescu inca 5 ani la Cotroceni? Pentru DA stampilati casuta "Traian Basescu" pentru NU stampilati casuta "Mircea Geoana".

Si faza cu "dreapta a castigat" nu merge. Basescu ar face bine sa se obisnuiasca cu dreapta proprie dupa ce o sa-l lase si nevasta-sa si Nutzica.

Lulutza spunea...

Ei, ce sa spun si eu?! Sa privim partea plina a paharului: bine ca nu vom avea de ales in turul 2 intre Base si Vadim, adica intre Scaraotchi si frate'su! Oricum, cu singe rece (si proaspat :D ), trebuie sa asteptam validarea celor 2 (sau 3?) scrutinuri de astazi. Si sa fim rationali!

Si, daca este sa fim rationali, atit Crin Antonescu, cit si Mircea Geoana, au facut, in egala masura, marea greseala sa-i cam cinte-n struna lu' Basea Voda cu referendumul asta fascist! Acum nu au decit sa repare ei stricaciunile, pen'ca eu altfel ma inscriu la "Verzi" si-ncep campania prezidentiala anticipata!

Daca se arata cei doi a fi nu oameni de stat, ci dobi... postelnici, si-o vor lua rau de tot in bot! Intii de la Base & Eba & Nutzy & Plaga & Boureanu. Si apoi... sa se descurce ei intre ei cu evele braunele lu' Base, ca noi astialalti vom fi fie deportati - in cazul fericit pentru noi, fie... fum prin cosuri!

Cazuri in care, se stie, macar nu le mai platim impozite! Si atunci nu stiu din ce aia doamnei mamei lor - "model moral" casnic al Romaniei (cu tot respectul! :P ) isi mai cumpara vuittoane si louboutoane cocalarii si pitzipoancele nutzionale!

Lilick Auftakt spunea...

@Traian Basescu

Bineinteles. Vom da un vot rational pe proiectul anti-basescu.


@Liviu

Nu am ascultat ce a spus Crin. Probabil o voi face in curand. Probabil nu. Oricum, nu m-ar infuenta cu nimic.

@Lucia

Habar nu am ce e cu "Draga Crin"... Ieri am fost mai toata ziua plecata. La televizor nu prea m-am uitat. Avem un proiect si trebuie indeplinit. Eu asta stiu si merg pana la capat.

@Nicole

Mergem cu Antonescu sau fara... in revolutia bunului-simt. Asta implica "Fara Basescu"

@Elisa

Da, Basescu va fura! Nu e nicio noutate. Sigur, cred asta. Dar il vom ajuta sa aiba acum esecul vietii lui.

@Remus

Foarte bine!

@Bogdan

A gresit poate ca nu a reusit sa se impuna ca cel mai anti-basescu candidat. Si se vede ca pt multi a contat si asta.

@Razvan

Astept. Multumesc.

@Atitudini

Da, e posibil sa mai si cada.
In rest e asa cum spui. :)

@Dramo

Nu ma indoiam ca suntem gand la gand. :)

@DSN

Da!

@Lucian Burjuiul

Sper ca nu...

@Atreides

Asa e si asa o sa fac. Cum spui tu. Dar mentionesz ca eu acum, cand citesc, inca nu am vazut ce a declarat. Dar voi posta asa cum zici.

@Bogdan

Eu nu l-am vazut increzut.

@Danutz

Te inseli. Nici macar nu m-am uitat la TV. Dar asta nu inseamna ca nu stiu ce se intampla. Ce rural sa castigam omule? Tu crezi ca eu imi doresc sa ii castigam pe tiganii de care vorbesti? Sau ca imi imaginez ca se va intampla vreodata asta? Mi se pare o victorie ca NU i-am caztigat. Asta e Romania, ce sa facem?

Liberalii vor exista, pentru ca nu cred ca sunt dispusi sa ramana fara votanti...

@Moshul

Perfect. Un comentariu optimist si constructiv. :)

@Lulutza

Merci ca mi-ai amintit si ca ai subliniat aceasta mare greseala.

Liviu spunea...

Daca Antonescu si PNL nu dau un semnal CLAR sa fie votat Geoana, sunt pierduti.

Sunt de acord, sa-si vand scump pielea, sa negocieze cu sange rece, dar nu trebuie in niciun caz sa sfarseasca in barba portocalie.

Nu demult Antonescu ne spunea ca l-ar vota pana si pe Vadim numai sa scapam de Basescu, iar daca acum n-ar da un mesaj clar ca trebuie votat Geoana s-ar descalifica clar in fata mea.

Stiu ca electoratul liberal e mai nazuros si nu va reactiona disciplinat la ce i se spune. Multi vor sta acasa, dezamagiti, altii il vota chiar pe Basescu ca deh, e de 'dreapta'. Nesfarsite resurse de naivitate au oamenii, chiar si cei bine intentionati.

Bottom line, il votez pe Geoana si am sa incerc sa-i conving pe toti cei apropiati sa faca la fel, cu scarba daca vreti. Bovaricii faca ce vor, eu nu ma predau in bratele lui Basescu fara lupta :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Am pus postare noua. Crin a spus si a repetat de cel putin doua ori ca va vota anti-basescu. A zis ca nu-si ia vorbele inapoi.

simona ionescu spunea...

Cei mai interesanti vor fi ungurii, pentru turul 2. Vor iesi mai multi la vot? Si pentru cine vor vota?

Lilick Auftakt spunea...

@Simona

Prin sondaje apare ca destul de multi vor vota cu Basescu.

Petrini spunea...

@Lilick

Data trecuta cand am lasat aici un post anonim am

fost trimis la plimbare, fiind sustinator al

dusmanului vostru, cum ii ziceti. Deci daca n-ai

chef de critici poti sa nu citesti mai departe si

sa nu dai postul.

Observ cateva lucruri:

1. Va declarati liberali, dar numai prin prisma

urii fata de Basescu. Cu alte cuvinte, sunteti gata

sa treceti peste faptul ca Geoana are ca program

politic revenirea la cota de impozitare progresiva.

2. L-ati sustinut pana acum pe Antonescu, dar numai

fiindca a fost anti-Basescu. In momentul in care a

aparut o urma de indoiala ca ar vota anti in turul

2, ati uitat si de programul lui - mult mai

apropiat de cel al lui Basescu decat de cel al lui

Geoana - si de admiratia pe care o marturiseati

fata de el mai devreme.

3. Sunteti convinsi ca Antonescu a pierdut fiindca

n-a fost destul de anti-Basescu. Fals! A fost cat a

trebuit, dar nu suficient de anti-Geoana. Abia in

ultima saptamana si-a ajustat mesajul si a castigat

cateva procente in plus fata de sondajele

anterioare. A fost un calcul politic. Antonescu a

sperat ca va castiga, asa ca nu a iesit cu toate

armele impotriva lui Geoana pentru a lasa loc de

negociere in vederea formari guvernului mai

departe. In plus de asta, scorul lui Antonescu este

totusi bun si deasupra scorului partidului.

Semnificatia acestei infrangeri a inteles-o cel mai

bine Tariceanu (vedeti ce le-a spus tinerilor pnl-

isti dezamagiti de rezultat).

4. Sunteti convinsi ca Antonescu va pierde sefia

PNL daca va face o intelegere cu Basescu. Iarasi

fals! Nu are importanta cu cine face intelegere. Ci

daca ajunge sau nu in guvern. Daca il sustine pe

Geoana si acesta castiga, atunci toate bune. Daca

nu castiga iar PDL face guvern cu PSD (si am vazut

cu totii ca sunt in stare de astfel de

compromisuri, la fel cum sunteti si voi), iar PNL

ramane pe afara, Antonescu va zbura la fel cum a

zburat si Tariceanu. Si asta fiindca in PNL nu sunt

doar bloggeri anti-Basescu, ci si primari in

teritoriu care asteapta sustinere pentru proiectele

lor de la centru, din guvern.

Cam atat. In rest, succes la negocieri cu oricare

din parti veti hotari sa mergeti.

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini

Cu cine vorbesti omule? Crin a fost foarte anti-basescu si asa va fi. Liberalii nu il voteaza pe Basescu.

Nu mai vorbi despre mine la plural, te rog. Daca o vei face, data viitoare iti raspuns mai pe larg.

Petrini spunea...

Nici nu vorbeam despre tine, ci despre liberalii de pe blog (printre care te numeri). Doar paragraful de introducere iti era adresat, ca proprietar al blogului. Restul era general si imi pare rau ca s-a inteles

Pe de alta parte, nu pot sa nu observ ca tu insuti vorbesti la plural. "Liberalii nu il voteaza pe Basescu". De unde stii tu ce fac toti liberalii? Ii cunosti cumva personal pe toti? Sau in definitia de liberal acum intra si sa fii anti-Basescu? Despre ce liberalism este vorba, daca nuantele au disparut si au ramas doar albul si negrul?

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini

Ma refeream la liberalii adevarati. Ok, zic altfel: un liberal adevarat nu il voteaza pe Basescu. Asa se intelege ceva mai bine? Niciun liberal adevarat nu l-ar vota pe unul care a vrut sa distruga PNL dupa ce a distrus PNTCD.

un votant crin spunea...

Intre timp m-am mai "armonizat" cu opinia cvasi-generala, o sa votez Johannis (adica o sa pun stampila unde este scris Geoana...). Ce am sustinut initial era pentru ca luasem o decizie sa nu mai votez negativ (chestie care mi se trage de la Base 2004 evident), dar pana la urma vazand si ce s-a mai intamplat intre timp, mi-am zis ca nu e de stat acasa tocmai in toiul luptei.
Motive: 1. Crin actioneaza impecabil, parca mult ma sigur decat a facut-o pana acum, sper sa o tina tot asa pana in 2014.
2. O zi in plus cu infractorul basescu ar fi un cosmar de nesuportat, daramite 5 ani.

@Lilick: Am votat Crin intrucat am avut (si am) incredere in acest om, inca din 2006 l-am vazut cu mare potential. Intamplator, sunt si un simpatizant PNL (cu iubirea e mai greu) si pana la urma tu ai dreptate (PD pe tobogan), daca stam sa ne gandim pe termen lung... cu conditia ca rotitele noii coalitii sa functioneze fara gripaje cel putin pana la alegerile parlamentare si sa dea si niste rezultate de esenta (despre care poate o sa revin sa mai scriu, dar dupa ce trecem de hopul cel mare ...)

@Traian Breazu: Te dezamagesc tinere, de data asta nu ti-a functionat detectorul de tonomate portocalii.

@Remus: Se pare ca pericolul asta a trecut, si asa este, trebuie mers la vot.