23 nov. 2009

Ce ne ofera Geoana si ce ne ofera Basescu. Avem de ales?

41 de comentarii:

Liviu spunea...

Da, avem intotdeauna de ales, aici va contrazic.

Putem alege insa bine sau prost.

Alegerea Basescu e proasta. In rest putem dondani pana maine.

Lucia Verona spunea...

Da, iată o dilemă :)

Ramstein spunea...

Aloha, @Lilick! Oricat de greu ar fi, trebuie sa ne tinem de nas si sa votam Geoana - miroase, dar miroase mai putin urat decat Basescu. "Basescu+PDL" miroase oribil, periculos. Cata vreme pe culoarul din "dreapta" politicii in Romania PNL nu alearga singur (fara PDL), isi risca existenta.

Dupa declaratia de astazi a lui Antonescu, pupincuristii cu acte in regula si C.I. - ITMorar and Patrasconiu - au schimbat, ca la comanda, muzica dulce pe care o cantau ieri la adresa liberalilor si si-au fortat - din nou! - lipsa de talent, "deversand" pe voxpublica noi mizerii. Amuzant nu este faptul ca au... "deversat", ci schimbarea brusca de ton facuta la comanda, dupa declaratia lui Antonescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Nu ma contrazici deloc. :)

@Lucia

Imensa! :)))

@Ramstein

Eu nu mai pot de ras ... cat sunt de prosti. Oare cum cred ei ca vor fura chiar si un vot de la liberali daca doar ataca? Nu realizeaza cat rau le-a facut Basescu pedeleilor izolandu-i asa. Astia nu mai pupa guvernare cel putin 10 ani de-acum incolo.

Stevie the LightningRod spunea...

alegerea din titlu este o alegere intre doua rele, evident, ceea ce nu ar trebui sa fie prea dificil pentru noi, pt ca deja avem experienta asta.
amuzant e faptul ca, ceea ce era raul mai mare acum 5 ani este raul mai mic acum si invers.

viata e ironica. :P

Lilick Auftakt spunea...

@Paratraznetul fanica

Sinistru.

Liviu spunea...

Sa nu vina cineva sa se indigneze ca, chipurile, il prefer pe Geoana unui candidat de 'dreapta'.

Una la mana, Basescu si PDL nu au nimic in comun cu o ideoloigie anume. Doua la mana, cand Basescu si PDL se proclamau oficial de stanga, in 2004, n-au fost aceleasi greturi ideologice cand l-au votat multi dintre noi.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu,

Basescu a votat la alegerile prezidentiale NUMAI stanga. De trei ori pe Iliescu, el a spus, si o data pe el (care era de stanga). Deci sa ne suuuuperscuteasca. Iar singurii "liberali" de la el din partid sunt cei care au incercat sa vanda PNL_ul unui partid de stanga.

Stevie the LightningRod spunea...

totul e relativ, nu-i asa? :))
Cine stie, poate in 2014 ne vom gasi in situatia de a vota cu basescu din nou, in baza aceluiasi principiu. cata amara iornie!

Vania spunea...

Funcţie de context, aş opta când pentru o alegere, când pentru cealaltă. Acum sunt în perioada în care mă gândesc la Ţară, aşa că merg pe Geoană...

Liviu spunea...

Hai sa simplificam nitel discutia - uneori e folositor.

Pe 6 decembrie alegem un om. Sa facem un pic abstractie de asa-zise considerente ideologice sau de alaturari cu alte persoane.

Care din cei doi, Basescu sau Geoana vi se pare mai respirabil? Asta-i tot, nu trebuie sa-i iubim sau sa-i adoptam.

Lilick Auftakt spunea...

Paratrazneul Fanica

Nici gand. Basescu e distrus politic. Iti spun ca nici prin PD-L nu mai e dorit. In unele parti ale tarii se stie asta.

@Vania

Pai alegi unul pentru zi si altul pentru noapte. :))

Traian Breazu spunea...

Intr-adevar o dilema :-)

1. Si daca ceea ce ne ofera Basescu ar fi doar Udrea inca ar fi bine. Tocmai ma gandeam cate motive s-ar putea gasi si strange laolalta pentru care e extrem de important sa mergem in turul doi si sa-l scoatem pe basescu de la cotroceni. Diana Tusa a gasit pe blogul ei vreo 8. Ieri, azi, mi-au trecut prin cap sau am citit pe bloguri alte cateva zeci sau sute de motive. Cred ca ar trebui stranse si insiruite una dupa alta. Poate ar trebui sa-mi deschid si eu un blog, sa le strang acolo.

2.Oranjii de la Institutul de Politici "Populare" au pus repede de o dezbatere cu Basescu pe tema "Liberalismul in cadrul dreptei romanesti". Vor sa se deghizeze in liberali

3. La Cluj (oras), in urma unor rezultate partiale reiese ca Crin s-ar clasa pe locul 2. Cu un scor bun, de 23, 24% (3-4% peste media nationala). Daca scoatem din calcul minoritatea maghiara care l-a votat pe Hunor, din restul votantilor Crin ajunge la 26-27%. Mult peste rezultatele liberalilor de la europarlamentare si parlamentare, si in voturi absolute poate chiar dublul.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Exact. In 2004, Emil Constantinescu, care ne recomanda degeaba saracul sa nu votam cu Basescu, a pus intrebarea ta la modul urmator: ganditi-va cu cine v-ar placea sa mancati la cina. Un votant educat l-ar exclude imediat si cu argumente ferme pe Basescu in cazul asta. :)

Traian Breazu spunea...

@Lilick, Liviu
citat din wikipedia:

"Convenţia Naţională Extraordinară a Partidului Democrat a avut loc la 18-19 mai 2001 în Palatul Parlamentului. A fost adoptată moţiunea "România puternică - România Social Democrată", susţinută de grupul de promovare al lui Traian Băsescu."

Iar impozitul forfetar, sau contractarea celui mai mare imprumut extern din istorie, plata de cheltuieli bugetare curente periodice din venituri extraordinare unice (imprumut), daca astea-s politici de dreapta ...

dramoleta spunea...

S-ar putea sa aiba surpriza ca nici pedeleii sa nu-l voteze chiar toti :))

Sa judecam corect: noi vrem un guvern cu Johannis PM. Nu s-a schimbat cu nimic situatia in ceea ce priveste majoritatea din Parlament, deci nu vad niciun impediment in a-l vota pe Geoana pt Cotroceni.
Acum nu votam pt stanga sau dreapta. Acum votam pt un prim ministru propus de liberali si sustinut de o majoritate, nu doar in Parlament, ci si in randul populatiei.

F.T. spunea...

E destul de logic de dedus ca, din punct de vedere strategic, orice legatura a PNL cu PD-L este o greseala, cel putin in momentul asta. Optiunea democrat-liberala pentru votul uninominal direct este, de facto, pe termen scurt, o condamnare la moarte politica a PNL. Bipolaritea este visul umed al "doctrinarilor" PD-L, iar asta nu se poate realiza decat cu disparitia ca partid parlamentar a PNL.
Pe termen lung, si cred ca sunt realist cand spun asta, unul din cele doua partide care se legitimeaza ca fiind de dreapta, teoretic vorbind, trebuie sa dispara.
Din nefericire pentru PNL, daca nu constientizeaza asta, si repede, s-ar putea sa fie "canibalizat" de fostii socialisti convertiti, azi apostoli ai dreptei.
Ganditi-va ca PD-L este un partid a la carte, care se vrea liberal (prin aripa venita de la PD-L) dar si conservator (prin doctrina populara). Un fel de one size fit all.
Pentru mine, din punct de vedere al viitorului acestui partid alegerea e simpla. Supravietuirea partidului trebuie sa fie obiectivul numarul 1. Dincolo de asta, figurile de pension ale unor liberali ultraordocsi, sunt superflue acum.
Eu, doctrinar, sunt un neoliberal ne-penelist dar un sistem bipartidic PD-L/PSD mi se pare EXTREM de toxic.
DA DOAMNE MINTE. O seara buna si va multumesc pentru gazduirea opiniei.

Matilda spunea...

Grea întrebare :))

Anonim spunea...

Trebuie TOTI ca unul sa votam GEOANA.
Iar PNl , sa intelega o data pentru totdeauna ca NU se poate cu PDL.
DACA NICI ACUM PSD NU SE UNESTE CU PNL... TARA NU ARE VIITOR.

[D][S][N] spunea...

Am mai zis, orice ne'ar oferi Basescu, eu nu cumpar ! :)
De fapt, nici gratis nu iau!

Anonim spunea...

lilik, cred ca incerci aici o intoxicare :)

doar nu credeti ca baselu scoate la mezat tocmai giuvaerul guvernarii Sale?
poate ne-o ofera pe ridzi,admit, sau ni-l ofera pe boc (brrr, must be creeping, I know:)), dar pe nutzica... NTZZ...pofta-n cui liberali!

pe nutzica o s-o ia cu el pe mare, sa-i tzina evidenta biletzelelor si a scrisoricilor de amor... si, cand o veni momentul, pac cu ele la "Razboiu" ca poate se mai aledze odata ( in coledziul 6 din Popleaca de sub Somes :))

codeus spunea...

eu nu am ce alege ,nu de data asta. ce bine e de mine.pentru mine Basescu nu a fost niciodata o optiune, nici in 2004 nici acum si niciodata

Ionut spunea...

Cand voi vota Geoana voi inchide ochii...si ma voi visa peste 5 ani, punand stampila pe Crin.

TreXeL spunea...

daca mi-ar oferi-o la propriu...l-as vota fara sa ma uit inapoi :D

Anonim spunea...

offtopic....ca sa nu mai zica c preda si tovarasu cotoi ce electorat elevat are marinelu...

http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/877112/Basescu-si-Geoana-se-bat-pe-acelasi-electorat--GRAFIC

crin a fost votat de cei mai multi romani cu studii superioare (33% din total votanti cu studii superioare au votat crin!)... pe basescu (ca si pe geoana dealtfel) l-a ...scos gradul de informare, mai redus al oamenilor de la tara, si spun asta cu tot respectul fata de acestia, toata lumea are dreptul sa-si exprime opinia prin vot.... din pacate insa, pentru o natiune, nu e cel mai fericit lucru ca cei mai putin informati sa decida rezultatul alegerilor (de aia suntem unde suntem, nu din cauza parlamentului)

PS: ca sa nu se interpreteze- nu sunt parlamentar!:)

barack spunea...

Basescu ne-o ofera pe Nutzy? Nu,multumesc! Sa incerce la o firma de escorte si dame de companie ! :)

Draghi spunea...

De ce se sterge duduia la gura? :D

Anonim spunea...

Vroiam sa te felicit pentru poze. Şi, cred ca am ales...intre doua rele...

simona ionescu spunea...

Iar sa votam raul cel mai mic?!Da' de ce nu suntem in stare sa votam binele cel mai mic?! Ieri m-am gandit la Brucan. Nici asta n-a nimerit-o. Au trecut 20 de ani...

Anonim spunea...

Radu Berceanu are o vorba, nu glumesc, de la el o stiu : "si prostii si desteptii gresesc. Diferenta consta in faptul ca prostii fac de doua ori aceeasi greseala". Poate dovedim ca nu suntem prosti, d-le Berceanu.

Lulutza spunea...

@Ionut - tu esti prea tinerel ca sa cunosti o "tzipuritura" a anilor '90, la adresa lui Ion Iliescu, pe atunci proaspat ales Presedinte, cu procente la care Basescu nici nu poate visa: "Cine-a stat 5 ani la rusi nu poate gindi ca Bush!" Poate ar trebui adaptata o strigatura din asta si pentru Geoana: "Cine-a stat 5 ani la Bush nu poate... sa fie chiar atit de rau!" :) Acuma, n-or fi fost 5 ani, ci mai multi, n-o fi fost Bush Sr., ci Clinton sau Bush Jr... Ar risca romanii sa fie considerati "urbani" si civilizati, ca posibilul lor nou Presedinte? Oricit, ne-am ascunde dupa deget, Presedintele real al Romaniei "spune" mai mult in lume despre romanul de rind, care l-a ales, decit romanul insusi poate exprima!

Totusi, eleganta naturala si tinuta desavirsita a sotiei lui Geoana, teama mi-e ca s-ar putea sa stirneasca multa invidie, admirativa sau... muiereasca, in "clubul" primelor doamne (foste, actuale si... posibile, dar improbabile) de pe planeta, nu numai din Romania. Si daca, "votind" pentru asa o Prima Doamna "competitiva" si reprezentativa chiar pentru a mai mare putere din lume, stirnim minia... stiu eu cui, nu dau nume?! Ne dorim noi oare sa dea in icter mecanic, datorat unui puseu de invidie, acea creatura, caracterizata de insusi SOV drept "inteligenta si ambitioasa"?! In ceea ce ma priveste - un DA cit se poate de hotarit! :)

Pe de alta parte, daca si musiu Geoana ne inseala asteptarile, nu se tine de cuvint, isi calca in picioare aliatii si sustinatorii, iar Prima Doamna incepe sa arboreze decolteuri ametitoare si tocuri de dansatoare la bara, nici o problema, ALT CUPLU PREZIDENTIAL LA RIND! Si mai civilizat, mai decent si mai... cu papion!

Dan Patrascu spunea...

Eu sunt e parere ca o alianta intre PSD-PNL nu este nicidecum de bun augur pentru liberali. Consider ca PNL ar avea mult mai mult de castigat daca si-ar asuma cu demnitate rolul de partid de opozitie. Ar fi in interesul PNL sa se evidentieze drept un partid care face opozitie constructiva, pentru binele tarii. Acest lucru i-ar putea creste procentajul pentru alegerile de peste 4 ani.

In schimb, daca PNL intra la guvernare alaturi de PSD, ciar si cu Johannis prim ministru, daca cabinetul propus nu va fi eficient, PNL risca sa piara si din procentele pe care le are.
Pace si bine!

Crăciun Florin spunea...

Offf, Lilick, ai pus "creatura" alaturi de Klaus ! Intre ei este, cel putin, o biblioteca !

Nu avem de ales. De fapt este, in primul rand, alesul liberalilor la care s-a raliat Geoana. De nevoie. Chiar daca acum ii va folosi pentru castigarea turului II.

Nu sunt de acord cu cei care, aici, se duc la alegerea intre Geoana si Basescu. Chiar daca rezultatul final pare acesta. Geoana "ne ofera" oferta liberalilor ! Iar aceasta varianta este cea mai buna. Sa nu uitam ca un prim-ministru are o putere imensa. Sa nu uitam de Tariceanu si ce a putut face el cu toata opozitia lui Basescu. Klaus premier duce jocurile in Parlament unde se pot intampla multe, foarte multe, mai ales dupa caderea lui Basescu. Eu cred ca PSD a inghitit cu noduri varianta si hotararea lui Crin de a ramane fidel proiectului Klaus !

Lilick Auftakt spunea...

@Traian Breazu

Sa-mi scrii, te rog, daca mai gasesti motive ca sa le enumeram. Si, da, poate iti faci blog. :)

@Dramo

Pai nu-l voteaza toti. Zic de aia, membri de partid. Hihi! :))

@FT

Sigur ca PNL constientizeaza. Ai vazut ca ieri Crin a si sugerat intr-un fel asta, la Sinteza Zilei.

@Matilda

Am vrut sa va pun in dificultate. :))

@DSN

:)

Anonim 1 si 2. Va rog, scrieti cu nick, ca nu stiu daca sunteti doi sau acelasi. :)

@Codeus

Cum nu ai ce alege? :))

@Ionut

Nu trebuie sa inchizi ochii. Fii serios. :)))))

Lilick Auftakt spunea...

@Trexel

Ei, serios? :))

@A

Merci pt link-ul di EVZ

@Barack

N-a mai gasit... unde. :))

@Draghi

S-o sterge ea de ceva... :))

@Geotax

Ai ales raul mai mic. Sper sa fie unul fara virusi, bacterii.. etc :))

@Simona

Eu as fi votat si binele mare, dar nu ne-au lasat. :)

@Mihai

Eu cred totusi ca unii de la ei nu sunt chiar asa de prosti. :))

@Lulutza

Misto asta cu "cine-a stat cinci ani la Bush". :)) Cred ca nu poate gandi ca... Lenush. :))

@Dan Patrascu

Dar daca un cabinet PNL ar fi eficient? :) Nu sunt fraieri liberalii.

@Florin

Asa e. Nu Crin merge cu Geoana, ci invers. :)De nevoie.

casandra spunea...

Despre ce ideologie a lui Basescu vorbiti aici? Credeti ca el sau PDL au vreo ideologie coerenta? Singura pe care le-o CUNOSC - si pe care au demonstrat-o! - este aceea a puterii peshin.

Petrisor spunea...

Da, avem de ales: Între Johannis şi poşeta Elenei Udrea. :)

PS: Opţiunea Johannis i se datorează numai şi numai lui Crin, să ne înţelegem bine.

Lilick Auftakt spunea...

@Casandra si Petrisor


Aveti dreptate si de aceea campania lui Crin continua. Si proiectele lui trebuie duse pana la capat. :)

Anonim spunea...

Avem de-ales! Trebuie sa alegem ca Basescu sa dispara de pe scena politica, iar impreuna cu el si toata adunatura portocalie care se autointituleaza 'de dreapta'.

pamflezistul spunea...

Pe cat punem pariu ca Geoana, odata ce-o sa se vada cu sacii-n... palat, o sa faca pipi de la distanta pe Klaus? Asta, pentru ca nimic nu deosebeste Romania condusa de Geoana, de Romania condusa de Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Pamflezistul

PSD inca nu a dovedit ca ar putea sa faca asa ceva. PD-L da. Mai exact Basescu. Nu pot sa pun pariu pe ceva ce nu avem de unde sa stim. Cu PD-L suntem insa siguri ca nu se tin de cuvant.