25 nov. 2009

Cum a vrut Basescu sa elimine PNL din Parlament

Va aduceti aminte ca Traian Basescu a insistat, in 2007, pentru uninominalul pur (zis si dur). A provocat atunci si un referendum care a picat. Astazi va pot arata ce ar fi insemnat ca referendumul lui Basescu sa treaca. Va voi arata de fapt ce au vrut de fapt Traian Basescu si acolitii lui. Ca doua partide mari, ca doua gasti de baroni care culeg voturi cu autobuzul, sa-si dispute Romania. Si PNL sa fie scos cu forta din Parlament. Voturile noastre, ale celor 20% care i-am votat pe liberali, nu ar fi contat. Noi nu am fi avut absolut nicio reprezentare in Parlament. Un electorat format 35% din intelectuali, asa cum arata studiile sociologice, nu ar fi avut nicio reprezentare. Sa enumar personalitati care nu ar fi fost reprezentate in Parlament?  Va spun, ca sa mai demonstrez inca o data, daca mai era nevoie, ce pericol pentru Romania e Traian Basescu. Dupa el, Parlamentul trebuia sa fie rosu-portocaliu cu doua puncte de verde. (Foto: EVZ)

16 comentarii:

dielda dana DINU spunea...

Dear God. So far this year you have taken away my favorite dancer Michael Jackson, my favorite actor Patrick Swayze and my favorite singer Stephen Gately and my favorite actress Farah Fawcett. Just so you know, my favorite politician is... Traian Basescu. Regards. :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Dielda

Haha! Am primit si eu. :))

Traian Breazu spunea...

Buna imaginea Lilick, felicitari. O zicala in germana "Ein Bild sagt mehr als tausend Worte", o imagine spune mai mult decat 1000 de cuvinte.

Asta e ce-si doresc basescu si turma de manipulatori si propagandisti. Liberalii scosi din parlament si din politica in numele "reformarii clasei politice". Milioane de voturi pierdute, milioane de voturi fara efect si milioane de oameni fara reprezentanti in parlament. Iar unii, votati de 30 la suta cu majoritate absoluta si singuri la guvernare. Asta inteleg ei prin democratie

Lilick Auftakt spunea...

@Traian

Da. Cum am vazut poza pe EVZ mi s-a parut extrem de buna pentru a demonstra miselia urmarita de Basescu. Era foarte greu sa explici pana acum.

Primul pas era eliminarea PNL, el cu ai lui sa ramana singuri in dreapta, sa elimine optiunea noastra, apoi o camera a Parlamentului si probabil ar urma si eliminarea celei de-a doua camere. Caci, asa cum spune Avramescu care ii e sef de cancelarie, exista democratie fara partide si Parlament, nu?

Anonim spunea...

Ce n-a zis Basescu

Ce a zis: „Aş trage o primă linie, la sediul firmei domnului Voiculescu, la Grivco s-a discutat strategia politică, structura Guvernului şi numele primului-ministru, la sediul fundaţiei domnului Patriciu s-a discutat strategia economică şi programul economic, iar la domnul Vântu s-au discutat probabil privatizările (…) Este corect ca întâlniri în care se decid lucruri de asemenea importanţă să se desfăşoare pe ascuns? De ce au înţeles aşa transparenţa? Asta este transparenţa pe care o promite noua alianţă şi domnul Geoană?”
Ce n-a zis:
1. Geoană vrea să vândă ţara oligarhilor ruşi
2. Antonescu are dolari ascunşi în podelele sediului PNL şi maşini de falsificat bani
3. Johannis s-a înţeles cu UDMR să le dea ungurilor Transilvania
4. Adevăratul nume al viitorului premier este Mihai de Hohenzollern
5. Noi muncim, nu gândim
+ încă 5, cu mulţumiri pentru sugestiile de la v.a, mache, mircea
6. Patriciu vrea să cumpere RAFO pe nimic
7. Vântu n-a mâncat salam cu soia
8. Voiculescu este susţinut de elemente legionare
9. Ce-au făcut cei 322 în ultimii cinci ani?
10. Udrea, Cocoş, Besciu, Umbrărescu, Căşuneanu, Popoviciu – au plantat panseluţe în casa din Mihăileanu.

Preluat de pe blocul lui Lucian Davidescu de la Bussines Standart

danutz

Lilick Auftakt spunea...

@Danut

Excelent. Felicitari lui Lucian. :)

gugu spunea...

Da, asta ar fi vrut Base in 2006, asta ar fi vrut si la alegerile din 2008. Ar fi vrut ca partidul de pe locul trei sa nu mai existe.

Dar eu ma gandesc asa: PD fara Basescu ar reveni acolo unde ii e locul. Va mai amintiti perioada 1998 - 2004? Cat aveau pedeii pe atunci? Cam 6-7, rar sareau la 8%.

Hmmm, interesant! Daca aceste vremuri se vor intoarce cam peste vre-un an? Cand Base va sta mai mult prin tribunale si pe la Sectia Cercetari Penale?

N-ar trebui sa-i indeplinim atunci doua din visurile sale? Adica alegeri anticipate si vot uninominal pur si dur! Ghici cine n-ar mai intra in Parlament?

Cred ca mai sunt ceva persoane care se gandesc la treaba asta.... Dar sa nu ne oprim la asta acum, sa lasam timpul sa treaca. Toate la timpul lor!

Anonim spunea...

Nu am citit (nu am gasit) materialul arondat pozei pe care o prezinti. Dracu nu era chiar asa de negru, PNL castigand 33 de colegii la Camera si 17 la Senat. Este adevarat, cu un astfel de bilant nu avea nici un cuvant in Parlament si nici arbitru nu ar fi avut sanse sa devina.

PS
EVZ a publicat un alt material cu "adresa", prezentind primul acord PSD-PNL, cel din 2001, aratand foarte clar ca de aici a inceput sa piarda teren in PNL, Valeriu Stoica. Chestia este cu bataie la Antonescu. Deontologii insa nu pun si contextul din 2001. Stoica a incheiat un protocol COMPLET inutil pentru PNL. Iar PSD-ului nu-i servea decat pentru imagine, pentru ca se descurca si fara voturile celor 26 de deputati si 13 senatori liberali. Stoica a semnat atunci protocolul pentru a se pune da adapost pentru ca firma sa de avocatura era acuzata de porcarii mari, printre care si de intermedierea de adoptii iloegale de copii.
Danutz

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu

Stii cum e... "Cine sapa groapa..."

@Danut

Uite link:

http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/877416/Trei-culori-cunosc-pe-harta-Romaniei---rosu-portocaliu--verde

Liviu spunea...

Adaug si eu un punct la cele 10:

11. Geoana si Antonescu vor sa aduca mosierii

Era pacat sa lipseasca tocmai acest fir rosu conducator :)

Anonim spunea...

Postura de martir, aflat într-o permanentă luptă cu sistemul ticăloşit, nu-l mai prinde pe preşedinte. Discursul – învechit pe fond, dar primenit ca formă prin juneţea consilierilor săi – nu pare să mai ajungă în urechea internă a alegătorilor. E şi normal. Repetă o melodie la radio de dimineaţa şi până seara şi ai să produci doar un hit de moment. Atât. Mă aşteptam ca oamenii din spatele cortinei să vină cu ceva nou. Ceva care să inspire şi să multiplice mesajul. Până acum, avem parte doar de construcţii logice gen “atunci ai spus sau ai făcut ceva, azi spui sau faci altceva” şi, apelul la nemulţumirile românilor prin referendum. Păstrând nota, poate că era mai potrivit ca în loc de turul II al alegerilor prezidenţiale, am fi avut un referendum cu tema “Sunteţi de acord cu restul?”. Evident, era ales la categoria “ce mai rămâne”…

Lilick Auftakt spunea...

Postac portocaliu "Miruna" alias "Oby". Mars de-aici.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Perfect!

@Geotax

Nu l-a prins niciodata postura. De asta nu e credibil decat in fata prostilor.

horatiu spunea...

Concluzia este corecta. Dar cine nu stia ca ce naste din FSN partide istorice mananca? Totusi harta se refera la turul 1. Uninominalul pur (enervanta denumire) ar trebui facut in doua tururi. Harta s-ar schimba dar nimeni nu poate prevedea cum. Cat priveste faptul ca 20% din populatie n-ar fi reprezentata: CUI II PASA?

Lilick Auftakt spunea...

@Horatiu

In turul doi probabil pd-l ar avea mai multe judete. Prin furaciuni specifice.

Crăciun Florin spunea...

Buna idee. Ai (re)adus in atentie votul uninominal.

Eu nu mai sunt pentru un astfel de tip de vot. Nu ma intereseaza ca este sustinut de liberali. Cand ma uit la Prigoana care vine si imi explica cum este cu Parlamentul si democratia parca ma apuca toate-alea. Nu doar Prigoana. Raluca Turcan, Elena Udrea, Hoara si alte panarame care au "castigat" uninominal scaune parlamentare.

In loc sa ajungem la un Parlament al politicienilor am ajuns la un Parlament la cotizantilor la pusculita partidelor. Penibil.

Basescu va pleca. Unde vrea el. Eu il pot ajuta cu un sut undeva. Constructia aia cu portocaliu se va estompa. Galbenul va acoperi rosul ince-incet. Va reapare PNT-CD. Se va forma o dreapta autentica. Mica sau mare, dupa cat de instariti si multumiti vor deveni romanii.

Este o vorba: cine sapa groapa altuia va cadea in ea. Asta i se intampla lui Basescu.