13 nov. 2009

Frica de Crin...


Traian Basescu incearca de ceva vreme sa-i dea "greutate" electorala lui Mircea Geoana si sa-l introduca fortat in turul doi, unde ii e mai usor sa manevreze niste teme de campanie anti-comuniste si anti-rusesti, agreate de votantii dreptei. Ii da o palma, scurt, Alina Mungiu, care printre randuri sau direct arata avantajele de a vota cu Geoana, in cazul in care acesta i-ar fi contracandidat lui Basescu in turul doi. Pentru ca "stabilitatea si, in consecinta, finantarea externa sunt mai la indemana". Pentru ca "Romania nu va iesi de pe cursul european sa mearga spre Rusia, cum circula unele insinuari zilele astea. Nici nu vor prolifera iarasi datoriile firmelor la stat sau nu ne vom intoarce in economia mafiota, ca inainte de 2004. Romania, ca membru UE, este, din acest punct de vedere, sub o mult mai stricta supraveghere."

Adevarul e ca lui Traian Basescu ii e extrem de frica de Crin Antonescu. O eventualitate a intrarii acestuia in turul doi l-ar lasa pe actualul Presedinte gol. L-ar obliga sa raspunda la temele de campanie ale candidatului liberal, teme care il dezavantajeaza enorm. Pe ultima suta de metri e neaparat necesar ca liberalii (si nu numai) sa inteleaga asta, si sa faca un efort in plus pentru candidatul lor. Daca vrem o victorie mai usoara impotriva lui Traian Basescu. Argumentele rationale ale Alinei Mungiu, conform carora cu un Geoana la Cotroceni am economisi timp si bani, in timp ce cu Basescu am prelungi o atmosfera de scandal care nu face deloc bine Romaniei, nu prinde atat de usor la electorat. Nu ma indoiesc ca Geoana l-ar invinge pe Basescu pe valul anti. Crin insa, in turul doi, l-ar zdrobi. Si de asta avem nevoie, nu? De o victorie zdrobitoare.

14 comentarii:

Liviu spunea...

Atrag (a cata oara?) atentia asupra optimismului prematur si neargumentat. Cu electoratul pe care il avem, neinformat, naiv si iubitor de tatuc, Basescu e foarte greu de batut.

Oricum, recenta discutie de azi despre vizita secreta a lui Geoana la Moscova - discutie alimentata generos si de Crin Antonescu - nu face decat sa iroseasca timp pretios, care putea fi folosit pentru discutarea unor teme reale. Ma indoiesc ca electoratul lui Geoana se va indrepta, oripilat, spre Antonescu pentru ca, vezi Doamne, Geoana ne vinde rusilor :)

S-a mai pierdut o zi care putea fi consacrata punerii in evidenta a unor teme serioase si cu mult mai mare impact la electorat.

Cred ca la Cotroceni cineva isi freaca mainile de satisfactie.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Si eu consider ca Antonescu a gresit.

Liviu spunea...

Cred ca trebuie sa ne gandim foarte serios sa-l votam pe Geoana in turul II - dl. Antonescu ar avea nevoie de o minune, iar minunile, prin definitie, se produc rar.

Zic si eu - nu de alta, sa n-avem vorbe la proces :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

A, nici discutie. Daca Crin inca nu a invatat politica si, mai ales, nu stie sa isi maximizeze atuurile enorme, e treaba lui. Nici nu se pune problema ca in turul doi, daca intra, sa nu il votam pe Geoana. Iar Alina Mungiu aduce niste argumente perfecte. Vreau sa spun doar ca ne-ar fi mai usor sa il batem in turul doi pe Basescu cu Crin. Asta, desigur, daca intelege si el. Intrand in jocul lui Basescu, cu Moscova, desi Basescu si-a trimis la Moscova anul asta "n" emisari in frunte cu Videanu si Udrea, nu face decat sa ne deceptioneze.

Vania spunea...

La o finală Antonescu - geoană, mă mulţumesc şi cu o victorie la mustaţă...

Lilick Auftakt spunea...

Hahaha! Vania! :))) Culmea! Si eu! /floor

Anca spunea...

Eu mai zic pentru a 42346457678-a oara ca intre un presedinte autoritar si unul lesinat nu e nici o diferenta. Ca atare, pentru mine o finala Geoana-Basescu este un faliment de tara. Am mai spus asta si in 2004 si atrageam atunci atentia ca alegerea liberalilor de a se inhama la sustinerea unei propuneri ca Basescu nu s-ar fi intamplat niciodata daca presa nu i-ar fi creat lui Basescu o imagine pozitiva in anii anteriori. Si am atras de asemeni atentia multor jurnalisti de mare vizibilitatea anul acesta sa nu gandeasca ingust, sustinandu-l vizibil pe Geoana (putem povesti despre cum e posibila amplificarea sondajelor false NUMAI SI NUMAI cu sprijinul presei). Si vad ca nimeni nu-nvata nimic din episodul raul cel mai mic dintre Basescu si Nastase. Uite de-asta am sa refuz sa ma prezint la vot in turul 2 daca nu intra Crin. Cel mult pot sa ofer platforma unui mare pariu in conditiile alea: nici nu se va fi terminat anul 2010, cand vom incepe sa constatam un adevarat prohod national in desfasurare sub conducerea lui Geoana.

Jenika spunea...

Ar fi bine madam....
Si cu putin mai multa vana si cu putin mai multa atentie in declaratiile de presa sau in cele cu alegatorii.... zic eu ca sanse sunt pentru intrarea lui Crin in turul doi....
Oricum continui sa cred ca ceea ce se intampla acum e doar o strategie pusa la cale de Basescu pentru a face cei doi candidati importanti sa se lupte intre ei si nicidecum cu el.....
Vizita la Moscova ...desi reala si importanta prin natura relatiilor care le dezvauie nu o sa rezolve criza politica , criza economica si de sistem din Romania...si cred eu ca astea ar trebui sa fie temele pe care Crin sa le accceseze mult mai des in campania sa....
Au mai ramas putine zile....

Marius Mina spunea...

Vizita la rusi era pentru turul doi in eventualitatea ca prostanacul il apuca. Crin i-a luat caimacul si a devoalat shtokareala basescului.
Si chiar asa , ce a cautat pina la urma Geoana intr-o vizita secretoasa la Moscova? Ce a promis Rusiei in schimbul sprijinului?
In America unde se lauda ca are "rellatii" l-a trimis pe GRU-istul ala mic de Gusha sa-si cumpere bomboane de la ToysRUS.
Un papagal bolnav de putere la fel ca si basesxu, singura deosebire este varsta si shuvizza.

Marius Mina spunea...

Atat Basesu cat si Geoana sunt afiliati la mother Rusia, doar nu v-ati prostanificat sa-l credeti pe Geoana si relatiile lui utlraperformante cu Washingtonul. Daca lasam deoparte partidele de tenis dintre Mihaela Geoana si congresmenii septuagenari.Cam la asta s-a limitat ambasadoria lui Geoana , afacerile si spalatul de cash pentru PSD erau prima prioritate.

Anca spunea...

Aplauze pentru observatii, Marius!
In vreme ce toata lumea se ia de Crin cum ca nu era cazul sa ia in brate povestea cu vizita la Moscova, pentru ca si oamenii lui Basescu au dat tururi pe-acolo, eu nu pot decat sa zic... ok, atunci Crin va avea dubla tema de campanie! :) Faptul ca si Geoana, si Basescu au o treaba anume cu Rusia inseamna ca fortele se anuleaza intre ele si un al treilea, cum e Crin, nu poate sa-i atace pa amandoi? Pe ce logica?
Eu chiar ma bucur ca s-a legat de Geoana Crin! Cum adica vizita secreta? Si hai, fie, secreta, neoficiala etc., PANA CAND S-A AFLAT! Dar sa iasa si Hrebenciuc, si Gusa in prima faza si sa minta ca porcii cum ca n-a existat asa ceva, sorry, asta demonstreaza ca miscarea a fost de-o duhoare notabila!

agaX spunea...

Si parerea mea e ca nu a gresit Crin Antonescu. Probabil ca doar o minune il poate trimite pe Crin in turul 2, dar minunile nu se intimpla celor care stau cu mina-n ... aer. Pentru Antonescu, the man to beat in turul 1 este Geoana.

ica spunea...

crin antonescu merita votul nostru, sa fim seriosi basescu nu mai are sanse sa iasa presedinte, si as prefera un om normal la presidenti in locul prostanacului

elena spunea...

Antonescu trebuie sa iasa presedinte...e singurul care merita!!!!!!!