28 nov. 2009

Lovituri de campanie: Patriciu genial! "Sangerosul Geoana" - un alt scandal marca OTV

Basescu trebuia scos la lupta in aceasta campanie. Pana in turul doi s-a abtinut sa loveasca, asa cum povestea in seara de 20 noiembrie la B1 TV. Insa, asa cum tot el spunea, avea de gand sa scoata arme extrem de dure in turul doi. Nu, nu el personal. Ci slugile lui. Asa cum au mai facut. El ar fi mimat o atitudine pozitiva. Planul i-a fost deturnat insa de Dinu Patriciu, care a scos filmul cu lovitura din 2004, in secunda doi a reinceperii campaniei.

De ce pare Dinu Patriciu astazi contracandidatul lui? De ce lupta se da astazi intre Patriciu si Basescu ? Pentru ca Basescu trebuie prezentat pana la sfarsit asa cum este: un om al scandalului, jucatorul, distrugatorul, cel care nu construieste nimic. Nu trebuie lasat sa mimeze acum, la sfarsit, altceva.

Putea sa faca asta Geoana? Sigur ca nu. Campania lui Geoana (aliat cu Crin si Johannis) e una pozitiva. Au un proiect pe care il promoveaza: "Johannis Prim-ministru". Basescu nu are inca niciun proiect. El trebuie momentan sa explice ca lovitura nu e tocmai o lovitura, ca mogulii il ataca... etc, etc. Vesnica placa. Si, ceea ce e cel mai important, trebuie sa atace chiar el. Ceea ce si face, acum, cu procesul. A cazut in plasa.

Putea, bineinteles, sa joace altfel. Sa isi ceara scuze pentru gestul din 2004, sa pareze cu mesajul christic "sa ridice piatra cel care nu a facut in viata lui astfel de greseli". Lumea l-ar fi inteles. Si iertat. Dar nu a facut-o. Patriciu tocmai pe caracterul lui impulsiv si razbunator a mizat. Miliardarul, genial jucat, are aliat in acest razboi un copil. Pumnul dat de Basescu, repetat de mii de ori pe televiziuni, a fost vazut de zeci de mii de copii. Astazi, pe strada, auzeam un tata spunandu-i fetitei de sase-sapte ani: "Daca nu ma asculti, il chem pe Basescu". Un Bau-Bau de ocazie... :)

Filmul e desigur real si Patriciu il are in intregime. Iar cel care i l-a dat, acel Severin despre care a vorbit la Realitatea TV, a candidat anul trecut la alegerile parlamentare din partea... PD-L. (E adevarat ca neaga ca ar avea vreo legatura cu filmul) In timpul asta partidul e macinat. Bate vant de schimbare si, in sanul lui, se da o lupta apriga pentru putere. Inclin sa cred ca va fi castigata de Blaga, cel care incalzeste de zor scaunele la Antena 3 in ultima vreme, bine primit de oamenii Mogulului.

Ceea ce face Patriciu nu implica moralitate. Patriciu face politica, iar politca e extrem de murdara. El face exact ce a facut Basescu cinci ani de zile si se pregatea sa faca si acum, pentru turul doi: sa joace murdar. De ce o face tocmai acum, se intreaba Basescu. De ce scoate abia acum filmul. Pentru ca Patriciu stie ce inseamna razbunarea la rece. Stie sa amane. O face o data si bine.

Apar insa dezvaluri "senzationale" si din tabara Basescu. Marca OTV. Bogdan Draghici acuza: "CLANUL GEOANA A UMPLUT DE SANGE UN OM CARE ISI APARA LOCUINTA SI I-A TERORIZAT FAMILIA". Cine e Bogdan Draghici? Un dezaxat. Un personaj de la OTV. Fostul director general adjunct al Institutului National de Administratie, eliberat din functie cu scandal, acum cativa ani, de catre ministru Blaga. Dar daca vreti sa vedeti exact cine e, si cat de credibil e personajul, intrati AICI. :))

32 de comentarii:

Anca spunea...

Noi putem rade, ca-i de ras, fireste, insa o certitudine ramane in picioare: tinerii care au votat cu Crin (si care sunt majoritari intre votantii lui), dar care n-au prea multa treaba cu politica, nici nu vor s-auda de Geoana! In cel mai bun caz stau acasa. Azi numai cu asta m-am ocupat, am sondat terenul in randul tinerilor. E jale. Nici nu ne putem inchipui ce sanse marete are Geoana sa piarda ca fraieru'. O buna parte din votantii lui Crin sunt foaaaaaarte foarte dezamagiti ca n-a stat deoparte pana dupa turul 2 si le pare rau ca l-au votat. Si lor nu le putem da argumente legate de istoria PNL, ca nu-i intereseaza, da' deloc.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Eu nu prea am vazut tineri din astia, dar sigur ca exista. Sunt dintre cei care probabil vor sta acasa. 50% din votantii lui Crin sunt decisi sa voteze cu Geoana. Erau 25% hotarati sa voteze cu Basescu. Daca filmul ii dezgusta intra-atat de politica incat sa stea acasa, nu e rau. Basescu ar trebui sa le ofere un mesaj pozitiv acum ca sa ii anime la vot. Dar nu are. Spre bucuria noastra. :)

Anca spunea...

Nu vrei sa stii cum sta treaba in Ardeal in randul votantilor lui Crin... Tare mi-e ca nu 50% voteaza Geoana.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Iti imaginezi ca nu sunt cifrele mele. Asa au socotit "contabilii".
La Cluj, de exemplu, peste 50% din studenti l-au votat pe Crin. Si sunt inca multi care merg pe mana lui. Uite si o stire cu cifre de pe-acolo.

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=34571

Petrisor spunea...

Lilick, cine dracului crezi ca-l crede pe retardatul ala de la OTV care este platit cu o merdenea ca sa-l linga pe Basescu?

Lilick Auftakt spunea...

@Petrisor

Manelistii portocalii, cititori de Curentul si privitori la OTV si la Taraf TV. :)) Nu ma lasi sa mai rad putin de ei?

Anca spunea...

Eu pe Cluj n-as miza... :) Dar sa dea zeii sa n-am dreptate.

Cert e ca Geoana nu are vizibilitate pe TV mai deloc. Cand ar fi trebuit sa se vada Crin, se vedeau lansarile interminabile si nenumarate ale lui Geoana. Acum cand trebuie sa se vada Geoana, se vede doar Basescu. Chiar nu conteaza ca se vede negativ. Eu in conditiile astea n-as porni foarte optimist cu analizele si-n locul PSD-istilor m-as face praf saptamana urmatoare, fara pauza.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

A, sunt sigura ca saptamana viitoare va fi folosita alta tactica. Am calculat eu la fiecare scandal mare (hihi) si niciunul nu a tinut mai mult de sase zile. Deci, cam pe luni seara se fasaie si asta... Sunt curioasa cu ce mai vin si unii si altii. Mesaje pozitive, lovituri dure sub centura.. etc. Pana la urma tot show-ul asta se da pentru cateva sute de mii de voturi. Nu multe, dar decisive. Nu pentru noi. Sunt unii care au voturi chiar mai scumpe decat al tau. :P

Dar despre electoratul demoralizat al lui Basescu nu zici nimic? :)

Anca spunea...

Nu prea cred ca scandalul asta a schimbat ceva la cote decisive. Infocatii pro-Basescu au ramas pe loc, te asigur (asta ca sa-ti raspund si in legatura cu demoralizarea lor), votantii lui Geoana au stat pe loc, iar ai lui Crin au ajuns probabil la o minunata stare de greata, fapt pentru care nu le mai vine sa deschida televizorul. Din punctul meu de vedere, timpul consumat pe circul asta a fost pierdut. Si a fost pierdut in favoarea lui Basescu. Ar fi pierdut mult mai mult daca zi de zi Geoana si Crin ar fi dat-o una-ntr-una cu Iohannis si stabilitatea, in timp ce Basescu n-ar fi avut teme de discutie constructiva.

GS spunea...

In legatura cu scandalul cu dl Geoana pe care eu il respec vreau sa zic ca eu sunt omul umplut de sange si ca totul a fost un fals pentru ca de la fotograma 22 pana la fotograma 43 ceaa ce lumea si expertii crede ca e sange este bulion de rosii care tocmai il aruncase spre domnul Agarici care trecea pe acolo si m-a nimerit pe mine care stateam pe loc strgand traiasca domnul Iliescu care ne a scapat de domnu Ceausescu. Asa mi/a zis domnu Agarici ca e bine sa zic ca sa iasa domnu Basescu. Da de ce nu iese altfel domnu Basescu? Nu-i mai simplu sa ia un purgativ?

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Nu pot sa iti spun decat ca sunt sigura ca daca nu lovea primul Patriciu, lovea Basescu. Ce alegem? Sa fi fost lasat sa o faca sau nu? Nu s-a schimbat nimic decisiv, poate electoratele s-au mai radicalizat inca putin. Dar sa stii ca totusi conteaza daca ai un electorat demoralizat sau nu. Si nu e vorba doar de electorat. Partidul lui basescu e bulversat. Asta se vede clar. Pentru electoratul portocaliu un candidat si un partid bulversat sunt greu de sustinut. Nu ca nu il iubesc la fel pe Basea, dar sunt nevoiti doar sa il apere, sa se apere, sa se justifice. Cu asa ceva e greu sa mergi la castig intr-o asemenea lupta.

Lilick Auftakt spunea...

@GeS

Hahahaha! Pai spune asa, domnule! De ce ne dai emotii? :))

Anca spunea...

Iti dai seama ca eu inca nu mi-am revenit bine dupa 22, acum vad numai fundaturi. :D Sper ca-s eu pesimista.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Lasa-i pe ei sa fie... Ca sunt, iti zic eu. :))

Traian Breazu spunea...

Buna Lilick,
sincer mie mi-e greata deja de acesta tema cu copilul batut. Cu cat dureaza mai mult cu atat mai rau.
Analiza ta e corecta, eu insa nu cred ca Patriciu sau cei care au scos filmul acum sunt geniali. Ai spus corect ca joaca murdar si ca uneori trebuie sa joci murdar. Poate e adevarat, insa nu cred ca lucrul esta e genial, e trist. Basescu poate fi invins altfel, cu eleganta, cu ironie, cui ii face placere sa invinga asa, nu stiu, ...

In al doilea rind sunt convins ca lui basescu insusi ii convine ca tema asta sa fie tocata cat mai mult. Daca nu i-ar conveni, daca nu ar profita, ar fi incercat sa o ingroape cat mai repede. Cu o scuza. Asa, facand tot tam tamul asta cu presupusa falsificare, lasa de inteles foarte clar ca ii convine sa se vorbeasca mai departe de copil, si nu de alte lucruri. Pentru ca asa cum spuneam: sunt un o mie de lucruri mai importante, si care i-ar dauna mai mult.

In al treilea rind, si asta e cam ultimul lucru care mai vreau sa-l spun despre filmulet: cei care-l aveau si l-au tinut la pastrare sunt niste ipocriti, trebuiau sa-l difuzeze inainte. Pentru ca multi dintre ei l-au votat pe Basescu, si l-ar fi votat pe Basescu si daca acest film ar fi aparut atunci inainte de prezidentialele din 2004, si l-ar fi aparat si atunci. Clar, si Basescu are parte de vina pt ca nu recunoaste, si-si cere scuze dar am explicat de ce.

Eu cred ca toate astea nu-s de bun augur. Mi-e teama ca electoratul lui Crin se va demobiliza si cresc sansele lui Basescu. In cel mai rau caz castiga Basescu. In cel mai bun caz Geoana castiga la mustata, dar electoratul lui Crin nu sprijina proiectul Iohannis si nu intelege de ce e important (= mana usoara pt pdl in opozitie), iar pnlul scade.

Pacat, ar fi atatea lucruri importante.
Ma gandesc la procurarorii aia care s-au chinuit sa scrie o carte intreaga despre porcaria cu Haisam despre afaceri criminale de milioane miliarde. Nimeni nu-i baga inseama. Oare ce gandesc ei cand mai deschid un ziar sau tv-ul. Si cum isi freaca mainile de bucurie infractorii care scapa si-si continua fraudele.
Ma candesc la S Rosca Stanescu care intr-un demers jurnalistic foarte corect a incercat sa afle ce e cu conturile din strainatate a ministrilor portocalii. Ma gandesc la seful ANI (I de la Integritate) care ar trebui sa fie integru si care ar trebui sa dea aviz demnitarilor. Si care reiese ca e santajabil din toate directiile, nu s-a mai ocupat demult de sarcinile sale, si culmea mai si inregistreaza ilegal jurnalistii. Nimeni nu vorbeste de conturile lui blaga, videanu, berceanu, defaptul ca seful Ani trebuia sa-si dea demisia, ca institutia aceea nu functioneaza.

Ma gandesc la cei din Academia Romana, la academicieni care in mod oficial au cerut candidatilor sa se pozitioneze fata de proiectul Rosia Monata (pe care ei academicieinii cu mult spirit civic) au reusit sa-l amane. Ca sa stie lumea clar, INAINTE DE ALEGERI, cine e pro, si cine e contra. Nimeni nu vorbeste de asta.

Tuturor infractorilor le convine circul asta penibil si bataia in filmulete youtube. Nimeni nu raspunde la intrebarile importante. De platit o sa plateasca toti polita oamenii simpli bine intentionati, dupa alegeri.

Bogdan spunea...

Lilick,dar ce pregateste si Rosca Stanescu?
ce proba probelor mai are si asta?
sau ii da tema de gandire , sa nu poata dormii, sa adoarma la eventuala dezbatere...

Lilick Auftakt spunea...

@Traian

Da, sunt de acord in general. Mai ales cu concluzia din ultimul paragraf. Dar cum sa te lupti cu arme curate cu Basescu? Ceea ce scrii e corect, firesc, frumos, dar merge cu mitocanul? Uite de exemplu maneaua aia. Cum te poti lupta cu ea? Parca nu stim ce votanti sunt in Romania si cu ce poti fi cuceriti: o telenovela, o manea, un muschi bine conturat. Cand economia va creste si PNL va creste in continuare (asa cum s-a intamplat pe cresterea economica de anul trecut) si gradul de educatie al poporului va creste. Dar pana atunci nicio sansa sa putem avea dezbateri si campanii asa cum spui tu. Lumea voteaza inca mult prea emotional. Si chiar si cei informatii, nu numai cei din mediul rural.

Pe de alta parte ma uitam la ultimele procente:

CCSB: Mircea Geoană – 53%, Traian Băsescu – 47%
INSOMAR: Mircea Geoană – 54%, Traian Băsescu – 46%
CURS: Mircea Geoană – 52%, Traian Băsescu – 48%
CSOP-IRES: Mircea Geoană – 52,7%, Traian Băsescu – 47,3%

CSOP vorbeste de o crestere mica dupa aparitia filmuletului. De ce vorbesc doar ei, oamenii lui Basescu, despre asta? Pentru ca electoratul PD-L are nevoie sa i se ridice moralul. Pentru noi, mesajul lor catre electoratul portocaliu suna bine.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan (dar si pt Traian)

Nu stiu ce pregateste SRS pentru ca detest acest om. Nu il cred nici atunci cand spune adevarul. Scuze, stiu ca sunt foarte subiectiva. SRS ar face foarte bine sa taca.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Ce dezbatere? Aia de miercuri?

Anonim spunea...

http://www.newyorker.com/online/photocontests/cartoonkit_desertisland/entry500512471?previousId=500512507&nextId=500512146

Lilick Auftakt spunea...

@Babydac

Felicitari! Super! :))

Pro DOC spunea...

De ce votez cum votez

Electoratul urban care l-a votat pe Crin este si cel mai exigent, fiind mai educat si mai informat. Cred ca un om educat si informat nu vede in politica altceva decat un proces bazat pe o constructie realizata de un grup ori mai multe grupuri de indivizi capabili sa interactioneze eficient, astfel incat sa poata pune in practica legi si regelementari menite sa realizeze o coeziune sociala in vederea formularii si aplicarii unor solutii/politici menite sa asigure progresul social si pacea sociala. Orice intelectual, oricat de tanar si de putin interesat de politica, care l-a votat in primul tur pe Crin Antonescu, poate analiza (din propria-i perspectiva) in ce fel de combinatie dintre cele trei partide romanesti mari - PDL, PSD si PNL - exista sanse de-a regasi conceptele cheie pe care le-am folosit in definirea politicii: intereactiunea eficienta, capacitarea coeziunii sociale, elaborarea si implementarea politicilor (in vederea asigurarii progresului si pacii sociale).

Desigur, aceasta e o abordarea pragmatica a momentului, care in mod sigur nu ii satisface pe moralisti si cu atat mai putin pe maniheisti. Sincer, maniheistii care, in ciuda multitudinii si diversitatii informatiilor aduse de mass-media in ultimii douazeci de ani dar, mai ales, in ignorarea completa a evidentelor, continua sa-si inchipuie ca in politica romaneasca activeaza ingeri (grupati intr-un partid) si demoni (ingramaditi in celelate), nu ma intereseaza. Ma intreb doar daca ei sunt cu adevarat intelectuali. De moralisti insa imi pasa! Desi de la Platon incoace am tot invatat ca politica nu are de-a face cu morala, continui sa cred cadaca morala nu e, nimic nu e. Din pacate, in cei douazeci de ani de la revolutie, toate partidele s-au compromis mai mult sau mai putin. In toate gasim politicieni controversati, daca nu de-a dreptul detestati de unii alegatori, dar mereu si mereu reconfirmati de altii, inclusiv prin uninominal.

Pro DOC spunea...

De ce votez cum votez (continuare)

Cine sta in spatele candidatilor la presedintie ramasi in cursa? In spatele lui Geoana stau Iliescu, Vanghelie, Nastase, Vantu etc.? Dar in spatele lui Basescu? Udrea, Ridzi, Mantog (apropo, mai stie cineva ceva despre el?), "fratele" mogul Paunescu, brasoveanul Ioan Nicolae (cu un numar record de dosare penale), securistii Netoiu, Silvian Ionescu, primarul Solomon plus o seama de tradatori (printre care multi "dalmatieni") de la celelalate partide. Nu stam acum sa-i numaram si sa-i cantarim, fiindca nu ei sunt adevaratul criteriu dupa care trebuie departajati prezidentiabilii, din simplul motiv ca aceste figuri de background nu impun o diferenta reala intre Basescu si Geoana. Din moment ce fundalul pe care evolueaza cei doi este la fel de tulbure, sa indreptam spotul pe protagonisti.

In afara trasaturilor comune - minciuna si populismul - cei doi sunt foarte diferiti. Pe de o parte, charismaticul Basescu, ex-nomenclaturist comunist si mare manipulator "democrat" de multimi. Pe de alta, lipsitul de charisma Geoana. Cei doi au educatii, CV-uri si structuri psihice diferite. Basescu: conflictual, bun comunicator, mereu in ofensiva, autoritarist, indreptand acuzator degetul spre rivali, (in timp ce apropiatii lui fac exact aceleasi lucruri pe care el le acuza la ceilalti). Geoana : sters, slab comunicator, democrat, mai occidentalizat, mai pacifist, mai defensiv, (aparent, mai cum l-a etichetat Iliescu). Nu stim exact ce va face Geoana ca presedinte.



Stim, in schimb, ce a facut Basescu din noi, in cei cinci ani de mandat. Ne-a dezbinat, ne-a tarat din scandaluri politice in criza, fara ca persoanele cu care se razboieste - mogulii si oligarhii - sa sufere o cat de mica infrangere reala. Nici cei buni, garantati de el insusi (Popoviciu, Cocos, Paunescu etc.), nici cei rai, garantati de Vanghelie (?!). Basescu ne-a tarat intr-un razboi de imagine, pe care l-a alimentat artificial, in propriul lui beneficiu. Castigul nostru: zero. La sfarsitul mandatului lui avem: cea mai mare datorie externe, cea mai accelerata prabusire economica, cea mai grava criza politica.

In acest context (si nu in altul) ce ar fi putut sa faca Antonescu cu cele aproape doua milioane de voturi primite in 22 noiembrie? Sa stea deoparte ori sa se implice in realizarea unei constructii politice apte sa ne dea un guvern sprijinit de parlament si un program de guvernare care sa impleteasca masurile social democrate cu cele liberale? Eu cred ca Antonescu a facut singurul gest de bun-simt politic pe care l-ar fi putut face in circumstantele actuale. Din motivele expuse, eu il voi pe Geoana in turul doi. Este pentru prima oara cand votez un PSD-ist si a doua oara cand aleg raul mai mic. In 1990 am votat cu Ratiu, in 1992 si 1996 cu Emil Constantinescu, in 2000 cu Israescu (in primul tur, abtinandu-ma de la vot in al doilea tur), iar in 2004 cu Traian Basescu. Am regretat votul din 2004 si ma simt dator sa-l corectez acum.

Draghi spunea...

Urmatoarea faza va fi sa spuna ca s-au gasit urme de sange in lada de gunoi a familiei Geoana iar testele ADN facute de expertzii PD-L-isti au aratat ca e vorba de sotia lui Geoana. Dupa care un Hoara sau un Voinescu vor spune ca singura concluzie posibila e ca si Geoana isi bate nevasta la sange, nu-i asa?

Daca fenta prinde la publicul OTV-ist, se poate usor generaliza.

Doamne, vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni...

dramoleta spunea...

Asta e nebunul ala de la TATA? Doamne fereste! /floor

Dementul asta vrea sa ia copiii de langa mame pt a fi crescuti de taţi. Periculos individ.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

O analiza lucida, pragmatica, facuta de un om foarte informat. Orice tanar care l-a votat pe Crin in turul I ar trebui sa citeasca ca sa inteleaga de ce nu se putea ca PNL/Crin sa faca o alta alegere.

Si eu am votat exact la fel. :)

Si Bogdan Teodorescu a vorbit ieri foarte bine la Turcescu, fara sa-l laude pe Geoana. A explicat si el foarte lucid de ce trebuie votat.

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

La OTV-isti prinde. Maine poimaine auzim pe strada ca Geoana a omorat pe cineva :) Poate chiar pe Elodia. :))

@Dramo

Exact ala. Exact! :))

Deceneu spunea...

@Lilick "Dar cum sa te lupti cu arme curate cu Basescu?"

Asa cum s-a luptat C Coposu si C P Tariceanu.
Nici unul din ei nu s-a coborat la comportamentul de mahala, pentru ca se stie proverbul "cine se amesteca in tarate il mananca porcii".

Cu metodele lui Basescu nu atragi electorat, iti indepartezi si electoratul cu pretentii, si electoratul urban nu-i chiar atat de incult cum se vehiculeaza.
Daca electoratul nu se prezinta la vot este pentru ca nu vede nici o deosebire intre Basescu sau Geoana, doar metodele difera.

Daca liberalii il mentineau pe Tariceanu acum aveau un finalist cu sanse la presedentie.
Au scos la inainteare o mediocritate si acum isi leaga sperantele de Johannis sa le aduca voturi.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Electoratul urban nu e de ajuns si nu i-a fost nici macar lui Coposu. El, saracul, nu ajuns sa aiba nici macar jumatate din electoratul lui Crin. Si cand zic electorat ma refer in general la sustinatori. Cu repere morale stim toti ca se castiga razboaie pe termen lung, dar niciodata o batalie murdara.

Deceneu spunea...

@Lilick "Electoratul urban nu e de ajuns si nu i-a fost nici macar lui Coposu."

Electoratul urban nu e de ajuns, dar daca e convins ca alternativa merita, atunci el poate fi un agent electoral pentru electoratul rural, poate provoca o contaminare in rural.

Daca electoratul urban e indecis si se duce la munte in loc sa voteze, atunci nu va influenta electoratul rural, si toata influenta o sa fie a agentilor locali platiti de potentatii partidelor.

In 2004 un var de-al meu i-a telefonat mamei lui, care nu avea de gand sa mearga la vot, si i-a spus cu cine sa voteze.
Mama-sa i-a spus ca nu merge la vot ca-i "prea departe". El a intrebat-o: "la biserica mergi?"
"Daca poti merge la biserica poti merge si la vot".

Am dat exemplu ca sa vezi ca exista posibilitatea sa influentezi electoratul rural prin intermediul celui urban, dar motivatia celor din urban trebuie sa fie mai puternica decat cea prin care ii determini sa vina la vot.

Anca spunea...

@Deceneu
"Electoratul urban nu e de ajuns, dar daca e convins ca alternativa merita, atunci el poate fi un agent electoral pentru electoratul rural, poate provoca o contaminare in rural."

Fiiiinally someone who gets my point!

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Eu cred ca doar o crestere economica ar putea sa-i faca pe cei din electoratul rural sa dea un vot in plus liberalilor. S-a intamplat anul trecut, cand PNL a crescut si la tara. Nimic altceva in afara unui trai decent nu va duce la o evolutie spirituala, culturala, educationala a acelui electorat.
Pana atunci trebuie sa mai asteptam si sa incercam sa impunem acum un proiect liberal.