25 nov. 2009

Noi impunem linia partidului

Se tot vorbeste despre electoratul liberal in ultima vreme. Se spune ca el va stabili cine va fi presedinte pentru urmatorii cinci ani. Dar, se intreaba toti cei care analizeaza, oare va asculta electoratul liberal de liderii partidului?

As vrea sa ne aducem aminte insa de ceva... De cate ori, cel putin in ultimii doi ani, va aduceti aminte ca PNL nu a facut ce si-a dorit electoratul liberal? Nu stau sa mai rascolesc acum dupa articole si comentarii, dar cred ca multi va aduceti aminte de momente cheie din punct de vedere politic, cand analizam impreuna, comentam, ne dadeam cu parerea, ca pana la urma PNL sa urmeze exact directia pe care noi ne-o doream.

Nu cred ca un alt partid mai urmeaza atat de bine linia impusa de sustinatorilor lui. Va spun sincer ca e inca unul din motivele pentru care iubesc acest partid. Ma uit la sustinatorii altor partide. Ma refer in primul si-n primul rand, normal, la portocalii. Ei asteapta sa se pronunte Basescu si de-abia apoi incep sa tricoteze pe temele impuse de el. Uneori am impresia ca Presedintele le baga cartonasul in buzunar cu ce au de spus, la fel cum face si cu consilierii lui.

Se intreaba astazi unul, altul: oare vor vota liberalii cu Mircea Geoana? Dar oare nu multi dintre noi am afirmat, cu mult inaintea lui Crin, ca votam cu oricine intra in turul doi impotriva lui Traian Basescu? Candidatul Epsilon sau Foca de la circ NU au fost inventii ale liderilor importanti ai PNL! Astazi, Epsilon si Foca de la circ au un nume: Mircea Geoana.

Am citit la Adi_Ocs, care face si o trimitere la Turambarr. Ambele articole sunt bune. Dar niciunul nu vorbeste despre asta. Despre puterea electoratului PNL de a-si impune optiunile la varful partidului.

Nu avem obiceiul de a asculta orbeste comenzi. Dar va asigur ca gandim similar, pentru ca suntem informati si cunoastem o multime de detalii din istoria recenta a partidului. Si nu avem nevoie sa ascultam de comenzi, atata timp cat politica si strategiile PNL merg pe directia pe care o dorim. Am fi poate mai razvratiti daca PNL ar alege sa ia masuri politice pe care le respingem. Dar nu o fac. Stiu si ei ca daca si-ar pierde electoratul dur, ar fi foarte grav. Ura noastra fata de unul dintre candidati e mai puternica decat dispretul pentru celalalt...

Iar noi suntem cel putin jumatate dintre cei care l-au votat acum pe Crin. Si intelegem si sustinem PNL, alegand asa-zisul "rau mai mic", termen pe care eu il resping de cand l-am votat pe Basescu in 2004. Pentru ca e un termen pe care l-au inventat el si-ai lui, ca sa ne motiveze. De fapt nu exista rau mai mic. Ci doar mai bine si mai rau, cu nuanta foarte rau. Candidatul Epsilon, oricum s-ar fi numit, reprezinta "mai binele".

Si e mai bine ceea ce ne e NOUA bine. Mie, tie. Nu partidului in primul rand! Dar si lui, daca ne e alaturi. Ne impune ceva PNL ? Nicidecum. Asta e optiunea noastra si nu ne-o schimba nimeni. Nici mama PNL-ului, daca peste noapte s-ar razgandi, nu ne schimba optiunea. Dar Crin si-ai lui nu se razgandesc...

Electoratul liberal e cel mai radical anti-Basescu. Cu mult mai radical decat cel al PSD, pe care l-as caracteriza drept "caldut". La noi "frige". Pentru ca noi nu am votat pentru salarii, locuri de munca sau ce rahat mai promitea Geoana in campanie pentru cei care aveau timp sa asculte. Am votat pentru niste principii. Principii incalcate sistematic de Traian Basescu si ai lui.

Daca am asculta ce zice Traian Basescu am deveni robotei portocalii. Daca am sta sa ne invete el cine e liberal si cine nu, asa cum incearca, ne-am pierde personalitatea, asa cum s-a intamplat cu slugile lui, de la simplu votant la consilier prezidential. Oare ce liberal ar accepta asa ceva?

Singurul risc e ca unii dintre cei care l-au votat pe Crin sa stea acasa. Vreo 25%. Dar multi sunt dintre cei care nu au votat nici in 2000 cu Iliescu si nici in 2004 cu Basescu. Si le respect principiul de a nu vota niciodata comunisti. Sper doar, repet SPER, ca de data asta sa faca o exceptie doar pentru Crin. Pentru cel care nu a avut sansa sa ajunga un presedinte ne-comunist si ne-securist. In speranta ca, mergand alaturi de el mai departe, visul asta se va implini candva. Si vom avea ocazia sa-l impunem la Cotroceni.

37 de comentarii:

Liviu spunea...

In toata dezbaterea asta au as propune sa luam o pauza de dez-ideologizare.

Sa incetam macar o vreme sa vorbim despre ideologii de partid (pe care partidele insesi nici nu le ilustreaza adesea - vezi cazul gogosii cu PD de 'dreapta'). Asta ca sa nu vina cineva si sa-si dea ochii peste cap ca nu-l poate vota pe Geoana, ca e de stanga si il vrea pe Basescu ca e de dreapta, sau ca PNL ar trada ideile de dreapta sustinandu-l pe Geoana si alte asemenea gugumanii.

Daca tot e sa nu vedeti elefantul din camera, macar lasati discutia despre ideologie si orientati-va spre valori. Ce valori sunt in spatele lui Basescu vedem de 5 ani incoace. Macar in spatele lui Geoana sunt acum niste oameni care impartasesc acelasi sistem de valori ca si noi si putem spera ca se vor stradui ca si Geoana, odata ales, sa le respecte ceva mai mult decat actualul presedinte.

Lars spunea...

Păi și eu ce-am zis? :))

Vezi postul lui Mihai Voicu de azi.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Bineinteles. Cred ca problemele maaari ale lui Traian Basescu sunt ca nu opune niciun alt proiect "proiectului Johannnis" si ca nu il poate demoniza pe Geoana. Cu cat incearca sa fie mai pe placul nostru, reuseste sa fie si mai monstruos. De cand incearca sa isi traga si blana liberalismului pe el, il vad si mai gretos. Pe el si, MAI ALES, pe cei care il ajuta sa o faca. Macar stim sigur ca Geoana nu va face nicioadata asta. Si, vorba ta, poate liberalii se vor stradui sa-i impuna lui Geoana sa respecte niste valori, ceea ce nu au reusit cu Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Lars

Vorbesti serios? O sa ma uit, sigur. :)

Liviu spunea...

Oarecum off-topic:

Tocmai am ascultat cel mai recent discurs al lui Boc. Cred ca a folosit 'romanii' la fiecare trei cuvinte. Evident, o Sahara de idei, dar repetitia asta obsesiva imi starneste o greata adanca.

hendrix spunea...

Cred ca este o falsa problema, aceea privind cum vor vota liberalii pe 6 decembrie. Este falsa pentru simplul motiv ca liberalii, singurii aparatori ai valorilor democratice inca din 1990 in fata fesenistilor, nu vor putea vota decat impotriva lui ba-secu. De ce impotriva lui ba-secu? Simplu! El este cel care a incercat in 2006 sa DISTRUGA PNL! El este cel care prin intermediul porc-urorilor din DNA a facut dosare politice ministrilor din cabinetul Tariceanu. El este cel care incearca sa distruga bruma de democratie construita cu greu dupa lovilutie prin atacurile sale marsave impotriva Parlamentului, partidelor politice, justitiei, presei libere, democratiei in general.
Cei care l-au votat pe Crin duminica si vor sta acasa fac o mare greseala. Prin absenteismul lor vor face un serviciu lui ba-secu, indirect desigur. Nu au nicio justificare in argumentul ca pesedistii ar fi comunisti. Marota legata de ilici, care a facut enorm tarii in anii 90-96, este acum folosita de ba-secu ca o sperietoare ieftina. Ilici a facut rau tarii atunci, dar ba-secu face tarii rau ACUM!!! Este o aberatie sa votezi acum impotriva lui ilici, care este pe fata impotriva practicilor dictatoriale basesciene si nu impotriva securistului de la Anvers.
Cei care vor vota, prin absurd, pentru ba-secu habar n-au ce fac! Argumentul ca ipochimenul ar fi de dreapta este ridicol pentru orice om de buna credinta. El ramane un populist 100%, demagog prin definitie, care dupa ce a capusat stanga in anii 90 a ales sa capuseze dreapta din 2005 incoace.
Un vot pentru geoana este un vot pentru democratie, pentru pastrarea unei vieti politice sanatoase. Un vot pentru ba-secu sau o neparticipare la vot inseamna o cautionare a viitorului acestei tari. Dupa acesti 5 ani de groaza are cineva vreo indoiala ce va urma?
Indepartarea lui ba-secu va insemna totodata disparitia din viata politica a lui ba-secu si a Partidului Derahat( cica democrat!). Procentele de acum se vor topi ca untul la soare si totul va fi ca un cosmar de care bine ca am scapat. PNL va ramane singurul partid de dreapta, asta pana cand se va revigora PNTCD. Daca visul fesenistilor lui ilici era o tara condusa alternativ de cele doua aripioare feseniste, visul meu este sa fie o lupta de idei intre liberali si taranisti. Romania n-a fost o tara de stanga pana la invazia comunistilor in 1945 si nu va fi niciodata!

Lucia Verona spunea...

Cînd un partid are o ideologie clară, cooperarea cu un alt partid cu o ideologie clară, chiar dacă opusă, este posibilă, pentru că pot găsi un set de principii şi valori comune.
Cu un partid fără ideologie, s-a văzut că e imposibil. O formaţiune politică fără o ideologie e o gaşcă, un clan, nu un partid.

Nae Emigrantul spunea...

Da, si eu am fost foarte impresionat de membrii penele cind cu congresul care l-a desemnat pe crin candidat!
Trebuia sa fii foarte atent la trecerile de pietoni din jurul casei popoului, altfel te luau delegatii liberali intre roti. Erau f importanti si f grabiti sa dea buzna pe portile casei popoului.
Asta in ceea ce-i priveste pe ai de-au avut acces in curtea casei popoului, probabil liberali cu 3-4 coaie. Cei cu numai doua coaie au parcat afara, pe unde au apucat:in scuaruri, in statii de autobuz, pe trotuare, pe maidanul unde se depoziteaza parapetii de la Bucharest Ring si unde vin fostii si viitori subalterni ai bulibasei Cristy David sa-si ia dreptul de la tiganii din zona etc etc.
Se simtea, se vedea peste tot un aer complet nou, proaspat, de schimbare a ghertoilor lui basescu cu ghertoii lui motocicleanu, mireille mathieu si paturiciu.
O placere, un extaz!
Deci da, penele e un altfel de partid decit pedele. In loc de d e un n.

Lulutza spunea...

Am vazut astazi postaci pd-l pe forumuri, afirmind ca partidul lor este fie un "partid liberal de stinga", fie unul "conservator" sau "neoconservator", fie "crestin-democrat"... Trebuie sa recunoastem cu totii ca, in 5 ani, singurul lucru pe care l-a realizat Basescu a fost o democratie cu adevarat "originala"! Ca sef al unui partidulet din Internationala socialista in 2004 - PD, s-a "invirtit" sa fie votat si de simpatizantii PNL, ba chiar - in turul 2 din 2004 - si de insusi WCTudor si PRM-isti. Ceea ce m-a cam pus pe ginduri... S-a instalat la Cotroceni dupa o iluzorie si formala demisie din PD si - ca un adevarat "echidistant", dar "jucator", "moderator", dar "conducator suprem", a dat startul la distrugeri de partide si racolari intensive de tradatori politici in folosul PD.

Sub lozinca "Jos mafia! Sus patria!" (sau ceva foarte asemanator) :) si-a retras, intr-un tirziu, galagiosii si scandalagii favoriti PD-isti din guvernul fost aliat si a dat startul la arestarea sau infigerea in tzepe (mediatice, deocamdata) a liberalilor, oligarhilor, mogulilor, pe posibilul "cuscru" Hrebenciuc, in general, pe oricine indraznea sa-i spuna ca nu are un comportament democratic sau civilizat. Un adevarat "liberal" si "disident", atacat mai ceva decit Doina Cornea si Corneliu Coposu la un loc!

Pentru ca aflase el prin vreun port din... Insulele Caroline ca nu poti deveni "om mare" decit daca te aliezi cu (sa inghiti pe) cei mai puternici decit tine, a lipit la coada "PD" o codita "minus L", taiata de la alt... mamifer politic si a virit prin efractie noua strutocamila "minus liberala" sub fustele "celui mai puternic grup politic din Parlamentul european"... devenind peste noapte, printr-o mezalianta bizara, "de dreapta" si "popular", "crestin-democrat", "cu adevarat liberal". Inglobind, dupa gusturile "pietei" electorale, toate doctrinele politice, economice si sociale posibile vreodata si atragindu-si laudele "colegilor" de... doctrina populista... (va urma)

Lulutza spunea...

(continuare)

Orice actiune, declaratie sau opinie politica a "dusmanilor tarisoarei" au devenit treptat "lovitura de stat", atac la democratie, la Constitutia... interpretabila doar la cel mai inalt nivel. O armata de oranjgutani navaleste pe forumuri si invadeaza ecranele televizoarelor... Insulta pe oricine misca-n front in fata "comandantului suprem", ameninta cu "generozitate", chiar si cu lagarele de exterminare pe orice critic al presedintelui in functie si al regimului din ce in ce mai... oranj. Se intensifica "supravegherea operativa" a omului de catre "Om", cu ajutorul unei securitati "liberale si crestin-democrate", apar inregistrari de tot felul, demascari publice, linsaje mediatice. Care par tot mai normale si acceptabile romanilor. A celor care sint convinsi ca nimeni nu ar trebui sa aiba nimic de ascuns fata de foamea de informatii, teroare si santaj a conducatorului suprem si oranjgutanilor lui servili. Transparenta cu adevarat... libertina, dar unilaterala, caci statul oranj devine tot mai opac si mai secretos. Se secretizeaza pe banda rulanta tot ce ar putea arunca dubii asupra onoarei si bunei credinte a Marelui Carmaci!

Vin alegerile parlamentare - procentele "adevaratilor" liberali / crestin-democrati / conservatori / radicali populari / prezidentiali explodeaza la ceva peste 30%... Dupa mai mult de un deceniu sub 10%... Mase proletare se descopera brusc ba dintotdeauna "liberale de dreapta", ba din mosi stramosi "crestin-democrate", ba mostenitori ai papionului lui Ion Ratiu, ba nascuti de sub mantaua lui Corneliu Coposu... Romania devine din ce in ce mai "SiFi", pentru a-l cita pe un clasic in viata al "adevaratei drepte", cu sediul la Anvers si birourile la Tonola... :)

Iar astazi, 25.11.2009, descoperim cu stupoare ca alegerile prezidentiale in curs sint tratate de adeptii fanatici ai "incapresedintelui" oranj ca si cum ar fi o alta obraznica si nedemocratica "lovitura de stat" a mogulilor, oligarhilor, altor elemente "nesanatoase", care trebuie anihilate de popor, la chemarea comandantului suprem!

Ce sa mai spun, pentru a incheia... apologetic la adresa acestui liberalism... absolut de stat si de partid oranj?! Duca-se peste mari si oceane, valuri si furtuni! Si sa nu uite sa-si imbarce pe... Arca lui Traian si cucuvelele alea popularo-liberalo-crestino-democrato-vuittonate: Nutzy, Eba, Roberta, Ridzi Pitzy...

Bogdan spunea...

Intrebarea mea ar fi cine va fi presedintele PSD in cazul in care Geoana castiga alegerile? Si totodata reactia acestuia referitoare la protocolul tocmai incheiat. Sigur, Geoana va ajunge presedinte sustinut masiv de liberali, deci ma astept la oarece respect din partea lui, insa noul presedinte PSD este foarte posibil sa aiba alta agenda, mai ales ca acesta nu are motivatia lui Geoana.

Depinde cine se va impune, linia baronilor sau ceva similar cu Geoana. Ar putea fi Diaconescu cum ar putea fi Vanghelie sau Mazare. Sau poate Adrian Nastase.

Greu de intuit linia pe care va merge PSD dupa 2-3 luni.


Insa indiferent de asta imperativul este jos Basescu!

Liviu spunea...

@ hendrix

Oricat de sinistri au fost (si mai sunt) Iliescu & Co., macar nu s-au proclamat peste noapte corifei ai dreptei si nici n-au incercat sa fagociteze partide istorice, marginindu-se sa dea la gioale. Niste mielusei fata de Basescu si acolitii lui.

[D][S][N] spunea...

Ideologiile nu conteaza in politica romaneasca !!! NU ma pune sa dau exemple, ca am... :)

Lilick Auftakt spunea...

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/au-devenit-popularii-liberali-sau-cat-suntem-dispusi-sa-sacrificam-de-dragul-victoriei-16776.html

Vreau sa va recomand articolul de mai sus. Pana si un votant Basescu e mirat de contorsiunile pe care incearca sa le faca portocaliii, doar pentru a-i asigura cateva voturi in plus populistului.


@Liviu

In plus a vorbit foarte des si despre TRANZACTIONARE. 322, moguli, grivco.. si, mai nou... tranzactionare. :))

@Hendrix

Un liberal adevarat voteaza anti-Basescu. Sigur. Nu incape indoiala. Si nu are nevoie de explicatii. Stie exact de ce.

@Lucia

In sensul asta am pus si eu primul articol. Demonstreaza exact cum PD-L nu are nicio ideologie. Alin Fumurescu il numeste partidul-clatita.

Il mai auzeam aseara pe Prigoana vorbind despre cat e de necesar sa existe acum o dictatura adevarata. A repetat de cateva ori... Cred ca e cat se poate de clar.

@Nae Emigrantul

De la distanta care esti, cu IP de Coreea de Nord, e clar ca vezi totul altfel. Tu cu cine votezi, "dasteptule"? Sau, mai exact: ai dreptul sa si votezi? :))

@Lulutza,

Tu ai citit ar lui Fumurescu? E exact ceea ce spui. Portocaliii de rand habar nu au daca partidul e de stanga de dreapta... Ei stiu o treaba: Sus Basescu. :)) Atat ii duce capul.

hendrix spunea...

@Liviu Eu spuneam cam asa:,,El ramane un populist 100%, demagog prin definitie, care dupa ce a capusat stanga in anii 90 a ales sa capuseze dreapta din 2005 incoace.''Fagocitarea partidelor istorice, asa cum spui tu, s-a marginit pana acum doar la PNL, dar nu i-a mers! Cu taranistii a incercat doar sa-l cumpere pe sarmanul milutz, pentru a putea flutura cu mult tupeu steagurile taraniste in campanie, in speranta ca taranistii vor putea fi pacaliti. Adevaratii taranisti au ramas fideli gruparii lui Sarbu si nu s-au vandut securistului de la Anvers.
El a inceput prin capusarea stangii in anii 90. A inceput totul in aprilie 92, dupa ruperea lui Roman de ilici. Dupa preluarea partidului de catre ba-secu s-a transformat intr-un comando condus dictatorial de ba-secu. In guvernarea lui nastase ajunsese sa fie destructurat om cu om. In 2003 a venit in 4 labe la PNL pentru a face o alianta. Draga stolo a acceptat planul secret de distrugere al PNL. Si-au dat arama pe fatza in 2005-2006, dupa cum stii. Daca nastase nu i-a lichidat in 2003, va veni timpul lor dupa ce ba-secu va disparea in peisaj. Ca sa nu se repete istoria din 2003, sub deviza ,,pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti!''

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

La PSD nu putem sa intuim. Nici ei nu stiu inca. Congresul din 2005 a aratat clar ca la ei sansele se joaca pana in ultima clipa. Spre deosebire de PD-L unde se voteaza in unanimitate.

Lilick Auftakt spunea...

Ideologiile nu conteaza pentru PD-L.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

"Liberalul Stolo" Hahahahaha!

Anca spunea...

Cred ca cea mai buna dovada a nivelului de mobilizare liberala, si numai pentru Crin, sunt eu. :D
(Am anuntat oficial ca-l votez pe Geoana, nu?)

hendrix spunea...

@Anca Luni, pe blogul liberalului Mihai Voicu, ,,gandeai'' cam asa:,,“Nu stiu ce vom decide, dar eu cu Basescu nu votez.”
Nici eu. Si bonus, nici cu Geoana.
Proiectul Romania a esuat. Nu mananc din gunoaie.''
Replica data atunci de forumistul @tibi mi s-a parut antologica:,,cateodata in viata esti nevoit pentru a supravietui sa mananci din gunoaie fara ca prin asta sa te murdaresti''!
Ma bucura faptul ca judeci acum rational si il vei vota duminica viitoare pe geoana! Este singura solutie sa scapam de nemernic, n'asa?
Nici mie nu-mi convine, dar n-am de ales, ca si in 2000, singura data cand am votat ,,altfel''. Ca sa nu-ti tremure mana cand pui stampila pe geoana, gandeste-te ca vei vota pentru un guvern Johannis! Nu numai ca scapam de securistul de la Anvers, dar vom avea si premierul IMPUS de Crin. Se poate spune si asa: geoana merge cu Crin! Ca sa ajunga presedinte a trebuit sa-l accepte. Si nu-l va putea da jos, asa cum nici ba-secu nu l-a putut elimina pe Tariceanu 4 ani.

Liviu spunea...

@ Anca

Daca si oameni cu incapatanarea dvs. (si o spun in sensul bun al cuvantului) il voteaza pe Geoana, parca incep sa capat incredere ca Basescu nu mai iese presedinte.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, Liviu

Astazi am mai aflat de cateva persoane care nu au votat in viata lor PSD, profund anti-comunisti, care voteaza acum Geoana. Si am mai aflat de cateva persoane care au votat Basescu, asteptand ceva de la el pentru ultima data, o solutie pozitiva, constructiva, care nu a venit S-au hotarat spre Geoana acum, si ei. :)))

Anca spunea...

Geoana e suficient de bleg incat sa nu faca nici bine, nici rau. Motivul pentru care imi era imposibil sa votez cu el avea legatura cu scoaterea la inaintare a jegurilor propulsate de Hrebenciuc-Vanghelie. Crin a facut in asa fel incat sa-i puna filtru. :D Cu noile conditii, om intreg la cap nu sta sa se uite cum iese iar Basescu. In plus, Crin a muncit nebuneste campania asta. Daca votul din 6 decembrie inseamna actualizarea gandurilor lui din campanie, cred ca-s ultima persoana pe care-ati putea-o banui ca s-ar gandi de doua ori inainte sa-l ajute. :)

mirko spunea...

contrariile se atrag. sper ca atractia sa tina mai mult de asta data, si da, chiar daca nu sint f. mare fan pnl, sper ca peste 5 ani, sau mai putin, god only can tell, crin sa ajunga la cotroceni. merita.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Stiam ca astepti doar un semn de la Crin. :)

@Mirko

Sigur! :)

hendrix spunea...

@Lilick Ilici a facut enorm de mult rau tarii, asa este. ATUNCI! I-as intreba pe ,,anticomunisti'' ce parere au despre ilici in mandatul 2000-2004? Se mai poate vorbi de acelasi ilici de la inceputul anilor 90? Nici vorba! Orice om rational poate constata ca in timpul guvernarii Tariceanu ilici si cei din jurul lui au fost ferm impotriva lui ba-secu! Sa nu uitam ca dupa referendumul din 2007, cand ba-secu era pe cai mari, geoana s-a lasat vrajit de ba-secu si a incercat sa-l dea jos la motiunea din 3 octombrie 2007. Daca nu era ilici guvernul Tariceanu era picat, spre imensul avantaj al lui ba-secu! Ilici si nastase au avut imensul merit de a nu lasa tara pe mainile lui ba-secu in 2007, lucru pe care nu pot sa-l uit! Cum nu pot sa uit ca ilici a fost permanent calul de bataie al lui ba-secu, fiind singurul pesedist care lupta inteligent, politic 100%, sa nu ajunga marioneta lui ba-secu.
Anul trecut am mai avut de-a face cu o campanie mediatica extrem de agresiva dusa impotriva lui ilici, fiind diabolizat pentru a permite victoria lui bleaga. Pedeleprele s-au folosit de ziua de 15 iunie 2008, adica 18 ani de la mineriada salbatica, ca sa inoculeze bucurestenilor ca oprescu n-ar trebui votat din acest motiv! Uite ca oprescu a castigat si nimic din balivernele indrugate de pedelepre nu s-a adeverit. Exact la fel procedeaza si acum, in speranta ca unii ,,anticomunisti'' vor pune botul la ineptiile lui. Sunt convins ca nici aceasta manipulare jalnica nu le va servi la nimic.
Si inca ceva! Mi se pare monstruos ca pedeleprele sa vorbeasca de mineriada, de anticomunism, atata timp cat ba-secu era atunci subsecretar de stat inca din februarie 90, iar bleaga era deputat fsn iar mai apoi prefect fesenist. Astia chiar nu au Dumnezeu? N-au! Pentru simplul motiv ca nu pot sa existe securisti cu frica de Dumnezeu. Ei nu mai au Dumnezeu din momentul in care au semnat pactul cu diavolul comunist.

hendrix spunea...

Crin acum la A3! Iar de la ora 21 va vorbi la Realitatea!

Moshul spunea...

Cunosc oameni care nu se vor duce la vot. Am un coleg care a zis ca decat sa voteze cu PSD mai bine sta acasa. Cred ca mai sunt destui. Sper sa nu fie prea multi.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

100% de acord. Dar e bine sa citeasca si altii.

Merci, ma uit la CRin. :) Si am pus si o postare noua.


@Moshul

Ei nu cunosc exact ce s-a intamplat in ultimii 5 ani. Daca le explicam, inteleg.

Traian Breazu spunea...

Asa e Lilick, liberalii sunt singurul partid democratic. Singurul in care conducatorii fac ce se asteapta sustinatorii. Unde asculta parerile sustinatorilor si unde atat sustinatorii cat conducatorii gandesc si fac ghidati de bunul simt si de intentii bune (si de aceea gandesc si fac acelasi lucru).

Vroiam sa-ti povestesc ca abia astazi am vazut inregistrarea de luni seara cu Crin la Sinteza Zilei. Am ramas impresionat. Si asta cu toate ca-l stiam. Cred ca in campania electorala, presat din diferite directii, cu o sarcina enorma asupra sa poate ca Crin nu a fost intotdeauna el. Probabil a trebuit sa tina cont de sfaturile unor consultanti etc, .
Luni insa la Gadea, cred ca a fost Crin in stare pura, cu o luciditate si brilianta fantastica (si fara ciutaci care sa-l intrerupa sau sa inteleaga gresit ce zice). Poate ca peste 10 sau 20 de ani un istoric va scrie istoria pnl-ului postdecembrist sau a romaniei postdecembriste. Cred ca acest interviu de luni ar trebui inregistrat si salvat, pt ca e un document de capatii pentru istoria pnlului. Am spus acum cateva saptamani ca Crin si Tariceanu sunt singurii politicieni de talie europeana, oameni de stat cu coloana vertebrala (il includ desigur si pe Tariceanu, mi-a placut foarte mult manifestul pe care l-a conceput si postat pe Blogul sau ieri). Dar acum sunt si mai convins ca nu se putea intampla un lucru mai bun decat ajungerea lui Crin la sefia Partidului (pacat pt Tariceanu ca nu poate fi decat unul presedinte, ar merita amandoi).

@hendrix
asa e, orice liberal care nu merge la vot si sta acasa voteaza basescu (si distrugerea liberalismului)

@Anca
ma bucura enorm ca te-ai mai gandit si ca te-ai convins ca nu e bine sa stai acasa.

Lilick Auftakt spunea...

@Traiane

E stralucitor si acum, la Gabi Firea. Gandim la fel: probabil, daca era lasat de capul lui, fara sa-l incurce prea mult consultantii, era perfect.
Acum, fara nimic pe cap, e el insusi. Foooarte bun.


@Anca

Scump iti mai e votul... :))

Anca spunea...

Da, si eu incep sa am senzatia ca mi se va numara de vreo 10 ori. =))
Pfffffffff, ce idee-mi dadu prin cap! Propun introducerea votului cu coeficient..., corespunzator coeficientului de inteligentsa. =)) Am mai incercat sa propun si permisul de vot, pe modelul permisului de conducere, in cateva randuri, da' nu mi-a iesit.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Sa stiu ca si eu sunt de acord cu votul prin reprezentant. Daca ma reprezinta... Doina Cornea, Zoe Petre, etc etc etc... nu am nicio problema sa nu votez.

Crăciun Florin spunea...

Sunt alaturi. Ai dreptate Lilick.

Imi plac comentariile la nebunie.

KingSnake spunea...

Azi mi-am adus aminte unul din primele discursuri ale lui Crin din campania asta:
"Cine are de gand sa voteze cu Basescu in turul doi, sa voteze cu Basescu din turul intai, nu am nevoie de voturile lor."

Dovada de consecventa si dovada de ipocrizie din partea acelora care se declara acum dezamagiti de alegerea lui.
Sper sa reuseasca sa gestioneze cat mai bine alianta asta cu PSD-ul si printre ministrii din guvernul Iohannis sa nu se strecoare persoane dubioase, nici de la PSD si nici de la PNL (caci mai sunt si aici).

Lilick Auftakt spunea...

@KingSnake

Sigur! Ipocrizie sau prostie. El a spus de trei ori ca nu il va sustine pe Traian Basescu. Merci pt citat... :)

atreides spunea...

@Anca Felicitari ca vei iesi la vot! Uite, iti mai dau un motiv suplimentar, legat de un porumbel scapat de Patriciu astazi cand a intrat la Realitatea TV, si poate nu prea remarcat de multa lume (nimeni din studio nu l-a remarcat, eu l-am observat pentru ca meditasem eu insumi la problema asta). Ideea este ca, dupa parerea mea, ar fi fost imposibil sa avem si Crin presedinte si Johannis premier. De ce? Pentru ca daca intra Crin in turul doi, ca sa-l bata pe basescu ar fi avut nevoie de votrile pesedistilor, or la astia ar fi fost o atat de mare dezamagire pentru pierderea presedintiei incat nu i-ar fi dat voturile lui Crin decat in schimbul functiei de prim ministru (probabil pentru Geoana). Nu credeti ca e plauzibil ce spun? Porumbelul lui Patriciu a fost la modul ca sigur ca e dezamagit ca nu e Crin in turul doi, dar situatia actuala, cu Geoana presedinte si Johannis premier este second best dupa situatia cu Crin presedinte si premier PESEDIST! Deci, pare clar, nu?