24 nov. 2009

Realegerea...



"(...) Îmi revine deosebita onoare să propun Congresului al XIV-lea să aleagă, în funcţia supremă de secretar general al Partidului Comunist Român şi membru al Comitetului Central, pe cel mai iubit fiu al naţiunii noastre socialiste, care de şase decenii, cu înălţător patriotism şi exemplară dăruire revoluţionară, şi-a dedicat munca şi viaţa cauzei partidului şi poporului, eminentul strateg revoluţio­nar, ctitorul României socialiste, luptător înflăcărat pentru împlinirea idealurilor nobile de libertate, independenţă naţională şi progres, pentru triumful socialismului şi păcii, to­varăşul Nicoale Ceauşescu" - Manea Manescu - 24 noiembrie 1989

Citatul este cules din Jurnalul National, ziar care rememoreaza cateva date despre o realegere celebra, intamplata acum fix 20 de ani. Te trec fiori pe sira spinarii atunci cand il auzi astazi pe Traian Basescu vorbind in numele poporului, adresandu-se doar poporului, romanilor, cerand sa fie reales. Si minimizand rolul partidelor sau al Parlamentului, garantiile democratiei. Piei, Satana!

14 comentarii:

Anonim spunea...

Am ascultat acum cateva momente 'iesirea' basesciana. Se agata cu disperare de rezultatele referendumului, dand-o cotita. A vorbit de reforma clasei politice, dar timp de 5 ani de zile a putut sa miste ceva - nu a facut-o!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

S-a vazut reforma in propriul lui partid: Udrea, Ridzi, Boureanu, Maximus Prigoana. Toata lumea realizeaza ca "reforma" e un simplu cuvant in gura chiorului, folosit pana acum de orice lider cu tendinte dictatoriale. Toti au solocitat poporului sa ajute la.. reforma. /floor

Anonim spunea...

FRATELE LUI WISKY O SA NE INNEBUNEASCA DE CAP CU REFERENDUMUL PINA IN DECEMBRIE.
ACUM I-A AJUNS CUTIUL LA OS SI PLANGE LA TV.
SPER DIN TOATA INIMA SA NU-L TRADEZE PNL PE CRIN...SI SA NE DEA PE MINA LUI BASESCU SI UDREA...CA ATUNCI CHIAR NE ASTEPATA CONGO...
AVEM ULTIMA, ULTIMA SANSA SA SCAPAM DE EI..

hendrix spunea...

Are acelasi grad de disperare ca si ceasca pe 22 decembrie...Parca cineva isi bate joc de el, facandu-l sa creada ca poporul il iubeste dar...,,niste partide'', manipulate de ,,agenturili straine'' vor sa dea o lovitura de stat!!!
El nu intelege minime chestiuni democratice, cum ar fi de pilda majoritatea parlamentara! La caderea guvernului boc, pe 13 octombrie, cauta disperat tradatori din PNL si psd!!! Lansa ideea ca parlamentarii n-ar trebui sa mai asculte de conducerile politice ci de ...popor! N-a tinut si guvernul a picat. Acum refuza sa creada ca partidele politice pot negocia o guvernare...fara girul poporului! Are aceeasi mentalitate totalitara precum ceasca privind notiunea de ,,popor'', privita de el ca o masa amorfa de creiere spalate care pot fi manipulate oricand prin propaganda si servicii secrete. Stafia lui ceasca ranjeste inca asupra noastra! AMR 12.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Pai, culmea, sprijinitorii lui de pe bloguri mai spera doar in asta: ca va fura aliati de prin partide spre a forma un guvern. Cum poti sa sustii pe cineva despre care speri ca va putea sa fure? :))

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Minoritatea noastra, a celor care l-am votat pe Crin, poate avea acum o mai mare putere asupra majoritatii, pe care el vrea sa o tina indobitocita. Si de asta se teme. Cu ce popor vorbeste? Cu ala cu care vorbea si Ceausescu? Hahahaha!

hendrix spunea...

@Lilick El habar n-are ce gandeste electoratul! El habar n-are prin ce criza trec oamenii acum! El a evitat sistematic intanirile cu electoratul in campanie, asta ca sa nu fie huiduit! A preferat sa faca 8 mari mitinguri cu oameni adusi cu sute de microbuze si autobuze! Acele imense desfasurari de forte aveau o singura menire: sa dea imaginea unui partid puternic care isi aclama Marele Carmaci! Gandeste exact ca ceasca, actioneaza exact ca ceasca. N-as vrea sa sfarseasca tot la fel, vreau doar sa plateasca pentru tot ce a facut! Iar pedeleprelor nu le doresc decat aceeasi justitie de care au ,,beneficiat'' si libralii. Atat! Nu le voi cere decat sa-si probeze nevinovatia in instanta! Asta ar merita nemernicii...

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Te rog sa te uiti pe blogurile portocalii si sa te bucuri. Orice atac la liberali (care in majoritate citesc pe net, dupa cum s-a observat) ii va radicaliza atat de tare, incat ar vota si cu soacra lui Geoana, nu doar cu Geoana. :))

hendrix spunea...

@Lilick Sarmanii bloggerasi portocalii urla probabil din disperare...Ce-mi place! Ei tipa acum pentru ca stiu ca daca pica idolul lor securist le pica si sursa de finantare! Mare parte din ei sunt platiti direct de pedelepre si ii inteleg cumva, sarmanii! Ei nu gandesc liberi, ei scriu doar la comanda, simple slugi. Sunt platiti sa scrie asa cum sunt platiti si miile de oameni adusi de pedelepre la ,,mitingurile'' portocalii! Vin vremuri grele pentru pedelepre, pentru ei criza acum incepe! Si nu mi-e mila de ei, eventual sila!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Sigur! :))

Am pus postare noua cu viral nou-nout! :))

Deceneu spunea...

Poporul si-a desemnat reprezentantii in Parlament si daca vreea sa discute sa discute cu ei.
Daca sfideaza reprezentantii poporului unde-i democratia?
Pentru Basescu poporul se reduce la cei plimbati cu autocarul la mitinguri?
De ce nu-i da nimeni replica lui Basescu?

Lilick Auftakt spunea...

Deceneu. O sa scriu eu pe FB asta. Merci! :)

Bogdan spunea...

Desi discursul proParlament ca institutia de baza a democratiei este cat se poate de corect, cei din PNL si din PSD ar trebui sa intelega ca aceasta abordare acum nu face decat sa ridice mingi la fileu populismului si demagogiei lui Basea.

Referendum a aratat si pentru cei care se mai indoiau ca populatia uraste profund Parlamentul. Daca Basea cerea desfiintarea Parlamentului la referendum, cel mai probabil ca ar fi avut succes.

Basel este in plin fuleu populist, isi reconstruieste adversarul 322 pe fondul urii populatiei impotriva Parlamentului(deja demonstrata la referendum).

Crin trebuie sa revina la temele clasice: EBA(europarlamentar prin frauda si plina de bani), Ioana si vanzarile anterioare, Blaga(casa de 800000), Woodrea si Ritzi ministri corupti, Videanu Bordura, Mircea Basescu contrabandist de arme, Hayssam prietenul Profesorului. Again and again and again. Concluzie: asta e adevaratul Basescu!

Din timp in timp trebuie intrebat Basescu ce alternativa aduce la Proiectul Johanis. Afara de pedeleprele corupte si tradatorii decorati gen Oprea are si alta viziune? Timpul nu sta in loc, situatia economica e catastrofala, fara banii din exterior nu se pot plati salariile si pensiile, fara un guvern stabil nici vorba de bani. Securiciul e incapabil sa produca un guvern. Basea trebuie adus in defensiva si asta cat mai curand.

Bogdan spunea...

In concluzie Basea trebuie batut cu armele lui. Sa discuti despre parlamentarism, negocieri pentru a da tarii un guvern si alte lucruri cat se poate de normale intr'o democratie acum e contraproductiv. Basea aflat in legatura directa cu romanii diabolizeaza orice n'are priza la public.

Daca nu se reiau temele impopulare din tabara lui Basea o sa fie ca la suspendare. 31+20 nu fac 51.