26 nov. 2009

"Revolutionari" loviti de boala


De cate ori il aud pe Traian Basescu ca se adreseaza romanilor, si le cere sa lupte impotriva mogulilor, imi rasuna in urechi Internationala si parca il vad in fata pe Lenin. Lui Basescu nu-i lipseste nici pumnul in sus, ridicat revolutionar, amenintator. Parca a dobandit si privirea fixa a lui Lenin, din ultimii ani de viata, atunci cand ataxia locomotorie il lovise ireversibil.

Tremurul mainilor presedintelui, tremurul vocii, sunt semne clare ca omul e distrus fizic. Imi aduc aminte ca Pavlov, laureat al premiului Nobel, a afirmat la un moment dat in legatura cu Lenin ca "revolutia a fost facuta de un nebun caruia sifilisul ii afectase creierul". La Traian Basescu nu cred ca e vorba de sifilis, insa boala provocata de tiroida, glanda cheie a unei bune functionari a organismului, trebuie sa ne puna multe semne de intrebare. Si sa le puna tuturor celor care aleg sa mearga la "revolutie" cu un asemenea om.

Ion Ghergheata, pe Facebook, face o trimitere la un text inspaimantator, la inceputul caruia scrie, ironic: "Poate surprinzator, dar nu Basescu a scris aceste memorabile cuvinte". Va rog sa il cititi in intregime. Daca nu veti gasi nicio asemanare cu discursul basescian de azi, furibund impotriva "mogulilor", veti ramane cu avantajul de a lectura un document cu valoare istorica. Desi sunt sigura ca multi veti simti un fior rece pe sira spinarii. TEXTUL.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Teoria asta despre Base circula de mult timp.

Nu stiu cat de adevarata e, dar chestia cu degradarea fizica este intr-adevar evidenta. Si nu vad de ce ar fi altfel...

Iar in ceea ce priveste discursul, partea nasoala e ca "adeptii" se exprima mult mai furibund si extremist decat matelotul.

Mi-a lasat cineva intr-un comentariu, link-ul catre unul dintre blogurile militante portocalii (neinfectat-de-comunism). Am intrat si m-am speriat. Nu doar de limbaj si violenta site-ului.

Cel mai evident era militantismul extremist. Numai sloganuri, caricaturi de nivelul celor promovate de nazisti impotriva evreilor si o orbire selectiva care "urla" din fiecare articol...

In comparatie cu ce am gasit acum ca replica la anti-campania PD cu "invingem impreuna", nici nu exista termen!

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Ma bucur ca din ce in ce mai multi au inceput sa vada ce se intampla pe blogurile sustinatorilor presedintelui. Deunazi, un domn cunoscut, care conduce o revista pe care o respect, imi reprosa mie tonul care incita la ura, si imi spunea ca pentru el am ajuns echivalentul moral al lui TRU. Si ca nu se face ca un sustinator liberal sa se manifeste asa. Dar scuze, la militantismul extremist (de care vad ca vorbesti si tu) nu se mai poate raspunde doar intorcand si celalalt obraz. Pentru ca ne-au incalecat de tot.

Liviu spunea...

Discursul lui Basescu este o noua mostra de extremism, nici nu mai trebuie comparat cu alte texte.

Vorba aia de pe vremuri... arc peste timp. Marile spirite autoritariste se intalnesc in promovarea urii, diversiunii, manipularii in registru jos...

hendrix spunea...

Terifianta scrisoarea lui Lenin din august 1918! Greu de crezut cum au inteles bolsevicii sa schimbe societatea, lumea in definitiv: prin crima, teroare, minciuna, jaf! Asta inseamna ciuma rosie, cancerul omenirii!
Asemanari cu securistul de la Anvers? Multe, din pacate. Din pacate pentru noi, desigur. Discursul de ieri incoace privind mogulii este acelasi cu tema oligarhilor folosita in 2007. Prostirea ,,maselor populare'', dand vina pe toate relele asupra lor, violenta lui verbala impotriva acestor ,,dusmani ai poporului'' a ramas si acum singurul lui discurs valabil. Daca Lenin vroia zdrobirea burghezilor, eliminarea lor fizica prin crima in special, ba-secu doreste diabolizarea si distrugerea adevaratei opozitii democratice. Pentru un adevarat comunist marele pericol a fost reprezentat de partidele istorice PNTCD si PNL, asta dupa ce fostul PSD(Cunescu) a fost ,,ucis'' si rebranduit fostul pdsr al lui ilici. A reusit sa ia emblema oficiala a PNTCD a tradatorului milutz, dar n-a putut sa ia si spiritul taranist al gruparii Sarbu. I-a mai ramas ultima tinta PNL dar nu i-a mai mers.
Povestile aiuritoare cu mogulii pot starni acum doar mila. Si sila, evident. Disperarea lui de acum seamana izbitor cu disperarea lui ilici din toamna lui 96, cand urla ca vin mosierii si ca ungurii ne vor lua Ardealul daca el nu va fi reales. Acum suntem doar ,,amenintati'' cu nu stiu ce moguli, care nu stiu ce vor sa privatizeze si ce pericole mortale ne pasc astfel. Este doar disperarea oricarui DICTATOR care vede ca nu mai poate pacali ,,poporul'' mult invocat dealtfel. Poporul a vazut ca imparatul este gol! Grozavia guvernarii basesciene o vom vedea insa abia dupa alegeri. Si atunci ne vom intreba, ca si dupa 89, un singur lucru: CUM A FOST POSIBIL?
Revenind la scrisoarea lui Lenin, imi pun la final o fireasca intrebare, aceeasi: Cum a fost posibil? Ce mecanism poate sa declanseze aparitia unor asemenea dictatori sangerosi precum Stalin, Hitler, Pol Pot, Ceausescu? Culmea este ca dupa 20 de ani de la caderea dictaturii romanii portocalii inca mai vor, inca mai vor...

tony spunea...

Jegul uman loveste un copil handicapat ! Mi-e scarba de Basescu si de imbecilii portocalii care il sustin !Cum comenteaza dobitocii de "intelectuali" ai lui Basescu?

hendrix spunea...

@tony Vazand acum emisiunea in direct cu nemernicul de pe Realitatea m-am convins din nou ca n-are Dumnezeu! Vazand faza cand il lovea extrem de clar pe copil n-a recunoscut nimic!!! Ca sa vada, ca poate l-a injurat copilul, poate a injurat-o pe femeia de langa el(!?!?!?!!!)...a promis ca va da un raspuns oficial. Chiar in acest moment se da in reluare faza iar el acuza de ce este acum este acum data lovitura din 2004! Incredibil!!! Astept reactia oficiala, ma tem ca va fi de un tupeu maxim, de o marlanie specifica. N-ar fi exclus sa aflam ca a fost un trucaj...evident pus la cale de moguli! Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

Lilick Auftakt spunea...

Baieti,

Tocmai i-am facut o dedicatie. :) Postare noua! :)

Cristina spunea...

Am vazut si eu filmuletul cu pricina, la Realitatea TV. Am prins doar momentul final al interviului marinarului, cu intrebarile de pe scari, precum si raspunsul nesimtitului ca "va urmari filmul si va da o replica maine". Recunosc faptul ca mi se pare destul de ciudat acest film. Am fost tentata sa-l consider o "facatura", mai mult pentru expresia copilului respectiv de dupa lovitura. Dar...vine Miss Anastase si da cu oistea-n gard, amintindu-si ca , la Ploiesti, in momentul respectiv, era un copil care lansa injurii la microfon, dar bineinteles ca nu-si aminteste exact...
Eu zic ca prostovana de serviciu a reusit sa "legitimeze " momentul loviturii mai bine decat orice antibasescian.Era mai mult ca sigur ca marinarul va veni cu ipoteza facaturii, se va victimiza, fraierii vor pune botul etc. Noroc ca Miss , cu neuronul ei deficitar, adevereste proverbul "Gura bate k..rul".
Soby Czeh (parca) a insistat furibund ca e "trucaj", a sarit ca leul in apararea matrozului, dar porumbelul deja zburase. Istet cel care a decis sa ceara primul punct de vedere taman nefericitei miss... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Cristina

Cred ca apare in curand tot filmul. Cu ambele lovituri. Sper. :)

Anonim spunea...

Aseară, încercând să adorm, am fost întrebat de Moş Ene de ce mai candidează Băsescu… Sincer să fiu, întrebarea asta m-a chinuit toată noaptea. Dimineaţa, am încercat să formulez un răspuns dar nu mai era acolo. I-am invocat prezenţa, pe tot parcursul zilei, prin tehnici voodoo, învăţate din cartea “How to voodoo?” şi, acelaşi răspuns: abonatul nu răspunde momentan! Motiv pentru care, înainte de a trece în lumea viselor, scriu următoarele:

Dragă Moş Ene,

De la tine, am învăţat că trebuie să fiu sincer şi că prezenţa este efemeră. Desigur, ciclul existenţei are alt sens când te raportezi la România. De ce candidează? Nu sunt prea sigur. Răspunsurile mele sunt pline de întrebări. Am o singură certitudine: nu candidează pentru sieşi!

PS: M-ai ajuta dacă ai adresa această întrebare şi prietenilor domniei sale!

Cu drag, Nelu

Lilick Auftakt spunea...

@Geotax

Nici eu nu inteleg de ce mai candideaza. :))