24 nov. 2009

Singur in fata singurului mandat. :)

"De unul singur dar incotro?" - se intreaba, pe buna dreptate, Cristian Teodorescu. E bine sa fie puse si astfel de intrebari. Si e bine sa fie precizat ca Traian Basescu, de fapt, nu poate face de unul singur nimic. Pentru cei care s-ar mai putea pacali sa ii acorde votul. Nu a putut sa faca nimic bun cu o majoritate de 70%, dar singur?

Caracterul conflictual l-a distrus pe Basescu. S-a autoizolat. Iar in politica asta inseamna moarte. Si nu trebuie sa ne uitam mult in urma ca sa intelegem cum se intampla asta. Doar ieri l-am vazut cum l-a atacat furibund pe Crin Antonescu, dupa anuntarea rezultatelor. Pentru ce trebuia sa o faca? Ca sa radicalizeze electoratul lui Crin? Multumim. Un ajutor nesperat. Sau de ce trebuie sa repete in disperare cuvantul "roman", "romani"? Ca sa-si indeparteze si electoratul maghiar? Multumim din nou.

Nici Hitler nu a reusit sa castige in 1932 alegerile doar cu sprijinul poporului, desi a avut aceeasi abordare electorala. El singur si poporul contra partidelor. Nu va reusi nici Basescu. Sunt insa si persoane care ii incurajeaza aceasta atitudine ostila. Nici nu isi imagineaza cat rau ii fac. Si cat bine ne fac. Din nou ma bucur. Si lor va trebui, in final, sa le multumim.

Aud ca exista si pedelisti rationali. Sau doar oportunisti. Isi dau seama ca Traian Basescu nu mai are sanse si inclina sa sara in barca majoritatii. Sa-l lase singur. Crin le-a dat un mesaj clar: daca vor sa vina, sa vina acum. Nu ii va primi in partid dupa caderea lui Basescu. Si bine face ca anunta asta.

Si, ca sa mai radem putin, o voi cita pe Roxana Iordache cu o fraza geniala: "Singurul mandat pe care îl va mai lua Băsescu în viaţa lui va fi mandatul de arestare." :)) Poate fi un raspuns la intrebarea lui Cristian Teodorescu. :)

25 de comentarii:

Deceneu spunea...

Chiar daca va pierde alegerile, Basescu nu se lasa invins, si in nici un caz nu va primii mandat de arestare, pentru ca are "asigurare".

Daca PD-L-ul cu Basescu vor sta in opozitie in perioada 2010-2010, vor reveni la putere ca partid cu majoritate absoluta.

Urmatorul guvern va trebui sa restituie o parte a creditului si sa ia masuri nepopulare, similare celor cu disponibilizarile minerilor din 1997-1998 daca nu chiar mai dure.

Opozitia este singura solutie castigatoare pentru PNL, sa-i lase pe cei care au luat creditul sa-l restituie.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

A fost o solutie pentru 2008. Acum insa nu mai e. PNL va pierde in opozitie. Din contra, daca PD-L ramane in opozitie dupa o pierdere de lider, si asta va aduce si pierderea a multe pozitii si functii, se va evapora. PD-L nu rezista in opozitie decat daca exista Basescu la Cotroceni. Altfel nu are cu ce sa-si castige electoratul in afara de bani, foloase, avantaje. Nu au doctrina, nu au istorie, nu au nimic. Dar, iti zic, deja incep sa migreze. Asa ca e bine.

Liviu spunea...

Aoleo, pana si C Teodorescu incepe sa aiba indoieli? Pai asta e de rau, oameni buni, pentru cel mai iubit fiu al 'romanilor' (pardon, al 'romanului').

In ritmul asta ajungem ca azi, maine, I T Morar sa faca traditionala declaratie 'am fost un dobitoc'.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Un idealist ca C Teodorescu il "acuza" pe Basescu de idealism. Ca altfel n-a stiut sa-i spuna. Dar, da. Se indoieste. E de rau, nu? :)

Bogdan spunea...

O idee pentru confruntarea dintre Geoana si Basescu:

Geoana sa vina cu un scroll lung, dar luuuung pe care sa fie scrise toate porcariile si minciunile lui Basel din acesti ani ca intrebari ale romanilor. Fiecare documentate cu date. Daca Geoana se va plimba prin sala citind intrebarile(acuzele) si lasand scrollul sa curga cu atat mai bine. Bineinteles ca Basea va incerca sa'l intrerupa insa e vorba de intrebarile ROMANILOR! Iar daca nu are respect pentru acestia macar din punct de vedere populist trebuie sa se faca interesat. Sunt convins ca dupa primele 3-4 acuze si cu imaginea vizuala a sutelor inca nespuse dar prezente pe scrollul respectiv Basea va fi in corzi, incapabil de vreo reactie. Sincer e ceea ce asteptam de la Antonescu in una din confruntari.

Sa'l faca praf!

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Am citit si ce mi-ai scris pe postarea cu Realegerea si ai dreptate.

In ceea ce priveste ideea asta cu scroll-ul: e buna, dar nu stiu cum se poate transmite mai departe. Ca nu stiu pesedisti. Insa cred si ca e vorba si de cei care impun un format. De televiziuni, moderatori, etc.

Bogdan spunea...

Antonescu a avut ocazia in minutele libere date de Turcescu in care putea sa faca/spuna orice. Trebuia sa produca un efect vizual distrugator.

Daca formatul va fi acelasi va aveasi Geoana ocazia asta. Sper sa nu reia chestia ca mai este viata si dupa 6dec. Trebuie sa se faca clar inteles ca o realegere a basescului ar fi o tragedie pentru tara.

[D][S][N] spunea...

Atentie, cu Basescu it ain't over until it's over !

Lilick Auftakt spunea...

@DSN

Ii trebuie doua miloane de voturi ca sa castige. De unde sa le ia. I le da lui Crin pe toate?

Lucia Verona spunea...

Amuzantă ideea lui Bogdan şi nu e rea deloc, chiar dacă nu e nouă - ("scroll-ul" se foloseşte de vreo 200 de ani la operă în aria lui Leporello, cu lista iubitelor lui Don Giovanni), dar Geoană nu este showman şi nu ştiu dacă ar putea face rolul într-un timp atît de scurt.
Cît despre PD-L, cred că se va dezumfla ca un balon în cîteva luni după plecarea lui Băsescu de la Cotroceni.

[D][S][N] spunea...

Ai sa vezi cat de strans va fi !

[D][S][N] spunea...

O sa incerce sa le ia oricum de oriunde, prin orice mijloace , chiar de'ar fi ultimul lucru p care il face ! SE va bate, stie sa o faca, are si cateva parghii! Va fi la limita, asa ca trebuie mare atentie; mai vb pe 6, daca n'o fi asa! :)
Si nu sint pesimist, doar realist.

Bogdan spunea...

Uitasem: la sfarsit sa'i dea scrollul cu intrebari lui Basea.
Va avea cu siguranta timp ca in urmatorii 5 ani (petrecuti in dungi) sa raspunda la ele.

Pe mare sau la bulau.

Lilick Auftakt spunea...

@DSN

Sigur, nimic nou. O sa incerce. Dar nu ti se pare ca incearca de 5 ani si a ajuns la 30%?

@Lucia

Eu cred ca dincolo de astea Geoana ar trebui sa incerce sa fie mai cald, mai uman, cum e Crin. Basescu e si el uman dar pe partea rea, acra, urata. Stiu ca e greu, dar ... ar fi bine.

Deceneu spunea...

@Lilick - "Nu au doctrina, nu au istorie, nu au nimic."

Au dosare, interese si oameni din servicii care raspund la comenzi.
Pana acum ce crezi ca i-au tinut uniti?
Doar sperantele si interesele? Nu cred.

Eu cred ca guvernarea o sa fie mai "toxica" decat opozitia.
Caderea nivelului de trai e inevitabila si costurile le platesc cei care sunt la putere cand se manifesta efectele.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Haha!


@Deceneu

Cred ca liberalii realizeaza la ce se inhama. Si pasul e facut. Ar fi o chestie urata de tot sa dea inapoi.

Matilda spunea...

Şobolanii din pdl cred că deja sunt pe picior de plecare, miroase urît în barca lor...Rămîne cum am stabilit : fără Băsdoi !

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Da, si-au pregatit cate un saculet plin cu cascaval si stau in asteptare la usa scorburii.

Lilick Auftakt spunea...

Cred ca ar fi bine ca Geoana sa nu il atace prea tare pe Basescu. Si-asa nu prea l-a atacat pana acum. Sa mearga pe mesaj pozitiv. Iar pe Basescu sa il "injure" liberalii, ca se descurca mai bine, au autoritate morala mai multa sa o faca, si sunt mai radicali.

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Pe 6.12.2009 trebuie sa gandim asa:

http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/11/6122009doar-atat.html

Anonim spunea...

Asa cum e normal, au inceput sa apara zvonurile.

Sumele pe care le pregateste PDL-ul sunt colosale!

Au strans cu usa tot ce e om de afaceri care are un contract la stat (in special pe parte de constructii si drumuri) si care nu si-a incasat banii. I-au pus sa cotizeze ca altfel nu-si incaseaza banii...

Pe de alta parte, sobolanii au inceput sa paraseasca corabia. Se pare ca si intre sobolani exista curente de opinie ca unii vor sa ramana pe corabie. Azi m-au sunat vreo trei "fosti" care m-au invitat la o cafea. E primul telefon in ultimii 2 ani!

atreides spunea...

Lilick, ai spus o chestie mare de tot: Geoana sa continue cu mesaj pozitiv si liberalii sa-l faca praf pe basescu. Excelenta ideea! Dar cine s-o puna in practica, Stavarache?

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

:) Pai nu stiu... Stavarache pare cam moale, nu? :)

Anonim spunea...

PNL-ul "v-a" (sic Videanu!) fi inghitit de PSD! Noroc ca mai sunt liberali autentici (in pdl)... m-am mai linistit, liberalismul nu "v-a" (sic) disparea...

http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/877315/Basescu-s-a-vopsit-in-candidat-liberal-si-apoi-a-aparut-la-OTV/

:))))

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Vezi ca am pus acum postare noua cu "liberalul" Basescu. :))