6 nov. 2009

Tot despre Referendum...

Probabil nu se stie acest amanunt, dar cel care va va inmana buletinele de vot pentru Referendum este obligat de lege ca mai intai sa va intrebe daca doriti sa votati. Mai exact, intrebarea trebuie sa sune asa: "Doriti sa votati si pentru referendum?" Numai in urma acceptului dumneavoastra va poate oferi buletinele. In cazul in care persoana din comisie incearca sa va bage buletinele pe gat, fara intrebare, urmarind sa va puna in fata faptului implinit si de jena sa semnati de primire si sa votati, se recomanda sa sunati la 112 si sa reclamati o incalcare a legii electorale. Fapta, din cate am inteles, este penala. Multi vor incerca sa ne fraiereasca. Si nu strica sa fie cat mai multe reclamatii. Sa nu ne lasam prostiti!

13 comentarii:

Anonim spunea...

o sa facem un referendum si pentru premier?

nicole spunea...

Se semneaza separat pentru referendum?
Sunt liste separate?

Liviu spunea...

Nu pot decat sa spun ca am sa fiu extrem de atent sa nu votez decat la prezidentiale, iar la referendum sa fiu inregistrat clar drept 'absent'.

Am sa-mi sfatuiesc toti cunoscutii sa procedeze la fel.

Lulutza spunea...

Astazi, in Piata Unirii, pe barbia celui care ameninta de pe un afis cit toate zilele ca "de ce le e frica nu scapa", era scris cuvintul ala din 4 litere, care incepe cu "m" si se termina cu "e", lansat public in dezbaterea electorala de cel devenit acum democratu' suprem al boborului turmentat. Eu i-as fi desenat o mustacioara stil "musca" sub nas, dar as fi avut nevoie de o scara. Mai sus decit barbia pedagogului de scoala "noua" nu ajungea decit Ghita Muresan!

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

:)

@Nicole

Se semneaza pe aceeasi lista ca si pt Presedinte. O lista, doua semnaturi, trei buletine.

@Liviu

Si eu.

@Lulutza

Suuper!!!

Matilda spunea...

Foarte bună observaţia !

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Da. La TV au spus foarte vag despre asta.

CRadu25 spunea...

Completez, daca este cazul, desi nu cred. Refuzi, te asiguri ca in dreptul locului de semnatura pentru este barat/taiat/mazgalit, pentru a nu profita altcineva de locul "virgin" si sa mai apara un votant in plus.

Chat Noir spunea...

I-am instruit pe toți din casă. Foarte bună informația. Mulțumesc !
Mulțumesc și pentru FB și FV. N-am făcut nimic toată ziua în afară de a studia pe acolo. Sunt frânt ...

atreides spunea...

Mai mult: din cate am inteles, daca nu vrem sa votam pentru referendum, in casuta corespunzatoare semnaturii pentru prezenta la referendum trebuie sa se traga o bara, deci sa fim atenti si la asta, altfel riscam sa fi ''votat'' fara sa stim.

mirko spunea...

nu mai votez, decit daca sint votat!inca nu m-a convins nici un catindat ca s-ar preocupa de mine, ca si cetatean, decit se preocupa de el, ca si candidat!
lucru valabil si in aceasta chestie carora noua ne place s-o facem, unora mai mult decit altora!

Anonim spunea...

Off-topic but...

Senzational! Elena Udrea are o sora geamana de care a fost despartita la nastere! :))))

http://ancabundaru.blogspot.com/2009/11/e-elena-udrea-sau-nu.html

:))))

codeus spunea...

sa facem cumva sa nu semnam si sa nu votam referendumul
daca ar fi o miscare la nivel national
in asa fel ca la votarea presedintelui sa fie raportati atatia si pentru referendum nici jumate din cati au votat presedintele
.atunci sa-l vad pe Base cum isi musca unghiile
ca poporul nu a votat la referendum