17 nov. 2009

Un razboi care nu e al nostru


Asist scarbita la actualul razboi intre servicii, unde fiecare se pozitioneaza de o parte sau de alta, in functie de interesul electoral de moment, si ma bucur ca PNL e singurul partid care nu joaca niciun rol in aceste ultime sfortari ale taberelor de a-si impune omul la Cotroceni. Pe de o parte securistii lui Basescu, pe de alta parte ai lui Geoana. Vorba celui din urma: "Nici noi nu mai stim cati suntem".

Si daca asta nu era de ajuns, Bucurestiul traieste azi o Apocalipsa. Greva celor de la metrou si atitudinea ministrului Berceanu nu sunt decat alte fatete ale luptei dintre PD si PSD, pe final de campanie electorala.

Pentru orice om de bun-simt cred ca e clar ca nu putem avea decat o singura alegere: Crin Antonescu. Singurul care nu face parte din acest joc murdar. Si nu-l putem ajuta decat stand departe de un razboi care nu e al nostru, ci al dusmanilor nostri. Singura noastra lupta e de partea revolutiei morale. Si e rezistenta in fata incercarilor de a fi din nou manipulati. Lasati-i pe ei sa se bata in dosare si stenograme. Pe Basescu si pe Geoana. In mocirla in care se scalda nu cresc crini...

15 comentarii:

Anonim spunea...

Adevarat grait-ai!...

Draghi spunea...

Partea interesanta e ca nu numai serviciile de la noi se repozitioneaza.

Americanii tocmai au detonat o bomba atomica cu focoase multiple in politica romaneasca. Tintele par a fi fostii agentzi care nu mai raspund la comenzi (Basescu, SRS, Chirieac, "societatea civila", etc) agentzii rusi (Stolojan, Hrebenciuc) si aripa independenta romaneasca, cea care refuza sa se inchine licuriciului (Voiculescu). Vantu e bine mersi, pentru ca a aratat ca stie sa pupe papucul cand i se cere, iar Patriciu e inca prea puternic.

Poate sunt si alte tinte, vom vedea clar citind cartea scrisa de CIA (chiar, nu face rost cineva de PDF? sunt convins ca nu va striga nimeni ca i se infringe copyrightul...), cert e ca un astfel de atac nu se intampla in fiecare zi, costurile politice si de imagine fiind enorme iar riscurile pe masura (deconspirari, violarea unor principii, etc.). Asadar vor profita de ocazie ca sa mature cu toate categoriile care le deranjeaza INTERESELE (sper ca nu e nimeni atat de naiv incat sa creda ca ar fi vorba despre nobilele idealuri ale democratiei, statului de drept, bla, bla, bla).

Ceea ce vedem in serviciile noastre ar putea fi, in parte, tocmai ecoul acestui atac. Fiecare serviciu are zone infiltrate de sau macar simpatizante ale unei anumite zone din interiorul sau din exteriorul Romaniei. Deci va fi o incaierare pe viatza si pe moarte.

In paranteza, poate ar fi interesant sa facem o paralela intre Pacepa si Nastasiu. Intuiesc ca sunt mai multe puncte comune decat se observa la prima vedere.

Daca am fi un popor inteligent, am stii sa ii lasam pe americani sa mature afara gunoiul, insa fara a sacrifica acea parte care corespunde interesului romanesc. Si mai exact sa facem asta fara parti prix politic, altfel vom lasa o parte a populatie fara reprezentare politica. Momentul istoric ar putea fi unul similar cu cel in care am scapat de ocuptia stalinista in anii '50.

Crin e de formatie istoric. Daca va intelege aceste lucruri si va stii sa joace bine aceasta carte, va ramane probabil in istorie ca unul dintre marii oameni de stat ai Romaniei.

Bogdan spunea...

Lilick, dar eu nu inteleg de ce nu au fost demisi deja, D-soara Kovesi, D-l Olar si D-l Coldea.....
Atata vreme cat sunt aduse acuzatii foarte grave la adresa acestora si nimeni nu le-a negat, de ce mai sunt in functie aceste persoane???
Nici nu ma intereseaza cat din toate aceste acuzatii sunt adevarate atata vreme cat sunt foarte grave , iar aceste persoane trebuie demise...

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

De acord. Dar americanii nu joaca pentru Crin. Iar pe Basescu il maturam si noi singuri. Ca dau ei o mana de ajutor la spartul targului, merci...
Crin nu poate sa faca altceva decat sa arate cum se bat cei doi in dosare si stenograme.

@Bogdan

Lucrurile astea trebuie intai dovedite.

tony spunea...

Basescu si Geoana nu sunt decat niste zoaie pe un geam! :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

O sa le curatam. :)

gugu spunea...

Buna precizarea ta. Crin nu are scheleti in dulap, nu da nimeni cu dosare dupa el si nici nu-l alearga procurorii.

In toata batalia asta, in care, probabil, nu numai serviciile secrete romanesti sunt implicate, se vor manji de rahat doar PDL si Basescu, pe de o parte, si Geoana, PSD si Iliescu, pe de alta parte.

Acel Haysam nu l-a sponsorizat pe Crin si nici nu s-a plimbat cu el in acelasi avion.

La prima vedere ai zice ca e firesc, nici n-avea cum. Si totusi PNL a fost 4 ani la guvernare, dar un asemenea mare rahat nu s-a lipit de acest partid. Asa cum a fost ea, guvernarea liberala a fost decenta, si ar trebui sa-i multumim lui Tariceanu pentru asta...

Pacat ca Antonescu nu spune explicit aceste lucruri, nu face o paralela intre el si ceilalti candidati... Eu l-as sfatui sa strige sus si tare, dar omul e decent si ii lasa pe romani sa-si traga singur concluziile care se impun.

Numai ca poporul roman e asa cum e, si, uneori, trebuie ajutat nitzel sa gandeasca.

Draghi spunea...

Nu am dorit sa se inteleaga ca americanii joaca pentru Crin. Nu cred ca ei isi doresc o politica romaneasca de tipul "prin noi insine". Dar, cel putin pana acum, se pare ca nu au treaba cu Crin. Ce spuneam eu e ca ar fi bine ca Crin sa se foloseasca de acest moment, desigur, fara a face compromisuri de nefacut si fara a antagoniza inutil fortze "globale". Acum poate demonstra cat de inteligent stie juca.

Crăciun Florin spunea...

Corect @Lilick. Vin cu o corectura, totusi. Nu serviciile ci fostii din servicii sunt implicati. Cei pe care Basescu, de prin 2005, cauta sa ii adune in folosul sau. Si i-au folosit. Multi dintre fostii securisti au devenit presedinti de filiale ale PD-L sau vicepresedinti. Altii au preferat anonimatul insa au cerut, si primit, contracte pentru firmele lor de paza (s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie) sau pentru asociatiile de detectivi (contracte de la PD-L: filaj, identificare, implicari ale unor politicieni in firme private, "mici secrete" de familie etc.).
Boc a facut manevre gresite. Legea salarizarii unitare, legea pensiilor si legea privind reorganizarea institutiilor publice. Multi din fostii de la servicii sunt angajati in structuri de securitate ale acestor agentii. Rezultatul este vizibil: fostii au pierdut locurile de munca, le sunt puse in pericol pensiile, rudele sunt in pericol de a pierde ce au primit prin pile, spaga si relatii. Raspunsul serviciilor este snatiunea lui Basescu si a PD-L. PSD a trecut la recuperarea lor, de fapt.

PNL nu a intrat in joc pentru ca nu are interes. Nu s-a jucat cu cei "rezervistii" serviciilor iar daca sunt de la fostele servicii printre liberali sau sustinatorii astora sunt dintre cei "mai spalati" si mai discreti.

Eu cred ca serviciile nu sunt implicate. Este deosebit de periculos pentru ele mai ales ca Basescu nu mai are sansa de a aduna o majoritate in Parlament iar serviciile sunt deja ingrijorate pentru faptul ca actualul Parlament poate, fara a fi deranjat de Basescu, chiar de ajunge Presedinte pentru inca un mandat, sa aprobe legile securitatii nationale atat de controversate si sa le reduca efectivele, basca sa le limiteze din anumite competente ce s-au dovedit daunatoare pentru democratie.

Totusi, te rog sa observi ca asistam doar la o caruta de vorbe si nu la probe ! Pentru ca eventualele probe, daca or fi, sunt bine acoperite de lege, au carcater secret (decizia este in mana sefului serviciului !) si nu pot fi accesate de oricine.

Anonim spunea...

acel anonim...

de data asta nu sunt de acord lilik...in aceasta privinta eu votez cu geoana (see below)

razboi intre servicii?-probabil... insa faptele raman...
si REALITATEA ESTE CA SECURISTUL DE LA COTROCENI A PUS LA CALE TOTUL
- A INSCENAT RAPIREA CELOR 3 ZIARISTI CU AJUTORULLUI HAYSAM, (SANTAJAT CU DOSARE DE CORUPTIE) URMAND SA-I 'SALVEZE' TOT EL, CRESCANDU-SI ASTFEL COTA DE INCREDERE LA PROPORTII DE NEATINS FARA ACEST SHOW!
argument suficient: ce motive ar fi avut haysam sa faca asta, nu putea sa se bazeze pe speranta pur ipotetica ca i se vor 'rezolva' dosarele ca rasplata ca i-a 'salvat' pe ziaristi!haysam-a fost incurajat sa puna la cale aceasta dramoleta (care ar fi putut duce totusi la caderi de capete!), promitandui-se de catre 'profesor' ca "nimeni nu se va mai atinge de un fir de par din capul lui (dupa aceea)"... nu, basescu nu trebuie sa scape pentru aceasta ticalosie, si daca geoana se lupta sa scoata la lumina mizeria acestei operatiuni (pentru a profita electoral), sunt cu el (chiar daca votez cu crin), in niciun caz neutru!
si nici pnl-ul nu trebuie sa fie neutru, cum adica- e vorba doar de un razboi intre servicii,? n-au fost rapiti ziaristii (ca sa castige basescu puncte electorale?), nu s-a platit rascumparare (nu stiu daca si-a bagat labele si in banii aia-nu bag mana in foc), n-a fost facut scapat haysam dupa aceea- astea sunt doar perdele de fum ale pesedistilor?
imi pare rau, dar canalia t.b , "profesorul" ce da lovituri de imagine jucandu-se cu viata unor oameni trebuie dat in vileag
asa ca, "imi doresc ca serviciile sa-si faca treaba cu profesionalism" si sa-l dezavueze pe impostor....

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Dar cine esti?

Anonim spunea...

@lilik
doar un anonim...mi-ai reprosat data trecuta cand am scris pr blog ca nu am nick (:)

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Stiu. :) Le-am reprosat mai multora lucrul asta. :) In fine... Poate iti pui totusi un nick ca sa stiu cum sa te deosebesc, te rog.

Anonim spunea...

@lilik
I dreamed that style will make the difference (:)

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Hahaha! Deci ma pui sa fac si un astfel de efort. :))