19 nov. 2009

Valoarea votului

Orice s-ar intampla duminica, vreau sa stiti ca votul vostru, al celor care il veti vota pe Crin Antonescu, nu se poate cumpara cu o galeata portocalie pe care scrie Basescu. Nici cu un pachet de faina pe care scrie Geoana. Votul vostru e egal cu al lui Ion Diaconescu, al lui Neagu Djuvara, al Doinei Cornea, al lui Emil Constantinescu, al Zoei Petre, al Luciei Hossu-Longin sau al altora ca ei.

Votul nostru are in plus o valoare morala. Nu votam doar impotriva lui Basescu sau a lui Geoana duminica. Votam impotriva unui sistem profund viciat, care permite santajul cu dosare, cu stenograme, cu "mape profesionale" si care are tot interesul sa tina in mocirla o mare parte din semenii nostri, pentru a-i putea mai usor manipula electoral. Pentru a-i mana ca pe vite la mitinguri electorale. Pentru a le cumpara votul pe un pret de mizerie. Indiferent daca liderul liberal va castiga sau va pierde, noi, ca persoane particulare, moral vom castiga. Insa daca el va pierde, ca tara vom pierde.

Vor urma cinci ani de razbunari... Indiferent daca castiga Geoana sau Basescu. Amandoi stiu asta. Si ne cersesc votul in genunchi, de frica. Pe 22 trebuie sa sanctionam ambele tabere ale fostului FSN si un trecut de care trebuie sa ne despartim acum. Hai la revolutie!

30 de comentarii:

irongates spunea...

Subscriu în totalitate, dacă nu votăm...nu intru în detalii, e ori, ori.

Ionut spunea...

felicitari pentru post Lilick. dap, ai mare dreptate, noi duminica votam pentru a scapa de un sistem...si pentru a avea un presedinte asa cum trebuie sa fie..

Anonim spunea...

Eu citisem "o galeata de portocale" si deja ma repezeam sa il votez pe Crin pt asa ceva.

Lilick Auftakt spunea...

@Irongates

Da, stiu ce vrei sa zici. Ori, ori!

@Ionut

Merci!

@Valive

Basescu e cu galeata.... goala. Daca Crin imi dadea galeti, nu pline cu portocale ci aur, nu il mai votam. I-o tranteam direct in cap. Slava Domnului ca nu e cazul. :))

Deceneu spunea...

Asta cu prima optiune se intelege.
A doua optiune, daca e de ales intre cei doi FSN-isti pe care-l preferi?

Boc si Basescu iar fac mare tam-tam cu dreapta si compatibilitatea dintre PD-L si PNL, si parca vad ca istoria din decembrie se va repeta si se va reface FSN-ul dupa alegeri.

Ne trebuie o revolutia permanenta, nu doar in campanie electorala.

atreides spunea...

Intr-adevar, pe 22 vom sanctiona intreg FSN-ul, iar pe 6 il vom trimite definitiv la plimbare pe basescu. In rest, superb clipul, l-am urmarit de doua ori. Mult succes maine lui Crin la dezbatere!

Liviu spunea...

Am sa fiu - a cata oara - carcotas.

Textul dvs. de azi e foarte frumos, insa e mult mai usor de scris decat cel de pe 23 noiembrie, de pilda. Abia atunci sunt curios ce veti scrie, evident in situatia, neplacuta pentru noi, in care Crin Antonescu nu se va califica in finala.

Mai concret, votam cu oricine intra in turul II cu Basescu, nu?

Anca spunea...

"Indiferent daca liderul liberal va castiga sau va pierde, noi, ca persoane particulare, moral vom castiga."

Corect. Daca va castiga, e clar cum stam. Daca pierde, noi totusi castigam puterea de a lua niste decizii in plan personal. De exemplu decizia de a emigra.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Dar nu e vorba de preferinta ca nu-l prefer pe niciunul din cei doi. Voi vota rational, pentru binele PNL, daca pentru binele tarii nu se mai pune problema sa votez. E simplu. Pica Basescu, se dezumfla PD-L, cel care si-a intins fundul nemeritat (initial si cu ajutorul nostru din 2004) pe dreapta esicherului politic. Cine vrea sa tina PD-L-ul umflat artificial pe dreapta, sa voteze Basescu, dar ala nu se numeste liberal. Eu nu il voi vota sub nicio forma.

Acm dau un vot moral si sper sa il pot da si pe 6. Daca nu se poate, si in turul doi intra cele doua rele, aleg raul mai mic si votez rational.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Da, e foarte dinamic! Si mie mi-a placut. :)

@Liviu

Atunci imi va fi mult mai usor sa scriu. Pentru ca nu va mai exista emotie, sau speranta, ci doar un vot rece, pur rational.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Daca nu am emigrat in 5 ani cu Basescu, ma indoiesc ca vom emigra in alti 5 ani cu Geoana. Si liberi sa emigram suntem de 20 de ani... totusi... :)

Anca spunea...

Personal, 5 ani cu Basescu n-am emigrat pentru ca aveam speranta ca lumea iiiin sfarsit ajunge la vorba mea din 2004 in legatura cu Basescu. Daca nici acum nu s-au lamurit cum e cu Basescu si cu Geoana, cu regrete, eu de doua ori nu ma nasc, nu pot sa-mi fac varza nervii inca 5 ani.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Ai spus chiar tu ca stii ca faci parte dintr-o minoritate. Nu te-ai obisnuit cu ideea? Asa vei fi mereu. Asa vom fi. Cand eram 2 %, la inceputul anilor '90, cum ne simteam? Uite ca acum am ajuns 20%. Tot e ceva...

atreides spunea...

Hm, poate mai exista speranta si daca nu intra Crin in turul doi, auziti ce a declarat Geoana azi, cica la o emisiune la TVR: ''Daca voi ajunge presedinte si aceasta majoritate va rezista si dupa alegeri, nu am nici o problema sa merg mai departe pe mana lui Klaus Johannis'' Liberalii trebuie sa faca rost de caseta cu inregistrarea emisiunii, si sa se duca la negocieri cu Geoana dupa primul tur cu caseta in dinti. Sper sa aiba forta sa-l faca sa-si tina aceasta promisiune. Si daca va fi asa, va fi mai usor pentru noi sa inghitim pastila Geoana in turul doi, vom vota cu Geoana si ne vom gandi la Johannis, iar basescu va fi sigur istorie.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Dar ai vazut ca au lansat si portocaliii ideea ca Basescu l-ar putea desemna intre tururi pe acelasi... Johannis? Ca sa castige voturile liberalilor. De asta ce mai zici? :) Acum e bataie pe Johannis, de fapt pe voturile noastre.

atreides spunea...

Hahaha, asta cu basescu care promite sa il desemneze pe Johannis nu o auzisem, de unde o stii? Mi se pare monumentala! Adica avea posibilitatea sa o faca de o luna si ceva, la ora asta aveam buget, aveam bani de la FMI, aveam o gramada de lucruri, dar nu a facut-o si o face dupa alegeri! Sa i-o spuna lu' mutu!

Lilick Auftakt spunea...

N-a promis. Stii ca el vrea sa ia mereu prin surprindere. Dar umbla vorba. :)

Lilick Auftakt spunea...

Ai mail. :)

Anca spunea...

Pentru mai multe detalii despre Geoana, sa ne informam de la Sorin Oprescu. S-apoi om mai vedea si ce ne propune. =))

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Bun Oprescu. Simpatic. :)) Dar sa nu radem prea tare. :)) Daca intra Crin in turul doi, se-ntoarce roata, si avem nevoie de fiecare vot pesedist. Si tare mi-e teama ca multi pesedisti sunt mai inclinati sa il voteze pe Basescu. :(

Anca spunea...

Aici chiar ca-s de alta parere. Pentru turul 2 chiar n-am nici o temere in legatura cu magnetismul lui Crin. At all. :) Asta e si marele lui avantaj -- el poate atrage natural voturile prostanacului; viceversa, necastigator. Daca nu intra Crin in turul 2, imi pun pielea la bataie ca va fi absenteism mai ridicat decat in turul 1, pentru ca liberalii nu se mai urnesc. Eu, de exemplu. Ciuvica, alt exemplu. :)

Lilick Auftakt spunea...

Pesedistii sunt iubitori de Tatuc. Sigur, il plac pe Crin, dar nevoia de Tatuc e mai mare. Si vibreaza mai bine la glumele lui marlanesti, la bautul cot la cot cu ei...

Lilick Auftakt spunea...

Ma rog, macar daca am ajunge sa ne punem problemele astea... Dupa...

Anca spunea...

Iti scapa un lucru. Care mie, ca om de comunicare, n-are cum sa-mi scape: daca intra Crin, gandeste-te pe ce valu' victoriei se va afla in momentul ala. Va fi marea surpriza, istoria liberalilor, live writing.

Lilick Auftakt spunea...

Mi-as dori sa fie asa, normal. Si asa trebuie sa fie. Dar stii cat de paradoxal voteaza romanul. Am vazut chiar si pe net, oameni destul de informati, care il criticau pe Basescu dar, pana in final, ziceau ca voteaza tot cu el.
Apoi mai e si presa, atat de "indragita" de tine. Daca trece Crin mai departe ar fi normal sa se mediatizeze asta ca o mare victorie, sa fie ca o explozie de entuziasm. Dar... oare va fi asa? Parca il vad pe Vantu de a doua zi ca il sustine pe Basescu.

Anca spunea...

Daca este un capitol la care nu-mi da fiori boboru' asta, apoi exact zona emotionala e. Ca doar de-asta m-am enervat de-atatea ori pe absenta lui Crin o buna vreme din lumea discursurilor! Crin stie genera emotie. Nu mai vorbesc de faptul ca da, Vantu isi va schimba directia instant, insa... sper ca macar intr-o alegere Crin-Basescu Antena 3 s-ar comporta civilizat PE DE-A-NTREGUL, nu doar Firea si Gadea + echipa!

Lilick Auftakt spunea...

:)) Sper si eu!

Lucian spunea...

nu ma vad traind intr-o tara condusa de basescu sau geoana

Costel Ieancu spunea...

Haoles baoles duamna lilindick deci ma cunuasteti dejea deci suint vextitu donmu Costel Ieancu da la inbunatatirii foncieare alui pedeleu deci undeam fost pus cu forza find rapit da acasa da uan comandou da la pedeleu. Deci care asi dorii fuarte mut sa ma intorc la peneleu meu da baza da unde an fozt rapit deci sa fiu earasi dan nou apruape da colegi me-i dixtinsi Noryca Nycolaiu, Donmu Kalin Motociclanu, si conateonalu meo Cristy David deci uameni da mare valuare care demunstrat ca a fost an ztare sa face ceva pa aciasta tara si deci sal sustinez pa vitoru presdinte Mirei Matieo Cryn Antoescu deci maria sparanta alui polityca dan Indorromaniea acuma ca ie clar ca donmu Baseu o ea an gura la aleageri.
deci treboe tuate forzele deciante sa na conciantram atantiea deci sa ponem Indorromaniea pa uarbita dazvoltari ecoconuamice deci cum erea pa vrema lu donmu Motociclanu care a facut uan mileon da chilometrii da aotostrada si deci a marit salarile si pansile si a creiat conditi la uameni da afacerii si paste tot erea curateniea si uardine si dexciuplina ezact ca an tuate tarili uie deci sa traeim bine cum zicia sekuristu asta care cade dumenica.
Deci ha-i saru manusiteli si sa na vedeam sanatoji la sedu peneleu haoles baoles!

Lilick Auftakt spunea...

Valea! Nu dau de pomana! :))