10 iun. 2010

Basescu incalca din nou Constitutia?

Basescu incalca din nou Constitutia numindu-l pe Petre Lazaroiu la Curtea Constitutionala. Conform art. 142 alin. (2) din Constitutia Romaniei mandatul judecatorilor Curtii Constitutionale nu poate fi prelungit sau innoit.

"Fundaţia Horia Rusu a adresat astăzi preşedintelui Traian Băsescu o plângere prealabilă împotriva Decretului 553/2010 privind numirea unui judecător la Curtea Constituţională şi cere revocarea lui Petre Lăzăroiu din funcţia de judecător al Curţii. Petre Lăzăroiu a exercitat un mandat de judecător la Curtea Constituţională, din 2008 până în 2010, iar prin Decretul 553/2010 a fost numit de către Traian Băsescu pentru al doilea mandat. Ceremonia de investire în funcţie a lui Petre Lăzăroiu a avut loc miercuri, 9 iunie, 2010."

5 comentarii:

Doar Libertate spunea...

"basescu incalca din nou Constitutia"

Intrebare era "Cand Nu incalca basescu Constitutia"? :)

Vania spunea...

A mai încălcat-o? Că n-am fost atent...

sabina spunea...

Omul asta trebuie oprit cumva si chiar de catre "rrrrromanii" pe care-i pomeneste atat de des! In afara de o plangere adresata tot vinovatului, nu mai poate fi facut nimic?

Augustin spunea...

@ Vania
Exact aici este problema: ca n-am fost atenti!

transildania spunea...

Pai asta e o stire? Sunt mai rare zilele in care nu o incalca, astept stiri de genul: "Ieri in mod surprinzator Basescu nu a incalcat Constitutia"