23 iun. 2010

Limba lunga a presei linge iar...

"Limba lunga" Tapalaga infiereaza azi dur presa. Mai exact, o anumita parte a presei, anumiti jurnalisti pe care ii numeste raketi. Sigur, exista si astfel de personaje in presa. Cum exista in toata lumea si-n toate tarile democratice. Dar, intr-o Romanie in care puterea e profund corupta, incompetenta si asta ne afecteaza pe toti, botnita pusa presei in general e un pericol cu mult mai mare.

Si ma intreb: cu ce e mai periculos un ziarist care ia preturi fixe pe ancheta, asa cum spune Tapalaga, decat unul care ii canta in struna presedintelui, incurajeaza orice deviatie de la democratie si obtine beneficii din asta, asa cum stim atatea cazuri? Sa ne aducem aminte ce scria Alina Mungiu-Pippidi despre cei care primesc biletele de la Administratia Prezidentiala, si sa vedem cum au fost ei recompensati in timp, cu posturi si functii inalte.

Tapalaga, aceasta jalnica goarna prezidentiala, se face ca nu observa si acest aspect. Pentru mine SRS, DD sau Chireac sunt pe aceeasi lista cu Tapalaga, Moraru, TRU si altii. Jurnalisti compromisi. Nu ma intereseaza in slujba cui canta si pe cati bani.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Incet-incet se lasa liniste. De la presa vor ajunge destul de usor si la agitatorii de pe net. Adica noi cum ar veni. basescu nu mai are alta sansa decat sa instaureze dictatura sadea. Si cred eu ca va si reusi. In principiu are cu cine.

Lilick Auftakt spunea...

@Basarica, pai uite ce ataca el acum... Insa nu se uita la jurnalistii care ridica in slavi puterea corupta si pe TB cu caracterul lui autoritar. Pentru aceleasi avantaje. Pentru mine DD sau Tapalaga sunt din acelasi aluat.

Lilick Auftakt spunea...

Nu se lasa nicio liniste ca murim cu el de gat. A propos, vineri nu vii la miting la Cotroceni sa-i tragem niste huiduieli marinaresti marlanului?

vali plesca spunea...

cu alte cuvinte, nu avem presa. mda, asta-i lucrul cel mai trist...

Anonim spunea...

basescu vrea monopol, libertatea presei e istorie. ceva de genu':"hai basescu la putere, scapa tara de lichele"

Lilick Auftakt spunea...

@Plesca, cine a zis prostia asta? Presa nu inseamna cativa vanduti. Presa e o institutie unde functioneaza mii de persoane de care puterea nu trebuie sa se atinga la modul general. Toti cei care militeaza impotriva presei in general, militeaza pentru dictatura.

Lilick Auftakt spunea...

@Madalinailie

:) Bine spus.

Crăciun Florin spunea...

Tu îl citești pe Tapalagă ?

Lilick Auftakt spunea...

@Florin

In special pe portocalii ii citesc. :))

vali plesca spunea...

lilick, presa, ca putere, e vulnerabila in fata puterii politice tocmai pentru ca afiseaza, pe de o parte, pe vanduti, iar pe de alta, pe santajisti. iar intre ei e marea masa umila si necunoscuta. pana ce nu vor disparea cele doua extreme ce se imbatosaza sa se puna in frunte, cei umili, profesionisti si multi nu vor avea nici o sansa sa impuna presa ca o voce credibila

Lilick Auftakt spunea...

@Vali

Nu exista absolut niciun argument cu sprijinul caruia sa fie demonizata in vreun fel presa in general. Vrei sa luam un caz special? De acord. Si n-o sa te mire ca probabil suntem de acord in legatura cu faptul ca X sau Y e compromis si ca in anumite cazuri justitia trebuie sa isi spuna cuvantul. In rest, doar publicul/cititorii isi pot spune cuvantul. Inchiderea unui ziar sau chiar a unei televiziuni, disparitia unei emisiuni, pot fi dictate doar de public.

transildania spunea...

Urmatoarea problema pentru siguranta nationala vor fi blogurile, dupa ce media va primi un calus.

Shadow spunea...

@Vali

Gresesti.
Puterea presei sta tocmai in "diversitatea" argumentatiei, unii pro , altii contra, altii intre. Cele doua "extreme" daca dispar vei ajunge sa ai o unica "extrema" - presa aservita si scateia cantand partidul "unic" si "secretarul general" cu nume schimbat in "presedinte".

Diversitatea in presa te obliga, ca cititor, ca (virgula) consumator sa gandesti. Lipsa "diversitatii" te condamna la "spalaturi de creier".

Puterea politica trebuie "controlata" si "diversificata". Ori asta se realizeaza doar prin "independenta institutionala" si nicidecum prin "centralism". Cum e din ce in ce mai mult cazul azi.

Shadow spunea...

@transildania

Fii sigur ca esti sub "urmarire" de destula vreme :-). Esti "pericol" pt "putere" din clipa in care te-ai "manifestat" impotriva ei. Cu cat discursul tau e mai argumentat (si tu esti unul dintre cei mai argumentati bloggeri) cu atat esti mai periculos. In comparatie cu tine "tapalaga" si "gasca de stipendiati" la cotroceni care se ocupa "printre altele" de presa sunt doar "vuvuzele". Zgomot maxim sa nu se mai auda nimic.
tapalaga nu este jurnalist asa cum nu sunt jurnalisti nici tru, nici voinescu, patrasconiu sau morar, ei sunt "echipa de zgomote".