18 iun. 2010

L'espresso si "Berlusconi din Balcani"

Cititi, va rog, articolul: Romania sunt EU

Si in Cotidianul...

12 comentarii:

Hendrix spunea...

Articolul ziaristului italian reuseste sa faca un bun portret securistului de la Anvers. Este o OGLINDA buna a realitatii basesciene, arata lumii ce monstru politic conduce dictatorial tara asta. Articolul nu surprinde prin nimic, fiind un corolar al cunoscutelor sale ,,fapte'', ,,metode'' de a face politica. Pentru italieni poate fi interesant, pentru noi oarecum neinteresant. Nimic nou sub soare!

Lulutza spunea...

Cam prost informat jurnalistul italian! Exemplu: "Un appartamento acquistato dallo Stato a un prezzo di favore, che scatenò la polemica come quello di via del Fagutale con vista sul Colosseo. Basescu, però, non s'è lasciato fregare e dopo due settimane di scontri su giornali e tv ha restituito tutto al popolo. Ben consapevole che la legge romena - ora che sedeva a Cotroceni - gli avrebbe garantito una dimora di Stato anche dopo la fine del mandato."

A restituit pe naiba! Ba a mai inzestrat-o si pe notarita cu un penthouse de la nasu' Puiu!

Hendrix spunea...

@Lulutza Daca memoria nu ma inseala, ba-secu a spus ca va inapoia casa din Mihaileanu! Un singur amanunt a uitat sa ne spuna: CAND?

Deceneu spunea...

Unii protesteaza individual, Un sofer de taxi a dat jos din masina un parlamentar PDL
altii care au aflat ce inseamna organizarea protesteaza in grup.

Mai bine renunță la cetățenie decât să plătească noile taxe!
Reprezentanții Partidului Românilor din Italia (PIR) au protestat, miercuri, în fața Consulatului român din capitala italiană faţă de mărirea taxelor consulare prin aplicarea de la 24 mai 2010 a legii 78.

Lulutza spunea...

@Hendrix - Come cavolo si dice?! A la pasqua dei cavalli, magari! :))) Oops, cica exista Pastele cailor! :D Atunci cind o face plopul pere si rachita micsunele! Cred ca acum, pentru base voda, n-o sa se mai catere studentii in plopi ca sa-i innobileze cu pere... Iar mobila mea din rachita tot nu da semne de micsunele, de treij' de ani! :)))

Petrini spunea...

Articolul asta, publicat pe 18 Iunie, e acelasi cu cel la care se face referire in Adevarul de pe 17 Iunie? :)

http://www.adevarul.ro/international/Basescu_-_-Berlusconi_din_Balcani_0_281972354.html

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini

Te credeam mai destept. E vorba de un SAPTAMANAL care apare intai pe tarabe apoi in online. Dar tu esti portocaliu... asa ca nu iti cer prea multe. :))

Lulutza spunea...

Si totusi, iar incep sa cirtesc... Berlusconi din Balcani... Hmmmm! Pai Berlusconi este taman un "mogul" sau "oligarh" din aia cu care se tot lupta base de pe la suspendare incoace! Iar manierele si comportamentul lui Mogulsconi par... princiare si responsabile fata de cele ale preopinentului!

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Auzisem, dar nu am citit stirile. Merci.

Andrei Pop spunea...

@Hendrix
ar trebuii sa-i surprinda pe romani caci lor li se vorbeste continuu despre lumea civilizata.
@Lulutza
prost informat si cand vorbeste despre "ziaristul" caruia i-a luat telefonul

Berlusconi e mai mult si mai rau decat Basescu. Berlusconi reuseste sa faca ceea ce face intr-o tara la care lumea e mult mai atenta si care, candva, a fost culmea civilizatiei pe acest pamant. El e implicat direct in orice domeniu de afaeri nu doar in presa si televiziune, are actiuni la banci, la companii de telecomunicatii, la distributori de energie, la fabricatori de electronice si patron la AC Milan. Pozitia lui de prim ministru il pune intr-un conflict de interese pe care ai nostri nici nu si-l stiu inchipuii. Cred ca si Putin il invidiaza. Am citit si eu articolul si sunt convins ca autorul era constient ca nu va fi prea bagat in seama. E foarte bland si foarte putin documentat fata de nivelul ziarului.

@Lulutza
Quando gli asini voleranno! ;)

Petrini spunea...

@Lilick

LOL. E adevarat, e saptamanal. Un saptamanal care apare vinerea (de ex. 18 Iunie) atat in print cat si online.

Nici nu te-ai obosit sa verifici situl lor inainte sa postezi. Daca ai fi facut-o poate ai fi observat un detaliu care mie mi-a scapat initial (fiind portocaliu si nu foarte destept), si care explica felul in care cei de la Adevarul ar fi putut totusi sa aiba articolul inainte de a fi publicat (detaliu care n-are nici o legatura cu varianta online vs varianta in print).

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini, nu aveau doar cei de la Adevarul. Aveau multe agentii de stiri.