Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
15 iun. 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Bun discurs.
A punctat bine peste tot si in plus la "externe" unde baconshi este o nulitate cum a fost si ca ambasador la paris.
foarte bun orator. tot respectul pentru CRIN.l-am votat anul trecut, il voi vota si anul acesta, dupa ce dictatorul va fi indepartat si vor fi alegeri prezidentiale. CRIN RULES.
Pai discursul e foarte bun (fara nici o ironie), dar problema e la cifre. Antonescu vorbeste despre reduceri cu 50% si respectiv 25% a unor cheltuieli cu achizitiile. Nu era foarte clar ce si cum in discurs, asa ca am intrat pe situl PNL. La punctul B. "Reforma cheltuielilor publice" sunt enumerate mai multe masuri pe termen mediu, dar si cateva cu efect pe termen scurt - exact reducerile cu pricina. De aici aflu ca e vorba de achizitii de imobile, detasari, studii de fezabilitate (50%), plus carburanti si alte bunuri si servicii (25%). Pana aici toate bune si frumoase. Dar cand sa trecem la lucruri concrete (adica procentele din PIB), cheltuielile astea sunt amestecate cu reducerile de personal aferente altor subcapitole cu efecte pe termen mediu (in total 1.5% din PIB).
Deci intrebarea esentiala la care trebuie sa raspunda PNL-ul este: cat se economiseste exact prin reducerea acestor cheltuieli pe termen scurt, si sunt ele suficiente pentru a nu fi nevoie de tarieri ale salariilor si pensiilor? Ma refer aici strict la masurile cu efect imediat, nu la restul punctelor care pot reprezenta solutii complementare pe termen mediu.
Reformuland, ca sa poata raspunda si simpatizantii PNL - Daca PNL-ul are calcule bine fundamentate care arata ca aceste doua categorii de reduceri pot suplini reducerile salariale si de pensii, de ce nu publica o demonstratie matematica simpla de genul urmator: 25% din salariile bugetare + 15% din pensii = X% din PIB. 1/2*Cheltuielile cu achizitiile de imobile + 3/4*bunuri si servicii bugetate = tot X % din PIB.
Eu inteleg ca Antonescu nu are o pregatire economica (cum singur o recunoaste), dar problema asta tine de artimetica elementara. Economiile care se fac prin reducerile salariale si de pensii sunt calculabile si cunoscute. Tot ce trebuie sa faca Antonescu pentru a-si fundamenta afirmatia din discurs (cea cu existenta alternativei) este sa arate ca intre aceste reduceri si cele propuse de el exista o egalitate. Cum cheltuielile de care vorbeste sunt prevazute in bugete locale sau centrale, si aceste economii se pot calcula. Deci care e problema? Cum de nu vedem aceste date la RTV si la A3? Ca doar ar fi (fost) o munitie excelenta impotriva guvernului Boc.
Trimiteți un comentariu