22 iun. 2010

Lucruri pe care nu le vom afla niciodata de la "anticomunistul" Tismaneanu


Verişorul premierului Boc a întrerupt deshumarea lui Teodor Şuşman. Stirea AICI.

Aflam noutati:

"Resentimentele lui Teodor Boc îşi au rădăcinile cu zeci de ani în urmă. Acesta nu era încă născut, când bunicul său, Suciu Paşcu, a fost împuşcat de Teodor Şuşman, pentru că acesta l-a trădat Securităţii."

Cine este Teodor Şuşman?

"Renumit luptator anticomunist din Rachitele, care in 1958 a murit intr-o sura sub rafalele de gloante ale ofiterilor de Securitate care il urmareau, va fi deshumat la sfarsitul acestei luni, a declarat in exclusivitate pentru citynews.ro Marius Oprea, presedintele Centrului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din Romania (CICCR).

Acesta a declarat ca rudele lui Teodor Susman, fost primar in comuna Rachitele, au depus o cerere oficiala pentru deshumarea cadavrului celui care a condus timp de zece ani unul dintre cele mai renumite grupuri de lupta impotriva regimului comunist.

“Exista si variante in care se spune ca de fapt Teodor Susman a fost arestat si i s-a fixat domiciliu obligatoriu in Baragan si ca s-a sinucis pentru ca ar fi avut TBC, dar aceasta este varianta data de fosta Securitate. De fapt, Teodor Susman a murit intr-o sura in timp ce securistii trageau asupra lui. Intr-o alta sura au murit si fiii lui, Susman Teodor jr. si Susman Avisalon”, a mai declarat Marius Oprea. Acesta a precizat ca, potrivit ultimelor date, trupul lui Susman se afla aruncat intr-o rapa, unde a fost ingropat de catre ofiteri de Securitate."


Alte detalii despre luptatorul anticomunist AICI.

7 comentarii:

Cristian spunea...

Sunt Cristian de la PNL4, http://ocd-pnl4.blogspot.com/
O colega de la PNL4 are necazul pe care l-am semnalat pe blog, legat de liceul Lalescu.Crezi ca o putem ajuta pe blog?

Lilick Auftakt spunea...

@Cristian, din pacate eu nu am cum sa o ajut. Nu scriu pe probleme personale, nici ale mele nici ale altora, si nici probleme sociale nu prea abordez... Foarte rar, daca sunt extrem de grave. Imi pare rau pentru ce i se intampla. Am citit la voi si pare un abuz. Ar putea sa isi faca un blog si sa povesteasca acolo prin tot ce trece si, daca considera ca a fost nedreptatita si s-a incalcat vreo lege, sa se adreseze justitiei.

Jpost.ID spunea...

Tismaneanu nu e pus sa scoata la lumina ci sa ascunda îndaratul vorbelor.
Pe de alta parte observ ca actualii guv. sunt obisnuiti cu primaria din tata-n fiu, si neam de tradatori.

Lilick Auftakt spunea...

@Jpost.ID

Lichele securiste.

Cel mai mult ma bucur ca Oprea nu se lasa. Dar sunt si ingrijorata pt el. Oricum, principiile, curajul, ambitia si puterea lui de munca par extraordinare in Romania de azi.

George Bara spunea...

http://www.napocanews.ro/2010/06/exclusiv-documentele-care-atesta-calitatea-de-luptatori-anticomunisti-a-membrilor-grupului-susman.html

Anonim spunea...

Deci Boc e din familie cu radacini "sanatoase", care au tradat securitatii pe luptatorii anticomunisti. Mi-e scarba!

Lilick Auftakt spunea...

@George Bara

Merci. Am citit articolul tau (si pe blog si pe Napoca News) chiar aseara si mi s-a parut excelent. Chiar discutam cu cineva... M-au amuzat si cometariile. Teodor se pare ca e f activ in online.