17 feb. 2011

Din nou despre "echidistanta" TVR. Noi si-ai nostri...

"Rodica Culcer, alături de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu şi, prin telefon, Cosmin Alexandru, fostul lider al Uniunii pentru Reconstrucţia României, împreună cu invitaţii permanenţi ai emisiunii - Andrei Cornea şi Mihai Neamţu, au vorbit despre cât de oportună este apariţia pe scena politică românească a unui nou partid."

Patru bucati basisti intr-o emisiune la postul national, discutand pe o tema de larg interes public, asta in timp ce alti doi, Raluca Turcan si Cezar Preda, propun modificarea Legii audiovizualului, astfel incat in programele de stiri sa asigure o prezentare echilibrata a reprezentantilor puterii si opozitiei, iar in dezbateri numarul de invitati de la putere si opozitie sa fie egal! Sigur, aplicabila doar pentru posturile private. La TVR ei sunt puterea, ei si opozitia.

5 comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Care e problema cu "echidistanta"? Toti invitatii aveau aceeasi distanta fata de Basescu, se afla toti cu buzele lipite de bucile sale...

Vlad Cel Oribil spunea...

Eu nu pricep o chestie... De ce cheltuie Base banii pe propagandistii astia?! 1). Nu se uita nici dracu' la TVR; 2). Aia care se uita, din mediul rural, nu inteleg nimic din ce vorbesc astia; 3). dpdv strict propagandistic, ipochimenii astia oricum sunt niste ratati;

De banii astia, mai facea Guta si Vijelie niste manele si tot ieseau mai bine in sondaje!

Anonim spunea...

Si cand o sa se schimbe calimera si o sa vina un nou consiliu de administratie la TVR ce se va intampla?

Vor fi platite polite sau vor fi lasate lucrurile sa mearga in continuare?

Sau, si mai probabil, buzele mentionate mai sus vor schimba "obrazul"?

Anonim spunea...

TVR-ul si Rodica

Cred ca putem cadea de acord asupra afirmatiei urmatoare: Rodica Culcer e perfect stapana pe mijloacele de manipularea radiofonica. In televiziune, insa, R.C. habar nu are sa lucreze cu imaginea - asa ca textele ei sunt subminate, dezmintite ori iremedial compromise de imaginea care - nu de putine ori - le contrazice evident si le arunca in deriziune. E suficient sa urmaresti expresiile de pe fetele invitatilor din emisiunile ei, ca sa nu mai vorbim de imaginile editate menite sa galvanizeze discutiile! Nu de putine ori, "filmulete evenimentiale" inserate in talk-show-uri contrazic flagrant logica moderatoarei si a comilitonilor ei.

LEMA: Toate emisiunilor pe care R.C. le-a mosit la directia stirilor au fost concepute in scopuri suta la suta propagandistice. Asadar, ele au fost proiectate ca formate "monocolore", ori, cel mult, pe formula doi, trei sau mai multi contra unuia ce se presupune a reprezenta "altera pars".
Pana aici ai zice ca TVR-ul nu iese din tipicul televiziunilor de stiri (comerciale) - talk-show-rile de succes de la Antena si Realitatea fiind concepute asemanator. Dar tocmai aici apare the big problem - TVR-ul e post public, postura din care ar trebui sa satisfaca nevoia de informare a oricarui platitor de taxa TV, indiferent de simpatiile ori antipatiile lui politice. Insa, emnisiunile R.C. le ofera satisfactie (argumente - subtiri sau false, dar bine sistematizate) doar fanilor Puterii, minimalizand sau chiar sacrificand adevarurile Opozitiei - uneori chiar in ciuda tuturor evidentelor. Din acest motiv, la care se adauga si lipsa de şarm - tv a moderatoarei, ratingul emisiunilor ei nu urca nici la o treime din cel al emisiunilor concurente de la Antena 3 sau Realitatea TV. Adevarul e ca intr-o televiziune debilitata si decredibilizata de nesfarsite jocuri politice, cum e TVR-ul, oricarui realizator de talk show politic ii este aproape imposibil sa capteze o audienta semnificativa. Iar daca n-ai audienta, poti sa fi si mama manipularilor, (ca Rodica Culcer), ca tot nu faci mare branza!


Rodica Culcer functioneaza mai ales pe seama reflexelor dobandite - ca orice om educat, am putea spune, cu amendamentul ca la "scoala" pe care a urmat-o ea educatia a inclus, (se vede cu ochiul liber!), si unele scopuri malefice. In cadrul educatiei insa si-a insusit ea si tehnica interviului de tip BBC, fapt ce i-a jucat vizibile feste atunci cand intervievatul a fost nimeni altul decat Basescu. In baza reflexelor dobandite la BBC, Rodica Culcer nu s-a putut abtine de la a-l inghesui pe presedinte intre corzi, fapt ce a costat-o renuntarea la talk show-ul cu idolul ei politic.
R.C. s-a repliat insa in viteza, cedandu-i microfonul pentru presedinte mai tinerei, mai serbedei si mai "comodei" ei cirace, Ramona Avramescu.

Cu sau fara Rodica Culcer la vedere, in departamentul stirilor TVR the orange show goes on.

Semnat: Platitor de taxa TV

Lilick Auftakt spunea...

Poate in curand vei semna ca "un fost platitor de taxa tv" :)