Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
17 feb. 2011
Referendum pentru revenirea la Monarhie
Probabil ati aflat deja... Taranistii din ”aripa Sarbu” au intocmit un proiect de rezolutie prin care propun initierea unui referendum care sa duca la schimbarea formei de guvernamant a Romaniei. PNTCD va demara o campanie de strangere de semnaturi la nivel national pentru a reinstaura Monarhia Constitutionala si a readuce Familia Regala a Romaniei la conducerea Regatului Roman. Detalii pe Ziua de Vest. Cu ocazia asta e bine sa ne amintim si de atacul lui Cristian Preda la Crin Antonescu, din noiembrie anul trecut:
"Europarlamentarul PDL Cristian Preda l-a acuzat pe presedintele PNL, Crin Antonescu, de ”lene intelectuala”, pe blogul personal. Afirmatia democrat-liberalului vine ca replica la o declaratie de ieri a liderului liberal, prin care acesta a sustinut ca monarhia poate fi o solutie pentru Romania.(...)Europarlamentarul l-a acuzat pe Antonescu de "propaganda ieftina" pentru ca a identificat monarhia cu Romania si de lasitate, neavand curaj sa spuna ca monarhia e proiectul sau ori al partidului, ci a preferat ambiguitatea, spunand "poate fi". ”Romania de astazi e o tara a inegalitatii si a discrepantelor. Aceasta boala nu se trateaza cu poleiala de la curtea printului Duda, ci cu virtute. Virtutea - stim de la acelasi Montesquieu - e insa principiul republican prin excelenta” - Corect Politics
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarii:
@lilick
La linkul de pe blogul dlui Preda am postat atunci si eu un mesaj. Nu a avut vre-un raspuns de la dl Preda. Imi permit sa il copiez si pe blogul tau.
Asta ca sa arat doar "selectivitatea" utilizarii lui Montesquieu doar pt "argumentatia" asa zis "pro". Vorba aia daca "dam referinte" din Montesquieu lumea o sa se "minuneze" dar oare l-am inteles bine pe Montesquieu sau nu asta conteaza?
Mesjul meu:
-----------------------------------
@Dle Preda
ori dvs nu ati inteles “vitutea” lui Montesquieu, ori l-ati citit pe sarite. Pt ca el da o “definitie” a “vitutii”. Si in fata definitiilor si sublinierilor “uitate” pe drum in argumentatia dvs care se vrea logica inteleg ca incepe sa miroasa a “funie” in “casa spanzuratului”.
“Ce que j’appelle la vertu dans la république est l’amour de la patrie, c’est-à-dire de l’égalité”
Explicarea “egalitatii” urmeaza:
“La vertu politique est un renoncement à soi-même, qui est toujours une chose très pénible. On peut définir cette vertu, l’amour des lois et de la patrie. Cet amour, demandant une préférence continuelle de l’intérêt public au sien propre, donne toutes les vertus particulières; elles ne sont que cette préférence.”
“Lorsque cette vertu cesse, l’ambition entre dans les coeurs qui peuvent la recevoir, et l’avarice entre dans tous. Les désirs changent d’objets : ce qu’on aimait, on ne l’aime plus ; on était libre avec les lois, on veut être libre contre elles ; chaque citoyen est comme un esclave échappé de la maison de son maître ; ce qui était maxime, on l’appelle rigueur ; ce qui était règle, on l’appelle gêne ; ce qui était attention, on l’appelle crainte. C’est la frugalité qui y est l’avarice, et non pas le désir d’avoir. Autrefois le bien des particuliers faisait le trésor public ; mais pour lors le trésor public devient le patrimoine des particuliers. La république est une dépouille ; et sa force n’est plus que le pouvoir de quelques citoyens et la licence de tous. ”
Suna actual pt Romania? Cam da. In fond dvs ce fel de “republica” va doriti ? Democrata sau Aristocrata?
Se poate dezbate enorm pe Montesquieu si pe ideile si mai ales definitiile sale. Nu am insa impresia ca va doriti asa ceva.
revenind la citatul din Antonescu
“Monarhia poate fi un proiect, dacă există imaginație și curaj”
“caldicel sau nu” -> “este” si “ar trebui” nu ar servi semantic secundara.
Cat despre “identificarea” istoriei Romaniei cu monarhia, poate sa placa sau nu ca stat existam doar datorita acestei institutii si a regilor Romaniei.
“propagandă ieftină” in cazul acesta este argumentul cu carol(e ca si cum as nega la randul meu “republica” pt ca am avut presedinti ca ceausescu, iliescu sau basescu). Si tot istoric masurabil vedem ca ca “onoarea” monarhiei a controlat mai bine dezvoltarea societatii romanesti decat “virtutea” celor din lista de mai sus.
Nu mai discut de “Brătienii au confiscat Coroana”. Lasand deoparte “enormitatea” axiomei (lipsa unei “minime argumentatii”) totul devine gresit in ceea ce spuneti.
Daca niste politicieni au “confiscat in ultima instanta onoarea” ce ii va impiedica sa confiste si “virtutea”? Din moment ce in acel moment “in varful virtutii” se vor gasi doar “politicieni”.
@Shadow, ma bucur ca ai adus aici un comentariu pe care nici eu si probabil nici alti prieteni ai nostri nu-l vazusem. L-ai taxat bine de tot.
In rest, pe problema monarhiei, eu nu prea am incredere in declarati liberali care nu cred in Monarhie si in parlamentarism.
Apoi, in ceea ce priveste acest referendum: consider ca e cel mai favorabil moment pentru revenirea la monarhie din ultimii 20 de ani. Niciodata administratia prezidentiala nu a mai avut la capitolul incredere doar 14% in sondaje. Sigur, gratie lui Traian Basescu. Singurul bine imens pe care ni-l face. Desigur, fara sa vrea. :)
De ce oare nu vrem să revenim la normalitate ? Monarhia salvează România !
Referendumul nu are niciun rost, o dezbatere da.
In ceea ce ma priveste, am multe intrebari si nelamuriri. evident, nu pot sa pun semnul "egal" intre republica si Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu, dupa cum nu pot sa echivalez monarhia cu Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai.
Exista, la ora actuala, multa ambiguitate doctrinara in legatura cu liberalismul.
Mmm ... revolutia de la 1789, a fost oare anti- sau pro-monarhica? Anti- sau pro-clericala? Da' liberalii au oare vreo legatura cu ea, sau se revendica doctrinar din alte surse?
E de discutat ...
Zgubiliticul de Cr. Preda are si el dreptatea lui, care-i incape ... intr-o mina ! Cum sa puna cineva semnul egalitatii intre ROMANIA si Monarhie si / sau Casa Regala, cind este stiut si de catre ultima gaina pedelista ca Romania inseamna PDL !
Pai - nu ? :D
@Adrian Stoica
Sint de acord ca o dezbatere este necesara - chiar fara sa mai argumenteze cineva necesitatea.
Pe ce te bazezi, insa, cind afirmi ca 'referendumul nu are nici un rost' ?
Exista vreo axioma de care eu n-am tinut seama in evaluarea afirmatiei tale ?
Mda, nici eu nu stiu de ce n-ar avea rost... Hmm.
Eu stiu ceea ce EI nu pot declara public pentru ca s-ar face de kakao (desi ma tem ca mai colorati decit acum, dupa 2 ani de SUCCESURI portocalii n-au cum ajunge): ceva de genul 'ia, gata ma cu povestea asta cu Monarhia, ca avem alta treaba !'
Ceea ce se poate usor verifica - au, intr-adevar, alta treaba.
Sigur ca imediat dupa buluceala din Decembrie 1989 nu se putea reveni la normalitatea deturnata prin LOVITURA DE STAT din 30 Decembrie 1947. Trebuia sa poata fi furat ceea ce era de furat - iar asta nu se putea face intr-un stat normal.
Din reactiile intilnite la ideea de Monarhie Constitutionala imi dau seama ca inca n-au terminat de furat ... :D
Mmmm, suna bine de tot sa ii taxam asa pe cei care se impotrivesc revenirii la normalitatea de la care ne-au deviat in 1947: "Inca n-ati terminat de furat?"
Trimiteți un comentariu