Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy
Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek
NATO: Secretarul General, Anders Fogh Rasmussen
Afganistan: Preşedintele Hamid Karzai
Armenia: Preşedintele Serzh Sargsyan
Australia: Prim-ministrul Julia Gillard
Austria: Preşedintele Heinz Fischer
Azerbaidjan: Preşedintele azer Ilham Aliyev
Bangladesh: Prim-ministrul Sheikh Hasina
Belarus: Preşedintele Aleksandr Lukaşenko
Belgia: Primul ministru Yves Leterme
Brazilia: Preşedintele Dilma Rousseff
Canada: Primul ministru Stephen Harper,
China: Premierul Wen Jiabao
Republica Cehă: Preşedintele Vaclav Klaus si prim-ministrul Petr Nečas
Danemarca: Primul ministru Lars Løkke Rasmussen,
Republica Dominicană: Preşedintele Leonel Fernandez
Estonia: Preşedintele Toomas Hendrik Ilves
Finlanda: Preşedintele Tarja Halonen
Franţa: Preşedintele Nicolas Sarkozy
Germania: Cancelarul Angela Merkel
Grecia: Primul ministru al Greciei, George Papandreou
Ungaria: Prim-ministrul Viktor Orbán
Islanda: Prim-ministrul Jóhanna Sigurðardóttir şi preşedintele Ragnar Grimsson Ólafur
Irlanda: Preşedintele Mary McAleese
Israel: Preşedintele Shimon Peres si premierul Benjamin Netanyahu
Italia: Preşedintele Giorgio Napolitano şi premierul Silvio Berlusconi
Japonia: Prim-ministrul Naoto Kan
Lituania: Preşedintele Dalia Grybauskaitė
Mexic: Preşedintele Felipe Calderon Hinojosa
Maroc: Regele Mohammed VI al Marocului
Ţările de Jos: Prim-ministrul Mark Rutte si Regina Beatrix
Noua Zeelandă: Prim-ministrul John Key
Pakistan: Preşedintele Asif Ali Zardari
Panama: Preşedintele Ricardo Martinelli
Polonia: Prim-ministrul Donald Tusk si preşedintele Bronislaw Komorowski Maria
Portugalia: Preşedintele Republicii Portugheze, Aníbal Cavaco Silva si Pedro Passos Coelho, prim-ministru al Portugaliei
Rusia: Preşedintele Dmitri Medvedev
Serbia: Preşedintele sârb Boris Tadić
Slovacia: Preşedintele Ivan Gasparovic
Africa de Sud: Preşedintele Jacob Zuma
Spania: Prim-ministrul Spaniei, José Luis Rodríguez Zapatero si Regele Juan Carlos
Suedia: Regele Carl XVI Gustaf si prim-ministrul Fredrik Reinfeldt
Elveţia: Preşedintele elveţian şi şef al Departamentului Federal al Afacerilor Externe, Micheline Calmy-Rey
Turcia: Primul ministru Recep Tayyip Erdoğan
Ucraina: Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici
Marea Britanie: Regina Elisabeta a II -a
Scoţia: Primul ministru Alex Salmond
Statele Unite ale Americii: Preşedintele Barack Obama
Vatican: Papa Benedict al XVI-lea
Poate va intrebati ce e cu cei enumerati... Ce au in comun acesti lideri ai lumii... Toti au gasit de cuviinta, si timp, pentru a exprima cate un mesaj personal de solidaritate, de compasiune, de simpatie, in numele lor si al tarilor pe care le reprezinta, pentru poporul norvegian, pentru rudele celor ucisi, catre omologii norvegieni, catre Regele Harald al V-lea al Norvegiei. Lista completa, aici.
Cum s-au comportat oficialii de la Bucuresti? Basescu a tacut ca pestele. Boc si Baconsky l-au imitat. A existat doar un comunicat: ”Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atentatul comis în apropierea sediului guvernului din Oslo şi soldat cu victime omeneşti şi răniţi. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor şi îşi exprimă deplina solidaritate cu guvernul şi poporul norvegian în aceste momente dificile, reamintind că Regatul Norvegiei este unul dintre principalii promotori ai iniţiativelor de pace în lume. De asemenea, MAE, prin Ambasada României la Oslo, este în legătură cu autorităţile locale pentru a afla dacă printre victime se află şi cetăţeni români”
In schimb, au trimis cate un mesaj Mircea Geoana, ca presedinte al Senatului, catre presedintele Parlamentului Norvegiei Terje Andersen si - cel mai important - Regele Mihai, catre Regele Harald al V-lea al Norvegiei. Un mesaj cald, care ne reprezinta:
“Am fost puternic șocați și profund întristați la vestea ororilor de neînchipuit care au avut loc în Norvegia. Tragedia este peste orice închipuiri!
Singura consolare în acest moment este că, așa cum ați menționat, întreaga voastră Națiune este unită. De-a lungul secolelor, norvegienii au făcut atât de mult pentru a apăra cu mândrie și demnitate libertățile și independența lor și sunt sigur că ei vor sta, umăr la umăr, și în această tragedie.
Am fost foarte mișcați de fotografiile cu lucrătorii din serviciul medical și din alte servicii de urgență care au lucrat neobosit pentru a salva vieți; ei erau de toate culorile și rasele, ceea ce reprezintă o clară respingere a mesajului de ură pe care ucigașii au vrut să-l dea.
Gândurile noastre sunt cu voi în aceste grele momente de încercare.
Mihai R”
Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
22 de comentarii:
Păi, de ce vă mirați, măi fraților?
Nu recunoașteți modelul? Amintiți-vă:
” MAE al URSS condamnă (ori, salută, după caz...)”, nu știu ce eveniment internațional. Asta, deoarece foștii Secretari Generali ai PCUS, simultan șefi de stat și prim- miniștri, nu prea catadicseau ei cu luările publice de poziție.
Al nostru președinte, chiar dacă-i latră de zor pe ruși, ca să bucure prostimea, se vădește purtător perfect, mental(gurile rele spun că și biologic)al genei autocrate asiatice.
Anonymus Magnus
Da, exact modelul sovietic, pe care se vede ca nu il mai practica nici rusii. Pana si chinezii au trimis mesaje personalizate. Numai noi am trimis modelul stas, vorba ta, dupa caz...
Hopa!
Ambasadorul Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin, tocmai l-a făcut pe Băse, în cadru oficial, ”propagandist de idei fasciste”. O fi de bine...?
Anonymus Magnus
Aşa facem şi-n familie, avem felicitări standard pentru toate ocaziile şi, la nevoie, doar le expediem. Unii se mai supără, când primesc felicitare la funeralii, dar majoritatea se bucură că ne-am gândit la ei şi nu dau atenţie amănuntelor secundare...
Eu ma asteptam ca macar Elena Udrea sa trimita o scrisoare, invelita intr-o frunza cu lacrima, prin care sa-i spuna "presedintelui" Norvegiei ca "o tara din Uniunea Europeana" precum Norvegia se poate baza pe sprijinul nostru. Mai ales ca suntem printre primii europeni in a declara cat de crestini suntem ....
@Magnus, sigur ca nu e de bine, oricine ar spune. De la o vreme nu numai el, ci romanii, in general, au inceput sa fie catalogati drept fascisti. Ba inca sunt noi teorii sustinute de istorici, cum ca noi am fi fost si in timpul razboiului mai fascisti decat nemtii. Nu glumesc... Nu stiu cine isi doreste sa fim pusi in lumina asta...
@Vania, haha, asa mi-am imaginat si eu. Ca Baconsky a dat ordin sa fie scoasa "felicitarea" potrivita de catre MAE.
@Adrian, zvonurile sunt ca Nutzica ar fi sunat la presedintele Norvegiei, dar ca robotul i-ar fi spus ca numarul nu este alocat, sau nu e disponibil temporar, ceva de genul asta... :))
Ce crestini? Suntem cei mai comunisti dupa comunicat. Nu au invatat si ei ca acum se dau mesaje personale, unicat...
@ Lilick:
Dragă Lilick, lăsând gluma la o parte, știu prea bine despre ce este vorba și chestia ar putea degenera urât, urât de tot. Adică:
La momentul încheierii Tratatului de pace de la Paris, în 1947, Baruch și Lilienthal, supranumiți ”înțelepții Casei Albe”, au susținut ideea ca Ardealul să-i fie retrocedat României (deși nu dobândisem statut de țară co-beligerantă, în tabăra Aliaților), pe motivul că, prin raport cu ungurii, care clamau același teritoriu, noi ne purtasem, cu evreii, incomparabil mai blând. Stalin, care răpise Basarabia și adusese comunismul pe tancurile T-34, la București, nu s-a opus nici el. Ba mai mult, Tribunalul Internațional de la Nurnberg, a statuat definitiv că mișcarea legionară, Legiunea Arhanghelului Mihail,singura grupare română fascistoidă, nu a avut, de fapt, caracter fascist, ci naționalist revanșard.
Acum, unii autori contemporani, apropiați diasporei maghiare, încearcă să denatureze aceste realități istorice, pe fundalul revirimentului unor idei periculoase(”drepturi colective și autonomie, contra teritorii pierdute”, vezi recentele declarații ale vice-președintelui PE, episcopul reformat de Piatra Craiului,L. Tokes).
Se încearcă, evident, o justificare a unei provocări anunțate, cu binecuvântarea SUA(care, sub conducere democrată și sub perspectiva unei apropiate retrageri masive din teatrele operaționale din Orientul Mijlociu, nu mai solicită, de la noi, ”carne de tun”); de asemeni, cu acceptul bucuros al Moscovei, zgândărită de reamintirea atacului antonescian din iunie 1941, ce nici măcar nu s-a oprit la Nistru, cum era firesc(aici, au ei dreptate!); precum și în indiferența ofuscată a celorlate state UE, sătule de șmecheria, sterilitatea și nesimțirea românească(vezi cazul lui A. Severin), toate acestea venind să concure decisiv, în viitorul apropiat, la enclavizarea de facto și de jure a ”Ținutului secuiesc”, după exemplul nefast al Kossovo - entitate statală artificial și injust creată, și pe care Băse n-a recunoscut-o, vai, niciodată!
Anonymus Magnus
Pai, draga Lilick (apropo, felicitari pentru interventia de pe "Constiinta unui..."), nu-i nimic nou sub soare legat de lipsa de reactie in fata unui asemenea eveniment.
Pricini? Cel putin doua, in ordinea logica:
1. Nenorocitul de asasin este un labagiu delirant de extrema-dreapta, cu orgasm cind invoca valorile crestine, ceea ce-l face simpatic onanistilor intelectuali ce sustin actuala mafie oranj din tara. Asa ca onor cre(s)tin-democratia bastinoasa de ce sa aiba reactie la nivel inalt, institutional? Iar Basexu? Pai el e var bun cu Orban, nepot de-al lui Berlusconi, frate cu Sarkozy si matus al lui Merkel, print al cruciadei contra comunismului si socialismului european, nu? Din punctul lui de vedere, criminalul a facut o fapta buna, crestineasca, ucigind niste decazuti de juni socialisti si scapind lumea de amoralism...
2. De regula, sub luminat-teologica administratie baconskiană, impanata cu citate din sfintii parintei ai pustiei, reactia MAE fie a lipsit, fie a fost de cacao. De ce sa ne miram atunci? Totul e logic si rational, la asa conducatori, asa simptome politice!
@Clerc, nu putem sa amestecam dreapta sau stanga, si in general, politica serioasa, cand vine vorba despre acest scelerat. Nebunii intra mereu intr-un rol. Putea, foarte bine, sa se imbrace in extraterestru sau in Napoleon si sa omoare presupusi inamici.
Fara nicio legatura cu monstrul, familia politica despre care vorbesti e una de clauni. :)
Baconsky si Basescu, din punctul meu de vedere, nu au nicio legatura cu dreapta. Baco are apucaturi comuniste, iar Basescu... ma faci sa rad: un securist cu un caracter abject poate sa fie de dreapta?
La bakonski, dreapta poate fi doar o aparenţă. Lingăii sunt de centru, căci se ghidează după anusul mărimilor zilei, iar acela-i poziţionat relativ central...
Pai, Lilick, nu e nici o contradictie. Basexu and comp. nu sint de dreapta, ci, ca si Dolfisor, de extrema-dreapta. Ei adauga si un panas crestin-democrat, ca sa dea bine la boi si metafizicieni. Fireste, macelarul norvegian este un bolnav psihic ce-si impaneaza discursul delirant cu cliseele la care a avut acces creierul lui incins de sinapse defecte. Insa cruzimea lui ilustreaza practic cinismul astora de vad numai bombardamente ale atitudinii politic corecte, cind, de fapt, realitatea e taman pe dos. Eu imi amintesc de Manolescu vituperind impotriva p.c., cind in Romania, la cita violenta domestica exista, tocmai ca ar face bine ceva mai multa p.c.
La rigoare, crezi ca Hitler a fost altceva decit un claun? Drama e ca imprejurarea istorica a determinat ca multi sa-l ia in serios - si a iesit ce a iesit. Despre asta e vorba. Sint cretini care zic ca bine a facut macelarul, ca asta e inceputul unei noi ordini, crestine si corecte.
Ce vreau sa spun e ca extremismul e rau in toate sensurile si directiile. Animalul arian de la Oslo e la fel de nociv si de scelerat ca aia de extrema stinga din gruparea Baader - Rote Armee Fraktion. Insa daca tot si-a revendicat o stilistica ideologica - sa-i respectam dorinta, nu? E militant si cruciat crestin! Asa zice animalul.
Natural, Basexu and. comp. n-au nici o legatura cu dreapta liberala, insa adeseori neo-liberalismul se apropie de nazism prin anti-umanismul său. Mai sint in Romanica lui peste prajit citiva, Giurgea, Vlaston, Cristi Cimpeanu, plus armata de teologi pastoriti cu melancolie de doctor angelicus. Ai sentimentul ca leprele alea frustrate, ajunse prin rapt la putere, au vreo relatie cu liberalismul clasic?
Nu, nu au nicio legatura. Sa-ti spun sincer, evit cat pot sa citesc acei bolnavi "de dreapta" din zona Contributors (nu?), cum evit sa ii citesc si pe fratii lor gemeni "de stanga" din zona Criticatac. Cele doua platforme, cu oamenii pe care ii aduna in jur, mi se par deosebit de toxice, doua brate ale aceluias trup. Noi, liberalii, trebuie sa evitam sa avem de-a face si cu unii si cu altii.
Sincer, Lilick, si eu evit sa vizualizez ambele platforme. In principiu, as avea mai multe pricini sa vizitez criticatac (ce titlu de cacat!), insa cind ma uit la ce stinga de salon si de studio tv e acolo, mai bine beau o bere si ma uit la Agassi-Sampras. Cit ii priveste pe aia de pe contributors, acolo e patologie la greu, d-aia clinica, cu lobotomie si camasa de forta. Insa amindoua variantele sint nocive, chiar daca in masuri diferite. Cum spuneam (nu numai eu), extremele sint rele, e bine sa fie evitate. Liberalismul clasic, in registrul traditional romanesc, a pastrat mai mereu o anumita cale mediana. Cred ca e mai bine. Asta e.
Da, Clerc, absolut. Extremismul e rau din oricare parte vine. Inseamna de fapt dezechilibru. Slava Domnului, liberalismul e singurul curent politic care nu poate fi alipit unei dictaturi, de niciun fel, vreunui regim totalitar. Liberalismul inseamna de fapt echilibru.
@Lilick:
Frumos spus, Lilick,dar nu foarte exact.
Astfel, după ce a preluat și a menținut puterea în Chile,prin forța brutală a armatei, generalul-dictator Augusto Pinochet, apropiat ca formație extremei drepte, a promovat puternic un set de politici neo-liberale, în linia ”Școlii de la Chicago”, a lui M. Friedman, întâlnindu-se pe această linie politică(chiar cu o conotație de afinitate personală), cu o altă mare campioană a concepției liberalizării depline a inițiativei private, fosta ”Doamnă de fier” a marii britanii, Margaret Thatcher!
Anonymus Magnus
Scuze, am scris numele Regatului Unit, cu litere mici!
Anonymus Magnus
Sunt uimita de reactia Romaniei fata de masacru savarsit in Norbegia.Traiesc in Slovacia,aici au organizat un concert de muzica usoara,opera prietre cei mai buni din Slovacia in memoria celor decedati din Norvegia,flori si lumanari.Chiar nu inteleg de ce Romania nu isi arata putin interes si pasare de evenimentele neprevazute savarsite in statele europene.Suntem vecini,state europene,trebuie sa le fim alaturi.Avem pretetia sa fim in spatiul Shenghel,cum?asa?Poate nu are legatura dar se leaga,putin cate putin,sa parem o tara nepasatoare,nu uitati ca Statul Norvegian n-e ajutat de nenumarate randuri:
Proiectul vizeaza 23 de comune din judetul Harghita si trei orase, in total, 127 de asezari rurale,Tot legat de proiect, este bine de mentionat ca acesta a fost gandit de ONG-ul romanesc si finantat inclusiv cu fondurile norvegiene prin Innovation Norway.
Norvegia a semnat un acord financiar cu UE, promitand un ajutor de circa doua miliarde de euro intre 2009 si 2014 pentru cele mai noi 12 state membre, printre care Romania.
Trebuie sa fim alaturi de tarile Europene,in orice secunda avem nevoie de ajutor si pretindem sa avem.Fiti tari si darnici))!
Cornelia, nu, autoritatile la cel mai inalt nivel nu au reactionat. Precum vezi, ne-a salvat onoarea Regele. Puterea portocalie nu o face ba, mai mult, cativa politicieni portocalii, Urban sau Sorina Placinta, au incercat sa il spele de pacate pe monstrul criminal. Insa lumea simpla a reactionat. Stiu ca la Codlea, de unde e mama fetitei care a murit, Karin Elena Holst, s-a organizat ceva chiar cu ajutorul primariei: lumea s-a strans in centru si a depus flori si lumanari. Din pacate doar atat... :(
Trimiteți un comentariu