22 iun. 2009

Aproape un balast. Opriti-l!


Citisem in saptamana care tocmai s-a incheiat un interviu dat de Ionescu Quintus, pentru Evenimentul Zilei, in care povestea bucuros ca a facut tot ce s-a putut ca Tariceanu si Antonescu sa se inteleaga dupa Congresul din martie, pentru ca ii simpatizeaza pe amandoi.

In afara de cateva mici intepaturi, mai mult sau mai putin indirecte, am observat ca cei doi,Tariceanu si Antonescu, au incercat sa puna partidul mai presus de orgoliile personale. Drept dovada, presa a trecut cu vederea peste cateva gafe, fara sa le transforme in scandaluri care sa fi afectat imaginea partidului.

Observ insa ca Ludovic Orban, pe care eu il consider vinovatul principal pentru scorul PNL din recentele alegeri, continua sa faca declaratii care sa incite spritele in PNL.
«Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminica, in judetul Valcea, ca nu crede ca, daca ar deveni presedinte al tarii, Crin Antonescu l-ar numi premier pe Calin Popescu Tariceanu, afirmand ca in PNL sunt "multi doritori care pot face fata foarte bine functiei de prim-ministru", informeaza NewsIn.»

Chiar nu inteleg cum foloseste partidului aceasta declaratie. Ludovic Orban crede cumva ca daca se delimiteaza de Tariceanu vor veni turme de votanti in toamna sa puna stampila pe Crin? Inca nu a inteles ca cei 15% care le-au dat liberalilor votul luna aceasta s-au uitat oarecum chioras la lista candidatilor, mai putin atragatoare decat cea din 2007, si au semnat poate un cec in alb influentati de performantele guvernului Tariceanu ?

1. Chiar sunt multi doritori in PNL care pot face fata functiei de prim ministru, asa cum spune dl. Orban? Eventual el insusi, nu-i asa?
2. Daca te delimitezi de Tariceanu si de performantele guvernarii sale n-ai decat de pierdut, asta s-a vazut!
3. Cat despre contributia politica a lui Orban s-ar putea spune ca e nula. Public, Orban nu-l ajuta cu nimic pe Crin. Din contra. Are interventii rare, nu vine la dublaj niciodata, e ebsent. In plus, atunci cand mai scoate ceva pe gura ii iese o prostie, cum e cea pe care am semnalat-o acum.

In concluzie, Ludovic Orban a ajuns sa reprezinte mai degraba un balast decat un sprijin. Nu stiu, parca joaca intr-alta echipa, nu?

17 comentarii:

mirko spunea...

chitaristul misogin se vrea un vanghelie pnl-ist,bineinteles muuult mai elevat, care ar putea ocupa orice fonctie in partid in urmatorii 10 ani

Dan Trofin spunea...

practic devine din ce in ce mai penibil, Ludovic ! face jocurile lui Basescu, de ceva vreme si asta se va vedea si pe viitor !

J.V. spunea...

Sica Orban spune adevarul partial. Daca ar iesi (printr-o minune) Crin Antonescu presedinte, l-ar numi pe Adrian Nastase premier. Altfel, balastul este foarte bun, si la aerostate, si la nave de suprafata si submarine.

Roxana Iordache spunea...

Părerea mea e că nu asta-i problema. Problema e că PNL s-a angajat spre prăpastie. Crin Antonescu n-are anvergură, era evident. Dar nici acum n-ar fi târziu să recunoască şi să se retragă. Nu va mai folosi nimănui decontul din iarnă, pentru că nimănui nu-i convine să preia un partid prăbuşit.

Îşi fac iluzii cei care îşi închipuie că Antonescu va avea voturi de negociat în turul II. Va lua prea puţin ca să conteze. Şi oricum, dacă ar intra la guvernare după prezidenţiale, PNL ar fi un partid subaltern. Voi chiar nu vedeţi că nu merge?!

Gheorghe spunea...

PNL e dispus sa se alieze pe viitor atat cu PDL cat si cu PSD
"Nu vedeti unde s-a ajuns? Acuzatii, injurii, nu mai dureaza mult pana ce coalitia PSD - PDL, visul domnului Basescu, se va destrama.
Iar din punctul meu de vedere, Partidul National Liberal nu exclude o colaborare nici cu PD-L nici cu PSD pe viitor", a spus Orban

Cu asemenea declaratii dezbina PNL-ul la fel cum e dezbinat si PNTCD-ul pe ideea aliantei cu PD-L ul sau cu PNL-ul.

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Sper ca nu. :)


@Patrickdan

Trebuie stopat.

@Epigon

Glumesti.

gugu spunea...

Si, ca s-o completez putin pe Roxana (cu care sunt de acord partial, caci, evident, Crin n-are mare anvergura, e un fel de cavalerie usoara) as spune ca, in caz ca nu intra in turul II, Crin Antonescu n-are ce sa negocieze.

N-are ce sa negocieze indiferent daca obtine mult sau putin. De ce? Pentru ca alegatorii PNL sunt cei mai exigenti alegatori. Nu sunt o turma, nu asculta de indicatii si, pentru ca de asta sunt li-be-rali, isi taxeaza simpatizantul la prima greseala. Dificil electorat, n-ai ce-i face!

Chat Noir spunea...

Absolut de acord cu tine Lilick ... Orban trebuie oprit până nu e prea târziu. (şi totuşi ... Orban parcă nu era aşa înainte, cine i-o fi luat minţile ?)

tony spunea...

Iti place ultimul hit "Go,Go,Ridzi!"?

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

Vad ca nu merge, dar cu o voce ca a lui Orban, in plus, va fi si mai rau. Omul asta nu are vocatie de lider. E mic. E meschin. Incapabil. Nu are un mesaj politic coerent. Si mai e macinat si de frustrari personale.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Eu totusi sper ca sunt si oameni cu capul pe umeri la PNL, nu ca la PNTCD.

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu

Ai dreptate ca nu poate negocia nici la un scor mare. Deci sa-si ia gandul.

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Ori e varza, ori e santajat cu ceva.

@Tony

Am primit si eu hitul verii pe o alta postare, de la Ramona careia ii multumesc. E mai tare decat The land of choice, sper sa il aud in curand si pe plaja. :)O sa il popularizez eu pe aici.

Claudia Muresan spunea...

Da. Fara Orban si Norica Nicolai si ceilalti grobieni. Mi-e teama insa ca e prea mult sa sper asa ceva. Uneori PNL se poarta ca o gasca de prieteni, sau o suma de gasti de prieteni, nu ca un partid. Asta o sa-l condamne sa ramina mic.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Sa fie prieteni, nicio problema. Eu chiar admir prietenia unora dintre ei. Insa sper ca nu se gandeste cineva ca ii vom vota tot din prietenie. Mai trebuie si ceva in plus. :)

Gheorghe spunea...

Lilick eu am o teorie care afirma ca partidele romanesti sunt organizate pe "bisericute", pentru ca in ele nu exista dezbateri si democratie.

Daca ar fi dezbateri si decizile importante ar fi luate prin vot, ar fi satisfacuti si cei care nu sunt la putere, pentru ca ar participa la viata de organizatie.
Daca decizile se iau de conducere, in baza mandatului, cei care nu sunt la conducere vaneaza erorile liderilor sa le poata reprosa, sa le erodeze credibilitatea ca sa le ia locul.

Asta-i fenomenul natural si normal in organizatile in care activitatea se rezuma la alegeri.

De asta a fost macinat PNTCD-ul cu grupul de la Brasov sau PNT Lambru, de asta e uzat si PSD-ul din care s-a dsprins PD-ul si APR-ul, si la PNL efectul a fost la fel, s-a rupt in aripa tanara, aripa Campeanu, sau partidul lui "cartof" Bratianu.

PD-ul are organizare de tip militar. Acolo nu sufla nimeni si nu se admit "bisericutele".

Partidele nu vor scapa de boala "bisericutelor" decat atunci cand vor renunta la democratia reprezentativa si vor adopta democratia participativa, cand majoritatea va colabora cu minoritatea.

Draghi spunea...

Azi il iert pentru ca a spus o chestie faina: "m-am enervat si am numarat cate afise are EBA, si am ajuns la concluzia ca la pretzurile pe care le plateam noi pentru aceste afise au costat peste 250000 de euro". Si ne mai miram de ce au fost asa de scumpe scenele ministresatei sportive. Apropo, tocmai am citit ca acum e randul independentului Predoiu sa sparga niste zeci de mii in Cluj, pentru sarbatorirea Zilei Justitziei. Hai ca suntem de pomina...