11 iun. 2009

Din nou despre filozoful in sandale.



Doar simpla alaturare a doua nume ma face sa mor de ras: Catalin Avramescu si Mihnea Georgescu. Pentru ca ma gandesc la personajele care stau in spatele lor. Ambele, extrem de pitoresti in blogosfera. Primul, filozoful in sandale, canibalul de la Cancelaria Presedintelui, are un soi de “blog mut”, in care nu permite comentarii. Prin urmare, el se intreaba, el isi raspunde. Cum ar veni: el centreaza, el da cu capul. Candid. Al doilea, si-a asumat rolul de “lingau al lui Adrian Nastase”, cu zambetul pe buze, cinic, deosebit de plastic. O face cu talent. Orice om cu scaun la cap stie insa ca elogierea exagerata pe care o face Georgescu e doar un exercitiu de stil. I se mai spune si “comunistul de dreapta”, deoarece se lauda a fi latifundiar si mare investitor... In fine, are umor.

Ei bine, astazi, ajungand “via-via-via” pe blogul canibalului, peste ce dau? Peste o postare a lui Mihnea Georgescu, in care elogia, in stilu-i deja arhicunoscut, urmele lasate in spatiul mioritic de pasii fostului ministru, prim-ministru, azi blogger. Canibalul era oripilat! Cum se poate, domnule, atata slugarnicie la PSD??? De fapt PS-D. Adica minus democrat, asa cum ii place filozofului sa numeasca partidul social-democratilor. Nici macar nu il numea pe autorul textului, nu dadea nicio trimitere... Pur si simplu atasase cu... penseta... o poza cu postarea respectiva. Greata desavarsita!

Oameni buni, cum sa nu-ti dai seama ca aia e o parodie? Ca omul isi face trafic tocmai pentru ca a adoptat stilul asta. In subsolul textului elogios la culme, Roxana Iordache, ironica, emoticon-zambitoare, sugera chiar si postarea unui bax cu batistute de hartie. Pentru eventualii cititori inecati in lacrimi, din mila pentru Adrian Nastase. “Marele Absent”, cum cu mult patetism jucat l-a numit Georgescu. Dar, va rog, cititi textul. Textele.
Sunt delicoase. :))

43 de comentarii:

Ramstein spunea...

@Lilick: "... filozoful in sandale, canibalul de la Cancelaria Presedintelui, are un soi de “blog mut”, in care nu permite comentarii. Prin urmare, el se intreaba, el isi raspunde..."

A avut, mai demult, si comentatori, dar i-a "halit bucata cu bucata", asa ca a ramas singurel in Madagascar ;)

Lilick Auftakt spunea...

@Ramstein

Ei, serios? I-a mancat pana la ultimul? Nu am stiut. :))

Liviu spunea...

E inca un caz de dubla masura. Cum ar veni, ce mi-e permis mie, nu ii e permis adversarului meu.

Si aici 'adversar' e un cuvant frumos. Oamenii acestia nu au adversari (cu care se presupune ca te poti confrunta cu loialitate, in cadrul unui joc cu reguli precise), ci au dusmani, cam in aceeasi acceptiune cu cea din manele.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

E culmea-culmilor! A gasit el slugarnicia PSD pe un blog, cand la TV, la Radio, in toata presa, pe bloguri, dai zilele astea numai de dovezi de slugarnicie a PD-L.

Pro DOC spunea...

Ce sa mai zici? Pupincurismul lor e mai mic decat pupincurismul nostru, oligarhii lor sunt mai rai decat oligarhii nostri, procentele lor sunt mai mici decat mandatele noastre, independenta noastra e mai independenta decat independentul lor, FSN-ul nostru e mai salvator national decat FSN-ul lor s.a.m.d.

P.S. Tocamai mi-am taiat o lamaie si mananc in nestire din ea. Poate-mi trece...

Pro DOC spunea...

@Liviu

Exact! Quod licet Jovis non licet Bovis. :))

Lucia Verona spunea...

Canibalul, săracul, nu mai are ce păpa... are doar ce pupa... trebuie să-l înţelegeţi! :)

tony spunea...

Canibalul in sandale vad ca s-a apucat sa manance PSD-isti !

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Stii ca multa vreme destui cititori au fost CONVINSI ca Traian Ungureanu scrie la misto textele astea? Au fost consternati sa afle ca TRU e foarte serios si chiar crede e scrie.

@Lucia

Oricum, musca cu proteza. Acum, ca si-a pierdut-o si p-aia, ce poate sa mai faca decat sa pupe?

Pro DOC spunea...

Vai, Lilick, scuza-ma ca iti atrag atentia, dar iar ai folosit infamantul cuvant "chior", chiar daca intre ghilimelele cuvenite citatului din TRU. Eu, dupa chior, as fi adaugat o paranteza cu nota autorului, astfel:
"...si eu sunt chior (adica suferind de miopie debilitanta - nota autorului, in spiritul corectitudinii politice si al deontologiei blosferice.), dar Basescu etc. etc. :)

Riddick spunea...

Subscriu la cele scrise de TRU in 2004 : a aparut competitorul atipic, boxerul cu garda inversa, care nu joaca in schema prestabilita de altii. Cat despre postarea pe tema postarii pro-Iliescu, cred ca este o neglijenta, o graba.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Da... pe liberali i-a terminat deja la micul dejun. :))


@Pro-Doc

Hahaha! Ma crezi ca am vrut sa fac o precizare legata de "chior"? Dar am zis, hai, sa nu fiu chiar atat de sadica. :))

@Riddick

Cand scrii tu ceva, nu stiu de ce, am tentatia de a ma intoarce cu capul in jos ca sa te inteleg. :))
Mai omule, scrie mai direct ce vrei sa comunici.
Isi contorsioneaza omul mintea ca sa te inteleaga. Tradeaza multe lucruri felul tau de a scrie, dar in primul rand e chestie de caracter.
Ce boxer, ce garda, ce schema, care altii?

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Si a propos: nici pe tine nu te-am vazut sa critici slugarnicia partidului portocaliu. Inseamna ca o accepti.

agaX spunea...

haha :)
pina n-a intervenit riddick in felul asta, chiar credeam ca postarea asta are ceva defect. m-am linistit acum.

dpv al meu, tru, theo si thor sint tari ... de cite ori ii regasesc producind ceva nou pe net ma fac sa ma simt bine din doua motive clare ... primul e ca nu am simpatii politice identice cu cele ale lor si al doilea ca, totusi, scriu de atit de departe

Riddick spunea...

Ma refeream la articolul lui TRU, mi-l amintesc, il citisem la vremea sa. Ideea este ca prima data a aparut cineva care sa riposteze energicla partidul-stat PDSR, si sa aiba si ''aceeasi frecventa'' cu alegatorul mediu (na, ca sunt iar abstract).CDR si opozitia, in general, reactionau la Iliescu si cei din jurul lui, acum apare cineva care nu doar creeaza subiectele, ci angreneaza electoratul, cetateanul. Acum se spune ca este populism, dar cum sa faci politica fara contactul ccu cetateanul ?

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Iti imaginezi ca Riddick-ul e cea mai buna unitate de masura pentru anti-portocalism pe blogul asta. Cand nu e @Riddick aici... anti-portocalism vag. Cand apare cu o postare, anti-portocalism scazut. Cand apare cu mai multe, anti-portocalism mediu. Cand se cearta cu @Hendrix, anti-portocalism sever!!!! Exista si faza cand ma cert si eu cu el si il banez. :)) Faza asta e grava de tot.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Angreneaza electoratul? La ce? Poate la stat acasa. Din ce cauza crezi tu ca lumea nu mai merge la vot cand tocmai el solicita asta. Ai uitat de referendumul din 2007? Ai uitat de alegerile care tocmai s-au incheiat?

atreides spunea...

@Riddick Bai nene, atunci cand te-a atacat hendrix, mai ca ziceam ca exagereaza. Acum, dupa ce zici ca subscrii la textul ala gretos al lui tru, pe care eu nu il stiam, sunt convins ca hendrix a fost bland cu tine. Sau poate vrei doar sa faci misto de noi? Hm, cine stie, noi ne enervam aici si tu te distrezi, ai?

Riddick spunea...

Ei, s-a mai intamplat ceva, cam de prin 2006-2007 : media s-a constituit in Cartel, si absenteismul este una din consecinte.

Petru Avram spunea...

Dacă absurdul -- ca stil -- a făcut furori în teatru prin românul francizat sau adoptat prin franciză Ionesco şi în film prin pleiada de regizori tineri români (care cred că o să fie şi ei o franciză de succes) a venit şi rândul publicisticii prin tot ce scrie mai Mihnea Georgescu, şi, mai abitir, prin comentarii. Felicitări autorului!

@Lilick
E P minus D minus L după părerea mea, sau prin "artificiu de calcul" P - (D + L). Şi, să nu uit să-ţi mulţumesc pentru asta. Mi-a făcut ziua. :)

agaX spunea...

riddick,
si eu cred ce scrie atreides, textul e pur si simplu gretos. e ca osinza aia dulce de la porc ... si de-ar fi dulce ca mierea, cit poti baga in tine fara sa vomiti?

Riddick spunea...

agaX, atreides, voi judecati acel text cu simpatiile voastre de acum, dar dupa esecul CDR, se profila iar o alternativa. De ce gretos ? Nu este scris azi, ca sa se creada ca ar avea vreun avantaj, ori ca ar fi slugarnic. Textul este prins in matricea timpului respectiv, atata tot.

agaX spunea...

riddick,
nu ma raliez la parerea ta

eu zic mai simplu ca atunci cind il pupi in cur pe sefu, se cheama ca il pupi in cur pe sefu... chiar daca poate tie ti-ar place sa numeste activitatea asta mai pompos, tuseu analitic antero-posterior, sau mai stiu eu cum

textul lui tru a fost, este si va ramine gretos, indiferent de perioada in care este scrisa.

tru era un recidivist si atunci, il linsese cu tot talentul lui si pe ceausescu. a justificat apoi prin aceea ca a vrut sa obtina ceva ... cu scarmanatul gingas al curului basestilor n-a obtinut nimic? azi, tu crezi ca tru e parlamentar pentru calitatile lui politice (apropo, care calitati si unde dovedite?) sau pentru gingasia limbilor cu care a imbalosit familia presedintelui?

tony spunea...

Canibalul facea figuri ca nu vrea pe lista cu Mitica Dragomir,dupa aceea parca a intrat in ceata.In afara ca a ciugulit niste euroi de la ICR,nu am auzit nimic de el.Ce se intampla cu el,e pe linie moarta?

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Pai din cate stiu, sta la Cotro in parc si se joaca cu pisica. Asta doar cand nu butoneaza la NFS.

Ramstein spunea...

@Lilick, dezinformezi! Nu joaca NFS, joaca Doom4

Claudia Muresan spunea...

Pe voi nu va enerveaza cind scrie Roxana Iordache "Radu al Romaniei"?? Mie imi creste tensiunea de cite ori citesc (acum era aici pe blogroll). O fi Radu mamii, ori Radu nevestii...dar Radu' Romaniei?

tony spunea...

Si mai mananca adversari politici ai portocaliilor,sperand prin asta sa creasca puterea PDL-ului.
Ma gandesc daca vrea sa o manance si pe AMP care e mai plinuta!:))

Mihnea Georgescu spunea...

Dragă Lilick,

Ce m-ai pot spune!? Sunt copleşit, m-ai caracterizat cum nu se putea mai bine! Toată stima pentru Roxana Iordache, o preţuiesc mult!

Mulţumesc pentru aprecieri!

[D][S][N] spunea...

Si eu am dat astazi citate din Udrea, dar recunosc ca ea nu se ridica niciodata la inaltimea si profunzimea cuvintelor lui TRU!
Dovada sta faptul ca vorbele sale dainuie in timp... :)

atreides spunea...

@Claudia Muresan Nu, deloc. Asa se cheama familia noastra regala:
''A Romaniei''. Numele din buletin al lui Radu este ''Radu al Romaniei Duda''. E ca un nume de familie, asa cum numele meu de familie este...Atreides, hahaha!

atreides spunea...

Riddick, sa inteleg deci ca nu faci misto de noi si chiar accepti mizeria aia? Atunci poti sa mai citesti o data textul lui hendrix. Nu strica sa si conspectezi, hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@Mihnea

Toate cele bune si tie. Serios, ma faci sa mor de ras. :))
Esti talentat, ce sa mai vorbim.

@All

Nu stiu pe unde o fi Hendrix. Dar daca trece si citeste ce a scris @Riddick... nu-l vad bine. Pe Riddick.

@Ramstein

Ah, scuze... Doom. Ce greseala. :))

@Claudia

Pai, na, asa cica il cheama. "De Romania" = Popescu. :)

@Tony

Daca o mananca pe AMP e bine. Doarme cel putin o luna dupa. :)

@DSN

Exact! Pupincurismul e de fapt atemporal. :)

Anonim spunea...

"Dupa o suita interminabila de figuri negative sau depresive, Traian Basescu e primul exemplar de roman pozitiv, la putere."

Sa mori tu? Plangaciosul, cel care bea si se urca la volan de fata cu toata presa (adica nu se poate abtine), figura asta de telenovela?
Iliescu era pozitiv ca zambea tot timpul mai draga, Constantinescu era pozitiv cu aerul lui de intelectual, Tariceanu era pozitiv si inca este cu demnitatea lui pe care nu i-o ia un presedinte care are chef de harta la tv si telefon ca a baut prea mult.
Aloo, schimba lentilele!

Claudia Muresan spunea...

N-are rost sa insist, dar cred ca ori ii spui Alteta Sa Regala Radu Duda, Pricipe de...
ori domnul Radu Duda.
'de Romania' cred ca e doar regele.
Chiar nu cred ca pe buletin i-au scris Radu' Romaniei.

Claudia Muresan spunea...

In hotaririle de guvern care-l privesc apare ca 'Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen'. Deci Radu' Romaniei e un alint(see HOTĂRÂRE nr.2 din 5 ianuarie 2006).

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

In buletin scrie exact asa:

"Radu al României Duda"

Claudia Muresan spunea...

@Lilick: Really??? Deci guvernul a pus in monitorul oficial numele gresit...Dar daca scria "Radu, Duda Romaniei", mai primea oare si asa miliardele pentru 'reprezentare'?

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Hahahah!

Shadow spunea...

Saracul
Ridiche

A aparut competitorul "atipic" cu "garzi inverse" care joaca in afara schemei. Liderul "providential" ce mai. A aparut un nou ceausescu.

Care cu exact aceleasi mentalitati ca si psd-ul anilor 90 si "simuland" o sa zisa "garda inversa" joaca absolut aceeasi schema. Populismul demagogic si "centralismul" asa zis "democratic". Emanatie a "testamentului" lasat de ilici in politica. fsn la stanga si la dreapta.

Si ca sa nu fie dubii baga si referintele la "coduri", la centralizarea serviciilor si la oug-ul de ieri care "trebuie" sa "taie" competentele legislative in favoarea omului UNIC.

Cum istoria e ciclica ne intoarcem la locul de plecare. Interesant ca azi "tru" si alte "hahalere" asa zis intelectuale au "pariat" pe castigator. Nu conteaza deloc mentalitatea si modul de "functionare" al castigatorului. Important este sa traiasca "ei" bine. Ei astia care "vor" in plina lipsa de "putirinta" sa ia locul intelectualilor autentici pe care i-a dat Romania de-al lungul timpului tratati azi de "schelete".

Sa "traiti" bine este "atipic" pt romani si absolut pe "garda inversa" si in afara schemei.

Lilick Auftakt spunea...

Shadow

Zic si eu: saracul Ridiche. :))

tony spunea...

Eu cred ca Basescu are si momente de luciditate in care analizeaza prostiile pe care le-a facut.Drama pe care o traieste atunci il face sa fie deceptionat de el insusi.Dar asta nu dureaza mult .Dupa ce consuma alcool ,revine la viata de telenovela pe care o traieste.

Vania spunea...

Ca exergiţiu ar putea încerca şi Mihnea Georgescu un text de preamărire a Cârmaciului...