3 iun. 2009

O guvernare total incoerenta


M-am uitat ieri la emisiunea Bizbazar. Moise Guran prezenta niste date de la Institutul National de Statistica. Am fost curioasa sa vad daca datele sunt reale si am accesat site-ul institutului. Iata ce am gasit:
-PIB-ul a scazut cu 6,4% in primul trimestru al anului 2009 fata de aceeasi perioada a anului 2008.
-In turism, in luna aprilie, fata de aprilie 2008, s-au inregistrat scaderi de 17,2% la sosiri, si 28,9% la innoptari
-Investitiile au scazut in primul trimestru cu 0,3 %
Puteti sa consultati in continuare AICI
Scaderi pe toata linia. Intr-un fel de inteles, avand in vedere criza. Dar...

Criza pare sa existe doar in sectorul privat. Caci doar aici salariile au inghtetat. Sau au scazut. La stat (cu unele exceptii) salariile au crescut cu pana la 36%.
La ministerul muncii se negociaza de zor legea salarizarii unice. De acord. Dar tot de zor se negociaza si “sporul de incompatibilitate”. O aberatie totala, in contradictie cu legea care vrea sa elimine toate sporurile.

Incoerenta de sus si pana jos. Fata de ceea ce spun ca si-au propus, si fata de ceea ce spun ca fac guvernantii, realitatea si masurile pe care le aplica sunt exact pe dos. Somaj, inflatie, cresterea salariilor…
Nu ma pricep in domeniu, dar aud ca se vorbeste deja de stagflatie… Cum comentati?

17 comentarii:

Pro DOC spunea...

Din nefericire, ei sunt extrem de coerenti in incompetenta si reaua lor credinta.
Pentru "omul de pe strada": somaj, inflatie, recesiune.
Pentru clientela politica: noi oportunitati de inavutire.

P.S. Cine m-a pus sa-mi doresc, inca de pe vremea Conventiei Democrate, ca partidul lui Basescu sa fie odata si-odata fortat sa isi asume de-adevaratelea rezultatele unei guvernari?
Ca si cum n-as fi stiut ca, daca vrau sa fiu fericit, trebuie sa ma rog sa nu mi se indeplineasca toate dorintele!

tony spunea...

Cine a vorbit de stagflatie?

Lulutza spunea...

Guvernul Basescu a reusit ceea ce vroia de fapt: transformarea crizei financiare intr-o profunda criza economica si morala. Cu grila asta de salarizare vor incerca sa convinga pe cit mai multi ca este mult mai avantajos "sa lucreze la stat", un stat atotputernic, ca orice initiativa privata este criminala, daca nu sponsorizeaza "democratia populara".

Firmele private mari si mici vor disparea pe rind sau vor fi etatizate, pentru a fi "ajutate" sa inteleaga cum sta treaba cu comunismul asta de piata sau capitalismul "popular". Altele, mai naravase si... oligarhe, vor migra in tari cu taxe mai mici si mai stabile, daca li se va permite...

Judecatorii vor da sentinte numai dupa cum le dicteaza procurorii, toata puterea va fi in mina de fier a poporului, prin reprezentantii sai cei mai... reprezentativi. Constitutia se va putea schimba dupa pohta si asemanarea celui mai reprezentativ din popor, cu poporul si pentru popor.

Dupa un timp, se va da drumul la "mandatari", sa se vada care mai sint "dusmanii poporului", cu fumuri de intreprinzatori si fitze de piata libera. Care dusmani vor "alimenta" curind puscariile, daca nu dau tainul cuvenit statului.

Guvernul Basescu este "de dreapta", mai liberal decit... liberalismul insusi??? Ha ha ha! Exact in masura in care "democratia populara" era/este "de dreapta" si Ceausescu - un "liberal"!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Haha! Astia sunt in stare sa dea vina si pe guvernarile viitoare la cat de abernati si mincinosi sunt.

@Tony

De exemplu si in emisiunea la care m-am referit, Bizbazar, am auzit.


@Lulutza

Iti imaginezi ca mor de ras cand aud ca PD-L e de dreapta.
Si, mai ales, cand vad cat se zbat cativa amarati sa imprime ideea asta. Dreapta aia portocalie spre rosu. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Se vede si din promisiunile din campania asta cine e stanga si cine e dreapta. Ce au promis liberalii, cei despre care se spune ca au uzurpat adevarata dreapta intruchipata de pedelisti?
-eliminarea impozitului forfetar
-reducerea TVA-ului
-reducerea impozitului pe profitul reinvestit.
-Cota unica de 10%
-Reducerea cu 10% a contributiilor la asigurarile sociale

Lulutza spunea...

Si a propos de titlu... Mie mi se pare extrem de coerenta guvernarea asta, in sensul fesenist al trecerii la o solida "democratie populara"! Ce sa-i faci, daca abia acum are FSN-ul majoritatea pe care atita a dorit-o?!

Ar avea o sansa alde "ultraliberalii" basesti si boccii: sa iasa de la guvernare, sa se delimiteze "transparent" de "fratii" PSD-isti, care i-au silit - dupa cum spun ei - sa ia asemenea masuri imbecile, bune numai sa puna pe butuci orice economie, nu numai una batjocorita chiar de membrii guvernului.

Sa mai amintesc faptul ca este ministru al finantelor unul care a falimentat "efectiv" Siderurgica Hunedoara? Ca ministru al dezvoltarii (ha ha ha!) este unul care s-a priceput sa ofere doar subdezvoltare si... neant tuturor locurilor de pe unde a primit salariul... Din care salariu bugetar insa, a stiut sa-si "dezvolte" toata familia cu frumoase si numeroase proprietati imobiliare... Ca falimentul trece, casele ramin!

tony spunea...

Stagflatie= coexistenta stagnarii economiei,inflatiei si somajului.
Economia se prabuseste si somajul creste ,deci nu este nici o stagflatie.
Referitor la Poiana de limbisti care vor sa reconstruiasca dreapta,mai bine sa incerce sa-i reconstruiasca ficatul lui Basescu sau boticul Elenei Basescu !

Anonim spunea...

uite una frumoasa
http://www.inpolitics.ro/articole/40893/Ea-e-idolul-politic-al-Elenei-Basescu-alta-fata-lu-tata.html

Liviu spunea...

Cred ca din cifrele astea cel mai prost suna cele legate de turism.

Nu de alta, dar e vorba de ministerul condus de Elena Udrea si care s-a dorit vitrina realizarilor guvernului. Iata ca banii pompati s-au dus in gos (sau, eventual, in buzunarele protejatilor familiei Cocos).

GS spunea...

@Lilick
... ma uimesti! Care guvernare? :) )))))

Riddick spunea...

Treaba cu stagflatia este asa, o briza, unii zic despre apocalipsa economica mondiala : http://cnintruth.com/2009/05/31/gerald-celente--the-greatest-depression-is-coming.aspx#comment-2130875
Sporuri de incompatibilitate suna bine doar daca esti obligat prin lege sa nu poti desfasura activitati lucrative (afaceri).

Lucia Verona spunea...

Guvernul ăsta e incoerent din născare. În programul de guvernare aproape fiecare frază este contrazisă de o alta aflată cîteva pagini mai încolo, dacă nu pe aceeaşi pagină. Oricum guvernul nu-şi urmează propriul program de guvernare, ci bîjbîie ca o muscă beată, zbătîndu-se între indicaţiile de la Cotroceni şi cele de la FMI.

Gheorghe spunea...

Daca aveti timp sa cititi ce scrie
Moftangiu, poate va faceti o parere despre cauze si efecte.

Petru Clej spunea...

Pentru cine veți vota în scrutinul europarlamentar?

Sondajul revistei ACUM:

http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=542

codeus spunea...

In anii trecuti erau foarte priceputi in a critica politica lui Tariceanu, dar acu ca e "carma"la ei se vede de la...Paris ca nu stiu ce sa faca cu ea.

Anonim spunea...

sa ridem cu realitatea tv

Anonim spunea...

sa ridem cu realitatea tv
http://www.inpolitics.ro/articole/40896/Coincidenta-sau-manipulare-subliminala.html