4 iun. 2009

Daca maine ar fi alegerile, PNL ar castiga...













E adevarat, doar in online... Zilele trecute am intrat pe cateva site-uri si bloguri, la intamplare, si m-am uitat la sondaje. PNL are un scor deosebit de bun in online. Mie mi se pare normal. Dar ce face PNL cu acest capital, cum se va folosi de el ca sa-i influenteze si pe cei care nu sunt la curent cu subiectele politice, ramane de vazut. De scorul din alegerile de duminica, si de pasii pe care ii vor face liberalii alaturi de Crin Antonescu in lumea reala, in urmatoarele luni, depind toate schimbarile din toamna care se apropie. Pot sa spun ca au un sprijin foarte important pe internet. Dar asta, evident, nu ajunge.

35 de comentarii:

Liviu spunea...

Din pacate alegerile vor avea loc in lumea reala :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Mda, din pacate...:) Si totusi sunt sanse sa faca si acolo un scor bun. Pe mine ma intereseaza foarte mult si ce au reusit sa faca prin Bucuresti. Daca procentul va fi mai mare.

Ionut POCLID spunea...

Daca miine ar fi alegeri poporul roman crescut in indolenta si incultura cu rachiu paie si bataie ar vota tot un marinar si un prostantac. Pe internet ar cistiga normalitatea, normal, voteaza cei cu ceva minte in cap.

[D][S][N] spunea...

ar castiga experienta intr'un pahar cu bere...

Ionut spunea...

Esti constienta ca nu e relevant nu? Pai ai intrat pe site-uri/bloguri unde se propovaduieste PNL`ul .. banuies ca daca ai intra pe site-ul lui TRU sau Eba sau PDL ai vedea ca ei conduc in drac, la fel si la PSDisti &co.

E ca si cum ai intra in cluburi cu manele si ai ramane uimita ca toti asculta manele si se bat precum consilierii tineri pdl.

P.S. Cei de pe net nici nu voteaza! Asa imi place sa cred .. ca daca acceseaza internetul sunt mult prea destepti sa mearga la vot. De ce? Mama lui Badea Mirea a zis-o bine si scurt. Viziteaza-i blogul lui Mircea Badea!

Lucia Verona spunea...

În sondajul meu PNL este cam la egalitate cu PSD, ceea ce înseamnă că portocaliii mă citesc mai puţin :))
Dar un scor bun online, chiar dacă nu e determinant, indică totuşi o tendinţă.

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

Sper sa nu se mulumeasca doar cu votul din online. :)

@DSN

Ei, nu doar atat. :) In ultimii 4 ani au fost lupte si transformari mari pe online. Ma uitam de exemplu la editorialul de ieri al lui Patapievici. Dupa 4 ore de la postare avea un singur comentariu, si ala negativ. Ma uitam in Cotidianul, la comentarii. Acolo schimbarile sunt atat de mari, incat parca nu as mai citi acelasi ziar. Si ma refer la comentarii, ca articolele oricum nu le mai citesc.

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

Nu. NU am pus sondaje de pe bloguri PNL. Ar fi fost chiar culmea. Am pus de pe revista ACUM, din Academia Catavencu, de la Mihnea Codex, de la Paralele, si de pe alte site-uri si bloguri.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Da, am vazut. Dar nu am pus nici de la tine, tocmai ca sa nu acuze cineva ca am cautat bloguri de o anumita culoare. Si da, la tine portocaliii citesc mai putin, si nu am vrut sa se spuna asta. Am pus de pe site-uri si bloguri citite si de portocalii in egala masura cu alti simpatizanti.

Anonim spunea...

asta e calda de un sfert de ora :)))

http://www.inpolitics.ro/articole/40974/Dezvaluire-de-senzatie-a-lui-Hrebenciuc-despre-retragerea-lui-Stolojan.html

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Haha. Daaa. Am auzit si eu la Sinteza. Mare sarlatan Basescu.

Riddick spunea...

S-a descoperit ceva interesant :
http://www.thomasnelson.com/CPRImages/ProductLarge/1595550062.jpg
;-)

Lucia Verona spunea...

Am citit şi eu. Ăsta e personajul!

Lulutza spunea...

Ridiche nu a invatat cum se cuvine lectia lui Preda, proful de "liberalism stiintific"!!! Sa scrie in caiet de 322 de ori "Pedelismul este ADEVARATUL liberalism" si sa vina miine cu tac-tu tuns! Altfel, il lasam corigent!

Ramstein spunea...

"Ridiche nu a invatat cum se cuvine lectia lui Preda, proful de "liberalism stiintific"!!! Sa scrie in caiet de 322 de ori "Pedelismul este ADEVARATUL liberalism" si sa vina miine cu tac-tu tuns! Altfel, il lasam corigent!"

Intaresc! (vai, cat am ras!...) :)

Riddick spunea...

Ramstein, deschide link-ul de la comentariul postat de mine, sa razi ca lumea !

Lulutza spunea...

@Ramstein - Mult mai mult cred ca s-a distrat un profesor de-al meu, pentru care, la un examen, am... reformat din temelii socialismul stiintific, punindu-l integral pe bazele bunului simt.

Bietul om s-a declarat bouche bee fata de teoriile mele nou noute si inaltatoare, a constatat in treacat ca am creat o adevarata "scoala de gindire", caci toata grupa copiase de la mine...

Rezultat: mie mi-a dat un binemeritat 9, exclusiv pentru "originalitate in gindire", caci era clar ca nu invatasem absolut nimic, iar "epigonii" au primit cite un 4, pentru ca nu au fost capabili sa imbogateasca invataturile "maestrei" - Moi meme.

De altfel, cred ca daca m-as sili un pic, le-as face "popularilor" romani o doctrina inedita, de s-ar linge pe degete! Dar nu merita, ca ei nu vor sa recunoasca nici macar "cartea de capatii" a lui Ostap Bender! Care era aia? Poate in episodul viitor...

Ridiche este... vai de capul lui, nici macar epigon al d-lui Preda nu-i pot face cinstea sa-l numesc!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Nu le cere roboteilor portocalii si originalitate acum. :) E destul ca au luat manualele de socialism stiintific si au inlocuit "socialism" cu "liberalism".

Lulutza spunea...

Dar, vaaaai! Ce se intimpla? Inca un "defector" de la linia "pedelismului stiintific"???

Caci iata ce se poate citi in Evenimentul Zilei - "fostul" oficios pedelist: "Nu ştiu cum se face că, de când avem un premier şi o jumătate de guvern de dreapta, s-a luat o avalanşă de măsuri de stânga.

Nici mărirea CAS cu 3%, nici impozitul forfetar şi nici programul „Prima casă” nu reflectă o gândire economică liberală, ci una intervenţionistă, bazată pe distorsionarea mecanismelor de piaţă. Nu ştiu dacă actuala criză le-a luat minţile tuturor, dar este sigur că politicienii se folosesc de ea ca să ne vândă orice, inclusiv programe populistelectorale la ale căror efecte economice pe termen lung nici nu se gândesc.

Degeaba s-au străduit nucleele intelectuale din PDL să înjghebe o doctrină liberală moderatconservatoare şi să redacteze chiar un program de guvernare liberal coerent: astăzi totul s-a dus pe apa sâmbetei şi nici nu s-a pus problema regândirii politicilor guvernamentale din perspectiva unei filosofii de dreapta. Şi ce articole fulminante ar fi mai fi scris unii PDL-işti recenţi dacă ar fi fost acum în opoziţie şi PSD ar fi lansat „Prima casă”! Cum şi-ar mai fi adus ei aminte că şi criza din America a pornit tot de la un program de stimulare a creditului ipotecar şi că instituţiile create de stat pentru stimularea acestor credite, Fanny Mae şi Freddie Mac, au fost apoi salvate de banii contribuabilului american."

Vai vai vai, doamna colonel nu a primit nici o feliuta din tortul guvernarii FSN-iste? Nici macar niste tichete de concediu grase si laptoase? Ha ha ha!

Riddick spunea...

,,robotel, robotel / suna iar din clopotel'' - Mirabela Dauer :

http://www.trilulilu.ro/Karol32/fa04cfe3f69f26

:)))

hendrix spunea...

@red dick Vad ca seti un fan al extremistului michael savage. Oare de ce nu ma mira, stiind ca esti un manelist basescian? Esti cumva un fost adept de-al lui vadim, ca multi fani basescieni? Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!
,,Cu zece milioane de ascultători pe săptămână, Savage e pe placul celor care îi urăsc pe homosexuali, al celor care îi identifică pe credincioşii islamici cu fasciştii, şi pe liberali (în sensul american al noţiunii) cu bolnavii mintali. Guvernul britanic l-a trecut pe lista celor 22 de persoane cu intrarea interzisă în Marea Britanie, din cauza convingerilor lor extremiste (alături de doi criminali ruşi, un lider Ku Klux Klan, un parlamentar Hamas, un lider neonazist şi alţii, nenumiţi, „expunerea lor nefiind în interesul Guvernului“).

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Razi, razi... dar sa vezi ce o sa rad eu acum citind ce ti-a scris @Hendrix

/floor /floor /floor

hendrix spunea...

@Lulutza Postarea ta m-a uimit, m-a socat de-a dreptul! N-as fi crezut ca madam colonel culcer a ajuns sa scrie asa ceva in Oficiosul! Vezi tu ce ,,gandire liberala'' are madam? Vezi tu cum Oficiosul nu este doar o gazeta de perete portocalie?
Doar niste naivi ar putea pune pret pe vorbele securistei. Ea este la fel de liberala in gandire precum securisti infiltrati in PNL precum dragastolo, stoica sau flutur! Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Daca spunea ca recenta actiune pur populist-electorala a fesenistilor cu ,,Prima casa''este o culme a populismului, menita sa aduca voturi la portocalii eram de acord cu ea! Ea asteapta ,,masuri liberale'' de la niste fesenisti? Ea vrea sa acrediteze FALSA idee ca pedeleprele ar fi un partid de dreapta. Aici este bataia ei, ai inteles? Cerandu-i lui boc ,,masuri liberale'' ii considera ,,liberali'', ceea ce n-au fost niciodata si nici nu vor fi! Fii sigura ca madam culcer a ramas pe departe devotata cauzei! Portocalii, desigur.

Ramstein spunea...

@Lulutza: "Ridiche este... vai de capul lui, nici macar epigon al d-lui Preda nu-i pot face cinstea sa-l numesc!"

Iti "recomand" ceva si mai si: frank zapa[king] ;) Un... king care salasluieste, in special, pe blogul udrei-cocos (am spus totul), dar mai iese la "lupta cea mare, pedelista" si pe alte bloguri de "calitate", gen Patrascoix s.a.

Riddick spunea...

mey hendrix mey, guvernul britanic este alcatuit din niste nenorociti, care in curand vor fi zburati cu fulgi cu tot. Savage este pe gustul meu, sa zic asa (desi nu sunt canibal :) ). Asa ca :

Don't play your rock'n'roll to me
That ain't the way it's meant to be
I ain't so blind that I can't see
Just let it lie and let it be
Don't play your rock'n'roll
no
Don't play your rock'n'roll
no
Don't play your rock'n'roll to me.

I know you think I'm crazy to keep hangin' round
But I was sort of hopin' you'd change from the girl I found
But your words just sound like rock'n'roll lines to me
They're just abOut as burnt out as a worn out forty-five
And you can't expect them to keep our love alive.

Don't play your rock'n'roll to me

iar ca bonus:

http://www.youtube.com/watch?v=CxyZIa4ZJps&feature=channel_page

Enjoy !

hendrix spunea...

@red dick Chiar ca esti dus cu capul! Esti chiar un individ deosebit de periculos daca esti in stare sa spui asa ceva:,,guvernul britanic este alcatuit din niste nenorociti, care in curand vor fi zburati cu fulgi cu tot.'' Nu ma mira faptul ca un manelist basescian ca tine este un extremist plin de ura impotriva britanicilor, ma mira faptul ca ai si tupeul sa AMENINTI!!! Spui ca vor fi ,,zburati cu fulgi cu tot'', adica ce vor pati? Spui ca ,,in curand'', poti fi mai clar?
Mey @red dick, tu ai fost vreodata in vizita la Balaceanca? Sau la 9? Daca nu, du-te grabnic, poate poti fi salvat. Crede-ma, ai mare nevoie!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Riddick cred ca face parte dintr-o grupare terorista care isi lasa mesajele pe-aici. Altfel de unde sa stie el ca... "in curand"?

hendrix spunea...

@Lilick Asta m-a speriat si pe mine, acel ,,in curand''. Oare cati astfel de @red dick vor mai fi existand in oastea portocalie? Oare cati astfel de extremisti periculosi, de-a dreptul nebuni in libertate, agita steaguri portocalii? Ma cutremur doar citind postarea lui extrem de violenta, care te poate duce la gandul ca ar fi vreun terorist, cum bine zici. Nu crezi ca SRI-ul ar trebui sa vada cine se ascunde sub acest nick de @red dick??? Pe bune!

bagatare si punct ro spunea...

mda, daca ar merge si online-istii la vot atunci s-ar face diferenta.

Lulutza spunea...

Ridiche, desi vrei sa dai de inteles ca ai sti ceva engleza, spre deosebire de adeptii "aviara gripa", nu dovedesti decit ca esti de-o prostie agresiva care-o egaleaza doar pe cea a beizadelei basesti!

Nu stiam ca acum portocaliii basesti au drept dusman in lupta lor "corp la corp" si guvernul Marii Britanii! Sa scrii in caietel: "Base, Boc, Bogea si Budrea, va iubim si va cinstim, ca ca voi nu mai gasim!"! De 1001 de ori la puterea 322... Cind termini, sa vii sa-ti dau Medalia Hodoronc Tronc in blogarit: "Ridichiul Oranj in rang de Papier de Toilette"!

Lulutza spunea...

@Hendrix - Ar trebui sesizat SRI-ul ca ne-a trimis aici un alt prostovan, de care-si bat joc toti! Eu nu as avea nimic impotriva sa trimita unul ceva mai inteligent, dar pe la SRI inteligenta e minunata, e sublima, dar lipseste cu desavirsire. Altfel nu plateau ei regeste niste agenti/agente "Cosmopolitan" de doi bani duzina, ca... aia de acum! Nu spun nume, ii las sa se deconspire singuri, cum au facut si pina acum "oamenii nostri din Havana"... sau Bamboo...

Intotdeauna am spus ca decit un prieten prost, mai bine un dusman inteligent... M-as declara multumita sa am numai "dusmani" inteligenti in guvern, la Cotroceni, in toate cele "deconcentrate", pe "santierele patriei". Dar, deocamdata, eu vad peste tot din ce in ce mai multi bieti smecheri, care ne considera pe toti "ceilalti" prosti sadea.

Un cordial "Iete, fleosc!", cum spunea iugoslava Liubitsa, din copilaria mea internationalista!

Lilick Auftakt spunea...

@bagatare

Ar fi minunat. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza
@Hendrix

Excelente comentarii! :)

hendrix spunea...

@Lulutza Tu ai inteles ce are ,,teroristul''@red dick cu guvernul britanic? De ce vrea idiotul ca ,,in curand'' aia sa ,,zboare'' cu fulgi cu tot? Ceva imi spune ca el nu este un prieten nici al americanilor, nici al germanilor. Eu cred ca este un anticapitalist de speta leninista, un autentic luptator impotriva ,,putredului capitalism''. Sau o fi un biet profesoras de socialism stiintific sub masca de @red dick? I-as schimba nick-ul in @sad dick, ce zici?

Traian Breazu spunea...

Desigur ca nu ajunge, dar e o conditie necesara. In opinia mea printre multe alte strategii trebuie atacate in primul rind cateva fronturi foarte acute. In primul rind este vorba de o prezenta la vot cat mai ridicata, mai ales o prezenta la vot cat mai ridicata din randul nemultumitilor.

Aici trebuie combatuti cat mai dur la subiect nu la persoana cativa purtatori de idei, care dpmdv gresesc flagrant fara sa-si dea seama.

1. Exemplul Cristoiu, Chiriac, care din ce am vazut ereu propaga idea ca primarii decid votul, ca nu se poate face nimic impotriva "masinariei electorale" etc. etc. Aceasta idee nu numai ca e, cred eu, gresita, este f periculoasa. Este o generalizare menita sa descurajeze prezenta la vot. Oamenii nu sunt asa de manipulabili cum incearca sa-i descrie acesti Cristoi si Chiriaci. Nici chiar oamenii de la tara. Am impresia ca taranii dispun de mult mai mult discernamant sanatos decat imaginea lor in media urbana si intelectuala. Imi aduc aminte de Dinescu cum povestea ca un taran oltean i-a reprosat "D-le Dinescu, ce teapa am luat cu Basescu pe care ni l-ati recomandat in 2004". Sau un reportaj din Apuseni din partea satului natal al lui Boc, in care tarani intrebati au spus "Boc, nici sa nu mai auzim de el".

2. Trebuie combatuti mai ales cei care vorbesc de bine absenteismul ca si Mircea badea. cu Badea sunt de acord in multe puncte, in altele nu, insa cea mai mare eroare a lui Badea e, ca om inteligent si nemultumit, sa faca propaganda absenteismului. Mi-ar lua prea mult spatiu sa explic pe larg de ce gresete aici.E clar insa ca singura sansa de a schimba ceva este participarea la vot si convingerea a cator mai multi de a participa. El si altii fac tocmai contrariul si altfel se face complicele celor care sunt la putere in special al lui Basescu. Crin dixit: "PDL si PSD au un interes ca participarea la vot sa fie cat mai scazuta". 100% adevarat. Nu doar acum ci si la prezidentiale.

3.Mai sunt cei care fac propaganda unui independent (ex. Duda). Si ei , oricat de nemultumiti ar fi, fac tot jocul lui Basescu sau al lui Geoana.

Una din strategiile foarte importante este cea cre trebuie sa combata agresiv defetismul, propaganda absenteista si candidatii diversiune.