3 iun. 2010

Ati trait bine pe vremea liberalilor? :) Acum mai traiti? Bine!

In campania electorala pentru alegerea presedintelui circula prin online un set de intrebari. Toate voiau sa demonstreze, daca raspundeai la ele, ca pe mandatul Basescu lumea a inceput sa traiasca mai bine din punct de vedere economic, sa prospere. Nu stiu ce aport avea Traian Basescu la asta, avand in vedere ca presedintele nu are parghii pentru a actiona asupra economiei, iar in cei patru ani in care Tariceanu condusese guvernul liberal n-a mai stiut cum sa-i puna bete-n roate. Dar sa o luam ca pe o manipulare inventata de cine stie ce imbecil cu blog portocaliu, sau fabricata in laboratoarele din Modrogan, manipulare care acum se intoarce impotriva lor.

Culmea e ca ceea ce voia sa sugereze setul de intrebari era cat se poate de adevarat. Lumea a prosperat pe vremea Guvernului Tariceanu. Insa aportul lui Basescu a fost, repet, zero, pentru ca Tariceanu nu a fost sub nicio forma papusica Boc, si nu i-a dat voie sa intervina in niciun fel. O sa pun si eu acum setul de intrebari, il iau chiar de la Funeriu de pe blog, si ar fi bine ca acesta sa circule ACUM in online, pe mail-uri (poate putin modificat, adus la zi), cand nu mai suntem in campanie electorala, ci agresati de o mineriada economica din partea unui guvern incompetent, zamislit 100% de mana presedintelui. Asadar, intrebarile! Cu specificatia ca interventiile tampe dintre paranteze ii apartin actualului ministru al (vai!) educatiei:

1) Ce maşină aveaţi în noiembrie 2004? Ce maşină aveţi în noiembrie 2009?

2) Cu ce vă duceaţi la muncă în 2004? Cu ce mergeţi la serviciu în 2009?

3) Cîte maşini străine şi-au cumpărat românii între 2004-2009? (sînt aproape sigur că de peste 10 ori mai multe decît în primii 15 ani scurşi de la revoluţie)

4) Cîte maşini străine vedeaţi în Bucureşti în 2004? Cîte acum? (Eu în 2004 făceam un sfert de oră pînă la serviciu, acum fac o oră jumătate fiindcă a crescut enorm numărul de maşini, repet, majoritatea străine)

5) Cîţi tineri dintre cunoscuţii dvs. stăteau cu chirie în 2004? Cîţi dintre ei stau acum în casa lor, luată în rate?

6) Cîte concedii v-aţi făcut în străinătate în perioada 1989-2004? Cîte concedii v-aţi făcut în străinătate în perioada 2004-2009?

7) Unde anume (Londra, Paris, Madrid, Milano) v-aţi făcut concediile între 2004-2009? Unde (Paralia Katerini, Chişinău, Velico Tîrnovo) pînă în 2004?

8) La cîte stele vă făceaţi concediile pînă în 2004? La cîte stele după 2004?

9) De cîte ori aţi vizitat ţări din Europa vestică între 1989-2004? De cîte ori după?

10) De cîte ori mîncaţi la restaurant pînă în 2004? De cîte ori mîncaţi la restaurant din 2004?

11) Cîte lucruri de firmă aveaţi în garderobă în 2004? Cîte acum?

12) Ce televizor aveaţi în 2004? Ce televizor aveţi acum?

13) Aveaţi aer condiţionat şi termopane în 2004? Acum aveţi?

14) Ce salariu – în euro – aveaţi în 2004? (atunci un euro era vreo 40.000 de lei) Ce salariu în euro aveţi acum? (Salariul mediu a crescut de cîteva ori în euro)


Intrebarea din final e mortala, ca si propopozitia adaugata de Funeriu, care se batea cu pumnii in piept cat au crescut salariile. Bine ca s-au impaunat nesimtit portocaliii cu prosperitatea adusa de liberali, atunci cand aveau nevoie, in campanie. Acum, salariile si pensiile marite de liberali nu mai sunt bune. Desi ele au fost facute pe excedent bugetar si, sa nu uitam, imediat dupa intrarea in UE, cand era cazul sa incepem sa ne aliniem si noi la un standard de viata rezonabil.

Eu zic sa zica merci pedelistii ca salariile si pensiile au crescut de-ajuns de mult pe vremea liberalilor, astfel incat lumea sa nu iasa acum in strada masiv si sa faca macel cu ei. Ci, asa cum am vazut, in mici palcuri, dansand cate un "pinguin". Pentru asta portocaliii ar trebui sa le multumeasca in genunchi liberalilor. Cat mai pot... Apoi s-o stearga, de ca si cum n-ar fi existat. Iar Basescu sa inchida bine portile Cotrocenilor, si sa traga storurile, ca nu cumva baile de multime sa se transforme acum in dusuri de flegme.

P.S. - Sau poate i-ar sta mai bine, cum zice cantecul... prin Caroline? :))

17 comentarii:

Anonim spunea...

Wake me up before you go-go!
Nu c-aş închide vren ochi până atunci!

atreides spunea...

''(Eu în 2004 făceam un sfert de oră pînă la serviciu, acum fac o oră jumătate fiindcă a crescut enorm numărul de maşini, repet, majoritatea străine)'' E imposibil ca fraza asta sa-i apartina lui Funeriu (deci probabil la fel si toate celelalte paranteze), caci omul nu a avut niciodata serviciu in Romania (jobul de ministru e primul lui job in tara asta), deci nu avea cum sa faca un sfert de ora...Probabil ca a luat si el cu copy-paste de pe vreun alt site. Omul e destul de rau batut de soarta ca sa-i mai punem si parantezele alea pe cocoasa...N-ai vazut ca nu mai e in stare nici sa raspunda la o simpla intrebare a unui ziarist? Ma rog, poate o fi intrat in silenzio stampa :) Dar portocalii pe bloguri sunt atat de imbecili si il apreciaza, pe principiul el e bun, rea era madam Vergu aia. De parca o pusesem eu consiliera. Niste dobitoci...

Lilick Auftakt spunea...

@Toni

Haha!

@Atreides

Cum sa fie atat de dobitoc inca sa copieze cu tot cu comentariile altuia? Hahahahaha! Nu-mi vine sa cred. Pai, dupa ce ca asteapta sa i se sufle, acum il prindem ca si copiaza... vorba aia, cu tot cu numele colegului de banca? :))

Beauty Lenses spunea...

Foarte bune aceste intrebari...mai triste sunt raspunsurile in ceea ce priveste partea cu noiembrie 2009

Lilick Auftakt spunea...

Buna, Alexandra. :) Ar putea fi speculat asta, in sensul ca in noiembrie 2009 PD-L si Basescu ascundeau special adevarata situatie, si insinuau ca romanii ar trebui sa fie (nu?) fericiti, si asa vor fi si in continuare daca il voteaza pe Basescu. Cum o iei, se intoarce rau de tot impotriva lor.

Beauty Lenses spunea...

Salutare:)
Asta a fost una dintre capcanele in care au cazut cei care (dupa cum ai spus si tu) nu si-au dat seama ca Presedintele nu poate interveni in economie.

Andrei Pop spunea...

imi cer iertare pentru putinul entuziazm dar cred ca cei care au IQ (si bun simt) sa inteleaga au inteles deja iar ceilalti, vorba lui Badea, mai intai tre' sa se tavaleasca in chinuri.

Lilick Auftakt spunea...

@Alexandra, poate doar la modul in care o face acum, incalcand Constitutia. Cu manutele lui Boc. Pe vremea lui Tariceanu nu si-a permis sa iasa sa creasca sau sa taie salarii, normal. Si Slava Domnului ca Tariceanu nu i-a permis, ca am avut si noi o perioada de prosperitate. Iti imaginezi ca, daca nu il aveam pe Tariceanu, l-am fi avut pe Boc de prin 2005? Probabil acum ajungeam pe la Boc Quinze pe putin... Ma rog, daca mai existam ca stat, daca mai aveam guvern.. etc.

Lilick Auftakt spunea...

@Andrei

Zic sa le dam un impuls din cand in cand. :)

Anonim spunea...

@lilick si alexandra

Dimpotriva, Basescu a intervenit in economie. Prin declaratii iresponsabile a reusit sa strice relatiile economice cu unele tari si nu uitati interventiile lui prin care solicita ca unii oameni de afaceri romani sa-si primeasca TVA-ul inapoi.
A avut o influenta, una negativa, noroc ca Tariceanu l-a tinut oarecum sub control.
Avand acum un guvern marioneta, s-a vazut ce influenta are asupra economiei.

Lulutza spunea...

Dar ce-ar fi fost daca... Imi vine in minte un scenariu foarte posibil, la vremea lui, la care nu s-a gandit nimeni pina acum... Daca, in 2004, Base nu l-ar fi santajat pe Dragastolo, ca sa-i ia locul... Si ar fi iesit presedinte chiar Dragastolo, cine ar fi fost primul ministru din partea defunctei Aliante DA??? Eu cred ca unul mirlan si chel, cu tichie de margaritar... pardon, cu tichie de primar al Bucurestilor! Cred ca tocmai Protocolul Aliantei DA de atunci il face pe Base sa se creada indreptatit sa ocupe de facto si atributiile de primministru. Va imaginati cum ar fi fost toti anii astia, daca la Cotroceni era "Cap de mort" si la guvern Piratul Cap sec? Romanii nu ar mai fi avut dreptul sa detina valuta, cu exceptia "lor" si a beizadelelor lor, impozitele pentru noi ar fi fost 75% din valoarea proprietatilor si veniturilor... Dumitru Bucsaru (ala cu plapumile ceferiste de vreo suta de mii de dolari bucata) ar fi fost sef peste cel mai banos minister si "ordonator de credite" peste intreaga Romanie!!! Gandul se sparie de ce modernizare si reforma ar fi avut parte Romania!

Adrian Stoica spunea...

Lasa-l dracu' pe darwinistu' asta social; cred ca am scris si eu despre obrazniciile astea, mai de mult ... oricum, omu' nu mai posteaza nimic ... poate daca-i sufla oana badea ce.
Asa ... si te rog, spune-mi si mie unde gasesc widgetul cu clubul bloggerilor liberali ... ca mi-e lene sa caut ... daca nu te superi.

Vania spunea...

Chiar am trăit o experienţă penibilă în Paris...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian

Pune ca poza, nu am cod. :D O sa facem.

Lilick Auftakt spunea...

@Chrystyan

Da, imi aduc aminte de interventiile lui pentru protejati cu "rog rezolvare pe cale legala".

@Lulutza


Vaaai, ce scenarii sinistre. :D

@Vania

http://ivanuska.wordpress.com/

Am citit. Tot dezgustul. :))

neinfectat de ipocrizie spunea...

Nesimtire abjecta cand astia se impopotoneaza cu rezultatele guvernarii liberale... Pai ce au facut ei in 2004-2008 alceva decat sa torpedeze din interior guvernarea. Au intarziat autostrazile, au vrut anticipate, au vrut fuziunea cu liberalii, au inceput sa loveasca in ministrii liberali cu acuzatii false, au rupt din liberali tradatorii infiltrati, si in toamna 2007 Basescu s-a intalnit cu Geoana pentru a pune la cale motiunea de cenzura impotriva lui Tariceanu.

Mihai Pop spunea...

culmea ca eu apreciez anti-campania pnl si spun ca intradevar s-a facut mult rau in mandatul lui basescu, insa tariceanu e de vina. Si rapsunsul la toate intrebarile alea e ca o duc la fel de bine si in 2009 ca in 2004, deci pt mine s-a batut pasul loc. pt altii era chiar mai rau in 2009 decat in 2004. Da, romanii nu o ducea mai bine. da anti-campania avea idei adevarate. sunt curios daca imi dai dreptate cand spun ca autostrada tran silvania s-a facut doar cat a fost berceanu ministru? adica 2005, 2006 si 2009. aia 42 de km. deci au fost si parti bune, care nu au apartinut pnl. nici lui basescu.