5 iun. 2010

In urma discutiilor de la Club...

1. Am aflat azi, la Clubul Bloggerilor Liberali, ca cinci pedelisti sunt pe cale sa intre in PNL. Sigur, pe mandatul asta, cu cat PNL va avea mai multi parlamentari va fi mai bine. Insa, pe termen lung, eu nu stiu daca mai trebuie avuta incredere in cei care odata au tradat. Si totusi, pe cine ati vedea in PNL venit de la PDL? Pe cine ati accepta din nou in partid daca ati fi in locul liberalilor?

2. Parerea mea in legatura cu motiunea: nu mi-as dori sa treaca! Nu vreau sa pice Boc acum. Vreau sa-si duca crucea pana la capat. De ce? Pentru ca imaginea lui e fooooarte tare lipita de a lui Basescu. Iar cand zici Boc, zici Basescu. Cei doi se confunda in ochii populatiei. Sunt unul si-acelasi. Ei, daca vine un Croitoru, n-ar mai fi asa. Si pana cand s-ar prinde lumea ca si asta e un idiot, Basescu mai scapa vreo 4-5 luni. De-aia e bun Boc. Fiindca e atat de insignifiant si de transparent, de mic si caraghios, incat in spatele lui se vede limpede Basescu. Sigur, Croitoru e la fel de slugarnic fata de presedinte, stim asta. La fel de lipsit de coloana vertebrala. Si o sa fie la fel de superobedient fata de el. Dar o vreme va avea aura omului independent. A "specialistului de la BNR". Imagine in spatele careia se va mai ascunde cateva luni Basescu cu succes. Pe urma, cand se va uza si Croitoru, o sa scoata T.B. din palarie inca un iepure, apoi inca unul... si tot asa. Iar in felul asta (singurul posibil de altfel) Basescu VA SUPRAVIETUI POLITIC. Nu-mi doresc asta!

27 de comentarii:

agaX spunea...

nu te mai inteleg. nu inteleg de ce ii doresti raul domnului basescu.

hai sa zicem, chiar daca ti-ar fi facut ceva, tu nu stii ca trebuie sa intorci si obrazul celalalt?

n-ai invatat chiar nimic de la patrascoiu? n-ai vazut cum intoarce el limba si pe-o parte si pe alta?

nu te mai inteleg.

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Ah, m-ai prins. :))

neinfectat de ipocrizie spunea...

La punctul 1 sunt de acord, nu ar trebui primiti neconditionat oameni in PNl care au votat pt Boc in octombrie si pentru Baescu si Boc in decembrie. In cel mai rau caz liberalii cred ca ar trebui sa procedeze astfel inainte sa accepte pe cineva in grupul parlamentar:
- sa ceara o scrisoare de motivare, o demisie in alb si o sustinere 100% in toate voturile.
- sa nu promita in schimb nimic mai mult decat o apartenenta temporara (si cu ghilotina demisiei in alb, demiterii unilaterale deasupra capului) in grupul liberal, insa nici o promisiue de candidatura sau nominalizare pentru viitoarele alegeri, nici un post, nici un avantaj.

La punctul doi sunt de alta parere. Cu cat mai repede intra pe terenul de joc croitoru, isarescu, udrea etc. cu atat mai bine...nu pentru tara. Sa-si ruleze cat mai repede toate rezervele, sa se epuizeze toate.

vali plesca spunea...

jocurile astea de sobolani care parasesc corabia m-au scos intotdeauna din sarite. plus ca e jenant sa pupi unde ai scuipat. ma rog, morala politica de dimbovita.
iar cu guvernul, intrebare intrebatoare: de ce avem nevoie, de un guvern competent care sa reuseasca sa faca ceva, sau de unul marioneta si imagine a incompetentei? cu alte cuvinte, conteaza castigul partidului sau a tarii?

Anonim spunea...

Legat de punctul 1... am o propunere si sunt curios de o opinie.

Cum ti se pare? (ti-am dat link dar ştiu ca nu apare pe Blogspot)

Deceneu spunea...

1. Acceptarea lor in PNL este un compromis care compromite.
PNL-ul nu are motive sa-si doreasca la guvernare si daca ramane in opozitie nu are de ce sa-i accepte ca membrii, pentru ca opozitia se paote face si individual.

2. Nici eu nu mi-as dori sa treaca, pentru ca populatia inca nu a simtit efectele crizei, deoarece a trait din creditul luat de PDL.
PNL_ul poate vota masurile si atunci cabinetul ramane chiar daca unii PD-L-isti voteaza impotriva.

De anul trecut am afirmat ca PNL-ul trebuie sa blocheze orice masura antidemocratica, dar sa aprobe toate masurile economice ale PDL-ului si guvernului Boc, sa le poata pune in aplicare pentru ca romanii sa se convinga de calitatea lor.

Romanii au acceptat ca trebui sa faca sacrificii ca efect al campaniei mediatice.
Posturile de televiziune au ajutat guvernul prin mediatizarea "situtiei grave".

Adrian Calbajos spunea...

Buna !
Guvernul Boc trebuie demis urgent prin motiune de cenzura: miercuri daca se poate !
Basescu : suspendat din functie pentru atentat economic la propriul popor !
Iar daca conducerea Pnl ar dori sa-se diferentieze fata de Pd si celalalte partide, ar trebuie sa nu mai accepte nici un parlamentar de la alte formatiuni si sa sustina legea migratiei politice: cand ai parasit partidul pe listele care ai fost ales, sa-si piarda mandatul !Altfel nu ajungem nicaeri.Eu mi-am pierdut job-ul de 2 ori ( la Primaria Sect 6 si Min.Tin si Sport) pt ca nu am renuntat la convingerile liberale.Puteam sa ma ,, transfer ,, foarte usor la Pd si sa ,, sug ,, fonduri publice , nefacand nimic.Noi trebuie sa fim exemple de moralitate in politica !

nanu_mihai spunea...

ma enerveaza ca prin teritoriu a inceput de mult reciclarea PDL-istilor resapati tocmai in catalizatorul PNL. si li s-a cam dat tot ce au vrut: functii, joburi bune...
nu as vrea sa repetam tocmai greselile lor, ale celor pe care-i blamam, sa primim toti transfugii

A spunea...

eu nu m-as bucura sa intre 5 pedelisti in PNL, vreau un partid curat nu murdar

Hendrix spunea...

Doar din considerente de ordin moral poate ca n-ar trebui primiti pedeleprele care dezerteaza acum. Din punct de vedere politic insa lucrurile stau altfel. O plecare a acestora acum ar da un SEMNAL pentru cei ramasi, ar putea fi inceputul unei hemoragii puternice a partidului basescian. Daca pe termen scurt cele 5 pedelepre n-ar avea prea mare relevanta, pe TERMEN LUNG ar putea fi profitabil.
La punctul 2 sunt total de acord cu tine. Pedeleprele mai au de unde sa scada, sondajul CCSB indicandu-i la 23%, cu un procent in urma liberalilor. Dezastrul inca nu este total, rahatul poate sa mai creasca. EI NU MAI POT DA VINA PE NIMENI, vor avea de dus o cruce extrem de grea! Cei care l-au votat pe ba-secu trebuie sa inteleaga ce gafa au facut, pedeleprele trebuie puse la stalpul infamiei! Pedeleprele trebuie lasate sa AGONIZEZE singuri, lovitura decisiva trebuie aplicata mai tarziu.
Solutia ar fi alegeri anticipate la sfarsitul anului. In halul in care vor ajunge pedeleprele nu vor avea nimic imporatnt de spus atunci. Liberalii vor trebui sa insiste pe masuri de stimulare economica, spre deosebire de pesedisti care vor pedala pe masuri populiste care nu vor putea stpoa criza economica.

www.pelin.com spunea...

Lilick,BASESCU TREBUIE SUSPENDAT,iar EXECUTIVUL ACESTUIA CU TROMPETISTUL DE BOC DEMIS....IAR IN LEGATURA CU MEMBRII PDL care SA VINA IN PNL....PENTRU CE ?!..NU SUNT DE ACORD ..SA SE DUCA LA PSD SAU UNPR... TRIST ,CAND SE PUNE PROBLEMA ACCEPTARII TICALOSILOR DE LA PDL CARE AU INCERCAT SA DISTRUGA PNL-UL INCA DIN 1990...:( :( :(,cu regret Octav!
ADEVARATII LIBERALI NU I-AR ACCEPTA PE ACESTI OPORTUNISTI :(

Vania spunea...

O fi... Cugetam căderea guvernului boc cu tot alaiul măsurilor ce se impun: Alegeri anticipate, suspendarea derbedeului, scoaterea pd-l în afara legii, confiscarea averilor găştii de golani etc.

Andrei spunea...

Eu m-am bucurat cand au plecat uscaturile din PNL. Nu m-as combina cu o traseista. Nici daca e fosta traseista. Di 22 de milioane de oameni se gasesc 5 care sa-i inlocuiasca pe aia, ca doar nu-s batuti in cuie. Ne trebuie elita nu lingai, cersetori, ciocoi care bat pe la usi cautand stapan.

Poate daca cade Boc si e pus Croitoru care va continua aceeasi politica basista, lumea il va vedea pe Basel numitor comun intre cei doi. Dar acuma scriind imi dau seama ca pretind mult. Cacofonia a fost intentionata.

Lilick Auftakt spunea...

@Neinfectat

Pai Isarescu in niciun caz nu accepta asa ceva.

@Vali Plesca

Avem nevoie de un guvern competent. Dar asta nu poate fi un guvern Basescu. S-a demonstrat. Conteaza castigul tarii si nu al imaginii lui. Cat va forta asta, e in detrimentul tarii.

@Atitudini, postez si eu imediat. :))

@Deceneu

Da, de acord.

@Adrian

Sunt doua chestii care se bat cap in cap. Nu vrei mai multi parlamentari la PNL dar vrei suspendarea presedintelui. Cu ce voturi?

@Nanu Mihai

Nici eu nu as vrea.

@Andrada

La fel si eu. Si totusi cum facem ca in Parlament opozitia sa aiba majoritate? Ii lasam pe toti sa mearga la PSD? O sa se umfle prea rau partidul.

@Hendrix

Da, mai e loc sa scada, si foarte de acord cu solutia alegeriloe anticipate. :)

@Tavi

Sigur. Dar esti de acord sa se umfle PSD-ul? Nici asta nu imi doresc. Pfff, ce situatiune. :))

@Vania

Wow, ultra-radical ca de obicei. :D

@Andrei

Da, e bine sa nu mai pretindem mult de la populatie. E asa cum e. Cum stim.

Adrian Stoica spunea...

@Lilick, @Deceneu etc.
Eu sunt in stare sa inteleg rationamentul vostru atunci cand spuneti ca nu doriti sa treaca motiunea, dar nu sunt catusi de putin de acord cu asa ceva.
Ganditi-va bine la ce va spun:
A-ti invinge adversarul cu propriile-i arme inseamna, de fapt, a demonstra ca esti exact ca el. Pentru a demonstra ca esti mai bun decat el, este obligatoriu sa procedezi altfel.
Prin urmare:
1. PNL nu racoleaza fiindca nu racoleaza, dar si din cauza ca PDL o face sau a facut-o.
2. Traian Basescu, zis Chiorul este emblematic pentru PDL: nu se uita pe unde merge si nu merge pe unde se uita, ceea ce zice astazi e exact contrariul a ceea ce a zis ieri etc. ... de vina mai e, uneori, si "influenta bauturilor alcoolice". PNL e altfel, sau ar trebui sa fie altfel, din cel putin doua motive: unu) e PNL, doi) nu e PDL.
Prin urmare, daca PNL a zis ca Boc nu e bun, ca Boc ar trebui dat jos etc., n-o mai poate intoarce cu chestii din astea, ca acum ar fi bine sa mai ramana, ca s-o incaseze mai urat la toamna etc. Pentru ca, daca face asta, PNL nu mai e PNL, ci PDL.
App: azi a vorbit Crin si a fost destul de clar. PNL VREA sa guverneze ACUM, dar asta nu inseamna nicidecum ca vrea sa guverneze cu PDL. Ca
Basescu nu va desemna un premier liberal in vecii vecilor, asta-i alta problema, dar PNL trebuie sa isi faca treaba sa. Adica, sa dea jos guvernul Boc cat mai repede. Acum, nu la toamna.

Mihai Pop spunea...

Ca de obicei, nu conteaza competenta domnului Croitoru, conteaza ca e la PDL. Daca il propunea Crin, ne inchinam la el. Altfel, il tratam u dispret, alungam o valoare dintre noi. Si ne intrebam cum ajunge gigi becali europarlamentar.

Shadow spunea...

@lilick

in afara lui ionut popescu eu le propun celor de la pnl sa nu primeasca pe nimeni :-).

@mihai

care competente ale lui croitoru? Ca e aproae "ginerica" de buvernator bnr? Acum vreo 2 ani croitoru facea scandal ca "salariul la privat" a crescut prea mult. La "public" era bine.
Sa avem pardon dar este "cel mai slab consilier" al bnr.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Sigur. Si mai are si alte.. defecte. :)

poweraxxel spunea...

Sunteti praf ... De ce e rau Croitoru? Pentru ca e mai calificat decat Bogdan Olteanu? Bag seama ca va este frica de el ... Nu tu argumente, nu tu idei, nu tu analize. Doar frica. Frica de Traian Basescu. V-a dominat in campanie, va domina si acum, si va va domina pentru totdeauna ...

Mihai Pop spunea...

Si da, s-a confirmat. Si tu o tii tot pe a ta. Tocmai am demonstrat si ai recunoscut ca Basescu nu minte, dar ai conchis cu basescu minte. Sa fii sanatoasa! Deaia voia stia de la PNL nu atrageti voturi, si nu nu atrageti votnatii PDL inspre voi. Sau pe cine vreti sa atrageti? Fiti dragilor tot asa de incuiati, tot PDL va castiga. Si sa dai reply la acest cometnariu si sa spui tot ca Basescu minte. Chiar te rog

Ah, si fac parte si eu din categoria celor care is displac pe Basescu. Am mai zis-o. Si pe mine ma deranjeaza. Deaia fac eu politica si eu nu voi ajunge ca el. Daca nu ne implicam noi astia care ne-am saturat de clasa politica, atunci cine? Dar pana sa ii inlocuim, trebuie sa alegem din ei pe cel mai putin rau nu?

Lilick Auftakt spunea...

Baiete, te faci iar de ras. Manipularea asta ce e? Faptul ca induci oamenilor ideea ca tu ai marit pensiilor ce e? Nu minciuna?

Lilick Auftakt spunea...

Tu chiar nu realizezei ca toata lumea rade de tine si la un moment dat nu te mai baga in seama? Ai vazut si pe facebook. Nu insista sa ne arati ca nu te duce capul. Stim asta.

Lilick Auftakt spunea...

Baiete, te faci iar de ras. Manipularea asta ce e? Faptul ca induci oamenilor ideea ca tu ai marit pensiile ce e? Nu minciuna? Tu chiar nu realizezei ca toata lumea rade de tine si la un moment dat nu te mai baga in seama? Ai vazut si pe facebook. Nu insista sa ne arati ca nu te duce capul. Stim asta. Cand zici ca pe mandatul tau s-au marit pensiile (corect) dar vrei sa se inteleaga ca tu le-ai marit si trebuie sa fii votat, asta ce e? Hai ca esti varza...

Mihai Pop spunea...

Lilick draga. Asta e doar impresie, la fel ca cealalta. Cel mai mic IQ ar intelege urmatorul silogism:

Tariceanu a marit pensiile.
Tariceanu a fost premier pe timpul mandatului de presedinte al lui Basescu.

=> Pensiile au fost marite (de Tariceanu) in timpul mandatului lui Basescu.

Nu citi paranteza si vezi ce zice Basescu in discurs.

Lilick Auftakt spunea...

Basescu nu trebuia sa minta prin omisiune. Trebuia sa spuna clar: Pe mandatul meu, guvernul Tariceanu a marit salariile si pensiile, asa cum zice acum. Acum insa omite "mandatul meu". Fugi, mai de-aici si fariereste-i pe prostii tai de la PD-L. Nu vezi ca nu reusesti absolut nimic pe aici?

Shadow spunea...

@poweraxell

numai unul ca tine simte "dominatii". Cei acre se apleaca prea usor au nevoie de "tatuc". Olteanu este viceguvernator, este numit politic, nu deschide gura in presa vizavi de semnalele BNR si Doamne Fereste nu a fost niciodata propus sa fie prim ministru.

croitoru este consilier al bnr(post care "necesita" competente), se exprima public pe probleme ale BNR si abereaza la fel de des public. In mesajul meu aveai un exemplu, mai sunt si altele.


Asa ca "puterea lui axel" cam nula e drept nu-i asa ca tu nu stii nici macar ca nu se compara merele cu perele? Despre argumente nu are rost sa discut cu tine ca ti-am vazut "argumentatia" de "postac".


Hai ramai in "praf" ca acolo iti place.

@Mihai

Pe mine personal votantii stangaci si cei extremisti (prm) nu ma intereseaza, ori aia sunt adevaratii votanti pdl. Nici vorba de "dreapta". Cu "minime" exceptii care "intaresc regula" de exemplu Tu :-).

PS. Totusi care sunt acele "competente" ale lui croitoru? Ca tot vroiai sa discutam de ele. Si intradevar dupa unii ca stolojan, votcaroiu si boc poate sa devina absolut "oricine" chiar si gigi becali prim ministru. Prin comparatia "faptelor"(masura competentei).

Mihai Pop spunea...

@Shadow

Se paote sa ma insel in privinta lui Croitoru. Nu l-am studiat prea bine. Dar avand in vedere ca a lucrat la FMI si BM, ma gandesc ca stie mai bine, chiar decat Boc, cum merg treburile acolo. Si in perioada asta, avem nevoie de oameni care sa stie asta. Sigur ca premieratul presupune mai mult de atat si dincolo de specializarea lui Croitoru, in alte domenii nu prea le are.