8 apr. 2010

Cat sa ne mai amagim cu acest simulacru de democratie?

Crin Antonescu propune o dezbatere publica, iar Iulia Huiu face o analiza foarte corecta si foarte tehnica pe tema traseismului politic.

Pana la urma nu are importanta cine pleaca, adica ce senator sau deputat trece in barca puterii. Cei care o fac au, cu siguranta, tare de caracter. Nici fenomenul ca atare nu e asa de important, caci se manifesta si in perioada interbelica... Acum importanta e amploarea fenomenului. Si faptul ca un partid utilizeaza toate metodele pentru a vicia votul electoratului. Cand un partid sare de pe locul al doilea, de la 32%, fiind in urma PSD cu 90.000 voturi, pe locul intai, si se apropie de 60% reprezentare in Parlament, atunci situatia devine periculoasa. Daca obtii un rezultat, si pe urma il schimbi cum vrei tu, ei bine, aia nu mai e democratie.

Ma si intreb ce rost mai au alegerile. De ce ne-au mai deranjat la vot? De ce sa mai facem alegeri parlamentare? Si de ce sa mai discutam atat despre numarul de parlamentari si de sistemul cameral - uni sau bicameral? Mai bine renuntam la alegeri. Si la vot! Daca tot e sa faca ceva PNL, atunci trebuie sa faca ceva radical : sa mearga pana la retragerea din Parlament. Un Parlament care nu mai reprezinta electoratul, si care nu mai e decat o unealta in mana unei puteri nedemocratice, cu "opozitie" cu tot. Si PNL si PSD ar trebui sa se gandeasca sa iasa din Parlament, si sa faca strict opozitie extraparlamentara si opozitie de strada.

Daca porcaria asta continua, si nu ma indoiesc ca va continua pana ce Basescu isi va atinge tintele, PNL si PSD sa anunte ca ies din Parlament, ca nu vor participa la alegerile locale si parlamentare din 2012 (probabil un alt simulacru de alegeri), si ca democratia in Romania se suspenda de facto! Si ca il lasa pana in 2014 pe Basescu sa-si faca mendrele. Apoi, daca s-o mai putea, sa se reia procesul, sa se faca alegeri parlamentare, simultan cu cele prezidentiale, si gata... N-are rost sa mai mimam atata, sa ne amagim cu simulacrul asta de democratie!

P.S. Nesimtirea la putere. Un exemplu graitor mai jos. "Cazul Hoara":

50 de comentarii:

Hendrix spunea...

Pedeleprele nu difera cu nimic de pesedistii lui nastase din guvernarea 2001-2004. Avem de-a face cu actiuni nedemocratice de racolare din partea unui PARTID-STAT a membrilor opozitiei prin 2 metode:
1. Amenintari cu dosare penale, santaje, intimidari, tot tacamul! Este principala metoda de racolare a ,,verigilor slebe'' din opozitie, atunci cand DNA este arma politica folosita frecvent, ca dealtfel si serviciile secrete.
2. ,,Afaceri'' bune promise celor ce tradeaza! Sa fim seriosi, multi aleg sa profite de o huzureala de moment in detrimwentul principiilor!
Pedeleprele au acum aproape 60% in Parlament, asa este. Si poate ca vor mai strange pe care unii. Nu se poate da o lege prin care un parlamentar care pleaca sa-si piarda mandatul, ar fi neconstitutional!!! Mi se pare o PROSTIE ideea ca liberalii si pesedistii sa protesteze parasind Parlamentul!
Singura solutie este selectionarea riguroasa a viitorilor candidati. Sigur ca este greu de realizat, dar este SINGURA forma de paza impotriva racolarilor unui partid-stat!
Mi se pare gresita ideea de ABANDON in fata lui ba-secu. Menirea unui partid de opozitie este sa lupte impotriva puterii, ceea ce astept de la PNL. Inca astept!

A spunea...

http://loscuentosdeandrada.blogspot.com/2010/04/pina-cind-ciolanul-ne-va-desparti.html

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu e vorba de niciun abandon, din contra. Si e vorba de Parlamentul actual. Pe tine te mai reprezinta?

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc, Andrada.

Hendrix spunea...

@Lilick Da, consider ca liberalii pe care i-am votat ma reprezinta. Atata timp cat timp se vor lupta cu pedeleprele, cat timp nu se predau partidului-stat.

Lilick Auftakt spunea...

Chestia asta cu... selectarea mai riguroasa, mi se pare o utopie. Lucram cu romani, cu materialul clientului cum s-ar zice. Sigur, una ca Adriana Saftoiu de exemplu (vezi postarea de pe blogul Transildania) nu are ce cauta in PNL. Dar ce facem? Trebuie sa schimbam caracterul poporului, educatia. Asta se poate face asa, de azi pe maine, si in situatia de degradare morala in care suntem? Deci e o prostie sa credem ca intr-o tara ca a noastra, de azi pe maine, PNL o sa poata sa selecteze o armata de persoane cu caractere de sfinti, care sa dojeneasca intelept armata de infractori de la PD-L. Pai tocmai o iesire din Parlament ar arata cine are cu adevarat caracter. Cine sta alaturi de partid in cele mai grele conditii. Chiar aici s-ar putea face selectia.

sabina spunea...

Nu cred deloc in bunele intentii ale PSD doar pentru ca se afla in opozitie! Nu POT sa uit sau sa ignor care-i sunt radacinile si de unde i se trage seva si, de asemenea, evolutia in perioadele in care a reprezentat PUTEREA, precum si componenta sa. Din pacate, PNL este singur in opozitia parlamentara. Si mai cred ca PNL are OBLIGATIA sa "iasa la bataie" pentru cele 2 milioane de voturi date lui Crin Antonescu. Acum, cat mai are rost!

Hendrix spunea...

@Lilick Tu chiar crezi ca iesirea din Parlament ,,ar arata cine are cu adevarat caracter''??? Este o imensa naivitate sa crezi ca acest gest extrem va fi apreciat de oameni. Eu nu vad niciun efect pozitiv in asa ceva. Si n-ar fi perceput ca un gest de protest ci unul de ABANDON. Iar pedeleprele si gasca lor portocalie din presa vor avea grija sa manipuleze astfel populatia, fii sigura!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Deci tu o forma mai radicala de lupta o vezi un abandon.. Ce sa mai zic... Dar cum mai pot lupta in Parlament daca o sa ajunga cu totul, si PNL si PSD 20%? Chiar nu gandesti?

Lilick Auftakt spunea...

@Sabina,

Sa iasa, sa iasa. Cat mai radical!

ADRIAN spunea...

Corecta chestia cu selectia. N-are rost sa ne plangem ca ne-am deranjat la vot ca nu noi suntem de vina ci cei ce i-au propus si sustinut pe aia lipsiti de coloana vertebrala.
Fiindca ne-am suprapus la Mihai Voicu intr-un comentariu relativ la Teo Trandafir exemplific cu asta: ce se intampla daca se alegea Florin Calinescu la PNL? Era mai moral si mai frumos ?
Asadar eu cred ca vina e a sistemului de afirmare a ideilor si a oamenilor in cadrul PNL. Buba e in interior si nu in ispitele portocalii. Sa nu-i menajam si sa-i mangaiem pe crestet pe cei ce ne plac in acest moment, inclusiv Crin Antonescu! Caci solutiile nu sunt la noi ci la ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian


Florin Calinescu? Nu, nicidecum. Dar pana sa mai ajunga PNL sa faca o noua selectie, vad ca nu mai putem sa vorbim de alegeri democratice. Selectia e importanta, dar e un subiect minor acum in comparatie cu vicierea alegerilor. Repet, traseism a existat intotdeauna. Un traseism de asa amploare... niciodata.

eliad spunea...

Ce s-o mai lungim atata? In fiecare saptamana PDL fura unul sau doua procente din scorul inregistrat la ultimele alegeri. Face lucrul asta in fata intregii lumi...
Si, vorba lui Toma Caragiu: "Uite ca-i merge! Ii merge!".


A iesi din Parlament este ultima arma la care s-ar putea apela... Si, daca ne gandim bine, partidele care au format mai apoi CDR-ul au facut exact acest lucru inainte de 1996! Si au castigat!

Lilick Auftakt spunea...

"Si, daca ne gandim bine, partidele care au format mai apoi CDR-ul au facut exact acest lucru inainte de 1996! Si au castigat!"

Da, @Eliad

Se pare ca @Hendrix a uitat asta.

william spunea...

fenomenul 'traseimului politic' ... e deja mainstream... a nu fi prins in suvoiul acsta, e mai de graba o exceptie decat regula..
si atunci, nu stiu cine pe cine or sa puna in dezbatere (traseistii si aliatii lor portocalii sunt mult mai numerosi... poate o sa-i judece ei pe cei ce refuza rinocerizarea, ca sunt mult,muult mai multi)
dupa cum merg lucrurile, si eu cred ca mare lucru nu se mai poate face in parlament, dar opozitia nu trebuie sa paraseasca parlamentul (ramasi nesupravegheati, pedelistii or sa fure candelabrele si argintaria :), cineva trebuie sa stea cu ochii pe ei si acolo...), ci sa-si extinda actiunile, inclusiv in strada...
despre ong-uri... actualmente exista ONG-uri si ONG-uri portocalii ... ultima categorie e un oximoron, o cantradictie in termen...
sper ca, Crin nu s-a referit la acestea din urma... acestea, odata devenite portocalii nu mai exista....
cu cele din prima categorie (nu stiu cate or mai fi... traseimul e in floare si in spatiul in care actioneaza ONG-urile), odata identificate, poate se poate face totusi ceva, nu prea mult insa

mai bine ar fi, cred eu, ca opzitia sa incerce sa colaboreze cu sindicatele (in mod onest insa, ca de la o entitate la alta, nu prin infiltrarea de agenti politici in sindicate, asa cum au procedat pdl si psd)... din cate am vazut eu, exista o uriasa stare de nemultumire si de revolta mocnita in randul membrilor diverselor sindicate...
In absenta societatii civile (sper ca e limpede ca nu averm societate civila, nu?) eu cred ca DOAR tandemul opozitie - sindicatele mai poate lupta cu Puterea asta odioasa,care vrea sa ingenuncheze si sa subjuge totul

Hendrix spunea...

@Lilick Vad ca ii dai dreptate lui @eliad, care spunea ca ar fi buna retragerea din Parlament, argumentand cu un fapt similar petrecut inainte de 96. Eu unul nu tin minte asa ceva! Poti sa-mi reamintesti? Adineauri imi spuneai ca nu gandesc. Posibil, daca zici tu...Dar sa ma lase si memoria? Eu unul nu-mi aduc aminte de iesirea din Parlament dinainte de 96, adu-mi aminte!
Mi se pare falsa ideea indusa de @eliad ca acea retragere ar fi dus la acstigarea alegerilor din 96. Dezastrul economic in care se gasea tara dupa 6 ani de fesenism atroce a dus acolo si nu altceva!

Deceneu spunea...

@Lilick - iti consumi energia inutil.
Eu am afirmat ca un partid democrat trebuie sa-si descida portile comunicarii si sa accepte criticile.

PNL-ul scade pentru ca are mesaj "sarac", fara eficienta, nu-i ancorat in realitate. Am mai scris ca antenele au emisiuni ineficiente, ca s-a demonstrat ca nu conteaza cat spatiu aloci criticilor lui Basescu daca acele critici se reduc la etichetarea adversarilor si nu se raporteaza la valori democratice.

Cetateniilor trebuie sa le arati alternativa si sa argumentezi de ce-i mai buna, in caz contrar actiunea critica este perceputa ca o lupta pentru putere.

Tariceanu a atras atentia pericolului bipartidismului, dar nimeni nu i-a sustinut tema.
Era mai importanta lupta pentru putere din PNL.

In ce priveste Saftoiu, Roman si altii ca ei, prea usor au fost acceptati in PNL. A Saftoiu este inteligenta, dar ea l-a facut pe Basescu lider politic.
S-a pus prea mare accent pe persoanele publice, si prea putin sau deloc nu s-a pus accent pe principii si pe masuri care sa duca la intarirea democratiei si la combaterea coruptiei.
Din cauza ca metodele sunt trase la indigou, toti politicenii sunt perceputi la fel.
Nici un partid nu are curajul sa adopte un stil propriu, agresiv cu coruptia.
Nu vei gasi la nici un partid masuri anticoruptie, toti se lauda cu oameni onesti care sa inlocuiasca politicienii de la putere.
Basescu o se demonstreze ca sunt corupti in toate partidele in special in PSD si PNL. O sa-i execute selectiv sa nu mai poata spune ca ei sunt solutia "pura/imaculata", asa cum s-a procedat cu fostii informatori din partidele istorice.

Daca partidele ar fi insistat pe masuri, arestarile lui Basescu nu ar fi avut efect pentru imaginea lor de lupta anticoruptie.

Basescu o sa faca niste arestari care o sa-i aduca un capital de simpatie si apoi va organiza alegeri anticipate.
Va proceda ca Hitler, si populatia in suferinta o sa-l ovationeze.
Situatia asta este posibila pentu ca opozitia este incapabila sa propuna si sa pretinda un sistem juridic independent si institutii eficiente si independente, pentru ca opozitia are vulnerabilitati la varf, pe care Basescu le exploateaza in folos propriu si al PDL-ului.

Cu institutii controlate de putere opozitia o sa fie nimicita.

Singura solutie este generarea unui alt partid, fara oameni vulnerabili, care sa se concentreze pe promovarea de proceduri anti-coruptie si care sa valorifice nemultumirile populatiei.
E nevoie de o societate civica activa care sa sustina un partid nou democratic, dispus la dialog cu cetatenii, care sa se aseze in fruntea luptei anticoruptie.

Anonim spunea...

sa guvernezi cu 18 la suta e democratie

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

PNL a guvernat cumva prin forta? A RACOLAT PE CINEVA?

ADRIAN spunea...

Da, Lilick, e firesc sa ne enerveze (si pe mine chiar ma enerveaza) traseismul politic si e clar ca e o problema care viciaza rezultatul alegerilor. Dar pana la urma eu cred ca traseismul e o manifestare, un simptom si noi ar trebui sa ne uitam la cauze si la preventie. Daca selectia candidatilor ar fi cu adevarat temeinica si pe bune (adica de jos in sus) atunci fenomenul ar trebui sa fie mai limitat. Tine de hotararea si moralitatea fiecaruia. Daca sti ca e foarte greu atunci faci ca Ulise: pui dopuri celorlalti si tu te lasi legat de catarg :) Pana la urma poti face fata si asa daca ai vointa nu ?
As prefera o societate in care lucrurile astea nu se intampla nu pentru ca sunt interzise ci pentru ca sunt respinse ca imorale. Stiu ca e utopic dar ceea ce vreau sa spun este ca o interdictie nu e neaparat o garantie.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian

Ai dreptate, sigur. Dar e prea tarziu. Nu mai suntem in situatia sa putem analiza si dezbate pe aceasta tema. Pt ca in timpul asta se mai pierd cate un procent, doua. Ce facem? Ne uitam dupa Bercea si analizam de ce a plecat? Maine o sa ne uitam dupa altul si analizam si de ce a plecat el... Si tot asa. Iar in timpul asta puterea portocalie ne intra pana in case. Iar noi ramanem cu analize, dezbateri frumoase si exemplul personal al lui Crin care ar trebui sa atraga tineri politicieni la fel ca el. Fara pete, dosare... Curati. OK, facem si asta in paralel. Exista tineri merituosi care intra acum in partid si trebuie stimulati si promovati. Dar nu mai ajunge atat.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Nu e inutil. Nici ceea ce faci tu nu e inutil. Nu ai avut mereu feed-back-ul dorit? PNL vor invata sa il dea. Continua sa ajuti.

Lilick Auftakt spunea...

@William

Nu stiu ce sprijin real pot da sindicatele.

@Hendrix

In 1996 inainte de alegeri. A fost chiar o declaratie in plenul Parlamentului.

MG spunea...

Foarte interesant ca domnul C Antonescu propune o dezbatere despre traseismul politic Este chiar un bun exemplu PAC 92/93, PL 93 93/95, apoi independent, ca in 96 sa candideze din partea PNL

Mai bine ar da un raspuns la

http://gabrielmutu.wordpress.com/2010/04/08/scrisoare-deschisa/

Lilick Auftakt spunea...

@MG

Poate ca ai aflat ca Antonescu este seful unui partid. Dupa matale ar trebui sa stea in bancuta, ca un scolar diciplinat (nu ma mira gandirea de indoctrinat al armatei portocalii pe care o ai) si sa ridice manuta de cate ori stie sa raspunda. Opozitia nu inseamna insa numai asta, daca nu ai aflat. Ci cu mult mai mult.

Lilick Auftakt spunea...

Iar in legatura cu rahaturile pe care le insiri, ia CV aici:

Din 1990 - Membru în Partidul Naţional Liberal, (PNL)
1992-1996 - Membru în Camera Deputaţilor, Comisia pentru Educaţie tineret şi sport
1995-2002 - Vicepresedinte PNL
1996-2000 - Membru în Camera Deputaţilor
o Membru al Comisiei pentru Afaceri Externe
o 1996-1997 - Lider parlamentar al grupului PNL
1997-2000 - Ministrul Tineretului şi Sportului
2000-2004 - Membru în Camera Deputaţilor
o 2002-2004 - Lider parlamentar al grupului PNL
o Membru al Comisia pentru Educaţie, Ştiinţă, Tineret şi Sport
2004 - reales ca Membru în Camera Deputaţilor (PNL)
o Lider parlamentar al grupului PNL
o Membru al Comisiei pentru Afaceri Externe (până in Februarie 2007)
o Membru al Comisiei pentru Cultura, Artă şi Mass Media (din Februarie 2007)
2008 - ales ca Senator (PNL)
20 martie 2009 - Preşedinte al PNL

Anonim spunea...

Lilick, ce spui tu se leaga intim cu ce propune rezultatul referendumului.

Legatura o fac banii.

Acum, o majoritate inseamna 236 parlamentari. In noul sistem ar inseamna 150 (pentru ca maxim 300 o sa insemne de fapt maxim 299 ca sa fie impar).

Daca la alegeri scoti un 40% si vrei majoritate, in sistemul actual trebuie sa cumperi 47-50 de bucati.
In sistemul cu 300 de parlamentari, la acelasi scor electoral, pentru majoritate trebuie sa cumperi doar 30 de bucati.

Avantaj? 20 de bucati mai putin la cheltuiala obtinerii unei majoritati false.

Democratic? Siiiiiigur!

Eficient economic? Eeeeee...

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Pai nu? Economie. La modul asta, la urmatoarele "alegeri", in 2012, se poate ajunge la situatia in care PNL si PSD sa il intrebe direct pe Basescu cat vrea sa aiba in Parlament (70-80%?) si restul sa imparta "opozitia". Ce sa mai cheltuie atatia bani pe traseisti?

Sictireli spunea...

Ce dezamagit sunt. Credeam ca in fine exista cineva care-i va arde doi dulapi in bot lu Hora.

Lucia Verona spunea...

Ieşirea din Parlament nu mi se pare o soluţie.
Traseişti au fost şi vor mai fi. Cei de acum, însă, se deosebesc de alţii prin dosarul la DNA sau altceva asemănător. Nu pleacă la ciolan, pleacă pentru a nu ajunge la puşcărie. Sau pentru că cineva ştie pe ce buton să apese.

Lilick Auftakt spunea...

@Sictireli

Sper ca data viitoare sa nu mai scape. A avut un noroc chior. :) Si asta doar pentru ca Victor n-a vrut sa-i creeze probleme lui Gabi Firea.


@Lucia

Sa stii ca s-ar putea sa nu plece la ciolan. Ai dreptate.

MG spunea...

@ AUFTAKT

domnul Antonescu avea o problema mare cu prezenta in Parlament si atunci cand nu era presedintele PNL
daca nu tre sa stea in bancunta sa voteze legi, atunci de ce mai este reprezentantul natiunii in Parlament
bine CV-ul pe care il prezentati este unul pentru necunoscatori care i-au totul ca atare, dar i\a sa privim putin aici

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=12&cam=2&leg=1992&pag=1&idl=1

ei astept un raspuns

Lilick Auftakt spunea...

Priveste unde vrei, domnule. Nu ti-e putin jena sa rescrii istoria? NU ti-e jena sa nu aduci datele complete aici in legatura cu CDR in anii aia si cu PNL? Chiar nu primesc fesenisti odiosi pe aici.

Lilick Auftakt spunea...

@MG

Uite, mai, fesenistule, ce convulsii au avut loc pe atunci:

"ianuarie - februarie: Campanie intensă pentru sprijinirea candidaţilor C.D.R. la alegerile locale: prezentarea în public a candidaţilor, afişaj, documente electorale, mediatizarea în presă. Alegerile vor fi câştigate de C.D.R. în marile oraşe şi de F.S.N. în mediul rural şi în oraşele mici.
P.A.C. anunţă, unilateral, pe Nicolae Manolescu drept candidat unic al C.D.R. pentru alegerile prezidenţiale.
martie: Tulburare în sânul C.D.R., prilejuită de părăsirea coaliţiei de către P.N.L., care ulterior va lupta în parlament împotriva forţelor partenere din C.D.R., atât în stabilirea legii electorale, cât şi în optarea pentru simultaneitatea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare. (Mai târziu, în vară, P.N.L. va propune pentru candidatura la preşedinţia României pe Regele Mihai).
În continuare, viaţa politică este minată de discuţii sterile, în legătură cu alegerile ce urmau să aibă loc în august şi au fost în cele din urmă stabilite pentru octombrie, prin amânări determinate de noua formaţiune F.D.S.N. (mai târziu P.D.S.R.). După defecţiunea P.N.L., şi Convenţia Democratică bate pasul pe loc. Partidul Alianţei Civice cere ca formaţiunile civice (A.C. şi A.F.D.P.R.) să nu aibă drept de participare la decizii, ca preşedinţia C.D.R. - deţinută de Corneliu Coposu - să fie ocupată prin rotaţie de toate partidele, iar participarea la alegeri să poată fi făcută şi pe liste separate (aceste propuneri vor fi reluate periodic: în cursul anilor 1994 - 1995, când P.A.C. şi P.L.93 vor părăsi Convenţia din cauza neacceptării celor propuse, şi în 1999, când partidele amintite vor reveni în Convenţie prin absorbirea lor de către P.N.L).
Admiterea în C.D.R. a două formaţiuni liberale: P.N.L. - Cerveni (mai târziu P.N.L.C.D.) şi P.N.L.A.T. (mai târziu P.L. 93), care vor compensa la alegeri, sub denumirea de Alianţa Liberală, lipsa componentei liberale din C.D.R. (La admiterea P.N.L.A.T., s-a cerut ca formaţiunea să nu fie reprezentată la vârf de Dinu Patriciu, dar, odată admis, partidul nu a respectat această condiţie). Preşedinţia noii alianţe liberale va fi asigurată de Vintilă Brătianu, întors din Franţa după un lung exil."

MG spunea...

@ Lilick
cu tot respectul pentru liberalismul afisat dar nu rescriu nimic. Poate ca peste 20 de ani si altii ca dvs vor gasi scuze pentru convulsiile si tulburarile de azi
CU toate astea nu ati reusit sa imi explicati traseul, pe dreapta ce-i drept al lui Crin Antonescu

PNL-PAC-PL 93-Independent-PNL
dar inteleg, se pare ca ati fost luat prin surprindere
si a propos de rescrierea istoriei Nu uitati ca mai devreme ati venit cu un CV al lui Crin putin cosmetizat. Asa ca nu stiu care este mai rollerian

Anonim spunea...

@lilick

Nu te mai supara degeaba. Cei care au fost spalati pe creier 50 de ani in comunism si in ultimii 20 de ani nu au vazut decat bani nu or sa inteleaga niciodata.
DA, fortele liberale sunt usor de atacat tocmai pentru ca sunt liberale si permit idei proprii, unele gresite, altele corecte.
Acum ni se propune un partid unic si pe bune, PSD nu e nevinovat.
S-au vrut ei dar PD le-a furat planul.
Tu crezi ca intr-o tara in care sectorul privat e sufocat de stat exista democratie?
Mai grav e ca statul nu exista ci doar clanuri locale cu reprezentare centrala.
Plus pacalicii din parlamentul UE.
Romania e o tara condusa dar nu e guvernata.
O tara guvernata inseamna ca politistul din localitatea X ii va lua permisul presedintelui daca a facut o infractiune fara a pati nimic.
Vezi tu asa ceva aici?
Da, chiar traim un simulacru de democratie dar daca Ponta si Crin s-ar revolta cine i-ar urma?
Oare nu am devenit prea spalati pe creier sa ne revoltam?
Nu uita cat de injurati au fost Campeanu si Coposu si cat de aplaudat a fost Iliescu.
S-au schimbat valorile Lilick in tara asta.
Deocamdata.

Lilick Auftakt spunea...

@MG

Nu esti in stare nici macar sa iti dai seama ca vorbesti cu o femeie. Eu stiu foarte bine tot ce s-a intamplat atunci. Imi dau seama clar ca esti un fesenist ordinar, din moment ce spui despre Crin Antonescu ca ar fi fost traseist. Asemenea tupeu rar mi-a fost dat sa vad. Nici dupa ce ti se dau date, si te las sa intelegi situatia de atunci, un securist ca tine nu se lasa. Adica daca PNL a iesit din CDR si Crin a ramas, inseama ca e traseist. Doamne sfinte, cu ce mizerii politice avem de-a face. Domnule, invata istoria in mod corect, si dupa aia mai da lectii altora. Vad ca ai intrat si la Iulia Huiu. Esti in misiune cumva?

@Chrystyan

Pai cum sa nu ma enervez? Tu nu te enervezi?

Lilick Auftakt spunea...

@Chrystyan

Vine un fesenist din asta, care a votat cu Iliescu si cu Basescu, sa imi zica ca in '92 Crin era traseist.
El, dintr-un partid care s-a schimbat peste noapte de la stanga la dreapta. Ce zici de tupeul asta? Cum il poti trata?

Adrian Stoica spunea...

Parasirea parlamentului de catre PSD si PNL?
...
Inteleg care este situatia. Pana la urma ce rost mai au alegerile, chiar astea partiale? Dar ...vorbim de alesi, nu? Mai mult s-au mai putin, unii au beneficiat de redistribuire. Oricum, e complicat.
Care este deosebirea dintre greva parlamentara si iesirea din parlament? Nu cumva ceea ce propui tu este, de fapt, o greva parlamentara?
Ce memorie selectiva am, nu-mi prea amintesc de evenimentele din '96, insa stiu ceva despre greva regala ... care nu a avut niciun efect.
Si ... este posibil acest lucru?
Ma intreb, cine le poate impune parlamentarilor liberali si pesedisti sa faca asta? O vor face-o, cu adevarat? Ma rog, ar fi multe de spus, acum nu pot gandi ... scz

Deceneu spunea...

"Ce zici de tupeul asta? Cum il poti trata?"

Cu ironie fina. :)
In caz contrar ii dai satisfactie.

radu spunea...

@Lilick: Gand la gand cu bucurie. Chiar ma pregateam sa va propun retragerea opozitiei din Parlament si greva parlamentara. Cu hidra basesciana nu-i de glumit, nici nu se poate negocia daca nu iese cum ordona ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Radu

E o solutie radicala dar democratica.

Deceneu spunea...

Sustin pozitia lui Hendrix.

Retragerea din parlament este o eroare, cu atat mai mult cu cat nici motivele nu sunt foarte intemeiate.

Faptul ca PDL-ul a rocolat membrii PNL e si vina PNL-ului pentru ca nu si-a luat masuri de siguranta, nu a pretins demisia semnata si nedatata a candidatilor.

Prezenta in Parlament permite exprimarea unui punct de vedere diferit si oamenii pot sa ia cunostinta de eventuale alte solutii sau de deficientele legislative.

Eu ma mai scris ca in probelme economice PNL-ul nu ar trebui sa faca nici o opozitie parlamentara sau mediatica.
Opozitia ar trebui sa se concentreze strict pe restrangerea democratiei pe care o vizeaza PDL-ul si pe modul cum este gestionat bugetul.
Sa ceara criterii de repartizare si sa actioneze in justitie abuzurile in functie ale functionarilor.

Puterea trebuie casatigata la vot, si se pregateste in timp cu initiative legislative.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Stiu ca nu esti de acord, dar s-ar putea sa nu avem incotro.

neinfectat de ipocrizie spunea...

Domnule MG,
exemplul dat de dumneavoastra nu are nimic dar NIMCIC in comun cu traseismul.
PL'93, PAC, etc au fost TOATE partide liberale care s-au desprins din PNL si s-au intors in PNL.
La inceputul anilor 90 existau la un moment dat 4 partide liberale: PNL Campeanu, PNL din Conventia Democratica, PL93 si PAC. Repet toate liberale. Iar multe dintre ele nici nu erau reprezentate in parlament. Iar cine mergea la PL93 sau la PAC nu mergea la CIOLAN, inseland alegatorii cum o fac TRADATORII de astazi, ci mergea din convingere la un partid mic din opozitie care in mod normal nici nu trecea pragul electoral.

Si repet: toate aceste partide au fuzionat si au refacut PNL-ul din care s-au desprins!! Dupa definitia Dvs absolut aberanta probabil si Radu Campeanu a fost traseist, pentru ca inainte de 1948 era la PNL si pe urma n-a mai fost pana in 1990 ramanand independent, pe urma PNL, pe urma PNL-Campeanu. Si Maniu a fost traseist, nu-i asa, pentru ca si-a inceput cariera la PNR si pe urma a trecut la PNT??

Lilick Auftakt spunea...

@neinfectat de ipocrizie

Am crezut si eu la inceput ca @MG da dovada de prostie crasa, insa nu. Ar avea tupeul sa spuna, vorba ta, ca Maniu a fost traseist.

Deceneu spunea...

Ce parere ai de viziunea Noricai Nicolai
Nu crezi ca a pierdut ocazia sa taca?
Basescu a castigat al doilea mandat din cauza ca Geoana a fost sanctionat de maghiari pentru ca a conditionat participarea la guvernare de excluderea UDMR din guvern.

Noua conducere a PNL si-a schimbat orientarea politica a aliantelor?

Shadow spunea...

Asta e buna "traseismul politic", roller si dl Mutu. Nu de alta dar daca privim "rollerismul" cu care "manipuleaza" dansul pe propriul forum tragem niste "ciudate" concluzii.

1. Cica "orice sef" de promotie pe vremea lui nea nicu era facut "automat" membru de partid. Fals. O faceau cei care din oportunism doreau un post inalt in structura de partid si de stat.

2. Despre Cristian Preda colegul dlui Mutu nu aflam nici ca a fost cenzor la uascr (dadea bine la "cariera" cateva "puncte" de la partid) si nici de reusitele dlui Preda de la "olimpiadele de marxism" unde primea premiul cel mare din mana directa a "academicianei de renume mondial".

Asta da "masura" a "liberschimbismului" si a "traseismului" tinerelor cadre.

Dle Mutu absolut intamplator avem aceeasi varsta, am trait in acelasi Bucuresti chiar daca in cartiere diferite se pare insa ca "perceptia" e complet diferita atat despre "istorie" cat si despre "roller".

Lulutza spunea...

Oameni buni, treziti-va, pin' nu e prea tirziu! Cliseul asta cu "pedeleii e la fel de rai ca pesedeii" sau "toti sunt la fel" va intuneca rau de tot perspectiva...

Toti pesedistii pe care-i dispretuiam pentru fapte concrete mirsave si, eventual, penale, despre care aveam cunostinta directa, sunt acum fie la matca fesenista - in pedeleu, fie in "grupul independentilor" portocalii...

De cind ne-am pricopsit cu marele carmaci la Cotroceni, organizatiile de aparare a drepturilor omului au intrat rapid in coma profunda. Uitati-va pe site-urile lor si veti avea o mare surpriza: nici nu se mai deranjeaza sa comenteze ceva, cu exceptia momentelor cind infiereaza vreo vorba (interpretata "creator") a lui Ludovic Orban, Adrian Cioroianu, Crin Antonescu, Adrian Nastase la adresa vreunui oranjgutan fruntas...

Asa zisa "Societate civila" nu mai exista decit in masura in care raspindeste lumina (portocalie) primita de la Cotroceni. Sau "societatea civila" este o "aripa" a pedeleului, la fel ca "aripa" taranista, crestin-democrata, liberala... A facut vreodata asa ceva PSD? Ar fi sarit alde Mungiu ca muscata de fund, iar acum pina si brava noastra moldoveanca bate cimpii cu tot felul de fineturi si farafasticuri, concluzionind ca pedeleii sint acum "aproape la fel de rai" ca pesedeii odinioara...

Incercati sa fiti ceva mai lucizi si nu lasati ura propagata dinspre dealul Cotrocenilor sa va intunece judecata. Pedeleii, de la El, Supremul si pina la alde Boc, Hoara, Andrei si cum i-o mai chema, sint LA PUTERE de mai multi sau mai putini anisori si se comporta ca si cum toti ceilalti i-ar impiedica sa dea dovada imensei lor iubiri de bobor si competente celeste.

Sint LA PUTERE 100% si vorbesc ca si cum toata raspunderea faptelor lor - imorale sau de-a dreptul penale - ar purta-o exclusiv cei care "au lasitatea" sa-i critice, sa-i arate cu degetul sau sa cugete ca i-ar putea schimba prin asa-zisele alegeri libere. Asa ceva nu am vazut pe vremea PSD si a lui Iliescu! Este un fel de "Mineriada" portocalie, dar mult mai perfida si mai distrugatoare.

A "rezolvat" pedelica/pingelica asta de la Cotroceni pina si "osteneala" cu alegerile! Se va alege el, progenitura lui si yesmenii lui dragi in veci, atita timp cit are la degetul mic DNA, SRI, SIE, SPP...

Voi nu ati observat ca faimosul "Raport SRI" anual a fost prezentat anul asta, oral si in rezumat, de chiar "comandantul suprem"??? Pina prin 2005-2006, se publica si era bine asa: ne mai distram si noi cu vreo "curca aviara" alea alea...

Dramoleta spunea...

Le-as oferi senatorilor si deputatilor independenti niste functii pe care sa nu le poata refuza. Unul propus la CC in locul lui Vacaroiu, unul la TVR unul la Radio, altul la CNADNR etc Sa lase locurile in Parlament libere pentru alegeri anticipate...la bucata...