19 apr. 2010

A intrat dihonia in haita de lupi!


Ei bine, Blaga reconfirma. Va candida pentru functia de secretar general al partidului. "Eu nu ma voi da deoparte", pare sa fi spus Blaga ieri, la Ramnicu Valcea, desi nu asta era subiectul zilei, repetand ferm ceea ce declarase si cu cateva zile inainte.

Surpriza: Raluca Turcanu da semnalul unei remanieri guvernamentale, si admite, volens-nolens, ca exista in PDL destui oameni care sa i se opuna lui Basescu. “PDL e în faţa unei dileme” – a afirmat Turcanu – aceea de a ţine cont sau nu de ce a spus Traian Băsescu la televizor. Pana mai ieri asa ceva era de neimaginat!

In timpul asta, Lucian Croitoru, eterna rezerva, se incalzeste pe margine ca inlocuitor de prim-ministru. Desigur, nici pe el nu l-a intrebat nimeni nimic, dar brusc dl Croitoru ajunge sa se bage singur in seama. "Daca s-ar dovedi ca, in conditii exceptionale, sunt printre putinele solutii (pentru functia de premier, n.r.), as accepta", a spus Croitoru.

In dimineata asta Radu Berceanu face o declaratie pe care n-am crezut ca o s-o aud vreodata din gura unui pedelist: "domnul Basescu, atunci cand vrea sa atraga atentia, da la oase, asa, da greu, si ne-a trimis o torpila". Atacul la Basescu e o noutate absoluta in partidul lui Zeus. Echivalenta, poate, cu momentul in care Constantin Parvulescu s-a ridicat, la Congresul al XII – lea, sa-l critice pe Ceausescu.

A intrat dihonia in haita de lupi? Se pare ca da! Si, de data asta, nu cred ca Basescu, masculul alfa al haitei, va scapa asa de usor. Dupa ce au terminat de decimat fauna padurii, au sfasaiat sau alungat toate celelalte vietuitoare, lupii ajung acum sa-si arate reciproc coltii.

20 de comentarii:

Hendrix spunea...

Are extrem de importanta ce zic unele pedelepre precum bleaga sau turcan. Ei nu vor decat sa dovedeasca fraierilor care au timp sa-i creada ca in randurile Partidului Derahat ar exista, vezi Doamne!, democratie interna. Never ever!!! Cat timp ,,partidul'' este condus de ba-seci in regim de COMANDO, atata timp cat nimeni nu misca in front( sau daca misca...nu mai misca!) nu se poate vorbi de asa ceva.
Modul penibil in care se baga in seama croitorasul cel viteaz nici nu merita comentat. A ratat o excelenta ocazie sa taca din gura!
Vorbele lui berceanu in niciun caz eu nu le-as vedea ca un atac la adresa lui ba-secu! El este unul din putinii oameni devotati lui ba-secu si asta nu de ieri, de alaltaieri, ci de 18 ani!!! Cum s-ar traduce poliloghia lui? Simplu: ba-secu este cel mai tare si trebuie sa ne conformam. ,,Torpila'' se referea cumva la ,,bolsevizarea'' pedeleprelor? Consider ca acel atac n-a fost indreptat impotriva pedeleprelor ci direct asupra lui Crin, extrem de criticat de deontologii portocalii dupa Congresul liberalilor din 6 martie pe chestiunea cu votul pe lista! Urmarea? La pedelepre vom vedea ,,alegeri libere'' si ,,democratice'', nu ca la liberali! Ha ha ha ha ha ha(hahait basescian)!!! Adica alegeri cu castigatorul cunoscut dinainte. Ca va fi sarmanul boc sau alta marioneta are mai putina importanta, el va fi sluga neconditionata a lui ba-secu! Eu unul cam asa vad lucrurile.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu e chiar asa cu Berceanu, cum crezi... Chiar nu il cunosti pe Berceanu. Apoi, alegerile intre ei nu privesc pe nimeni. Doar pe ei. Basescu vrea si mai mult control. Chiar a devenit paranoic.

Hendrix spunea...

@Lilick Sa inteleg ca il cunosti bine pe berceanu?
Eu il ,,cunosc''destul de bine, ca sa zic asa, dupa cei 20 de ani de prestatie politica. Cam stiu ce gandeste, ce interese are, de ce ar fi in stare. Fii sigura de un lucru: a fost, este si VA FI in continuare un soldat fidel al lui ba-secu!!! Doar un cretin n-ar intelege ca pedeleprele sunt pe nicaieri fara ba-secu! Iar berceanu este ce vrei tu, dar nu cretin!
Cred ca te-ai grabit in privinta lui, vazand o posibila ,,dihonie in haita de lupi''. Fii mai relaxata, gandeste un pic mai adanc! Vei vedea ca esti o victima unor ,,vorbe goale'' spuse de o cutra precum berceanu. Ma mir ca nu-ti dai seama!

Lilick Auftakt spunea...

Stiu ce vorbeste in particular. Da.

Anonim spunea...

Pai daca berceanu il ataca pe basescu el devine un personaj pozitiv, nu-i asa?
Dupa principiul binecunoscut: daca alina mungiu il lauda pe basescu o injuram si o ilustram cu poza in care arata ca un porc transpirat, daca alina mungiu il critica pe basescu o laudam, ii zicem profesoara si ii dam poza in care sta cu mina la gusa si gindeste profund.
Tot asa, acuma ma astept sa amutiti brusc pe tema infrastructurii catastrofale si sa incepeti sa-i gasiti mafiotului berceanu si laturi pozitive. Ca doar s-a luat de basescu.
Eu zic sa-l primiti in PNL.
Sa traiti bine!

Lilick Auftakt spunea...

Berceanu pozitiv? AMP pozitiva? Cu cine crezi ca vorbesti tu, baiatule?

Adrian Stoica spunea...

Berca nu zice nimic?

Adrian Stoica spunea...

Asta vrea sa insemne ca eu nu cred nimic din "comentariile" PDListe. Pentru mine, orice comentariu de acest fel indeplineste, din oficiu, prezumtia de parsivenie politica.

Unknown spunea...

Nu e pacat sa tulburam mitul ,poate chiar cultul lupului la un moment dat ,asemuindui cu o haita de javre?
Lupul este simbolul luptatorului nobil ,singuratic ,loial haitei cand face parte dintr-unasi ar asta ar fi singura asemuire...

radu spunea...

Draga Lilick, hai sa nu ne furam caciula. Eu cred ca e cam whisfull thinking ce spui. Nimeni nu ataca pe nimeni cu adevarat. Pedeleii sunt uniti bine mersi, totul e doar un joc de glezne nimai bun sa ne duca inca o data de nas. Basescu si consilierii lui au conspectat la greu "Arta razboiului" si acum ne duc cu zaharelul, urmand sa ne dea o bata dupa ceafa.

Lilick Auftakt spunea...

Sa nu exageram totusi...

eliad spunea...

Eu cred ca tripleta BVB se simte amenintata cu adevarat... Nu cred ca, de data asta, mai e un simplu scenariu, asa cum era vorba in trecut...

In PDL nu s-au facut niciodata scenarii care ar implica injurarea lui Zeus. Niciodata! E un delict de lese-majeste!

Lilick Auftakt spunea...

Eliad

Sigur ca nu s-au facut.

Micawber spunea...

Daca Berceanu a spus "domnul Basescu, atunci cand vrea sa atraga atentia, da la oase, asa, da greu, si ne-a trimis o torpila", declaratia asta nu trebuie citita neaparat ca un atac la Basescu. Se poate intelege si ceva de genul "Basescu ne-a pus pe ganduri, sa vedem cum facem sa-i dam satisfactie etc".

Ceea ce vreau sa zic e ca suntem foarte departe de dihonii sau disidente majore in PD.

Anonim spunea...

Lilick, din postura de absolvent de biologie, iti spun ca faci o greseala fundamentala!

“lupii tineri” promovaţi de Băsescu, dintre care fac parte Raluca, Preda, Ridzi, EBA etc. la fel ca si lupii mai batrani, precum Berceanu, Blaga etc. deşi aparţin Ordinului Carnivora, s-au dovedit a nu aparţine Familiei Canidae ci Familiei Hyaenidae.

Lupii sunt lupi. Hienele sunt hiene...

:)

Crăciun Florin spunea...

Hmmm. Berceanu ne comunică doar un stil de a lucra în PD-L. Personal, nu văd un atac la Băsescu.

Pe de altă parte, declarația lui Blaga ne spune că BVB nu este ce s-a speculat. Nu este momentul sau nu este cazul. Eu îl creditez pe Blaga cu mult discernământ atunci când vorbește. Mai știu că are obiceiul de a vorbi doar când este hotărât să spună ceva și mai ales atunci când are de gând să facă ceva. Când își propune, nu se abate de la linie. Indiferent de cine este în față. De aici, trag concluzia că în PD-L nu se va întâmpla nimic meritoriu. Cele trei curente, dacă există, își vor împărți pe mai departe cașcavalul. ieșirile unora sau altora în media (presă, tv, radio sau blog) sunt absolut nesemnificative. Unii vorbesc vorbe. Cristian Preda este unul dintre vorbăreți. Nu îi dau credit.

PD-L va rămâne ceea ce este. Atât. Nu au imaginație (probabil că nu li s-a permis) și nu își doresc schimbări la nivelul partidului. Au reușit ceea ce lui Năstase nu i-a mers. Au suprapus partidul peste funcția publică. Putem spune, fără a greși, ca PD-L este partidul funcțiilor publice. Bașca profitorii din mediul privat ... Dacă nu sunt scoși din funcțiile publice, atunci vom avea un nou PCR.

Lilick Auftakt spunea...

http://www.ziare.com/emil-boc/stiri-emil-boc/ponta-si-antonescu-vor-sa-depuna-o-motiune-de-cenzura-1010312

Si daca aceasta motiune va trece? daca Croitoru nu se incalzeste degeaba? Daca Zeus da semnale sa treaca motiunea?

Adrian Stoica spunea...

Bine. Trece motiunea. Cade guvernul Boc. Si? Mai departe? Il pune Basescu pe Croitoru prim ministru. Si, ce fel de guvern va fi acela? Tot cu aceiasi ministri? Cred ca nici nu ma intereseaza ... si cred ca aproape nimeni nu este interesat de asa ceva.
Uite, altceva e, cred, mai important acum: semnificatia votului de la Valcea. E clar ca noul primar, indiferent care va fi el, va dansa in ritm de manea portocalie, fiindca are un consiliu foarte portocaliu. Dar este important cine castiga. Si este importanta si prezenta la vot. Nu pentru ca s-ar schimba ceva, ci pentru valoarea simbolica a votului. Si votul din colegiul 19 e foarte important. Nu pentru ca ar schimba ceva. Nu pentru ca madam Loteria ar fi vreo speranta. PDL poate oricand cumpara n parlamentari, asa ca nu ar avea nicio pierdere. Dar e important sa existe cateva esecuri ale PDL la alegerile partiale de pana in 2012. Sa stie oamenii ca se poate castiga in fata PDL.

Lilick Auftakt spunea...

@Adi

Pai cred ca e singura solutie sa incerce sa scape de BVB.

Lilick Auftakt spunea...

Postare noua. Zoe Petre confirma ca intre BVB si Basescu este un razboi real.