29 apr. 2010

Legea liberala a lustratiei, mutilata in favoarea lui Basescu si a lui Stolojan

Legea Lustratiei este o initiativa a PNL. Dupa ani de zile de discutii si de negocieri, in sfarsit, PD-L a acceptat ca aceasta sa fie votata. Dupa ce atata timp i-au pus doar bete in roate. Cu o conditie insa: ca sefii misiunilor comerciale romane din strainatate, si persoanele cu responsabilitati in domeniul operatiunilor valutare, sa fie scosi din categoria lustrabililor. Adica Traian Basescu si Theodor Stolojan.

Mie asta mi se pare o mizerie absoluta! Despre ce lustratie mai vorbim? Iar o lege facuta dupa bunul plac al presedintelui si al gastii portocalii, pe care deja se impauneaza "anti-comunist" ca o sustin si o voteaza? Tismaneanu declara triumfal zilele trecute, referitor la aceasta lege a lustratiei, ca "In sfarsit, vor cadea mastile". Va las sa concluzionati singuri cine isi mai pune-n plus o masca.

13 comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Probabil legea are si alte portite de scapare pe care nu le va sesiza aproape nimeni, important este sa te impopotonezi cu titlul unei legi, trecand sub tacere detaliile...
Supa modelul lui Bush "Patriot Act"= stat politienesc si suspendarea drepturilor omului, "No child left behind" = o lege a educatie foarte proasta. Conteaza mai mult titlul eticheta decat continutul, cat timp va fi asa toate legile vor fi doar o fatada fara continut.

Teo Negura spunea...

Trebuiau sa ajunga la putere ca s-o croiasca dupa bunul lor plac... De asta a durat atat, iar acum va trece, probabil, mutantul (nu presedintele, ci legea), impins de bratele ridicate orbeste la vot... Vorba doamnei: "suntem un popor vegetal"...

GS spunea...

Prima intrebare retorica, desigur, care-mi vine in minte este: de ce ii trebuia lui Tismaneanu lege ca sa-si dea jos masca? Stiu ca nu e usor. Masca e groasa si lipita bine de obrazu-i si mai gros. :)))))

Anonim spunea...

Cateva intrebari:
1. Au si alte propuneri, in afara celor 2 mentionate?

2. Cum le justifica pe cele 2?

3. Ce pastile imi recomanzi daca imi vine sa vomit de nervi?

Lilick Auftakt spunea...

@Neinfectat de ipocrizie

Sigur portocaliii au mai adaugat ei ceva... Sa vedem ce apare.

@Teo

Exact la asta m-am gandit si eu zilele trecute.

@GS

Tismaneanu, atunci cand isi schimba hainele, are impresia ca s-a spalat. :))

@Atitudini

Stire: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Iliescu-lustrat-_Basescu_scapa_0_251975299.html

1. Deocamdata nu am gasit altele. Dar nu sunt propuneri. Deja au operat.

2. Pai nu cred ca le mai justifica.

3. Pai nu-ti retine voma. Cum vezi un portocaliu e bine sa o ai... la tine. :)))

Lilick Auftakt spunea...

Sa vedeti ca Petrini si Vali Plesca nu ma viziteaza pe tema asta...

Shadow spunea...

Acum intelegeti voi de ce eu sustin ca lustratia la 20 de ani s-ar face la "elector" simplu si elegant daca in loc de CNSAS am avea toate dosarele la "liber" pe net ca sa nu avem nevoie ca "altii sa judece pt noi"?

Greata nu trebuie sa existe, umorul da. Orice actiune de genul asta naste o reactiune, pe zi ce trece pdl-ul si ai lui se trag singuri pe linie moarta. Pot lustra pe "ceilalti" dar le vine randul usurel pt ca "petardele" nu tin loc nici de "locuri de munca" si nici de "papica". pdl-ul si basecu sunt "sortiti" esecului, nu mai pot schimba starea asta.

Iacob spunea...

ce chestie. ce sansa mare avea emil sa il lustreze si pe iliescu si pe basescu.
pt primul nu se facea...ca de..cu cine mai aparea la brat azi!?
pt al doilea...nu a avut.
ceea ce in general nu a avut.

Matilda spunea...

Nu au nevoie de încă o mască, cea veche le-a intrat în piele. Prin Legea lustraţiei în actuala formă, vor să fie siguri că nu le este smulsă cu mutră cu tot !

Anonim spunea...

Exceptional, Lilick. Nu-ti pot descrie scarba morala pe care o am fata de Tismaneanu si gasca lui de slugi.

Petrini spunea...

@Lilick

Dupa parerea mea Stolojan nu e lustrabil. Chiar nu vad ce treaba au operatiunile valutare cu lustratia. Citisem pe undeva ca aceasta prevedere (cu valuta) nu era in legea originala sau in proiectul celor de la Timisoara, si ca tocmai voi ati bagat prevederea asta dupa expulzarea lui Stolojan din PNL in 2006. E adevarat?

E discutabil si la Basescu, dar oricum mi se pare mai lustrabil Basescu decat Stolojan.

Shadow spunea...

@Petrini

Binenteles ca "aportul valutar" nu are treaba cu lustrarea asa cum nu are treaba cu lustrarea comitetul de planificare a lui vodcaroiu, etc. Absolut intamplator "generalul secu" care se ocupa de "valuta" utilizata de familia ceausescu (in deplina ambianta cu cei de la aport valutar) a facut nitica puscarie deja. O fi fost datorat cumpararii de prea multe "vuitoane" oops.


PS. Pt a te ocupa de "valuta" pe vremea comunistilor era necesar sa ai acordul si mai ales "sustinerea" securitatii. De aia doasarul lui draga stolo ramane printre cele 100.000 de dosare in "secret de stat".

radu spunea...

@Petrini: vorbe. Basescu e lustrabil suta la suta, ca secretar de stat in comertul exterior, numit de cabinetul 2 cu binecuvantarea Securitatii. Stolojan a lucrat pentru Securitate, ca si ofiterul Bogdan Baltazar diplomatul Melescanu (vedeti ce obiectiv sunt?). Ce, daca autorii Proclamatiei de la Timisoara nu s-au gandit la cei ca el, inseamna ca nu-i lustrabil?
Intrebare: ce facem cu ofiterii activi, acoperiti, care lucrau pentru serviciile secrete dinainte de 1990?