Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
2 iun. 2010
Invitatie: "Criza nu poate fi un pretext pentru restrângerea drepturilor individuale"
Fundaţia Horia Rusu vă cheamă la o dezbatere despre criză, falimentul statului şi calitatea democraţiei în România
Miercuri 9 iunie, ora 10.00, Sala Fortuna a Hotelului Intercontinental (etajul 21)
Invitaţi: liderii partidelor parlamentare, reprezentanţi ai societăţii civile, analişti politici şi economici, jurnalişti
Moderator: Răzvan Dumitrescu
Este pentru prima dată în istoria recentă a democraţiei, când un Guvern foloseşte criza economică drept pretext pentru restrângerea drepturilor individuale. Un articol din Constituţie, utilizat doar în cazuri de de război, lovituri de stat, pericol public sau terorism, a fost invocat de Guvernul Boc pentru reducerea salariilor şi a pensiilor. Criza economică este obiect de activitate al Guvernului şi nu o scuză pentru adoptarea unor măsuri represive sau acumularea de puteri excesive. Asimilând criza cu un dezastru natural, Guvernul îşi declină orice responsabilitate faţă de starea economică a ţării şi se declară nepuntincios să adopte soluţii.
Mai grav pare răspunsul la întrebarea: de ce mai avem nevoie de Guvern, dacă el nu poate rezolva o criză decât prin încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor? Este acesta falimentul statului?
România are nevoie de o nouă Constituție care să garanteze drepturile și libertățile individuale, să limiteze ponderea cheltuielilor bugetare şi să asigure un echilibru între instituţiile statului. Este necesară o constituţie coerentă, care să fie garanţia unui regim democratic şi să evite riscul gravelor derapaje de la democraţie care s-au produs în ultimii ani.
Pornind de la aceste considerente, Fundaţia Horia Rusu a înfiinţat Comisia pentru o nouă Constituţie. Sub această titulatură, prof.univ. dr. Daniel Barbu, prof.univ.dr. Corneliu Liviu Popescu, prof. univ. dr. Gheorghe Piperea, prof. univ. dr. Simina Tănăsescu şi prof. univ.dr. Manuel Guţan îşi propun să readucă în agenda publică o dezbatere temeinică despre principiile unei Constituţii capabile să consolideze democraţia şi statul de drept în România.
Fundaţia Horia Rusu vă invită să răspundem la câteva întrebări care decurg din evenimentele ultimelor săptămâni şi care pun în discuție însăși calitatea democrației românești:
1. Cum au devenit pensionarii, şomerii, medicii şi profesorii periculoşi pentru siguranţa statului?
2. Soluţia articolului 53 din Constituţie poate fi adoptată şi în cazul unor greve de amploare sau manifestaţii împotriva autorităţilor?
3. Ce instrumente deţine individul pentru a reacţiona în faţa abuzurilor autorităţilor publice, utilizate ca forme de rezistenţă civică?
4. Este cetăţeanul suficient de educat încât să-şi reclame drepturile?
5. Cum se formează cetăţeanul pentru viaţa democratică?
6. Ce fel de stat dorim să avem?
7. Ce ne uneşte pe noi, ca români, astăzi?
Dorina Rusu,
Preşedinte
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Excelent. Tocmai pregăteam o postare cu ce s-a petrecut în Letonia, cu preluare de la Cristi Danilet. Se lipesc extraordinar informațiile.
Încă odată, excelent !
@Florin, da! Citim. :)
Foarte tare, dar nu pot sa ajung la Bucuresti, poate isi face cineva pomana cu mine si/mi scrie pe blog ce s-a discutat. Blogul meu este alinbeta.wordpress.com
1. so, argumentarea e cam asa: eu basescu, boc, udrea etc.) sunt statul. daca pensionarii, profesorii etc. ma vad pe strada, dau cu pietre in mine, deci atenteaza la siguranta mea/a statului.
1. doar pensionarii; avand in vedere ca nu mai au nimic de pierdut pot sustine si genera miscari sociale.
ceilalti nu sunt uniti.
2. nu. e criza economica/financiara nu stare de forta majora si nicidecum de necesitate. economia slaba si prost gestionata nu e asa din cauza unor cauze externe ci a unor factori politici si economici interni.
3. neplata datoriilor catre stat; dar poate duce la blocarea conturilor/cardului
4. nu, probabil sub 5% din populatie e suficient informata/instruita in sensul asta
5. scoala, contactul cu alte societati pentru comparatie
6. altul decat cel actual
7. limba si obiceiurile si in curand si saracia
Eu ca de obicei sunt recalcitrant!
Pai voua va arde de dezbateri cand astia ne fura ultima victorie a revolutiei: dreptul la libera exprimare?
Lilick, unde naiba e PNL, am senzatia ca desi toti critica guvernarea, nimeni nu si-o doreste!
Daca dai acum la Vorbe Grele il vezi pe Crin de exemplu.
Trimiteți un comentariu