3 dec. 2010

In sfarsit: patru persoane condamnate la inchisoare pentru votul din 2009

O stire extrem de importanta pentru democratie si pentru independenta justitiei: patru persoane au fost condamnate cu inchisoare pentru vot multiplu la europarlamentarele din 2009! E un eveniment care ar trebui sarbatorit!

"Marian Amza a votat în localitatea de domiciliu, respectiv Broşteni, judeţul Mehedinţi şi în Motru, din judeţul Gorj.

O altă persoană, Gheorghe Verdeş, condamnată la un an de închisoare pentru vot multiplu, este tot din Mehedinţi, a votat pe listele de domiciliu, dar şi în localitatea Glogova din judeţul Gorj.

Ionuţ Drăcea a primit tot un an de închisoare pentru că a votat în judeţul Gorj, la Padeş, acolo unde are domiciliul, dar şi în Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi.
La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Vasile Dolea, care a primit tot un an de închisoare pentru că a votat de mai multe ori. Acesta locuieşte în Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi. A votat pe listele permanente din localitate, după care a ajuns şi în Glogova, din judeţul Gorj, unde a mai votat odată pe listele suplimentare.

Iuliana Anghel, o femeie Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, a votat şi ea de două ori. Odată în localitatea de domiciliu şi apoi în Glogova din judeţul Gorj. Aceasta a primit în instanţă doar 5 luni de închisoare, întrucât a avut o atitudine sinceră, recunoscând judecătorilor şi povestindu-le că a fost determinată de membri de partid să voteze de mai multe ori.

Petrică Voloşciuc este un alt inculpat care îşi aşteaptă sentinţa în acest caz. Şi ca el sunt mulţi, însă instanţa nu a pronunţat deocamdată verdictul. Acesta a votat în localitatea de domiciliu, Samarineşti, din Gorj şi apoi în judeţul Mehedinţi, la Broşteni."

7 comentarii:

codeus spunea...

da, e bine ca se intampla asa. desi astia sunt doar uneltele, astept sa fie condamnati si "utilizatorii", aia care au organizat ceste votari multiple. dar macar este un semnal pentru cei care in viitor ar mai fi tentati de votul multiplu, se vor gandi de doua ori daca merite sa-si asume riscul de a intra in puscarie

Lilick Auftakt spunea...

Da, unelte. Dar nu conteaza. Ei sunt vinovati. Daca cineva le spunea sa se arunce in fantana pentru 50 RON o faceau? Nu merita nicio clementa. Mi se pare ca li s-a dat chiar prea putin. E crima la adresa democratiei si trebuie pedeapsa maxima. Noi nu avem prea multe arme democratice: doar cuvantul si votul. Daca un idiot din asta imi anuleaza mie in mod miselesc votul, trebuie sa faca puscarie.

Deceneu spunea...

Probabil au fost condamnati cei care au votat din proprie intitativa, dar cei care au votat in grup organizat banuiesc ca au scapat.
E ca la deconspirare, condamnarea se face selectiv.
Nu m-ar mira sa se spuna ca au votat cu liberalii. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, nici gand. Una a zis deja ca au pus-o de la PDL.

lucian burjuiul spunea...

Ar fi interesant de stiut cu cine au votat.

Rational Idealist spunea...

Intr-adevar, foarte important!! Sigur, cei care au finantat operatiunea si au tras foloase din ea raman nepedepsiti, dar macar se termina cu impunitatea. Aceste condamnari ar trebui popularizate cat mai mult, pentru ca altii sa nu se mai lase cumparati la viitoarele alegeri.
Ma astept totusi ca PDL sa incerce sa faca in asa fel incat listele sa nu poata fi procesate pentru a detecta votul multiplu.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian, una zice ca a votat cu PDL. Restul, nu stim...

@Rational idealist. Da, si nu stiu de ce presa nu preia mai mult.