11 feb. 2011

9 martie ar putea sa fie ziua detinutilor politici

9 martie, ziua pomenirii celor 40 de mucenici, martiri ai credintei crestine, poate sa devina, la iniţiativa liberalului Puiu Haşotti, si ziua detinutilor politici anticomunisti. Senatul a adoptat miercuri legea, care ar urma sa intre în vigoare la 1 septembrie 2011, daca va trece si de Camera Deputatilor.

"Guvernul nu a sustinut acest proiect legislativ, transmitand Senatului, un punct de vedere negativ bazat pe de o parte pe considerentul ca Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc a "militat" pentru impunerea unei Zile comemorative a victimelor regimului comunist in Romania pe 21 decembrie si a unei Zile nationale a memoriei victimelor fascismului si comunismului pe 23 august, mentinerea ambelor zile comemorative avand rolul de a asigura "coerenta unei politici de memorie la nivelul statului roman, oferindu-se posibilitatea constituirii unei pedagogii destinate sa educe tinerele generatii in spiritul respectului profund fata de toate victimele dictaturii comuniste."

Totodata, in motivarea punctului de vedere negativ, Executivul a sustinut ca initiatorul "nu precizeaza sursele financiare necesare aplicarii masurilor propuse, incalcandu-se unele prevederi constitutionale."
scrie The Epoch Times.

4 comentarii:

Vlad Cel Groaznic spunea...

Fiecare minut din viata noastra ar trebui sa fie "ziua detinutilor politici"!

Pana nu le vom face dreptate acestor oameni, nu vom putea spera la demnitate umana, libertate, frumusete culturala si naturala!

Vlad Cel Groaznic spunea...

OFF TOPIC: Am vazut tot interviul lui Djuvara :( M-a dezamageste mosulica asta :( Daca dupa atata istorie a ramas tot un incult, e tragic... Sper ca e varsta de vina :(

SUNT NERVOS RAU!

PS: Era sa-mi iau bataie intr-o benzinarie, ca purtam geaca portocalie, pulover portocaliu si fes (aproape) portocaliu (d-astea: http://www.skypole.ru/equip/wear_1.jpg, fara nici o legatura cu boii locali) :D Semne bune anul are :D !

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad, cum? Povesteste, te rog!

Vlad Cel Groaznic spunea...

Cum, ce? Cum m-a dezamagit mosulica? Pai, 1). Cica Boc a facut "reforme" pentru care "a trebuit curaj" :D Ce mama dracului "reforme" vede el? 2). Aia cu femeile in politica :( - prea multe ca sa-mi bat capul... Nasol... 3). Eu stiu ca si chinezii AU FOLOSIT praful de pusca in scop agresiv: rachete, de la baterii pe afet la d-alea de mana!

Cu benzinaria si costumul meu portocaliu (polar)? Pai, cand m-am dus sa platesc, erau unii care injurau basistii si toleranta extrema a romanilor... Cand m-au vazut, comentau in surdina, da' cat sa-i aud: "ce s-au umflat jegurile astea... pai, da, noi platim si ei se umfla... iete, asta face voluntariat, n-are bani de benzina (bagasem si eu de 20lei), dupa ce ca e tampit mai e si slugoi... etc" Se montau oamenii :D Desigur, i-am lasat in pace; eram bucuros, de fapt, ca-s revoltati rau :)