16 feb. 2011

Alina Gorghiu - Invitatie

Avem o invitatie de la Alina Gorghiu. E vorba de a doua dezbatere publica pe tema violentei in scoli si familie, organizata in parteneriat cu Asociaţia „O Şansă pentru Viitor”. Evenimentul va avea loc pe data de 19 Februarie 2011, incepand cu ora 12:00, la Palatul Parlamentului, Sala Grupului PNL din Camera Deputatilor, etaj II. Cei care doresc sa participe sunt rugati sa transmita un mail pe adresa office@sansapentruviitor.ro in care sa specifice numele, elementele de identificare personala (serie si numar CI sau CNP) si datele de contact. Avem site-ul asociatiei aici, iar mai jos comunicatul oficial. Va astept sambata la intalnirea cu Alina!:)

Nu lasa violenta sa conduca familia ta

4 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Mi-ar placea foarte mult sa pot lua parte.
Dar ... ma intreb ... daca aceasta dezbatere va pune "punctul pe i", va identifica cu extrema acuratete cauzele acestui fenomen si va formula solutii si recomandari cat se poate de pertinente, cine va tine cont de ele? Funeriu?
Lilick, problema violentei este una foarte simpla: este o forma de manifestare a frustrarii. De unde aceasta frustrare? E adevarat ca, in scoli, exista profesori prosti, non-empatici, etc., care frustreaza inutil elevii, dar nu, nu, sursa majora de frustrare, pentru elevi, nu sunt profesorii, si familia, societatea, si aici factorul politico-economic poate si trebuie sa faca mult ... dar nu face nimic.
Apoi, trebuie educata rezistenta la frustrare a copiilor, tinerilor, prin exercitii adecvate. Dar cine se pricepe la asa ceva, cine are timp si chef pentru asa ceva? Educatoarea, invatatoarea, profesorul, care,in conditiile in care castiga 600-1000 de lei, au importante probleme de SUPRAVIETUIRE? Mama care a plecat in Italia pentru ca aici nu poate supravietui? Cine?

Lilick Auftakt spunea...

Da, stiu @Adrian. Si ai dreptate 100%. Suntem insa intr-o perioada critica si orice mana de ajutor, orice sfat, conteaza. Sectorul Alinei, 5, e un sector dificil. O parte a lui, mai exact. Cu cartierele Rahova si Ferentari. Aici situatia e chiar mai grava decat o expui tu. Oamenii trebuie mai intai informati...

Vlad Cel Groaznic spunea...

Nu poti pretinde unor oameni care se zbat in durere, saracie, umilinta, mizerie... sa "condamne violenta" sau sa nu apeleze la ea.

In ROMania de multe ori violenta este SINGURUL RASPUNS POSIBIL la afronturile aduse de tot felul de bestii si gunoaie umane, care fac tot posibilul sa o provoace si ulterior tipa ca din gura de sarpe!

Problema reala este SARACIA, MIZERIA si INCULTURA, LIPSA ACCESULUI LA VALORILE CULTURALE MODERNE. Cat timp in ROMania nu va fi nivelul de trai din Suedia, Norvegia, Germania sau Danemarca, este aberant sa ne asteptam la tipologiile umane de acolo si implicit la adoptarea atitudinilor lor!

Daca oamenii sunt obligati sa se lupte pentru supravietuire/subzistenta, este firesc sa innebuneasca si sa actioneze dement!

Lilick Auftakt spunea...

Problema reala. dar pe care nu o poate rezolva PNL cat nu e la putere. Prin urmare, trebuie sa ajute oamenii altfel.