14 feb. 2011

Andrei Chiliman: Sunt 100% convins ca avem prima sansa in Bucuresti!

"Daca alianta va rezista? Nu stiu: intrebati-l pe Sebastian Lazaroiu de la Cotroceni, urmasul lui Silviu Brucan si al lui Mitica Dragomir pe linie de preziceri politice si fotbalistice."

Andrei Chiliman

15 comentarii:

Ioana Ghinda spunea...

Sorin Oprescu nu a facut nimic pentru bucuresteni. El doar a continuat proiectele incepute de fostii primari, insa fara a avea rezultate in problemele arzatoare, cum ar fi cainii maidanezi si reabilitarea blocurilor care stau sa cada.

Rational Idealist spunea...

Lasand la o parte discutia despre persoane (nici mie nu imi place Oprescu), mi se pare ca dl. Chiliman e in off-side pe chestiunea de principiu. Adica vrea alianta cu PSD, dar cu conditia ca PNL sa poata merge singur cand i se pare cuiva mai convenabil? A incerca sa-i convinga pe PSD-isti ca in Bucuresti un candidat PNL ar avea prima sansa (preferabil nu prin presa, ci cu un sondaj agreat de ambele partide) este una, a spune ca PNL ar trebui oricum sa mearga cu o oferta proprie este cu totul altceva. Daca toti ar face asa la nivel local, adio orice proiect politic. O minima disciplina este indispensabila intr-un partid care se vrea serios.

Invizibilul spunea...

Tot Oprescu va castiga . A facut mai multe decat videanu si basescu la un loc . Putea sa faca si mai multe...dar asta e realitatea .

Lilick Auftakt spunea...

@Rational idealist, domnul Chiliman se adreseaza in primul rand bucurestenilor si electoratului liberal care e de acord cu ce spune. Unde PNL sau PSD au sanse sa mearga singure, de ce nu ar face-o? Alianta are rolul de a fi o forta DOAR acolo unde PDL nu poate fi invins in mod cert. Dar in Bucuresti PNL-ul are capacitatea asta, mai mult singur decat impreuna cu PSD (trebuie tinut cont de o anumita "memorie" a acestui oras). De altfel, protocolul nu e ceva batut in cuie. Se vor mai schimba unele reguli si pe parcurs, in functie de cazuri locale.

Lilick Auftakt spunea...

@Invizibilul, nu stim cine va castiga. Esti Mafalda? Iar in legatura cu facutul, ma cam indoiesc. Eu, oricum, nu voi vota cu Oprescu in niciun caz, chiar daca alianta va impune acest lucru.

cristi.apetrei spunea...

Pai normal ca are prima sansa in Bucuresti , dat fiind faptul ca s-a implicat foarte mult , a facut o treaba excelenta in sector , a rezolvat problemele cu cainii maidanezi , a marit bugetul , a adus investitori. Deci , de ce nu ar avea prima sansa?

ela spunea...

E limpede ca Chiliman refuza ]egea capitalei, doar va pierde bugetul nesimtit pe care-l gestioneaza in sectoru 1

Lilick Auftakt spunea...

@cristi. apetrei, Nu e vorba de Chiliman ci de TOT Bucurestiul. Eu nu stau in sectorul unu si tot resping Legea Capitalei si vreau sa votez la referendum.

@Mihaela, tu ori nu esti din Bucuresti, ori esti fana Udrea.

Liviu Manu spunea...

@Lilick

Eu nu sunt fan Udrea, locuiesc in sectorul 4, dar tot sunt de acord cu o lege prin care sa le mai taie din nas primarilor de sector. Bucurestiul e un singur oras, nu 6! Daca ma intreba cineva de unde sunt spun din Bucuresti, nu din sectorul 4, chiar daca acolo m-am nascut si locuiesc

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu Manu, pai eu zic sa citesti interviul. Daca esti cu adevarat bucurestean, nu ai lasa-o pe Udrea sa puna mana pe toate fondurile. Dar doar daca tii vreun pic la orasul asta... Daca nu...

Liviu Manu spunea...

@Lilick

Iti citesc blogul de mai multa vreme, nu cred ca poti sa crezi ceea ce spui. Eu nu stiu daca Udrea are sanse sa castige primaria (Oprescu sta cam bine in sondaje), dar stiu ca primarii de sector isi fac smenurile cu drag si spor. Sincer, dcaa e sa aleg intre o gaura in buzunar si sase (chiar sapte, cu primaria generala) prefer una singura, chiar daca ar fi mai mare

Lilick Auftakt spunea...

"chiar daca ar fi mai mare". Pai va fi foarte mare, sigur... Dar realizezi ce alegi? Cu cat sunt mai putini cei care decid, pentru un numar mai mare de oameni, cu atat puterea noastra de a ne impune un punct de vedere devine mai mica. Asta e centralizarea. E un pericol pentru democratie.

Unknown spunea...

"Pericol pentru democratie"? Asta e buna. Singurul pericol e pentru toti smecherasii care ingroasa randurile consilierilor locali, pentru primarii de sector si gastile care actioneaza in jurul lor. Chiliman are buget mai mare si decat primaria capitalei, dar asta nu pentru ca investitorii care s-au inghesuit in Nord au fost stimulati in vreun fel de ceea ce le oferea sectorul 1 (in afara de zona). Investitorii astia au bagat bani si platesc taxe locale pentru ca au vreut sa investeasca in BUCURESTI. Si eu, in scetorul 4, am dreptul sa beneficiez de lucrari din taxele incasate de la cei din nord la fel ca un locuitor al sectorului 1

Lilick Auftakt spunea...

Domnul Chiliman a atras si personal destui investitori. Stai linistit...
Tu ai citit insa Legea Capitalei? Pai asta nu te scapa oricum de primari de sector sau de consilieri locali. Numai ca vor fi doar slugi angajate de Elena Udrea. Ia mai citeste si dupa aia revino!

CRadu25 spunea...

@Liviu Manu & @revista: Oameni buni, voi ati citit acea "lege a capitalei"? Ati vazut care sunt targeturile ei? Sunt extrem de putine obiective legate de redefinirea atributiilor primariilor in sine, centrul este unificarea bugetului si plasarea lui sub controlul CGMB. Care CGMB, dupa cum stim, acum este condus de PDL in cardasie cu PRM si PNG (bleah). @Lilick a zis foarte bine ca PDL deja a patentat in parlament racolarea cu morcovul si biciul a diversilor separatisti si este aplicata acum si in CGMB. Sa nu uitam ca Becali a avut viceprimar al capitalei prin bunavointa PDL. Ma indoiesc ca scopul nostru ar fi sa facilitam plasarea bugetului integral al capitalei (o suma imensa) sub controlul direct al unor persoane extrem de usor controlabile fie prin mita fie prin amenintarea cu ceva dosare mai mult sau mai putin contrafacute. Daca PDL si Udrea ar fi avut vreun interes pentru bunastarea bucurestenilor, legea s-ar fi axat pe redefinirea competentelor primariilor si nu pe impartirea banilor pe care, in fond si la urma urmei, nicio primarie nu-i primeste din cer ci ii produce prin manuirea (mai inteligenta sau mai proasta) a taxelor si impozitelor locale.