7 feb. 2011

Cele doua Seherezade ale lui Traian Basescu

Imi dau seama ca Traian Basescu si-a ales consilierii dupa talentul de a spune povesti. Altfel nu s-ar fi pomenit la Administratia Prezidentiala cu doua adevarate Seherezade.

Prima e Catalina Avramescu, mare povestitoare, specializata la Institutul Árni Magnússon (foto) in basme islandeze cu marinari si pescari. Pai, in ce altceva? :)

A doua e binecunoscuta Sebastiana Lazaroiu, cu obsesiile ei pentru cocaina si pitici, povesti pe care le preia mai apoi HotNews, sau blogurile prietene, spre adormirea electoratului portocaliu. Ultima poveste a Sebastianei e insa una tare, tare trista. E despre uninominalul intr-un tur, balaurul care ar fi trebuit sa sperie opozitia daca nu ar fi fost putin... handicapat. Uninominalului intr-un tur ii lipsesc sprijinul si votul UDMR si UNPR. Si, colac peste pupaza, puterii ii lipseste oricum si majoritatea in Senat, camera unde (conform actualei Constitutii) se decid legile electorale. Trist, trist...

7 comentarii:

radu spunea...

Pai, de-aia vrea basecu sa desfiinteze Senatul, pt. ca il frustreaza de comanda unica dupa care tanjeste.
Eu n-as fi atat de sigur ca lipseste sprijinul UDMR pt. porcaria aia. Udemeristii ar fi avantajati de votul intr-un singur tur, si n-am auzit sa i se fi opus.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, au spus ca nu vor. Ba lor nu le place nici macar sistemul actual.

EPISTOLEpentruZEUS spunea...

nu le mai plange de mila! ca orice balaur care se respecta, handicapat sau nu, acusi vezi ca-i mai cresc cateva capete si...
c-asa-i in povesti! :)

Lilick Auftakt spunea...

Hahaha! :))

Micawber spunea...

Faptul ca lipseste majoritatea in Senat nu conteaza. Puterea isi va trece orice lege importanta pentru ea prin asumarea raspunderii. Practic Parlamentului i se va face un bypass, adica va fi ocolit.

Lilick Auftakt spunea...

Ai dreptate! :)

transildania spunea...

@Micawber
I beg to disagree, de data asta. UDMR-ul a spus foarte clar ca este impotriva votului uninominal de orice fel. Atunci ma indoiesc ca si-ar da acceptul la nivel guvernamental sa-si asume raspunderea guvernul pe legea asta, si daca ar face-o opozitia ar introduce o motiune si ar fi motivul perfect pentru UDMR sa o voteze.