10 feb. 2011

CICCR versus IICCMER

Urmaresc pe facebook atat postarile Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului, condus de Marius Oprea, institut particular, cat si pe cele ale Institutului de investigare a crimelor comunismului si Memoria Exilului Romanesc, condus de Vladimir Tismaneanu, platit din bani publici. Si vad o diferenta ca de la cer la pamant intre ce investigheaza primul si ce "investigheaza" al doilea, pe banii nostri. A scris si Bogdan Duca pe aceasta tema, dar vreau sa va arat, ca sa nu aveti dubii, ce se intampla pe cele doua pagini de socializare ale celor doua institute, chiar in momentul in care scriu. In timp ce primul scrie despre urmasii partizanilor - "Urmaşii partizanilor anticomuniști doresc ridicarea unui monument funerar", al doilea institut se ocupa de ceea ce numeste "un fapt zguduitor" - "Emil Hurezeanu, de la Europa Libera la Oda pentru Iliescu".

9 comentarii:

Bogdan Duca spunea...

CICC este dovada clara ca solutia liberala este cea mai buna: mai bine se face treaba din initiativa privata decat prin capusarea bugetului public. Felicitari lui Marius Oprea!

Lilick Auftakt spunea...

Da, si de aia Institutul lui Oprea trebuie sprijinit, iar asistatilor de lux trebuie sa le taxam derapajele si felul cu politizeaza orice pe banii nostri.

codeus spunea...

da e foarte zguduitor. poate faptul ca astia vor sa ne faca sa credem ca de fapt comunismul nu si-a dat obstescul sfarsit in 89. probabil de aia investigheaza faptele lui Hurezeanu de dupa 90. daca s-ar ocupa de alea de dinainte de '89 insusi Tismaneanu ar fi subiect de investigatie, mai ales ca institutul are in titulatura si memoria exilului ))))

Lilick Auftakt spunea...

@codeus, pai atunci, daca e asa de zguduitor Hurezeanu, sa-l investigheze si pe Tismaneanu, sigur. :))

Unknown spunea...

Mi se pare absolut firească denunțarea lui Hurezeanu ca apologet al lui Iliescu, de către o instituție condusă de cel care a publicat ditamai cartea de interviuri favorabile aceluiași Iliescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Doamna Petre, pai daca tot s-au apucat sa investigheze transcripturile emisiunilor de la Realitatea, sigur, ar putea sa investigheze putin si opera lui Tismaneanu. :))

Mihai spunea...

Lilick, cercetatorii IICCMER nu fac propaganda de niciun fel. :) Ar trebui sa faceti diferenta intre angajati si conducere. ;) Cred ca ti-am povestit ce probleme am avut dupa actiune din parlament, cea din 15 iunie 2010. Toti cei adusi de Volodea sunt sclavii puterii. Nici nu-ti imaginezi ce rezistenta opunem in interior. Intr-o zi vom rabufni, dar momentan ne ocupam de CNSAS.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai, da, am vazut. Faceti foarte bine tot ce faceti si stiu ce probleme aveti. Sunt 100% alaturi de voi.

Draghi spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=gb_qHP7VaZE ;)