9 feb. 2011

O masura de dreapta a PSD: eliminarea taxei tv



"Obligativitatea plăţii taxei tv ar putea fi eliminată, potrivit unei propuneri legislative a PSD, adoptată tacit în această săptămână de Camera Deputaţilor. Proiectul urmează să fie dezbătut şi votat de Senat, unde puterea deţine o majoritate fragilă", scrie EVZ.

Stiu ca e o masura care o sa va bucure pe multi. Pe altii nu. Cititi despre TVR si aici. "Culcer sucks!"

14 comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Pai PSD-ul e un partid mult mai de dreapta decat pedistii. In 2000-2004 PSD-ul a privatizat, chiar fara acord cu FMI-ul, cam tot ce se poate privatiza, Petromul, distributia de gaze, Sidexul, etc.
Ce au privatizat pedistii astia "de dreapta" in ultimii doi ani??

Lilick Auftakt spunea...

@neinfectat de ipocrizie,

PD e partidul celor mai multi asistati de lux. :) Cu ocazia asta s-ar mai reduce si "colaborarile" (a se citi sinecurile) intelectualilor- asistati PD.

Lilick Auftakt spunea...

Sa vezi ce corul Vaii Plangerii o sa auzim de la asistatii astia. :))

neinfectat de ipocrizie spunea...

Ar fi si cazul ca PSD-ul (daca PD-ul nu o face) sa-i trimita pe Culcer, Patapievici, Plesu, Liiceanu, Tismanescu, Neamtu si compania in domeniul privat... Doar ei sunt de dreapta, de ce ar trebui hraniti din banul public?

Despre privatizari am inteles ca FMI-ul se tot roaga sa privatizeze Basescu-Boc macar 10-15% din alte companii, si acestia refuza. Iar Udrea tot anunta nationalizari...

Lilick Auftakt spunea...

Da, nationalizari si recentralizari. Aceasta Alexandrina Gainusa a "dreptei" prezidentiale. :))

radu spunea...

@neinfectat...: nu, ar fi bine sa le taie toate sursele de finantare de la stat, si punct. Ce fac dupa aia, treaba lor. Prioritatea zero ar fi concedierea imediata a tuturor sinecuristilor si propagandistilor basisti din institutiile de stat, unde s-au ingrasat ca porcii pe banii nostri, ca sa-si pupe-n dos alesul.
A, sa nu uit, si trecerea in rezerva a alde Culcer si restul, adica punerea pe liber de la serviciile unde servesc sub acoperire.
90% din cei care behaie ca sunt "de dreapta" sunt niste intretinuti care se imbuiba de la partidul-stat pe banii celor carora li s-au taiat salariile, pensiile, indemnizatiile si ajutoarele de somaj.

Rational Idealist spunea...

Lilick, inteleg revolta fata de situatia din TVR, lucrurile au depasit orice limita... Dar de ce comentam in termeni de "dreapta" si "stanga" chiar orice subiect? S-a ideologizat atat de tare societatea romaneasca si n-am observat? Mie mi se pare toata discutia asta cu "stanga" si "dreapta" aplicata la orice doar o diversiune a puterii, menita sa creeze confuzie si sa abata atentia de la principalul fapt, anume ca oamenii s-au saturat de Basescu si ai lui, indiferent cum se declara ei, de stanga, de dreapta, de centru, sus sau jos.
La TVR e pur si simplu vorba de calcarea in picioare a ideii de serviciu public - iar asta nu are legatura cu stanga sau dreapta, ci cu vandalismul basescian.

Lilick Auftakt spunea...

@Rational idealist,

Pai daca Basescu si PDL le judeca asa, ai vazut poate ca si ieri Basescu vorbea despre stanga si dreapta, o sa le arat cu orice ocazaie ca mai de dreapta ca ei sunt pana si pesedistii.

Lilick Auftakt spunea...

@Rational Idealist.... si sigur ca tu ai dreptate. :)

ADRIAN spunea...

taxa asta e o porcarie din mai multe puncte de vedere, e un jaf la drumul mare. si nu inteleg de ce ti-o baga pe gat prin factura unei societati comerciale, devenite intre timp privata - Electrica ?!
O suma colosala pe care n-am inteles-o niciodata, in ciuda oricarui bun simt in ce priveste libera competitie. unii spun ca banii s-ar da in intretinerea releelor. pai daca asta e o chestiune de interes general si national atunci ea trebuie platita din bugetul general, din banii stransi din impozitele regulate asa cum se platesc si profesorii si politistii. Eu chiar ma intrebam daca pe modelul acestei taxe TV ar fi trebuit sa platim o taxa de protectie pentru politie ?!

Lilick Auftakt spunea...

Exact, Adrian. Sau una pentru educatie, vorba ta.

clerc spunea...

Lilick, nu vreau sa ma fac avocatul diavolului, apropo de justetea-injustetea taxei radio-tv... dar acum doi am facut interviu cu directorul relatiilor internationale din cadrul ARTE. Omul mi-a spus in clar ca ei traiesc din redeventa, din taxa (120 e in Germania, 100 e in Franta), si nimeni nu cricneste.
La noi, problema e ca de banii astia profita cu nesimtire penala, in scopuri personale si propagandistice, vremelnicii sefi ai TVR-ului si Radioului public. Nu e normal ca pe banii mei si ai tai sa vedem cum madam Culcer practica sporturi orgiastice cu Marele Barbat si cu al sau cor de eunuci oranj. Aici e buba.
Totusi, as introduce o distinctie intre TVR si Radio.
Prima institutie e in cadere libera ca rating, Radioul are cam o treime din piata interna, prin toate posturile sale (de la Actualitati la Antena satelor, Cultural Muzical, Tineret-Net etc.). TVR-ul face o propaganda desantata Puterii, Radioul e si mai discret, si mai decent, desi e imens loc pentru o normalitate inca si mai normala.
TVR-ul e in faliment, Radioul respira economic.
TVR-ul are venituri mult mai mari din publicitate, Radioul nu stiu daca poate incasa mai mult de 2% din reclama.
TVR-ul este o institutie forjata de comunisti,
Radioul are mai bine de 80 de ani, si a fost inca de la constituire o institutie culturala cu tel asumat. D-asta spun, dincolo de conventiile europene in materia de media publice pe care Romania le-a semnat, ar trebui sa procedam mai nuantat cind vine vorba de comparatia intre TVR si Radio.

Lilick Auftakt spunea...

@clerc, sa stii ca eu de accea am scris doar "taxa tv". Pentru ca sunt de acord sa ramana taxa pentru radio. Am si un motiv subiectiv, e adevarat, dincolo de motivele pe care le-ai expus tu. :)

clerc spunea...

Draga Lilick, de acord cu tine, subiectiv, si eu as vota asa, dar din pacate legea este comuna, dai intr-una, tipa si cealalta.
Aaa, si inca un aspect: evazionismul este cam de 40%, cel putin in situatia Radioului. Ai luat taxa, i-ai omorit! Mai ramin doua surse de finantare: banii de la guvern pentru relee, si publicitatea, anemica.
Nu ca as compara Radioul public roman cu France Culture, dar decit nimic, e bun si asta. Si oricum, daca e sa comparam cu radiourile-tonomat, muzica, stiri inepte si vagi talk-show-uri pentru voaioristii audio, mai bine ramine Radioul in picioare, cu tot cu fonoteca de aur (desi aud ca noul stab, "suedezul" Demeter Andras, cam are pica pe Perpessicius, Brecht, Botta, Dimov, Caragiale etc.).